Şimdi Ara

Usta aracimin motoru pert etti!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar 2007 model kia sorento aracim gecen hafta sehir disina giderken turbo patlattı.. Cenazeye yetismeye calistigim icin aracın basinda durmadim baska bir aracla yoluma devam ettim.. Merkeze yakin bir ilceden çekici çağırdım.. Cekici arkadas 30senelik usta olduğunu aracin turbosunu kolayca degistirebilecegini söyledi.. Anlamiyosan kendi ustami gondereyim dememe ragmen israrla araci kendisi tamir etmek istedi... Aradan 2gun gectikten sonra araci yapamadigini turbodan degil de baska bir yerden arizali oldugunu söyledi... Aracimi merkeze getirttim kendi ustama gosterdim.. Ustam araci inceledi ama problem goremedi muhtemelen motorun içinde sıkıntı var dedi.. Aracım marş bile almiyordu motorda tik yoktu.. Oysaki ben cekiciyi ilk cagirdigimda araç yol almasada motoru normal calisiyordu... Motorun kapagini sokturduk ki ne gorelim enjektorler yanmis .. Enjektorleri degistirdik sorun devam ediyordu usta komple motoru dagitti pistonlara kadar hersey darmadagin olmus motorda... Cekici olan ustaya arabama naptin sen sadece turbo bozuktu sen enjektorlere meme uclarina pistonlara kadar mahvetmissin diye saydim sovdum.. Kendisi aracın içindeki yaglari temizlemeden turbo yaglansin diye motoru calistirmis.. Arac amveleye (sizin oralarda ne derler bilmiyorum ama demek istedigim motorunnkendisini bostayken devir saatini sona dayamasi )kalkinca otomatik vites oldugundan stop edememis.. Velhasil tüm yağı pistonlara basmis piston kollarina kadar yamultmus. Ayrica araci cekerken cekiciden hafif bi sekilde dusurmis sag kisimdaki ayak basma yerlerini ve tamponu hafiften kırmış... Kendisini arayip 800tl masrafim vardi 10bin tl yaptın gel hesaplasalim ya ustaligi karsila yada baska yol bulalim dedim... Ama kendisi araca hiçbirşey yapmadigini aracin zaten kendisine o sekilde geldigini iddia ediyor sadece araci düşürdüğünü tampon vs için masrag karsilarim diyor... Allah icin akil var mantik var ben araci yolda biraktigimda zaten motor da sıkıntı yoktu çalışmaya hazırdı... Kendisi hiçbirşey yapmadan motor bu hale gelir mi? Simdi siz benim yerimde olsaniz ne yapardniz? Mahkemeye versem şahit ispat vs derkrn 1 sene gececek elime hicbisey geçmeyecek... Gidip adami dövsem bos yere basima brla alacagim.... Bir akil verin allah için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçmiş olsun hocam bu durumda pek yapılabilecek bişey gözükmüyor.
  • Sağolun hocam 1haftadır sinirden uyuyamiyorum en sonunda adami vuracagim o olacak :(

• Okurken sinirlendim Cok zor bi durum siddet uygulasan bir dert mahkemeye versen bir dert.Ben mahkemeye gotur diycem olayi ama kanit etmek zor oyuzden bu isi adami biraz sıkıstırarak halletmek en iyisi gerekirse anliycagi dilden konuscaksin.

• Sagolun arkadaşlar allah kimseyi böyle insanlarin eline düşürmesin.. Insallah bir orta yol buluruz ..

• O değiştirmeyi beceremediği turbonun yan kısmına bi bez tıkasa stop ederdi motor,geçmiş olsun. Sakin kalmaya çalışın hocam,her ne kadar zor olsa da. Daha da büyğk pişmanlıklar gelmesin başınıza

• Çok kötü bir durum bence adam ödemezse ki ödenmeyecek gibi duruyor sol bacağını kırın aylarca çekicisini kullanamaz böylece dürüstlüğün önemini anlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aracım arada bir marş basmiyor
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bilmedik ustaya is yaptirmayin sakin ha !!!

Ayni olay bnmde basima geldi ustaya goturdum lpgde isikta durunca arac al ver yapiyodu devir hafiften bi yukari bi asagi oynuyodu rolantide beklerken

Usta bakti etti soryn enjektorde dedi lpg ciye goturdu tanidigiymis,,, sozde para aliyo iste ona goturunce... Adam bakti etti evet enjektor degisice dedi. Kac lira 240tl iyi degis adam bi degisti araba eskisinden daha kotu oldu... Gaz ayari yapiyo arabayi 3-4 bin devirde bagirtiyo habire ayar yapicam diye araba sadece 300 400 devirde calisr oldu motor yerinden firlayip cikacak nerdeyse arac bozuldu resmen piston kiricak... Hala bi 3 5 bin devire cikariyo arac duzelmiyo bi 300 400 devire dusuyo 10dk 20 30dk derken arac mahvoldu.. araca suc buluyo bilmem ne dedim lanet olsun sanada yapicagin isede sok araca ne taktiysan eskisini ayni sekilde tak birak.. gittim bilindik bi lpg ciye

