Şimdi Ara

Kanarya ele alıştırma eğitimim. Paylaşım ve sorularım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
11.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 gündür gerçek anlamda çok korkmadan parmağımdan yem yiyor.

Bugün elime çıkınca bir video ekledim. Sanırım bu iş oluyor. (2. hafta sonunda)

Edit:

Elimden yem yiyişinin 3. günü.

Kanaryam ile parmak dövüşü yapıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 21 Ocak 2015; 10:06:20 >

• 20 gün önce aldığım Kanaryamın ayak parmağında problem var.

Sol orta parmak iyi kavramıyor ve yamuk tırnağı da diğer ayağa göre daha şiş. Bu olay aldığım günde vardı.

Şimdi fark ettim arkasında kabuk bağlamış gibi bir leke var.

Nedir bu?

Kanarya ele alıştırma eğitimim. Paylaşım ve sorularım. Kanarya ele alıştırma eğitimim. Paylaşım ve sorularım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 20 Aralık 2014; 22:08:07 >

• biuu kullanıcısına yanıt
    Lekenin ne olduğu hakkında bilgim yok maalesef yalnız o tırnak uzunluğundan dolayı tüneği kavrayamıyor muhtemelen bozuk duruştan şişmiş olabilir. Tırnağı biraz kesmeniz gerekiyor internetten araştırın püf noktalarını tırnak kısalınca kavraması düzelecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agirseviyorum

Lekenin ne olduğu hakkında bilgim yok maalesef yalnız o tırnak uzunluğundan dolayı tüneği kavrayamıyor muhtemelen bozuk duruştan şişmiş olabilir. Tırnağı biraz kesmeniz gerekiyor internetten araştırın püf noktalarını tırnak kısalınca kavraması düzelecektir.

Tırnaklarını kısalttım. O siyahlığa baktım tırnağa yapışmış kabuklaşmış bir şeydi.

Onuda kestim tırnak makası ile.

Tırnağı ve o parmağı diğer ayağına göre kalın ama umarım zamanla normalleşir.
  • 1 Ay sonra.

Uzun süredir yazmadım.

Kanaryam ile de fazla ilgilenemedim ama baya bir yol katettik.

Artık kafes içerisinde elimden hiç korkmuyor.

Kafes dışında da elimde elma var ise bazen yemsiz uzattığımda tırmanıyor.

Parmağımda odayı geziyor.

Elimde elma olduğunda 10cm gibi mesafelerden parmağıma atlıyor ama daha uzun mesafelerden parmağıma gelmesini henüz sağlayamadım.

Bir kaç kare ekliyorum.

Kanaryama kar manzarası izlettim. O sırada duvarda ki ekmek kırıntılarını yemeğe gelen serçeyi görmesi müthişti.

Kanarya ele alıştırma eğitimim. Paylaşım ve sorularım. Kanarya ele alıştırma eğitimim. Paylaşım ve sorularım. Kanarya ele alıştırma eğitimim. Paylaşım ve sorularım.
     Kanarya ele alıştırma eğitimim. Paylaşım ve sorularım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 21 Ocak 2015; 10:06:55 >

• Hocam paylaşımlarınız çok güzel olmuş, okurken çok keyiflendim ve kanarya alasım geldi. Öğrenci evinde olacak iş değil tabi, yazık o güzelim cana ileride alırım artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NTLS

Hocam paylaşımlarınız çok güzel olmuş, okurken çok keyiflendim ve kanarya alasım geldi. Öğrenci evinde olacak iş değil tabi, yazık o güzelim cana ileride alırım artık.

Teşekkür ederim.

Babam yıllarca kanarya beslemişti. Sanırım 4 kanaryamız oldu dördüde birbirinin kopyası. Ama dokunmamız yasaktı. Yaz kış balkonda, bakımsızca yaşadı gitti kuşcağız.

Şimdi babamda, o kuşta hayatta değil maalesef.

Şimdi besleme sırası bana geçti.
    Oğlum biliyormuşçasına çocukken beslediğimiz kanaryaya benzer kuşu beğenince çok şaşırdım ve hemen kabul ettim. Neden muhabbet kuşu hint bülbülü, sapsarı bir kanarya ya da papağan değilde alacalı çocukluğumdaki kanaryadan beğendi ilginç.

Neyse kanaryalar ötüşü için alınırmış, ama ele gelmesi zor ama imkansız değilmiş.

Muhabbet kuşunu ele alıştırma ile bir dünya içerik var.

Ola ki birisi kanarya da ele gelir mi diye merak ederse diye yaşadıklarımı paylaşmak istedim.

Beğenmenize sevindim iyi akşamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kafes dışında elime alışsın diye önce meyve ile sonra meyvesiz yaklaştım.

Elma en sevdiği ikram.

Kendi kendine yakın mesaferden ele gelmeye başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 9 Ocak 2015; 22:19:03 >

• Herhangi yem vb değiştirmediğim halde.

