Şimdi Ara

Kamu bankalarından konut kredilerinde 0.99 yapılandırma (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
699
Cevap
49
Favori
109.274
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bildiğim kadar 36 aydan az kalmışsa %1 ceza, 36 ayın üstünde ise %2 ceza.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bi akıl verin.

1.08 den kredi çekmiştim. 27 ay borcum kaldı.
    Kalan toplam borcum 92.000 TL (80.000 ana para, 12.000 faiz)

Şimdi bunu yapılandırırsam 80.000'in %1'i yani 800 lira tazminat mı ödeyeceğim.

Sizce yapılandırmak mantıklı mı bu durumda? Ben hesap yapıyorum bazı sitelerden 250 lira civarında bir karım oluyor.
  • maxMESA M kullanıcısına yanıt
    Hocam bankaya gidip hesaplatırsanıza buradaki yorumlara göre olmaz ki bu iş hesaplatırsınız karınız varsa yaparsınız yoksa yapmaZsınız bunu buradakilere göre olmaz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: esoturko

Haber geldi imza için bekliyorlar halkbanktan
    %1 erken kapama cezası
    %1 yapılandırma ücreti alıyorlar
    Yapılandırma ücreti yasal değil
    Sonradan itiraz ile alabiliyormuşuz
    Ayrı ayrı belirtecekler mi Erken kapama cezası şu kadar , Yapılandırma ücreti şu kadar diye ...

Thh yolu bekliyor bizleri sanırım benim bankam(Vakıfbank) direk olarak erken kapatma olarak belirtti ve 1330 küsür lira para kesit(59 ayım vardı)

Benim thh yolu kapalı sanırım Kamu bankalarından konut kredilerinde 0.99 yapılandırma

• maxMESA M kullanıcısına yanıt
    hocam vade kısaltmazsanız 80.000 ana para için aylık ödeme 3.391,14 TL, toplam geri ödeme 91.560,78 TL oluyor. yapılandırma ücreti ile 92 bini zaten geçiyor. sigorta cart curt üreti vs derken karınız olmaz.
  • bulent35220 kullanıcısına yanıt
    bilen var mı aynı durumdan bende muzdaripim
  • quote:

Orijinalden alıntı: melo1903

Ayrı ayrı belirtecekler mi Erken kapama cezası şu kadar , Yapılandırma ücreti şu kadar diye ...

Thh yolu bekliyor bizleri sanırım benim bankam(Vakıfbank) direk olarak erken kapatma olarak belirtti ve 1330 küsür lira para kesit(59 ayım vardı)

Benim thh yolu kapalı sanırım

Alıntıları Göster
    Ziraat bankası için konuşuyorum. Yapılandırma ücreti diye bir ücret yok. Sadece normalde %2 olarak alabildiği erken kapama ücretini %1 olarak aldılar. Başka bir ücret almadı. Ne dosya parası ne de başka ücret. Sadece Ekim 15 teki ödememi yapmamı ya da 15 inde ödeme yaptığımda bankaya gelmemi söyledi. Burası Türkiye diyerek hemen yapın dedim. Vakıfbank %2 olarak almış ücreti gördüğüm kadarı ile.

Mesela ben ziraatten çekmiştim ziraatte yapılandırdım %1 oldu. Vakıftan gelseydim gene %1 olur muydu bilmiyorum.Sonuç olarak gözüken 3 bankada farklı işlem yapmış en iyisi ziraat gibi görünüyor.

• Herkese merhabalar,

Herkes gibi benimde kafam karıştı. Çok fazla bilgi kirliliği oluşmuş.

Bende ziraatten 1.15 den kredi almıştım. Krediyi kullandıran kişi ile telefonda görüştüm. %1 komisyon tutarı alınıyor ve ekim ayı taksidinin ödenmesi gerekiyor dedi.

Benim 10 ekimde ödemem var. Komisyon tutarını da o gün yatırıp bankaya gidip yapılandırma yapmayı düşünüyorum. Benim amacım vade kısaltmaktı. 102 ay vadem kalıyor

84 aya düşürmek istedim. Ziraat bankası olumsuz yanıt verdi sadece faiz oranı güncellemesi yapıyoruz dedi.

