Şimdi Ara

Kanarya ele alıştırma eğitimim. Paylaşım ve sorularım. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
11.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Teşekkür ederim.

Soğuktan kastım oturma odasına kıyasla.

Şuan bulunduğu ortam salon ve 21,22 derece civarı.

Tavsiye edilen 18-20 ama onu sağlamam mümkün değil, ailecek iptal oluruz bu sefer.
  • Kuşlarınız çok güzel ama daha gidecek yolları var Buda benim oğlum Boncuk 12 Yaşında
    http://youtu.be/_YRCcecTix8

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deshead

Kuşlarınız çok güzel ama daha gidecek yolları var Buda benim oğlum Boncuk 12 Yaşında
    http://youtu.be/_YRCcecTix8

Nazar değmesin. Yaşını göstermiyor hiç :D

Evet daha çok yolumuz var. Hedefim sizin kuşunuz kadar evcilleşmesi. Ve parmağımda şakıması.

Bu arada sadece 1 kanaryam var. Ve hala kısa mesafelerden elime atlıyor sadece, parmağımda da ötmüyor. Gerçi neredeyse bir aydır ötmüyor.

Daha ara tüy dökümünden çıkamadı bizim fıstık, o sebeple pek uçurmuyorum. Minik minik beyaz tanecikler ve tüyleri dökülüyor çünkü.

Bu kadar uzak mesafelerden elinize gelmesi için ekstra bir çabanız oldu mu? Yem vb ikram veriyor musunuz ara ara?

• Bugüne kadar birçok hayvan eğittim ve besledim. Muhabbet kuşundan kanaryaya Sivas kangalından Alman kurduna ki Alman kurdum şuan narkotikte uyuşturucu kovalıyor Hiçbirini eğitirken yem veya oyuncak kullanmadım. Eğer Hayvanın tek ilgi odağı siz olmazsanız yem vs ile birşey yaptırıyorsanız sürekli onu düşünecek siz onu çağırıp yem vermediğinizde size olan güveni kırılacak. O Yüzden en önemli şey komut öğretmek. Ben göremeyeceği bir yerden boncuk diye bağırayım çıldırır kafesin içinde. Adını kesinlikle öğretin. Sizle en kolay iletişim yolu ses tonunuz. Mesela benimki Salatalık ve Çekirdek hastası ben birşey ikram edeceksem hep kafesinde veririm mesela Çekirdek götürürken bağırırım ona oğlum Çekirdek istiyormusun getiriyorum bak diye heyecanlanıp kafesin içinde dönmeye başlar yine. Kalanı için ise ona biraz zaman tanımanız Lazım. O zaten Çıktığı oradayı iyice kavrayıp kendini güvende hissettiğinde oradan sıkılıp Size yönelmeye başlayacak. Bırakın o size adım atsın ondan sonra işiniz zaten kolay sürekli oyun oynayın ben hep parmağımla saldırırım yine sesinizi kontrol etmeyi unutmayın. Ben bağırıp saldırınca oda hemen saldırır. Ben sakin konuşmaya Başladığımda hemen parmağıma tüneyip kabarır. Biraz deneyin farkı göreceksiniz sabır ve konuşma en önemli faktör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deshead -- 18 Mart 2015; 9:10:39 >

• Çok faydalı bilgiler. Yılların deneyimi sonuçta.Bende sürekli ikramda bulunmuyorum. O bana yanaşmadığında elma ile ben yanına gidiyordum. O sebeple birkaç aydır pek ilerleme kaydedemedim.

Yaklaşım tarzımı değiştireyim, isim ile pek seslenmiyordum mesela.

Faydalı bilgiler için tekrar teşekkür ederim. Bu bilgiler internette pek mevcut değil, genelde koşullamaya bağlı eğitimden bahsedilmiş.

Merak ettiğimden soruyorum, ayçekirdeğinin kabuğunu kendisi mi kırıyor? Yoksa içini elinizden mi yiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 18 Mart 2015; 9:44:54 >
  • Yok ben kabuğunu açıp veriyorum bazen direk yiyor bazen suyun içine atıp yumuşamasını bekliyor öyle yiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: deshead

Yok ben kabuğunu açıp veriyorum bazen direk yiyor bazen suyun içine atıp yumuşamasını bekliyor öyle yiyor

Aaa çok zeki. Suluğuna atıp yumuşatıyor ha. Şaşırdım doğrusu. Neredeyse gagasından büyük çekirdek, haklı hayvan.

