Şimdi Ara

Kanada 2014 vize başvurusu için bilmeniz gerekenler!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
4
Favori
1.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende kanada öğrenci vize başvurusu yapmış biriyim. Ve bu dönemlerde gerçekten başvuru öncesinde ve sonrasında neler yapacağımızı öğrenebileceğimiz bir yazıya ihtiyaç olduğunu düşünüyorum ki ben bütün başvurumu tek Başıma yaptım.. Ve bu konuyla alakalı İnternetteki bütün önemli vize başvuru bilgileri 2007-2011 den kalma eski bilgilerdi.. Şimdi size konsoloslukla alakalı birkaç önemli Güncelleme yapacağım ve bunlar kesin bilgilerdir(tecrübeyle sabittir, bizzat ben:) 2014 vize başvurusudur.

1-Istenilen Genel vize evraklarınızı mutlaka ingilizce tercümeli gönderin(çünkü en Önemsiz evrağı bile tercüme ettirdiğim için, telefonla beni arayan vize memuru bu Ayrıntı için teşekkür etti. (Bu demek değildir ki Türkçe evraklar red alır, ama pozitif bir izlenim bıraktığı kesinleşmiş oldu.)
    2- yalan, aslı olmayan bilgi veya sahte evrak asla düzenlemeyin, ellerinin altında çok geniş bir sistem var ve direk tapuların veya diğer evrakların doğru olup olmadığını görebiliyorlar.
    3- kendi niyet mektubunuz haricinde size sponsor olan kişininde(anne,baba, vs) mektubunun OLMASINA dikkat edin.(İngilizce tercihtir)
    4- artık belgelerinizi Ankara konsolosluğuna kargo ile gönderemiyorsunuz, direk geri gönderiyorlar(tecrübeyle sabittir, benimki geri geldi) bu yüzden bağlı oldukları kanada VFS aracılığıyla Bulunduğunuz şehirden belgelerinizi onlara bırakabilirsiniz onlar büyükelçiliğe yolluyor, yahut online olarak yapabilirsiniz.. Ben VFS ile gönderdim. Online başvuru bana biraz Karışık gelmişti.
    5- niyet mektubunda yapılan en büyük hata şudur, " benim adım ali XV-XX ben şurda doğdum 3 kardesım var ankaralıyım babam şunu yapıyor annem şu gibi Önemsiz cümlelerle başlamak!!! Adamın elinde senin bütün seceren var zaten hazırladığın evraklardan.. sen hala ne diye adını soyadını anneni babanı Kardeşini anlatıyorsun orada?? Ben niyet mektubumu çok kısa tuttum sadece neden gitmek istediğimi ve türkiye döndüğümde bir anasınıfı açmak istediğimi bu yüzden de canada da bu eğitime ihtiyacım OLDUĞUNU,anasınıfında İngilizce, fransızca ve Almanca odaklı değişik bir anasınıfı olacağını belirttim ad soyad imza bu kadar. Anne babamı , nerden doğmuşum şuan napıyormuşum kaç kardeşim varmış bla bla hiçbir şey yazmadım. ADI üstünde niyet mektubu niyetini yaz imzanı at bitti. Ayrıca Ne kadar net kısa ve açıklayıcı olursan o kadar pozitif bir izlenim bırakırsın.hiçbirşekilde Kanada'yı övmedim mektubumda. Sadece anadili İngilizce plus fransızca olduğu için istediğimi gelecek Planımda bana yardımcı olacağını söyledim. En son olarak türkiye geri döndüğümde anasınıfı açacağıma dair bir cümle kurdum böylelikle Türkiye'ye geri Dönme niyeti olmuş olan biz lzlenim bırakmış oldumki geri döneceğim zaten.

