Şimdi Ara

Kanarya ele alıştırma eğitimim. Paylaşım ve sorularım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
1
Favori
11.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba bugün oğlum için bir kanarya aldım.

Aldığım gibi mecburen 130km lik bir yolculuğa çıkardım.

Kum almıştım ama dökülmesin diye doldurmamıştım ve evde unuttum. Kafeste kalamar kemiği var fakat.

Eve pazar akşamı döneceğim, pazar akşamına kadar kumsuz yaşayabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 21 Ocak 2015; 10:09:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dükkandaki resmi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 21 Ocak 2015; 9:54:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: biuu

Merhaba bugün oğlum için bir kanarya aldım, aldığım gibi mecburen 130km lik bir yolculuğa çıkardım, kum almıştım ama dökülmesin diye doldurmamıştım ve evde unuttum. Kafeste kalamar kemiği var fakat.

Yem ve suyu eksik değilse sorun olmaz. Daha da içiniz rahat etmezse bulunduğunuz yerdende kum temin edebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mubişim

quote:

Merhaba bugün oğlum için bir kanarya aldım, aldığım gibi mecburen 130km lik bir yolculuğa çıkardım, kum almıştım ama dökülmesin diye doldurmamıştım ve evde unuttum. Kafeste kalamar kemiği var fakat.

Yem ve suyu eksik değilse sorun olmaz. Daha da içiniz rahat etmezse bulunduğunuz yerdende kum temin edebilirsiniz.

Bahçeden kum koysak 2 günlük sıkıntı olur mu ki?

Bu arada fiyatı paylaştığım kuş 110 tl idi.

Çocuk anaokulu gezisinde o kuşa vurulmuş, lütfen bu kuşu bize kargolayın vs. öğretmenine yalvarmış bunu bana alın diye, sonra gidip o kuşu almak farz oldu.

Tabi ben dayanamadım mesaiden sonra almak zorunda hissettim kendimi.

Muhabbet kuşları 20 tl ile 45 arasında idi. Kanaryanın 110 tl olması normal mi? Kandırılmış olabilir miyim merak ettim.

• quote:

quote:

quote:

Çocuk anaokulu gezisinde o kuşa vurulmuş, lütfen bu kuşu bize kargolayın vs. öğretmenine yalvarmış bunu bana alın diye, sonra gidip o kuşu almak farz oldu.

Muhabbet kuşları 20 tl ile 45 arasında idi. Kanaryanın 110 tl olması normal mi? Kandırılmış olabilir miyim merak ettim.

Kanaryalarin midesi olmadığı için yediği yemler kursaklarında toplanır ve bu yemlerin parçalanması için kuma ihtiyaç duyarlar. Hazır kumların icerisinde grit dediğimiz madde ve minareller bulunur. Bu kumu hazır alamayacak durumdaysaniz dere kenarindan toplayacaginiz kum olmalı ve bu kumu temizce yıkayıp kuruttuktan sonra kanaryaya vermelisiniz. Kumun içerisinde midye kabuğu parçaları kalamar tozları bulunur bu kuş için zengin bir mineral kaynağıdır bahçeden toplayacaginiz kum olmaz. Kumu hazır almak istemeyenler dere kenarindaki kumları toplayıp iyice yikadiktan sonra kurutup o şekilde veriyorlar. Birde kanarya fiyatları satıldığı ile göre değişiklik gösterebilir benim bildiğim 75 tl civarı dır ama tabi bu petshopculardaki fiyat. Direk şahıstan aldığınız için böyle bi fiyat biçmiş olabilir. Ama kum meselesine dikkat edin lütfen. Zaten bahçeden toplayacaginiz kumu kuş yemeyecektir.

• quote:

quote:

quote:

hemen hemen kanarya fiyatları o fiyattır. ek olarak bahçe kumu vs pis tozlu ve zararlıdır.Kuşu baska yerden alıp evemi getirdin 130 km yolculuk vs anlamadım bir sey yinede güzel bir davranıs birazda iskençe olmus kuş için hayırlısı

• Kuşu dün aldım, aldığım gün memlekete gitmem gerekti. Yarın geri döneceğiz.

Çocuğumda kuştan ayrılmak istemeyince 2günlüğüne memlekete getirdim.

Bugün dayanamayacağım çok işim var ama gidip kum alacağım.

Yarın akşama kadar kumsuz kalmasın, ölürse oğlum için büyük travma olur.

Çünkü altına serdiğim a4 kağıdını kemiriyor. Kumsuzluktan mı stresten mi yapıyor bilemedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ayrıca kuş erkek ve ötücü ise güzel bir fiyata almışsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agirseviyorum

Ayrıca kuş erkek ve ötücü ise güzel bir fiyata almışsınız.

Cumartesi günü kum aldım bu arada dayanamadım.

