Şimdi Ara

Kamu bankalarından konut kredilerinde 0.99 yapılandırma (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
699
Cevap
49
Favori
109.275
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tam 24 ay önce 168 bin tl kredi çektim 120 ay vadeyle. faiz oranı 1,03. şimdi ben bu krediyi yapılandırsam faydası olacak mı bana
  • işbankasından 1,15 den çektiğim krediyi refinansman yaptırabilir miyim 120 ay kalan taksit 73
    90.000 çekmiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: outworks

Arkadaşlar az önce halkasından gittim.Sordum 3 yıla kadar %1 sonrası %2 diyor herkes dedim.kadın içeriği tam bilmiyoruz ama öle birşey yok yasal gelen yazıda sadece %1 yazıyor yıl bazında yazmıyor dedi.Alanlarda varsa ileride sistem tam oturunca geri verirler dedi.Haberniz olsun gittiğiniz bankada yüzde 2 derlerse yazıyı göstermesini isteyin
    www.resmigazete.gov.tr
    Ba�bakanl�k Mevzuat� Geli�tirme ve Yay�n Genel M�d�rl���
    http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/05/20150528-2.htm

(4) Faiz oranının sabit olarak belirlenmesi hâlinde, sözleşmede yer verilmek suretiyle, tüketicinin borçlandığı tutarın tamamını veya bir taksit tutarından az olmamak üzere herhangi bir tutarı vadesinden önce ödemesi durumunda, konut finansmanı kuruluşu tarafından tüketiciden erken ödeme tazminatı talep edilebilir. Erken ödeme tazminatı, tüketici tarafından konut finansmanı kuruluşuna erken ödenen anapara tutarının kalan vadesi otuz altı ayı aşmayan kredilerde yüzde birini, kalan vadesi otuz altı ayı aşan kredilerde ise yüzde ikisini geçemez. Erken ödeme tazminat tutarı, hiçbir şekilde tüketiciye yapılacak toplam indirim tutarını aşamaz. Oranların değişken olarak belirlenmesi hâlinde, tüketiciden erken ödeme tazminatı talep edilemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: melo1903

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/05/20150528-2.htm

(4) Faiz oranının sabit olarak belirlenmesi hâlinde, sözleşmede yer verilmek suretiyle, tüketicinin borçlandığı tutarın tamamını veya bir taksit tutarından az olmamak üzere herhangi bir tutarı vadesinden önce ödemesi durumunda, konut finansmanı kuruluşu tarafından tüketiciden erken ödeme tazminatı talep edilebilir. Erken ödeme tazminatı, tüketici tarafından konut finansmanı kuruluşuna erken ödenen anapara tutarının kalan vadesi otuz altı ayı aşmayan kredilerde yüzde birini, kalan vadesi otuz altı ayı aşan kredilerde ise yüzde ikisini geçemez. Erken ödeme tazminat tutarı, hiçbir şekilde tüketiciye yapılacak toplam indirim tutarını aşamaz. Oranların değişken olarak belirlenmesi hâlinde, tüketiciden erken ödeme tazminatı talep edilemez.

Alıntıları Göster
    biz erken ödeme yapmıyoruz ki. Siz erken ödemedeki komisyonları yazmışsınız.

Yapılan işlemin adı yapılandırma. Yapılandırmanın oranlarıyla ilgili resmiyette birşey varsa bildirirseniz seviniriz.

• 1.09 tan çekmiştim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadow3804

biz erken ödeme yapmıyoruz ki. Siz erken ödemedeki komisyonları yazmışsınız.

Yapılan işlemin adı yapılandırma. Yapılandırmanın oranlarıyla ilgili resmiyette birşey varsa bildirirseniz seviniriz.

Alıntıları Göster
    Bankalar yapılandırma yapmıyor .(yapılandırma derken doğrudan faiz oranını güncellemiyor , eski krediyi yeni fazili kredi ile kapatıyor)

Eski kredinizi kapatarak yeni oranda tekrar kredi başlatıyor .
    O yüzden tekrar hayat sigortası vs başlangıcı yapılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melo1903 -- 2 Ekim 2019; 17:38:16 >
  • melo1903 kullanıcısına yanıt
    Aynen bu dediğiniz madde onunla alakası yok bizim yaptığımız yapılandırma erken kapama değil

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Aynen bu dediğiniz madde onunla alakası yok bizim yaptığımız yapılandırma erken kapama değil
    ???

Eski kredi kapatılmak suretiyle(yüksek faizden kullanılan kredi) , (0,99 orandan yeni kredi kullandırılıyor) işlemler tamamlandığı için tam olarak yazdığım gibi olmakta.

Hukuken yapılması gereken ya da bilgisi olan birisi varsa geri dönüş yaparsa burada şuanda onlarca ceza ödeyen herkesi bu dertten kurtarabilir !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melo1903 -- 2 Ekim 2019; 17:43:27 >
  • melo1903 kullanıcısına yanıt
    İşte bu yüzden Halkbank’ası işlem yapmıyor diğer bankalar kapamadan giderek işlem yapıyorlar bana dediği %2 gibi bir ibare gelmedi yazıda Hiçbir yerde yazmıyor dediler sen takip et bence geri verirler demişti

• vakıfbanktan yapılandırma yaptım.

630 tl eft paketi sattılar + %2 cezayı ödedim.1.45 den çektiğim için sesimi çıkarmadan yapılandırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: curufperlit

vakıfbanktan yapılandırma yaptım.

630 tl eft paketi sattılar + %2 cezayı ödedim.1.45 den çektiğim için sesimi çıkarmadan yapılandırdım.
    ya sabır :) her geçen gün yeni yeni birşey kitleniyor.

kaç taksitiniz kaldıydı?
  • quote:

İşte bu yüzden Halkbank’ası işlem yapmıyor diğer bankalar kapamadan giderek işlem yapıyorlar bana dediği %2 gibi bir ibare gelmedi yazıda Hiçbir yerde yazmıyor dediler sen takip et bence geri verirler demişti
    Takipte kalacağım fakat o kadar çok evrak imzaladık ki yine bir hak iddaa edebilir miyiz bilmiyorum ..

İnşallah dediğiniz gibi çıkar
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadow3804

ya sabır :) her geçen gün yeni yeni birşey kitleniyor.

kaç taksitiniz kaldıydı?

Alıntıları Göster
    https://forum.donanimhaber.com/kredi-masraflarini-geri-alma--140225216#140225216

Bu konuya bir göz atın isterseniz .

• Bazı arkadaşlar eski kredi kapatılıp yeni kredi açılıyor demiş ama Vakıfbank’ta kredi sayfama girince önceki ödediğim taksitleri de taksit listesine almış bence yapılandırma başka bir olay öyle kredi kapatma olayı yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar konuyla alakalı olarak yokmu bankacı bir arkadaş ödediğimiz cezaları geri alalım...

• ha sen ha ben haklıyız. belki ikimiz de. sonuç; elektriğe zam, doğalgaza zam vb . vb.

• Ziraate gidip mevcut BES iolmayandan mecburi bes istenen var mı? Bendne ısrarla bessiz yapılandırmayız diyorlar.Aylık en az 180 lira
  • atakninja A kullanıcısına yanıt
    Biz bugün yapılandırdık bes de isteyen olmadı fatura talimatıda. %1 erken ödeme ücreti ve bu ayın taksidini ödeyip 10 dk da işlemi bitirdik.

• Yapılandırma masraflarının kanunda yeri var mı? Bu konuda herhangi bir yönetmelik kanun vs. bulamadım.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.