Ben başvurumu cuma günü yapmıştım yani vfs ye bırakmıştım, aynı gün ellerine ulaştırdı VFS..araya hafta sonu girdi ve pazartesi değil ama Salı sabahı vizem elimdeydi.
    Yani 2 günde bitti diyebilirim.
    Benim seçtiğim bölüm okul öncesi öğretmenliği ve 2 yıl Sürüyor. Üniversite değil kolej.
    Herhangi bi sorunuz olursa ve konu hakkında bilgim varsa size kesin bilgiler verebilirim. Ayrıca şunu da belirtmek isterimki, çok fazla bir mal Varlığı göstermedim.. 3 ev tapusu ailem adına. Babamın aldığı bir kira geliri, emekli maaşı.. Bankada $20.000 para. Forumda okuduğum gösterilen maddi gelir evrakları Arasında benim gösterdiklerim az bile kalıyor bence.kendi adıma hiçbir hesap para, tapu vs yok yani. Umarım bunun için emek harcayan herkese yardımcı olabilmişimdir.
    Ek olarak yeni sisteme göre, eğer vizeniz onaylanırsa onaylandı emaili alıyorsun konsolosluktan pasaportun gelmeden önce. Insan bi rahatlıyor yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felist -- 12 Kasım 2014; 21:37:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Felist

Arkadaşlar bende kanada öğrenci vize başvurusu yapmış biriyim. Ve bu dönemlerde gerçekten başvuru öncesinde ve sonrasında neler yapacağımızı öğrenebileceğimiz bir yazıya ihtiyaç olduğunu düşünüyorum ki ben bütün başvurumu tek Başıma yaptım.. Ve bu konuyla alakalı İnternetteki bütün önemli vize başvuru bilgileri 2007-2011 den kalma eski bilgilerdi.. Şimdi size konsoloslukla alakalı birkaç önemli Güncelleme yapacağım ve bunlar kesin bilgilerdir(tecrübeyle sabittir, bizzat ben:) 2014 vize başvurusudur.

1-Istenilen Genel vize evraklarınızı mutlaka ingilizce tercümeli gönderin(çünkü en Önemsiz evrağı bile tercüme ettirdiğim için, telefonla beni arayan vize memuru bu Ayrıntı için teşekkür etti. (Bu demek değildir ki Türkçe evraklar red alır, ama pozitif bir izlenim bıraktığı kesinleşmiş oldu.)
    2- yalan, aslı olmayan bilgi veya sahte evrak asla düzenlemeyin, ellerinin altında çok geniş bir sistem var ve direk tapuların veya diğer evrakların doğru olup olmadığını görebiliyorlar.
    3- kendi niyet mektubunuz haricinde size sponsor olan kişininde(anne,baba, vs) mektubunun OLMASINA dikkat edin.(İngilizce tercihtir)
    4- artık belgelerinizi Ankara konsolosluğuna kargo ile gönderemiyorsunuz, direk geri gönderiyorlar(tecrübeyle sabittir, benimki geri geldi) bu yüzden bağlı oldukları kanada VFS aracılığıyla Bulunduğunuz şehirden belgelerinizi onlara bırakabilirsiniz onlar büyükelçiliğe yolluyor, yahut online olarak yapabilirsiniz.. Ben VFS ile gönderdim. Online başvuru bana biraz Karışık gelmişti.
    5- niyet mektubunda yapılan en büyük hata şudur, " benim adım ali XV-XX ben şurda doğdum 3 kardesım var ankaralıyım babam şunu yapıyor annem şu gibi Önemsiz cümlelerle başlamak!!! Adamın elinde senin bütün seceren var zaten hazırladığın evraklardan.. sen hala ne diye adını soyadını anneni babanı Kardeşini anlatıyorsun orada?? Ben niyet mektubumu çok kısa tuttum sadece neden gitmek istediğimi ve türkiye döndüğümde bir anasınıfı açmak istediğimi bu yüzden de canada da bu eğitime ihtiyacım OLDUĞUNU,anasınıfında İngilizce, fransızca ve Almanca odaklı değişik bir anasınıfı olacağını belirttim ad soyad imza bu kadar. Anne babamı , nerden doğmuşum şuan napıyormuşum kaç kardeşim varmış bla bla hiçbir şey yazmadım. ADI üstünde niyet mektubu niyetini yaz imzanı at bitti. Ayrıca Ne kadar net kısa ve açıklayıcı olursan o kadar pozitif bir izlenim bırakırsın.hiçbirşekilde Kanada'yı övmedim mektubumda. Sadece anadili İngilizce plus fransızca olduğu için istediğimi gelecek Planımda bana yardımcı olacağını söyledim. En son olarak türkiye geri döndüğümde anasınıfı açacağıma dair bir cümle kurdum böylelikle Türkiye'ye geri Dönme niyeti olmuş olan biz lzlenim bırakmış oldumki geri döneceğim zaten.