Bende vakıfbank şubeden akrabam ile az önce görüştüm. Biz %2 komisyon tutarını alıyoruz ve aynı faiz oranı ile vade kısaltmada isteyen olursa yapabiliyoruz diye belirtti.

Vade kısaltma ile ilgili ziraat bankasından arkadaşları ile konuşup bana dönüş yapıcak.

Vakıfbankdan vade kısaltma yapabilen var yapamayan var. Ziraatte aynı şekilde. Malesef herkes farklı bir şey söylüyor.

Ben direk bu işleri yapan kişilerden aldım bu cevapları.

Ziraatle ilgili olumlu bir gelişme olursa buraya yazacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: theory of a dead man

Ziraat bankası için konuşuyorum. Yapılandırma ücreti diye bir ücret yok. Sadece normalde %2 olarak alabildiği erken kapama ücretini %1 olarak aldılar. Başka bir ücret almadı. Ne dosya parası ne de başka ücret. Sadece Ekim 15 teki ödememi yapmamı ya da 15 inde ödeme yaptığımda bankaya gelmemi söyledi. Burası Türkiye diyerek hemen yapın dedim. Vakıfbank %2 olarak almış ücreti gördüğüm kadarı ile.

Mesela ben ziraatten çekmiştim ziraatte yapılandırdım %1 oldu. Vakıftan gelseydim gene %1 olur muydu bilmiyorum.Sonuç olarak gözüken 3 bankada farklı işlem yapmış en iyisi ziraat gibi görünüyor.

Alıntıları Göster
    İşlemi ayın 1 inde yaptım hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: osmaq

bilen var mı aynı durumdan bende muzdaripim
    Malesef sadece 3 kamu bankasından çekilen kredilerde geçerli olduğu yazıyor. Ama arayıp sorun yine de bakarsınız düzeltmeler olur.
  • quote:

İşlemi ayın 1 inde yaptım hocam.

Alıntıları Göster
    Hocam benim merak ettiğim bu ceza bankadan bankaya değişebilir mi ?

sonuçta hepsi devlet bankası !

elinizde benim imzalamış olduğum belge gibi bir belge var mıdır?

Birde bende itiraz etmeyeceğime dair belge imzaladım aslında itiraz etsem thhye başvursam bir sıkıntı olur mu ? Yada başvuru kabul olur mu ?

Belgede açıkça itiraz etmeyeceğim açıkça belirtilmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gfb_tayfa

Herkese merhabalar,

Herkes gibi benimde kafam karıştı. Çok fazla bilgi kirliliği oluşmuş.

Bende ziraatten 1.15 den kredi almıştım. Krediyi kullandıran kişi ile telefonda görüştüm. %1 komisyon tutarı alınıyor ve ekim ayı taksidinin ödenmesi gerekiyor dedi.

Benim 10 ekimde ödemem var. Komisyon tutarını da o gün yatırıp bankaya gidip yapılandırma yapmayı düşünüyorum. Benim amacım vade kısaltmaktı. 102 ay vadem kalıyor

84 aya düşürmek istedim. Ziraat bankası olumsuz yanıt verdi sadece faiz oranı güncellemesi yapıyoruz dedi.

Bende vakıfbank şubeden akrabam ile az önce görüştüm. Biz %2 komisyon tutarını alıyoruz ve aynı faiz oranı ile vade kısaltmada isteyen olursa yapabiliyoruz diye belirtti.

Vade kısaltma ile ilgili ziraat bankasından arkadaşları ile konuşup bana dönüş yapıcak.

Vakıfbankdan vade kısaltma yapabilen var yapamayan var. Ziraatte aynı şekilde. Malesef herkes farklı bir şey söylüyor.

Ben direk bu işleri yapan kişilerden aldım bu cevapları.

Ziraatle ilgili olumlu bir gelişme olursa buraya yazacağım.
    Ziratte vade değişimi yapılabildiğini pek sanmıyorum. Aynen anlattığınız gibi oldu ben erkenden yatırdım yaptım. Müşteri temsilcisi işlemi yaparken yanında izledim. Zaten hazır bir yazılım vardı. TC noyu girdi, direk ödeme planı çıktı. %1 komisyonu tahsil etti. Çıktı aldı imzaladım. Vade vb bir değişim için bir sorgu ya da menü görmedim. Siz gene de soruşturun ama faizleri iyice azalacağı için sanırım yanaşmıyorlar.

