Şimdi Ara

Kamu kurumları Microsoft'u bırakıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hükümet yazılım konusunda bundan öncekilerin aklına bile getirmediği bir konuya el attı ve hayata geçiriyor. Bundan sonra Pardus kamu kurumlarında kullanılmaya başlanacak..

Kamu kurumlarında özgür yazılım kullanma dönemi başlıyor. Kamu kurumlarının bilgisayarlarında Microsoft'un işletim sistemleri yerine açık kaynak kodlu Linux tabanlı işletim sistemi kullanılacak.

İlk uygulama Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılacak ve Türkiye'nin milli yazılımı Pardus, Askeralma Dairesi (ASAL) ve şubelerinde ana işletim sistemi olarak kullanılacak.

http://www.8sutun.com/node/21112

• Çok güzel olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

Çok güzel olur
    FORZA PARDUS
  • quote:

Orijinalden alıntı: berto

FORZA PARDUS

Alıntıları Göster
    helal olsun walla bazılarının akılları hakkatten çalışmaya başlamaya başladı ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: eki07

Alıntıları Göster
    gelişen türkiye çağa ayak uyduruyor tekelci zihniyete son
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue_wind

gelişen türkiye çağa ayak uyduruyor tekelci zihniyete son

Alıntıları Göster
    Kendi ürettiğimiz ne olduğunu bildiğimiz sistemleri kullanmak en güzeli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Plan-M

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Plan-M

Haklısın

• quote:

Orijinalden alıntı: VipLimE

quote:

Orjinalden alıntı: Plan-M

Haklısın

Alıntıları Göster
    debian içinnn

• quote:

Orijinalden alıntı: Gnardal

debian içinnn

Alıntıları Göster
    Microsofta hayır ama Pardus nedir, oturmuşmu dur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akinci

Microsofta hayır ama Pardus nedir, oturmuşmu dur?

Alıntıları Göster
    abi iyi diyorsunuzda nerdeyse 20 yıllık windows u daha kullanamayan daha bilgisayarı acamayan kamu kurumunda calısan insanlar oldukca pardusu nasıl kullandıracaksın bunlara

bunları sallamıyorum en son gittiğim kamu kurumunda adam 2.5 saat bilgisayardan dosya silmekle ugrastı
    ben bu arada sırada bekliyordum yaw 2 kişiyi aradı neyse en sonunda biri geldide yaptı
    bu tür adamlara bırak pardusu(Türkçe oldugu için) sesle komut verebilecegin bilgisayar versen 2 günde bozarlar

@akıncı

dostum bu arada Türkler için üretilmiş klavye F klavyedir.
    Q klavye ise tüm milletler içindir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astral32 -- 10 Ekim 2006; 20:25:08 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Tarih

Hükümet yazılım konusunda bundan öncekilerin aklına bile getirmediği bir konuya el attı ve hayata geçiriyor. Bundan sonra Pardus kamu kurumlarında kullanılmaya başlanacak..

Kamu kurumlarında özgür yazılım kullanma dönemi başlıyor. Kamu kurumlarının bilgisayarlarında Microsoft'un işletim sistemleri yerine açık kaynak kodlu Linux tabanlı işletim sistemi kullanılacak.

İlk uygulama Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılacak ve Türkiye'nin milli yazılımı Pardus, Askeralma Dairesi (ASAL) ve şubelerinde ana işletim sistemi olarak kullanılacak.

http://www.8sutun.com/node/21112

bence geç bile kalındı ulusal işletim sistemine dönen ülkeler çok en başında almanya brezilya güney kore geliyor... gelecek linux un

• quote:

Orijinalden alıntı: eki07

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: carisma_eko

He valla

Daha geçen gün arkadaşlarla sohbet ederken demiştim: "Türkiye'nin kendi işletim sistemi ortaya çıkacaksa ilk önce askerler tarafından kullanılıp olgunlaştırılmalı, ancak onlar ikinci versiyona geçtikten sonra ele avuca gelir bir işletim sistemimiz olur" diye... Zaten artık endişelenmeye başladım, beni dinlemeye aldılar herhalde ne söylesem yapmaya başladılar; hükümet olsun, ordu olsun . Hayırdır inşallah...