Ben başvurumu cuma günü yapmıştım yani vfs ye bırakmıştım, aynı gün ellerine ulaştırdı VFS..araya hafta sonu girdi ve pazartesi değil ama Salı sabahı vizem elimdeydi.
    Yani 2 günde bitti diyebilirim.
    Benim seçtiğim bölüm okul öncesi öğretmenliği ve 2 yıl Sürüyor. Üniversite değil kolej.
    Herhangi bi sorunuz olursa ve konu hakkında bilgim varsa size kesin bilgiler verebilirim. Ayrıca şunu da belirtmek isterimki, çok fazla bir mal Varlığı göstermedim.. 3 ev tapusu ailem adına. Babamın aldığı bir kira geliri, emekli maaşı.. Bankada $20.000 para. Forumda okuduğum gösterilen maddi gelir evrakları Arasında benim gösterdiklerim az bile kalıyor bence.kendi adıma hiçbir hesap para, tapu vs yok yani. Umarım bunun için emek harcayan herkese yardımcı olabilmişimdir.
    Ek olarak yeni sisteme göre, eğer vizeniz onaylanırsa onaylandı emaili alıyorsun konsolosluktan pasaportun gelmeden önce. Insan bi rahatlıyor yani.

kardeşim okuma ücretlerileri ne kadar tutuyor bende gitmeyi planlıyorumda üniversite için sen liseyemi gidiyorsun

• @ahmet056 hayır ben koleje gidiyorum.. Yaklaşık 4 semeseter yani 2 yıl Sürüyo 25-30.000$ tutuyo.. Calisirken cok rahat oduyosun zaten.
  • @ahmet056 2 YILLik kolej 2 yil like universite Gibi yani.
  • Hocam benim universiteden uyari cezam var transkripte cezasi var olarak gorunuyor vizeye yolladim pazartesi sali ellerinde olur ne kadar surer cevap ? Bide beni ne kadar etkiler direk red yiyebilir miyim bu cezadab?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni23232323 -- 21 Kasım 2014; 18:56:45 >
  • mahoni23232323 M kullanıcısına yanıt
    Ne cezasi? Onemli bisey degilse sanmiyorum o yuzden takilacaklarini. Vize de yogunluk yok suan.. Ben en fazla 1 hafta surer diyorum. Daha erken gelir AMA bence cvp.. Eger vizen onaylanirsa, email adresine your student or work visa is approved tarzi bi yazi gelicek konsolosluktan.. Red yiyenler o maili genelde almazlar.. AMA e mail almayip passport geldiginde vizesini alanda olmuş
  • Dil okulu icin gidecek olsam vize icin yine yazi mektup gondemek zorinda miyim ? Yoksa sadece okul ile anlastgiigma dair belge ve diger seyler yeterli olur mu ?