• Kanarayamın tüy dökümü bitmek bilmiyor. 18 şubatta yazmışım. Neredeyse 2.5 ay olacak. Çok şiddetli olmasa da hala kafesinde tüyler oluyor.

Zaman zaman duruyor bazı günler yine döküyor. Kafasının bazı yerlerinde beyaz beyaz kökler var hala.

En çok balkona alınca ötüyor, o da ötüşü cikleme tarzında eskisi gibi şakımıyor.

Haftada 2-3 yeşillik veya havuç.

2-3 kere mama, belki bir kere yarım yumurta koyuyorum. Birkaç saat sonra kaldırıyorum.

Kafesini 3 günde bir temizliyorum.

Kafeste pek hareketli değil, tüyler genelde kabarık gibi.

Kaşınması yok. İlk zamanlar kaşınması çok diye avisprey vermiştim. O zamandan beri yok kaşınma. Kafesi falan tertemiz. Bit vs. yok.

Rahatsız olmasın diye parmağıma da almıyorum pek. Haftada bir iki uçuyor.

Muhakkak her hafta bir banyo yapıyor.

Ben artık aşırı ilgiye bağladım bu işi. Ya da verdiğim yemden ötürü.

Versale laga kullanıyordum siyah top top olan şalgam mı ne, onu çok az yiyor yemin yarısı ziyan oluyor diye garden mix e geçtim. Severek yiyor. Acaba o mu yaptı.

Yemliğin birinde versale laga diğerinde garden mix var.

Yem tavsiyesi alabilirim. Mümkünse çok yağlı olmayan yaz karması.

Kafesini hala büyütmedim. Ama küçük kafeslerde daha çok öttüğü söyleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 27 Nisan 2015; 12:01:40 >

• Kanaryamızı kaybettik.

Yaz tatili sebebiyle kanaryamızı yazlığa getirdik.

Yazlıkta balkon duvarının 2.5 metre yukarısına sağlamca konumlandırdığım ve her gece yatarken içeri aldığım kanaryamı, farklı farklı olayların gelişmesi sebebiyle gece içeri almayı unutmuşuz.

Sabahleyin annem yere düşmüş kafesle karışlaşmış ve kafeste tüyler...

Kedi saldırmış sanırım.

Başta oğlum olmak üzere tüm ailemizin morali allak bullak.

Herkes kendini suçluyor ama giden gelmeyecek maalesef.

Bu durumu paylaşmayı düşünmüyordum ama konunun ilerlemesini merak edenler olur diye topiği sonlandırmak istedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun kaç yaşındaydı

• quote:

Orijinalden alıntı: Lotus Fan

Geçmiş olsun kaç yaşındaydı

Teşekkür ederim.

2014 bilezikliydi. Yaşını henüz doldurmuş olmalı.

• Çok üzücü bizim kuş kasımda geldi ama geçen ay bacağı kangren oldu ve ayağını kopardı şimdi ampute futbolcu gibi ama neşesi iyi

• biuu kullanıcısına yanıt
    forumda öylece alakasız bölümlerde gezerken denk geldim ve paylaşımlarınız enbaşından beri son yarım saattir keyifle okudum, taki bu mesaja dek. çok üzüldüm.

olurda başka bir hayvan bakmaya devam ederseniz lütfen yine paylaşımda bulunun.

• quote:

Orijinalden alıntı: memeti

forumda öylece alakasız bölümlerde gezerken denk geldim ve paylaşımlarınız enbaşından beri son yarım saattir keyifle okudum, taki bu mesaja dek. çok üzüldüm.

olurda başka bir hayvan bakmaya devam ederseniz lütfen yine paylaşımda bulunun.

Teşekkür ederim.

Oğlum çok istiyor. Oğlum bahane bende istiyorum aslında. Bir daha alacağız. Bu senenin yavruları biraz büyüsün eylül gibi alırız.

Belki muhabbet kuşu alırız belli olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 22 Ağustos 2015; 0:36:02 >
  • Yeni bir kanarya aldık.

Buradan devam ediyorum.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=110679320&p=1#110679320

• quote:

Orijinalden alıntı: biuu

Yeni bir kanarya aldık.

Buradan devam ediyorum.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=110679320&p=1#110679320

Sevindim, hadi hayirlisi takipteyim..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.