Tm net 2 dakika surmedi gaz ayarini yapmasi.. sorun cozuldu

• buyuk gecmis olsun 1 bardak soguk su iciniz
  • benzer bi olayı 2 sene önce yasadım üst kapak kaynaklanacaktı kaynak yapılıp kapak takıldıktan sonra pıstonlardan birini deldiler ve neden oldu bilmiyoruz sorun arabada dediler bende olay kan davasına dönmesin diye sineye cektim çünkü etrafımda bu işi şiddetle halledebilecek fazlasıyla insan vardı , size tavsiyem olayı büyütmeyin ustaları yüzleştirin alabildiginizi alın alamadıgınız kalsın ve konuyu kapatın adli bi olay olur gercekten işin sonunda 3 5 liraya degmezmis dersiniz ve pisman olursunuz ..
  • Babam aracı asla sanayiye sokmaz, sileceği bile servisten alır. Bir zamanlar pahalıya geliyor diye düşünüyordum ama bu tip konuları okuyunca ne kadar haklı olduğunu bir kez daha anlıyorum.

• Benim anlamadığım yağdan dolayı bu hale nasıl geliyor ? Turbo bozuluyor araba gidemiyor yolda kalıyor. Ama motor çalışıyor,düşük hızda da olsa hareket ediyor. Sonra çekici geliyor adam dükkanına götürüp çalıştırınca bozuluyor. Burada adamın suçu nedir ? Turbo bozulduğundan içinde yağ birikip motora mı gönderiyor ?

Benim aynısı başıma gelse çevremdekileri toplarım sanayideki ustaları götürürüm oraya izah ettiririm. Tanıdık olmayınca kimseye güvenmeyeceksin,sürekli gittiğimiz usta bile arka kampananın ayarını yapamıyor araba sol arka tekeri kilitledi. Adamların illa başında duracaksın ha işin gücün varsa sonra yaptıracağım haber bekle diyeceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 17 Şubat 2017; 5:56:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Benim anlamadığım yağdan dolayı bu hale nasıl geliyor ? Turbo bozuluyor araba gidemiyor yolda kalıyor. Ama motor çalışıyor,düşük hızda da olsa hareket ediyor. Sonra çekici geliyor adam dükkanına götürüp çalıştırınca bozuluyor. Burada adamın suçu nedir ? Turbo bozulduğundan içinde yağ birikip motora mı gönderiyor ?

Benim aynısı başıma gelse çevremdekileri toplarım sanayideki ustaları götürürüm oraya izah ettiririm. Tanıdık olmayınca kimseye güvenmeyeceksin,sürekli gittiğimiz usta bile arka kampananın ayarını yapamıyor araba sol arka tekeri kilitledi. Adamların illa başında duracaksın ha işin gücün varsa sonra yaptıracağım haber bekle diyeceksin.

https://youtu.be/j4rMfrERpG8

Olan bu

• Avukat görünümlü iki arkadaşınla git.. Dükkana otur, neşeli davran... onlar sakin sakin konussun sonra kayıp tazminatlarınla 40 bin tl lik dava açacağını söylesin avukatların, ardından mahkeme uzlaştırır 20 bin sana öder kendi masraflarımızı da bundan alırız desinler... çekiciyi satmaması için de tedbiri hemen koyduracaklarını söylesinler...

bakarsın yer...
  • **** Cekici arkadas 30senelik usta olduğunu aracin turbosunu kolayca degistirebilecegini söyledi..

Çekici arkadaş 30 yıllık usta ise neden çekicilik yapıyor ?????? Tanımadığınız birisine araba vererek en büyük hatayı yapmışsınız, en güzeli olayı daha da büyütmeden adamdan alabildiğinizi alın kalanı da öbür tarafın sadakası olur. Tekrar geçmiş olsun..
  • Hata sizde hocam tanımadığın adama bu kadar ciddi bir hasar için araba emanet edilmez. Sanırım basiretin bağlandı geçmiş olsun

• Hakkaten çekiciye nasıl arabanı teslim edersin akıl alır gibi değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hotel california

Ulan ne modeller var ya hem allahım yarabbim. Sanki adam silah zoruyla senin arabanı tamir etti. Kalkmış bir de adamdan 10bin istiyor. 2007 model arabanın motorunu sıkıştırırsan tabi ısınır piston kolları eğrilir. Allah bilir o arabanın yağı da eksiktir. Artık kaç yılda bir bakıma sokuyorsan...

Çok cahilsin.

• Geçen bir arkadaşın konusuna da yazmıştım ; İnsanın başına ne gelirse hep bu 'bişey olmaz abi yağğ' diyenler yüzünden geliyor. Allah muhafaza etsin bu zihniyetten.
  • vakti zamanında arabamı motor yıkamaya vermiştim ve çekiciyle teslim aldım. adam beyni yıkamış, bozmuş ve ben bişey yapmadım diye sıyrıldı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.