Erkek ötücü bir kuşmuş, biz yanındayken henüz ötmüyor ama. Üstelik dün yine dönüş yolunda yolculuk yapmak zorunda kaldı. İyice streslenmiştir. Fakat dün sabah biz uyurken çok güzel öttü.

Sesinden ötürü parasını hakeder gibi görünsede renkleri daha sade olsun isterdim, biraz alacalı. Kuyruk rengi kirli gibi, bir tanesi de dışa doğru. Sanki kopacak gibi.

Aralığa girdik tüy dökme bitmiştir ama kuyrukları da değişir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 1 Aralık 2014; 11:13:12 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: agirseviyorum

Ayrıca kuş erkek ve ötücü ise güzel bir fiyata almışsınız.

Cumartesi günü kum aldım bu arada dayanamadım.

Erkek ötücü bir kuşmuş, biz yanındayken henüz ötmüyor ama. Üstelik dün yine dönüş yolunda yolculuk yapmak zorunda kaldı. İyice streslenmiştir. Fakat dün sabah biz uyurken çok güzel öttü.

Sesinden ötürü parasını hakeder gibi görünsede renkleri daha sade olsun isterdim, biraz alacalı. Kuyruk rengi kirli gibi, bir tanesi de dışa doğru. Sanki kopacak gibi.

Aralığa girdik tüy dökme bitmiştir ama kuyrukları da değişir mi?

Muhtemelen bitmiştir ama geç girenler oluyor, mesela benimkiler geç girdi daha bitmedi. Tabi bunda kuşun yaşı falan da önemli eğer ilk tüy dökümü ise renk değişme ihtimali daha yüksek oluyor. Tüy rengi genelde değişmez (doğal olmayan yöntemlerle değiştirme yöntemleri var ama hiç bulaşmayın bence), sadece olan rengin biraz daha canlısı çıkar. Sizin kuşunuz meleze benziyor. Tahminimce baba sarı bir malinua, anne alacalı bir malta. Yolculuk kuşu çok ürkütmüştür dediğiniz gibi strese girmiş olması olası ayrıca kanaryaların doğasında yabanilik olduğu için muhabbet kuşları gibi ele avuca gelmez ve fazla ilgiden hoşnut olmazlar. Odanın her yerini rahat görebileceği yüksek bir yerde tutun ve yerini sık sık değiştirmeyin. Bahar ayları geldiğinde kanaryalar neşelenir hem hareketliliği artar hem de ötüşü.

• Akşam detaylı fotoğrafını koyayım. Irkını bende merak ettim.

İnternetten bilgi edinemedim. Bilen birine sormak lazım. Alırken sormak hiç gelmedi aklıma. Bilekliği 35T, İzmir Tire derneğine bağlı olduğunu öğrendim.

Ben ele alıştırmak istiyorum, biraz ARAŞTIRMA yaptım. 2014 doğumlu olduğu için olabilir diyorum.

Oturma odasında sabit bir yere koydum ama koridorda uçurmam lazım, oda tehlikeli olur onun için.

Odada yaşayıp, koridorda uçması belki sıkıntı yaratır ama emek harcamayı düşünüyorum.

Bu arada kanaryam 2014 doğumlu ama mayıs gibi mi yumurtluyorlar? Kaç aylık olduğunu merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 21 Ocak 2015; 9:56:27 >

• biuu kullanıcısına yanıt
    Yaşını doldurmamış o zaman muhtemelen ele alıştırmak diğerlerine göre daha kolay olur ama yine de genel olarak çok zor olacak sizin için. Çiftleşme dönemleri normal sezon mart ve nisan gibi başlıyor normal dönem yavrusu olduğunu düşünürsek 7-8 aylık civarında olması gerek. Bileziği var olduğuna göre bütün bilgileri dernekten öğrenebilirsiniz. Genelde internet sayfalarında bilezik numarasından sorgulama yapılıyor şayet yoksa da telefonla öğrenmek kolay.
  • agirseviyorum kullanıcısına yanıt
    Googla da numaralara baktım bir şey bulamadım, resimlerle beraber numarayı da paylaşayım.

• Irkını merak ettiğim kanaryamız.

Kanarya ele alıştırma eğitimim. Paylaşım ve sorularım. Kanarya ele alıştırma eğitimim. Paylaşım ve sorularım. Kanarya ele alıştırma eğitimim. Paylaşım ve sorularım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 1 Aralık 2014; 18:52:39 >

• Ben yavaş yavaş eğitime başladım. Kafesin kapağını açıp kapısına ikram koydum. 20 dk bekledim, yemi kapıdan yiyip çıkmadı. Bende dayanamayıp yakalayarak çıkardım dışarı. (Yanlış yaklaşımmış, aşağıda açıkladım)

Elimle yakaladığımda hemen kaçmıyor avcumdayken ıspanağı yiyor, umarım güzel günler geçireceğiz.

