Şimdi Ara

Kanal 2 deki RAM'lerin Çalışmama Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anakarttım 4 adet ram slotu mevcut.
    Kanal 1A - Kanal 1B - Kanal 2A -Kanal 2B şeklinde.

Ramlerim kanal 1a ve kanal 1b takınca sorunsuz olarak çalışıyor ve biosda da herşey normal.
    Fakat 2. kanala taktığım ram lerde sorun yaşıyorum. BIOS'da toplam RAM miktarını artırmıyor fakat slotta takılı olarak görünüyor (marka model bilgilerini gösteriyor).

Yeni anakart aldım sırf bu sorun için ama durum yine aynı. RAM'ler de hiçbir sorun olmadığına %100 eminim çünkü RAM'ler ayrı ayrı olarak kanal 1'e takınca sistem açılıyor. Ama tek bir RAM'i kanal 2 ye takınca sistem açılmıyor bile. Sistemim;

* Amd A10 7890K apu işlemci
    * ASUS A88XM-A anakart

Önceki anakartım ise MSI A68HM Grenade idi.

İşlemci pinlerimde çok az miktarda yamulma olmuştu 3-4 tanesinde sadece. Hepsini düzelttim şu an ok gibiler. (İşlemci pinleri yamulmadan önce sorun yoktu sistemde.)

Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum hepinize çok teşekkür ederim şimdiden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz..

• gokhan_life G kullanıcısına yanıt
    ram diyorsun modeli markası yok nasıl yardım etsin millet
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    RAM'ler Team Dark 2x4 GB. Fakat sorun şu hangi RAM'i takarsam takayım aynı sorun devam ediyor. Yani RAM'lerde hiçbir sorun olmadığına eminim. Memtest ile taramayı da yaptım hiçbir sorun görünmüyor.

normalde 2 ram varsa A2 ve B2 ye takılır sorunsuz dual olarak çalışır şimdi sen yeni anakarttada aynı sorun var diyorsun ramler sağlamsa tek suçlu işlemci çünkü pinler yamuktu düzelttim desende düzelmemiş ki ram slotu 2 de sorun oluşyor yani yamulan pinler ona hükmeden pinler olabilir ve zaten yamulmadan önce sorun yoktu diyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 27 Nisan 2019; 18:38:17 >
  • Kullandığınız işlemci soğutucusu nedir? Büyük ihtimal sıkıntı yamulan pinler ama orjinal dışında bir işlemci soğutucusu kullanıyorsanız bir ihtimal arka plakanın anakarta teması sonucu sorun yaşıyorda olabilirsiniz.

Muhtemelen pinlerden dolayı. Fakat anlamadığım çok düzgün görünüyor pinler.Tekrardan düzeltme işleminin faydası olur mu yoksa daha mı çok sıkıntı çekerim tereddütteyim açıkcası.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kullandığım soğutucu Wraith orijinal AMD soğutucusu. Arka plaka derken neyden bahsediyorsunuz tam olarak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan_life -- 29 Nisan 2019; 4:3:47 >
    Hocam orjinal soğutucuda sıkıntı olmaz. Farklı bir soğutucu kullanıyor olsaydınız, montaj için anakartın altına takılan plaka bir ihtimal anakarta kısa devre yaptırıyor olabilir derdim.

• İşlemci pinlerinden 1 ya da 2 tanesinde maksimum 1 mm eğrilik vardır. Çok çok dikkatli bakmadan tespit etmek nerdeyse imkansız. Bu kadar hassas mı bu AMD pinleri kafayı yedirtecek bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan_life -- 29 Nisan 2019; 13:14:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhan_life

Muhtemelen pinlerden dolayı. Fakat anlamadığım çok düzgün görünüyor pinler.Tekrardan düzeltme işleminin faydası olur mu yoksa daha mı çok sıkıntı çekerim tereddütteyim açıkcası.
    valla 2 anakartt da aynı sorun varsa sorun pinlerden denebilir biri yuvaya oturmasın sorun olabilir baya da ince şeyler tam düzeltmek zor
    Sanırım dediğiniz gibi işlemci pinlerinde sorun var. Bakınca dediğim gibi çok düzgün görünüyor ve anakarta takarken de rahat bir şekilde takılıyor. Çok enteresan geldi bana bu durum. Amd sistemlere karşı önyargım normalde yok fakat küçücük bir olay soğuttu beni Amd'den..