• quote:

Hocam benim merak ettiğim bu ceza bankadan bankaya değişebilir mi ?

sonuçta hepsi devlet bankası !

elinizde benim imzalamış olduğum belge gibi bir belge var mıdır?

Birde bende itiraz etmeyeceğime dair belge imzaladım aslında itiraz etsem thhye başvursam bir sıkıntı olur mu ? Yada başvuru kabul olur mu ?

Belgede açıkça itiraz etmeyeceğim açıkça belirtilmiş.

Alıntıları Göster
    Açıkçası değişebilir sonuçta bankaları bu iş için zorlayan bir yasa vb düzenleme yok. Tamamen sözlü talimatla yapılmış bir kampanya. Görünen Ziraat %1 uygulamış diğer 2 banka %2. Vakıfbank vade kısaltırken ziraat yanaşmıyor. Halkbankı bilmiyorum.

Ama kaybedeceğiniz birşey yok.Siz başvurun. Ama bunlara thh bakmıyor. Bankacılık işlemleri için
    www.tbb.org.tr
    Türkiye Bankalar Birliği - BİREYSEL MÜŞTERİ HAKEM HEYETİ
    https://www.tbb.org.tr/tr/finansal-tuketici/bireysel-musteri-hakem-heyeti/2469
    buraya başvuruyorsunuz. Ben kredi için şart koştukları ferdi kaza sigortasına itiraz ettim. Kredi için şart olduğunu söyleyip iade etmediler. Buraya başvurdum iadeyi aldım. Sonuçta ücretsiz bir başvuru. Deneyin şansınızı, genelde tüketici lehine karar veriyorlar.

• quote:

Ziratte vade değişimi yapılabildiğini pek sanmıyorum. Aynen anlattığınız gibi oldu ben erkenden yatırdım yaptım. Müşteri temsilcisi işlemi yaparken yanında izledim. Zaten hazır bir yazılım vardı. TC noyu girdi, direk ödeme planı çıktı. %1 komisyonu tahsil etti. Çıktı aldı imzaladım. Vade vb bir değişim için bir sorgu ya da menü görmedim. Siz gene de soruşturun ama faizleri iyice azalacağı için sanırım yanaşmıyorlar.

Alıntıları Göster
    Twitter da iki farklı kişinin yorumları var altta paylaştım. Kimisi yapıyor diyor. Nasıl böyle farklı uygulamalar yapılıyor çok garip gerçekten.

Yorumlar(Ziraat Bankası için);

1.Bu sabah kendi şubemden yapılandırma ve vade düzenlemesi yaptım kendi banka temsilcinizle görüşün diğerleri yoğunluktan dolayı başlarından savmak için olmuyor felan diyorlar bende dün başka şubeden olumsuz yanıt almıştım kendi şubem yaptı diretin hakkınız

2.Önce standart yapılandırma yapacaksınız. Hiç vade düşürme işinden bahsetmeden. Oradaki bankacının kafası karışık anlaşılan. Sonra yeni ekranı görebiliyor olacak. Yani vade kısaltma ile ilgili. Ben şimdilik yaptırmadım. Devam eden başka kredilerim var.Bu işlemi bana tek tek şubede müşteri temsilcim açıkladı. Bu işlem yapılandırma ile alakasız. Mesela balon ödeme yapıp vadeyi düşürmek gibi.. Başka sıra bekleyenlere de aynı açıklamayı yaptı. Önce yapılandırma sonra vade kısaltma yapılabilir, dedi

• quote:

Orijinalden alıntı: gfb_tayfa

Twitter da iki farklı kişinin yorumları var altta paylaştım. Kimisi yapıyor diyor. Nasıl böyle farklı uygulamalar yapılıyor çok garip gerçekten.