Bu arada künyesi 35T / TKF / 14 / 140 / 049

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 21 Ocak 2015; 10:07:44 >

• biuu kullanıcısına yanıt
    Cinsi büyük ihtimalle Timbrado. Ötüş şekilleri çok hoştur. Videodaki gibi ötüşü varsa kesin Timbrado.

• agirseviyorum kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkür ederim. Kendi evimizde daha ötmedi, ya da biz işteyken ötüyor. Sesini takip edeceğim. Ötmeye başlayınca video eklerim.
  • Oda sıcaklığı 24-25 derece olan kaloriferli dairede yaşıyor kanaryam.

Okuduğuma göre sıcak odada kışlık yem verilmesi kuşu yağlandırırmış.

Kuşçunun verdiği yem bu, kalitesi ve içeriği nasıl yazlık mı kışlık mı bu yem.

VERSELE-LAGA CANARIES PRESTIGE KANARYA YEMİ 500 GR.

İçeriği

Kanarya tohumu% 63
    Kolza 19%
    Siyah% 6
    Sebze Tohumları, Keten tohumu% 5
    Soyulmuş yulaf% 3
    Kenevir tohumu% 2,5
    Nijer tohumu% 1,5

quote:

Ana vatanı olan kanarya adalarında doğal yaşamlarında tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri yemlerle beslenen kanaryalar için bol proteinli güneşte olgunlaşmış tohumlar, vücut direncini artıran, hayati önemi olan tüm vitamin ve mineralleri içeren, tüy oluşumunu destekleyen karışık ana yemdir.

Yemin İçeriği ; Kanarya tohumu, şalgam, keten tohumu, sarı darı, bal, fırın mamülleri, sıvı ve katı protein, ham yağ, balık yağı, mayalar, ham lif, kalsiyum, fosfor ve vitaminler.

Tüm kanaryalar için geleneksel karışım. Özellikle Ötüm Kanaryaları İçin Uygundur. İçeriğindeki Tohumlar Son Derece Yüksek Kalitelidir.

http://www.evcilbesinleri.com/versele-laga-canaries-prestige-kanarya-yemi-16241.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 3 Aralık 2014; 20:36:27 >

• Ele alıştırma çabam

Eve ilk getirdiğim gün aceleci davranıp kuşu avuçlayarak elime aldım.

Bu büyük bir hataymış. Eve alışıncaya kadar bir iki hafta yanına fazla yaklaşıp ürkütmeyin deniyor. Ben bu aşamayı pas geçmiş oldum.

Bir haftadır odaya çıkması keşfetmesi için çabalıyorum.

Kapıyı açık bırakıp merak edip odayı gezmesini sağladım. Artık kafesinin kapısını açınca çıkıp geziyor sonra yuvasına kendisi giriyor.

(Yuvasına acil girmesi gerektiği durumlarda mecburen kuşu avuçlayarak yakalamak zorunda kaldım. Normalde 30dk 1 saat içinde kendi yuvasına beslenme ihtiyacı için geri giriyor. Kafesin kapısının yerini ezbere biliyor merak etmeyin.)

Kafesteyken veya dışarıdayken elimden yada yakınımdaki yemden kendisi gelip yemiyordu.

Bende elimi kafese alıştırmaya çalıştım.

Birkaç gündür elim kafesin arkasında ona seslendim. İlk zamanlar kafese temas eden elimden inanılmaz ürktü. (Yeni yerine alıştıktan sonra, ilk 4-5 gün)

Verdiği tepkiler azalıp kafese temas eden elime alışınca bugün kafeste onu beslemeyi denedim.

(Şuan saat 14.00 saat 10 dan beri yemliklerini söktüm birkaç saat beslenemedi.)

Kulak çubuğuna elma taktım telden uzattım. Hiç yanaşmayınca kapısını açıp çubuğu uzattım.

10-20 dk bekledikten sonra ilk ısırığı attı. (5. 6. günler)

Bende yavaş yavaş çubuğu kısaltarak parmağıma kadar alıştırdım. (1. hafta sonunda)

Şuan için direk parmağıma koyduğumda yemiyor.

Çalışmaya devam.

Bunlarda görsellerim.

Kanarya ele alıştırma eğitimim. Paylaşım ve sorularım. Kanarya ele alıştırma eğitimim. Paylaşım ve sorularım. Kanarya ele alıştırma eğitimim. Paylaşım ve sorularım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 21 Ocak 2015; 10:08:56 >

• Pazar gününü iyi değerlendirdim.

4 yaşındaki oğlumun uzattığı çubuktan da elma yedi.

Bugün dışarı saldım yanıma yaklaşmadı.

Bende kafesin içinde elimi iyice alıştırdım. İlk defa avcuma gelip yem yedi.

Umarım doğru yoldayımdır. (1. haftanın sonunda)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 21 Ocak 2015; 10:05:21 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.