Şimdi Ara

Kamyondan yag aktı ve kaza yaptim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kamyonun yag hortumu patladı ben motorla giderken kayıp motorla önümdeki cekicinin arkasına girdim Allaha şükür bisey olmadı ama trafik polisi geldi ve tutanakta kamyoncuya suçunu kabul ettirecek şekilde tutanak düzenledi. Benim arkamda başka araç kaldırıma çıktı başka motorcu tirin arkasına vurdu. Şimdi polisin tutanağı ile sigortaya başvursam motorumu yaptirabilirmiyim . ? Biz düşünce olarak yaği akıtan kamyon suçlu diyebiliriz ama kanunen bu durum nasıl bilgisi olan varmi yada başına gelen varsa bizi aydınlatsın. Kazaya sebebiyet veren aracın sigortası bizim hasarları karsilarmi

• Bu iş %50 -50 gibi gorunuyor hani kamyondaki yük olsa suclu tamamen kamyoncu diyecegim de diger hortum patlama olayi tamamen şanssizlik
  • Alıntı

metni:
    tutanakta kamyoncuya suçunu kabul ettirecek şekilde tutanak düzenledi.

ne demek? polis kendisi mi tutanak tuttu kendinizin tuttugu tutanagi mi doldurdu?

kendi tuttu ise edevlette gorebilirsiniz kusur oranlarini.

• OzzY® O kullanıcısına yanıt

Kazaya 2 den daha fazla arac karıştıysa ya da yaralanmalı (veya can kaybı varsa) kazaysa son olarak oluşan kazdaki araçlardan biri kamu aracı ise raporu polis tutar diye biliyorum...

• True_Sun kullanıcısına yanıt

ikiden fazla arac karissa da ikili ikili tutanak tutulabiliyor. yaralanma, kamu malina zarar, evrak eksikligi, alkol suphesi gibi durumlarda polisin tutmasi gerekiyor. Ancak polis "tutanakta kamyoncuya suçunu kabul ettirecek şekilde tutanak düzenledi." ile ne kast edilidgi belli degil bence. Yani polis kendisi tutanak tuttugunda birinin zaten sucunu kabul etmesi anlamli degil, bu durumda polis normal tutanagi soyle doldurun boyle doldurun seklinde yonlendirdi anlami cikariyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 5 Temmuz 2023; 11:15:12 >
  • Başıma benzer bir durum gelmedi ama ruhsat sahibi teknik hatalardan sorumludur. Yola yağ akıtmak görmezden gelinecek bir kusur değil.

Tespit edildiyse bence hakkınızı alırsınız. Sigortacı memurlar farklı şeyler söyleyebilirler, bunun sebebi genelde tespit edilememsi. Tespitiniz sağlamsa, polis raporunda yeterli detay varsa, sorumluluk ve maddi kalyıplarınız aktarılabilir. Çok sayıda kazazede olduğu için raporlarınız birbirini tamamlar, gerekrise ortak hareket ederek hakkınızı arayabilirsiniz bence.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.