• Anakartı değiştirmeniz şart. Ben öyle yaptım düzelmiyor malesef

snakefatih kullanıcısına yanıt
    intelde olsa dikkat edilmezse aynı şey olabilir hatta intelde işlemci de değil anakartta pinler artı o pinler fazla zorlamadıkça yamulmaz yani el ile baskı yapmadıkça soğutucuyu çıkarırken zorlamadıkça yada düşürmedikçe neyse şansınıza olmuş hayırlısı olsun tavsiyem büyüteç ile bakın bir de ve iğneyle düzeltmeye çalışın

@snakefatih anakart değişmiş zaten sorun işlemci pinlerinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 29 Nisan 2019; 20:27:58 >
    İşlemciyi anakarttan çıkarırken de sıkıntı yaşamıştım zaten. İşlemcideki macun soğutucuya yapışmıştı çıkarırken anakartın klipsi bile açılmadan işlemci soğutucuyla beraber gelmişti. Bundan dolayı pinlerde az miktarda yamulma oldu. Yalnız yıllardır Intel kullanırım sadece AMD'de gördüm bu yapışma olayını.

işte sorun anlaşılıyor. yapıştıysa soğutucu çekerek çıkarılmaz çekmeden hafifçe sağ sola çevirirsin soğutucuyu işlemciden ayrılır yada sökmeden önce biraz pcyi açıp yük bindirirsin işlemci ısınır ve maçında yumuşar ve soğutucu çıkar ben 15 yıldır amd kullanırım hiç yapışma görmedim ayrıca 10 yıllık hiç açılmamış işlemcimi söktüm soğutucunun mandalını kaldırdığım gibi çıktı yapışmadı yani sen bence yapışmış ve fazla asılmışın dediklerimi yapsan sorun olmazdı yapışsa bile zarar vermeden çıkarırdın bunun amd yada intel ile ilgisi yok bazen 2 işlemci de de macunlar yapışır ve bunu sökmenin yolu yukarda yazdığım gibidir asılırsan işlemci mandalını açmadan soketten her işlemci çıkabilir haliyle de pinler yamulur bunun azı çoğu yoktur yamulduysa ve tam düzeltilmediyse sorun yaratır bazıları hiç açılmaz bazıları da açılsa da bir işlevinde hata olur

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

işte sorun anlaşılıyor. yapıştıysa soğutucu çekerek çıkarılmaz çekmeden hafifçe sağ sola çevirirsin soğutucuyu işlemciden ayrılır yada sökmeden önce biraz pcyi açıp yük bindirirsin işlemci ısınır ve maçında yumuşar ve soğutucu çıkar ben 15 yıldır amd kullanırım hiç yapışma görmedim ayrıca 10 yıllık hiç açılmamış işlemcimi söktüm soğutucunun mandalını kaldırdığım gibi çıktı yapışmadı yani sen bence yapışmış ve fazla asılmışın dediklerimi yapsan sorun olmazdı yapışsa bile zarar vermeden çıkarırdın bunun amd yada intel ile ilgisi yok bazen 2 işlemci de de macunlar yapışır ve bunu sökmenin yolu yukarda yazdığım gibidir asılırsan işlemci mandalını açmadan soketten her işlemci çıkabilir haliyle de pinler yamulur bunun azı çoğu yoktur yamulduysa ve tam düzeltilmediyse sorun yaratır bazıları hiç açılmaz bazıları da açılsa da bir işlevinde hata olur
    +1
    arkadasin calistigina sukretmesi gerekir bence. benimde 3930k nin kendi macununa yapistigi olmustur gittik kalitelisini aldik zamaninda

• Henüz delid olaylarının olmadığı, kullanıcıların sıvı metal kullanmayı düşünmediği zamanlarda benimde böyle bir yapışma maceram olmuştu. Sıvı metali kullanmayı bilmediğimden hem soğutucuya hem işlemciye sürmüştüm. Sonuçta bir süre sonra (3 ila 6 ay arası bir zamanda) bildiğin lehimlenmiş gibi olmuştu. Haliyle işlemci soğutucu ile birlikte gelmişti. Soğutucuyla işlemciyi birbirinden ayırıncaya kadar akla karayı seçmiştim. Acemilik zamanları ama güzel günlerdi işte. Bu arada o kadar zorlamama rağmen işlemci sorunsuz çalışmaya devam etmişti.

• yani bence de şansı varmış çalışıyor yapışmanın işlemci amd diye bir şey yok aslında da öyle sanmış arkadaş neyse düzelir umarım

@white_predator ovv senin iş de fena iyi ki o işlemci sıcaktan pişmemiş
    Yok hocam pişmeye pişmedi de, intele iyi bir gönderme oldu; sen ihs chip arasına lehim yapmıyon ama biz soğutucu cpu arasına bile lehim yapıyoz .

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.