Kanaryam 2-3 gün önce ötüşünü kesti. Altına serdiğim a4 kağıdı ve kağıt havluları bolca yemeye kemirmeye başladı.

Kafesinde 10-15 kadar tüy gördüm. Kafesini temizlemeyeli 4-5 gün olmuştu.

Asıl merak ettiğim kafasında hafif kelleşme, o bölgeye dokunduğumda insan sakalı(beyaz) gibi sert birkaç tüye rastladım.

Ispanak, elma, mama taakviyesi yaptım suyuna avisol koydum 5-10 damla kadar.

Başka ne yapmam gerekiyor? O kellik geçer mi?
  • Tüye girmiş gibi yine de bir fotoğraf atarsanız daha sağlıklı olur
  • KANARYALARDA ARA TÜY

Belirtileri: Kuşun vücudundaki tüyler (özellikle kafası ve boynundaki tüyler) dökülür. Eğer parazitten dolayı dökülme varsa sürekli bir kaşıntı da gözlenir. Kuşun halsiz, isteksiz olması ötüşünü kesmesi ve kafes içerisinde durgun olduğu gözlenir. Ancak dişi kuşun yumurta üzerinde yattığı dönemlerde göğüs altında görülen dökülmeler normaldir.

Sebepleri: Kanaryalarda tüy dökümü pek çok nedenden olabilir.Normalde tüy dökme mevsimleri Ağustos, Eylül aylarıdır. Bu aylar dışındaki dökümlere "ara tüy dökümü " adı verilir. Kanaryanın ara tüye girmesi bir kaç sebepten olabilir.

1- Eğer kanaryanın bulunduğu yer hava almıyorsa yani kuşun sürekli kapalı bir ortamda kalmasından dolayı olabilir.

2- Kuşa verilen yem ve yiyeceklerin çok kuvvetli olması sonucu hayvanın bünyesinin aşırı yüklenmesi olabilir.

3- Sürekli değil ama aşırı dökülme varsa hastalık kapmış olması yada kaşıntısı varsa parazit gibi bir nedenden dol ayıda tüy dökebilir.

4- Mevsimsiz tüy dökümleri yem ve mama değişikliğinden olabileceği gibi yer değişikliğinden de olabilir.

5- Kanarya kızgınlık dönemine geldiğinde de tüy dökebilir, özellikle 2 yıl gibi uzunca bir süre eşe atılmamışsa kuş sıkıntısından tüy dökebilir.

Tedavi :Yukarıdaki sebeplerden kuşunuza uygun olandan sonuca ulaşabilirsiniz.Kuşun tüyden çıkmasına yardımcı olmak için,

a- Yemliklerden birisine kenevir tohumu, diğerine de normal kanarya yemi koyularak bol bol marul türü yeşillik verilmeli.
    b- Banyosunu eksik etmemeli, banyo suyunu her sabah değiştirmeliyiz.
    c- Vitamin takviyesine ihtiyaç duyulabileceğinden CeDe Multivitamin adlı vitamin ilacından 15 günde suluğuna 4 damla verilmeli ve suluk iki günde bir değiştirilmelidir.
    d- Eğer yem veya mama değiştirildi ise eski kullanılan yeme veya mamaya dönülmelidir. Kuşun zayıf düştüğü bu dönemlerde bol bol yeşillik ve meyve ile birlikte karışık yem verilmesi iyi olur.
    e- Parazit durumunda ise parazit dökücü toz ilaçlardan kullanılmalıdır Haftada en az bir kere de banyo yapması sağlanmalıdır.
    f- Kuş havadar bir yere konulmalı ancak rüzgar alan esintili bir yere konulmaması da kuşun sağlığı açısından önemlidir.
    g- Eğer uzun süredir yalnız ise eşleştirmenizde kuşunuzun doğal sağlığı yönünden faydalı olur.

• Özellikle kuyruğu iyice seyrekleşti, 2 yemliği var, 2 farklı marka kullanıyorum. Kara kıştan ötürü evi pek havalandıramadık belki ondandır.

Banyo haftada bir,falan veriyorum. Gerçi o istediğinde suluğundan banyo yapıyor.

Evdeki tek evcil hayvan, yine de bit parazit spreyi almak gerek mi acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 20 Şubat 2015; 12:56:45 >

• Paylaşımlarınız çok güzel.Tebrikler.Devamını da bekliyoruz.Minikle mutluluklar
    Kuş tüye girmiş yukarıda yazanlardan yapabildiklerinizi uygulayın banyo suyuna bir çay kaşığı saf elma sirkesi karıştırın kuşu rahatlatır.

Ayrıca canlı hayvanın olduğu her yerde mutlaka iç dış parazitlerin oluşması çok yüksek bir ihtimal, toz halinde ilaçlar var kafesin dibine serperek kullanılanlardan alın her ihtimale karşı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agirseviyorum -- 20 Şubat 2015; 13:48:59 >
  • quote:

Kuş tüye girmiş yukarıda yazanlardan yapabildiklerinizi uygulayın banyo suyuna bir çay kaşığı saf elma sirkesi karıştırın kuşu rahatlatır.