• quote:

Orijinalden alıntı: antiochos

Bu mesaj silindi.
    Garip olan Linux un temelinde olan UNIX inde USA ait olması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord987

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    özellikle güvenlik birimlerinde böyle bir adım atılması bence çok isabetli. neticede açık kodlu olduğu için istediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz. neticede körfez savaşında ırak yazılımlar abd kaynaklı olan jetlerden bir tanesini bırakın kaldırmayı uçurmayı çalıştıramadı bile. bugün yarın öyle bir ortamda bilgisayarların çalışacağı ne malum hergün yapılan güncellemeler felan filan kuruyoruz ama ne kuruyoruz.bnece güvenlik birimlerinin geçmesi çok isabetli bir karar olmuş darısı savunma sanayimizde kendi yazılımlarımızı üretmeye inşallah

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    iyi hos microsoft kullanilmasin tamam da pardus ne kadar Turk bir isletim sistemi ki? kendi muhendislerimizin kendi beyinlerimizin tamamen herseyiyle kendileri gelistirdigi bir isletim sistemi yapilsa daha iyi olmaz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuhan Kılıç

iyi hos microsoft kullanilmasin tamam da pardus ne kadar Turk bir isletim sistemi ki? kendi muhendislerimizin kendi beyinlerimizin tamamen herseyiyle kendileri gelistirdigi bir isletim sistemi yapilsa daha iyi olmaz mi?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: BatuhanK

Zaten öyle dostum.

Tamamen türk mühendis ve öğrenciler tarafından geliştirilmiştir için rahat olsun.

http://www.uludag.org.tr/hakkimizda.html

• quote:

Orijinalden alıntı: arf*

quote:

Orjinalden alıntı: BatuhanK

Zaten öyle dostum.

Tamamen türk mühendis ve öğrenciler tarafından geliştirilmiştir için rahat olsun.

http://www.uludag.org.tr/hakkimizda.html

Alıntıları Göster
    güzel bir adım ama türkiye çok yavaş ilerliyor teknelojide. arabistan bile gelişmiş ülkeler arasında biz ise gelişmekte olan ülkeler sınıfınndayız. hele dubai coştu. bizde daha yeni adsl ler 1024 oldu oda kotalı. bunda bile 50 kb dan yukarı çekemiyorum. bence iş eğitimden geçer. öğrenciler ne kadar iyi yetiştirilirse okadar ilerleriz.

• quote:

güzel bir adım ama türkiye çok yavaş ilerliyor teknelojide. arabistan bile gelişmiş ülkeler arasında biz ise gelişmekte olan ülkeler sınıfınndayız. hele dubai coştu. bizde daha yeni adsl ler 1024 oldu oda kotalı. bunda bile 50 kb dan yukarı çekemiyorum. bence iş eğitimden geçer. öğrenciler ne kadar iyi yetiştirilirse okadar ilerleriz.

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: Kutx

Alıntıları Göster
    pat diye pardusa geçilmemeli devlet tam destek vererek tamamen server tabanlı sürümünü çıkartılmalı kamu ya ve kamu programlarına göre optimize edilmeli şuanki pardus desktop versiyonu yapılması kolay değil zaman alır ama ilk adımın atılması önemli

• quote:

Orijinalden alıntı: NuKe_MaNia

pat diye pardusa geçilmemeli devlet tam destek vererek tamamen server tabanlı sürümünü çıkartılmalı kamu ya ve kamu programlarına göre optimize edilmeli şuanki pardus desktop versiyonu yapılması kolay değil zaman alır ama ilk adımın atılması önemli

Alıntıları Göster
    USA buna da amerikan düşmanlığı gözüyle bakarsa hiç şaşırmam.

Bence çok sevindirici bir haber.Darısı bütün bilgisayar kullanıcılarının başına.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.