Vize islemlerini eger danismanlik sirketi ile gitmezsem kendim yapmak zorundayim galiba
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Evet niyet mektubunu ne için gidersen git yazmak zorundasın. Sponsor olacak kişininkinide eklemeyi unutma. Okul kabul mektubu ayrı senin niyetini belirten mektup ayrı bişey sonuçta.
  • Tesekkurler
    Kalmak istesem de orada kalmak istedigimi yani 1 yil sonunda orada kalmanin yollarina bakacagimi yazmamak iyi olacak p zaman
    Eger calisma izini veriyorlarsa orada ogrenciler icin vfs da anismasyon okumayi dusunuyorum cunku dil egitimi aldiktan sonra.ama bunu yazmam sanirim
    Tabiki uzun kalacağını yazma, dil okuluna niye gitmek istediğini ve sonrasında Türkiye'ye dönünce sana neler katacağını belirten bir yazı olursa olumlu bi izlenim bırakırsın diye düşünüyorum. Sen sadece dil okulu hedefini yaz gerisi sana kalmış ülkeye girdikten sonra ne okumak istiyosan oku. Çünkü geri döneceğine inanmadıkları insana vize vermiyorlar bu net. Niyet mektubunu İngilizce mümkün olduğunca kısa ve net yaz geri döneceğine dair birkaç cümle olsun içinde. Umarım olur.
  • Tesekkurler ..evet hele bir gir de sonrasina sonra bakarsin degil mi ayiya dayi de durumu
    Onemli olan zaten geri donebilecegine ikna etmek.

Bakalim seceneklerim arasinda kanada
    Güzel ve refah bi ülke. Ama Kışı ağır geçiriyor çok soğuk açıkçası.. Yürürken nefes kesiyor :))
  • Sogugu severim diyecegim ama turkiyede eksileri gormuyoruz orasi baska )))

Konaklama sikintisi olabilir benim icin bakalim arasitacagim.Kaplan okulunu dusunuyorum tek kisilik yerleiri yurume mesafesi imis baktigimda bakalim daha 1 yil var gitmeme butce olarak da 50- 60.000 civari belirledim

Haftalkk calisma serbestligi vermesi cok onemli.auckland veriyor mesela.
    -10 karda falan şu ara.
    Bnm bildiğim haftalık 20 25 saat veriyo ama bilmiyorum net olarak..
  • Valla zor..
    Basarliar sana..insallah 2 yil doldu gecer.
    Neden turkiyede okumayi tercih etmedin diyecegim ama cevabi belli , sacma soru yani ama okul mu cezbetti seni daha cok
    Bnm bölümüm okul öncesi öğretmenliği. Kanada İngilizce ve Fransızca'sı olan bi ülke..
    Bnm Türkiye'de İngilizce fransızca Almanca odaklı bi anasınıfı açma isteğim var. Yani TR de bu 2 dili birden pekiştiremezdim kendimi eğitemezdim. Başka ülke olsa tek bi dil öğrenirdim. Canada uzak ve soğuk evet ama 2 dili birden öğreniyorum sonuçta.. Bu demek oluyoki açacağım anasınıfının 2 öğretmen beklentisini ben kendim Öğrenerek tek kişiye düşürüyorum. Sadece bir iki tane almanca öğretmenine ihtiyaç olacak o kadar.
  • Evet cok dogru mantikli
    Zaten ulkedeki sistem belli

Kanada da 2 dil birden algilamaya calismak zor olmayacak mi her ne kadar ingilzcenizin altyapi oldugunu tahmin ediyorsam da,.
    Ingilizcem zaten iyi durumdaydı buraya gelmeden önce o yüzden fransızca öğrenirken sanki fransızca öğrendiğim ilk dil gibi yaklaşıyorum.. Dersler zaten İngilizce o da böylelikle daha çok pekişmiş oldu. Ama Türkçe'ye hasret kaldım:)) orası ayrı. Bi Türk'le karşılaşınca saatlerce Türkçe konuşsan doyamıyosun:)) bnm Bulunduğum yer de pek türk yok aslında yararıma ama işte.. Özlüyor insan
  • Nerede konakliyorsun ? Yurt ?
    Cok uzadi belki ama yararli biligiler veriyorsun hic olmazsa
    Yurt değilde tek yaşayan Kanadalı bi kadın evin ilk katını öğrenci odaları yapmış. Kendisi üst katta yaşıyo. Ne ev ne yurt. Ya da her ikisi :))
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.