Ayrıca canlı hayvanın olduğu her yerde mutlaka iç dış parazitlerin oluşması çok yüksek bir ihtimal, toz halinde ilaçlar var kafesin dibine serperek kullanılanlardan alın her ihtimale karşı.

Bugün kafesinde ki a4 kağıdının çeyreğini kemirmiş. Ve tekrar tüyler gördüm. 5-6 kadar vardı. Erken tüy dökümü başlamış dediğiniz gibi.

Banyo suyunu dediğiniz gibi hazırladım. Şimdiden koydum sabah uyanınca yapar belki banyo.

Bu günlerde banyoyu da sevmiyor. Olmazsa fıs fıs ile sıkayım diyorum.

Diğer maddelere de dikkat edeceğim, dediğiniz tozdan alacağım. Sonucu bildiririm.

Bu kafadaki kelleşme düzelir mi sizce? Tük dökerken normal bir şey mi?

• Evet normal o açıdan bir sıkıntı yok, malum bugünlerde havalar çok soğuk banyo olayına dikkat edin üşütmesin.

Gün ışığı almıyorsa almasını sağlayın, fakat direkt güneş ışığına sürekli maruz kalmamalı.

Zaten gerekli vitamin mama takviyelerini yapmışsınızdır bundan sonra yapacak fazla bir şey yok hayvanı fazla rahatsız edip strese sokmamak yeterli kanımca.
  • agirseviyorum kullanıcısına yanıt
    Tüy dökümü iyice arttı. Gece uyurken rahatsızlığı kaşınması yok ama gündüz kendini çok didikliyor. Tüylerini yoluyordu.

Kafesi çok temiz olmasına rağmen bit parazit vardır diye kanaryayı aldığım petshop'a gittim.

Çalışan tüy döküyordur, bu mevsimde tüy dökmesi çok normal, kış tüy dökümüdür dedi.

Çok şaşırttı bu söz. Dedim temmuz ile eylül arası tüy dökümü zamanıymış dedim. Yoo çok normal dedi.

Banyoyu sıklaştırmamı, haftada bir yeşillik vermemi söyledi. Zaten haftada 2-3 yeşillik(minik ıspanak yaprağı veya marul) 2-3 kere de elma veriyorum. Elma minik zar kadar ince ikramlık.

İlk banyoluğu aldığımda zorla banyoluğa sokmuştum, klasik koşullandı pek girmiyor. Satıcı banyo kaşıntısını alır deyince...

İnternet yorumlarına göre bir çay kaşığı sirke bir miktar karbonat(yemek sodası) koyduğum banyoluğa yine zorla attım.

Banyodan sonra petekte kendini kurutmayı çok seviyor. Orada kuruduktan sonra Avisprey ile dezenfekte ettim.

Şuan iştahla marul yiyor. Kaşıntısı yok.

Sormak istediğimi kuşlarda kış tüy dökümü var mıdır?

Kış tüy dökümü diye bir şey olmaz normal mevsimi dışında her ne sebep olursa olsun tüye girdiyse buna ara tüy denir. Mevsimi dışında da tüye girmesi de normal değil. Ben arkadaşın dediğini ancak şöyle yorumlarım; Kışın hava soğuk olduğunda evin sıcaklığını 24-25 derecelere çıkarırsanız kuş da doğası gereği sıcak havanın etkisiyle tüye girer buna da kendisi kış tüy dökümü diyor olabilir.

Gerekli her şeyi uygulamışsınız zaten banyo için fazla zorlamayın derim kuşu strese sokarsınız, hiç girmiyorsa fıs fıs ile üzerine su sıkın aynı işi görür 2-3 haftaya muhtemelen bitecektir şimdiden geçmiş olsun.
  • quote:

Kış tüy dökümü diye bir şey olmaz normal mevsimi dışında her ne sebep olursa olsun tüye girdiyse buna ara tüy denir. Mevsimi dışında da tüye girmesi de normal değil. Ben arkadaşın dediğini ancak şöyle yorumlarım; Kışın hava soğuk olduğunda evin sıcaklığını 24-25 derecelere çıkarırsanız kuş da doğası gereği sıcak havanın etkisiyle tüye girer buna da kendisi kış tüy dökümü diyor olabilir.

Gerekli her şeyi uygulamışsınız zaten banyo için fazla zorlamayın derim kuşu strese sokarsınız, hiç girmiyorsa fıs fıs ile üzerine su sıkın aynı işi görür 2-3 haftaya muhtemelen bitecektir şimdiden geçmiş olsun.

Çok teşekkür ederim.

Haklısınız ev kaloriferli ve bulunduğu yer maalesef en az 25 derecedir.

Banyo konusunda tavsiyenizi dinleyeceğim.

Peki olağan kabul edilen temmuz- eylül arası tekrar tüye girer mi sizce? Bilginiz var mı?

Evet girer, ayrıca oda ısısını düşürün ya da max 18-20 derecelerde olan bir mekana almanızı tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.