Yorumlar(Ziraat Bankası için);

1.Bu sabah kendi şubemden yapılandırma ve vade düzenlemesi yaptım kendi banka temsilcinizle görüşün diğerleri yoğunluktan dolayı başlarından savmak için olmuyor felan diyorlar bende dün başka şubeden olumsuz yanıt almıştım kendi şubem yaptı diretin hakkınız

2.Önce standart yapılandırma yapacaksınız. Hiç vade düşürme işinden bahsetmeden. Oradaki bankacının kafası karışık anlaşılan. Sonra yeni ekranı görebiliyor olacak. Yani vade kısaltma ile ilgili. Ben şimdilik yaptırmadım. Devam eden başka kredilerim var.Bu işlemi bana tek tek şubede müşteri temsilcim açıkladı. Bu işlem yapılandırma ile alakasız. Mesela balon ödeme yapıp vadeyi düşürmek gibi.. Başka sıra bekleyenlere de aynı açıklamayı yaptı. Önce yapılandırma sonra vade kısaltma yapılabilir, dedi

Alıntıları Göster
    Ben göremedim ama ayarlamak için olabilir tabii ki. Bilgi kirliliğinden çok bilgisiz eleman dolu. Müşteri temsilcim önce bana %1 yapılandırma ücreti + %2 erken kapama cezası dedi. Hanımefendi %1 zaten erken kapama cezası dedim. Arkadaşına sordu evet öyleymiş dedi. Yapan olmuşsa gerçekten oluyordur muhtemelen. Bilgisiz çalışan dolu bankalar ya da salağa yatıyorlar.

• quote:

Ben göremedim ama ayarlamak için olabilir tabii ki. Bilgi kirliliğinden çok bilgisiz eleman dolu. Müşteri temsilcim önce bana %1 yapılandırma ücreti + %2 erken kapama cezası dedi. Hanımefendi %1 zaten erken kapama cezası dedim. Arkadaşına sordu evet öyleymiş dedi. Yapan olmuşsa gerçekten oluyordur muhtemelen. Bilgisiz çalışan dolu bankalar ya da salağa yatıyorlar.

Alıntıları Göster
    Facebook da bir gruba baktım şu anda inanılır gibi değil.

Çoğu kişi yazmış yine yaptım diye ziraatten.

Maltepe E-5 şubesinden yapmış.

İlk başta yapılandırma yapmışlar. Hemen sonrasında vade kısaltma yapmışlar.

• Eğer krediniz 1.25 üstü ve aylık 5000 gibi bir ödemeniz yoksa pek düşmüyor. Bugün gittim yüzde 1 komisyon yüzde 2ceza ile 1710 TL taksit 1620 ye düşecek. Komisyonu da peşin istiyorlar. Ziraat bu arada..1.12 ile çekmiştim 102 ayım var. Toplamda 7 bin gibi avantajı var. Ayrıca son tarih diye bir tarih yokmuş. Acaba beklesek mi belki komisyonu felan kaldırırlar. Türkiye burası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qklavye

Eğer krediniz 1.25 üstü ve aylık 5000 gibi bir ödemeniz yoksa pek düşmüyor. Bugün gittim yüzde 1 komisyon yüzde 2ceza ile 1710 TL taksit 1620 ye düşecek. Komisyonu da peşin istiyorlar. Ziraat bu arada..1.12 ile çekmiştim 102 ayım var. Toplamda 7 bin gibi avantajı var. Ayrıca son tarih diye bir tarih yokmuş. Acaba beklesek mi belki komisyonu felan kaldırırlar. Türkiye burası.
    Yüzde 1 komisyon tutarı var sadece. Ekstradan %2 ceza diye bir şey olmaması gerekiyor.
  • Arkadaşım 1.10 cekmişti vakıfbanka gitti aldığı cevap son 1 yıl içerisinde kredi kullananlara yapılandırma yapabiliyoruz diyor varmı budırumla karşılaşan ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karacaardıç

Arkadaşım 1.10 cekmişti vakıfbanka gitti aldığı cevap son 1 yıl içerisinde kredi kullananlara yapılandırma yapabiliyoruz diyor varmı budırumla karşılaşan ?
    Ben üç sene önce kullanmıştım ve yapılandırma yaptım (Vakıfbanktan)
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.