Kanaryamın aylardır sağ gözü bir şişip bir düzeliyor , göz çevrsi kızarıyor , gözü kapanıyordu. En son tam düzeldi derken dün yine aynısının olduğunu farkettik. Gözü kapanmış , etrafı şişmiş ve kıpkırmızı olmuş , ve gözünün alt kısmında tüylerin arasında hafif içe doğru giden bir yara vardı. Bu yaranın nasıl oluştuğunu bilmiyoruz. Dün duvara tam göremediği için hızlıca çarpmasına veya kurban bayramında gelen kuzenimin kendi muhabbet kuşunu benimkinin kafesine sokup durmasına ihtimal veriyoruz. Terramycin göz merhemi sürüyoruz. Sizce başka ne yapmalıyım ? Bir veterinere başvurmalı mıyım yoksa basit bir şey mi ? Bu konu hakkında bir fikri olan varsa bana yardım edebilir mi?
kesinlikle veterinere başvurun. Kanarya salınacak bir tür değildir. Tamam bazı kanaryalar uçmaya alışkın olabilir ama çoğu kanarya uçmayı bilmez. Uçar ama bodoslama uçar. Gidip bir yere çarpıp durur. Ürkek hayvanlar sonuçta
veteriner tek çare
Bizde götürmeyi düşünüyorduk ama 1 gözü tamamen iyileşti diğer gözüde yavaş yavaş düzelmeye başladı. Durumu tam olarak düzelmesse götürücez.
Hocam eczaneden genta göz damlası alın sabah akşam 3 damla gözüne damlatın büyük ihtimal iyi gelecektir.Belliki mikrop kapmış daha önce sultan papağanımın gözü zaman zaman kızarır ve şişerdi 10 gün kullandım ve 1 senedir sorun yok ha birde tavsiyem kuşun kafesini ve yemliğini iyice temizleyin.