Şimdi Ara

Kandirildim tanidik ile is yapmayin. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
2.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Kenarda köşede Allah'tan hazır paranız varmış.Ya bütün paranızı arabaya vermiş olsaydınız ne olacaktı ? Araç kenarda köşede yatacaktı veya zararına satacaktınız.Geçmiş olsun,hayat acıyı ve tatlıyı yaşayarak öğreniliyor.Bu devirde kimseye güvenmeyeceksin.En ufak cıvata sıkılacaksa bile işi yapanı pür dikkat çayı,sigarayı ve lafı bırakıp gözlemlemek gerekli.Ben araç alırken önce sürekli gittiğim ustama gösterdim,usta baktıktan sonra karşı dükkandaki kaportacıyı çağırdı.Adam kara düzen baktı,yetmedi 70 tl verip computest e soktum.Ve computest in raporuna göre kaportacı adamın dediklerinin aynısı çıktı.Matematiksel olarak çözüme ulaştıktan sonra sağlama yapmış oldum

Aracım fiat linea 1.4 turbo sağ çamurluk değişik,sol çamurluk ve kaput boyalı şekilde uygun fiyata satın aldım.Computest raporunu hazırlayan kişi rot-balans a göstermemi söylemişti.Sonradan öğrendiğim,aracı alıp ertesi gün rot-balans a gösterirken şaseye bağlanan torsiyonda (şase değil,arka düzen) 2-3 cm eğiklik varmış.Sert şekilde kasise veya çukura girildiğinden ötürü olmuşmuş fakat aracın gidişine hiçbir etkisi yokmuş.Rot-balansçı istersen çekiçle düzeltme yapılır...demişti,istemedim.Allah'a çok şükür şu zamana kadar başımı ağrıtmadı.Sadece LPG süreci bayağı uğraştırdı,genel muayenesi gelmişti.LPG ruhsata işli değildi,emmegas diye adı sanı duyulmamış sistem takılıydı.Proje ve fatura tarihi geçtiğinden 300 lira ister istemez gene para verecektim.Herşey dahil 800 tl ye söktürüp,Atiker taktırdık.

Kiyida kosede para yok eksi hesaba dusecegim yapacak bir seyim yok baska

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Tanıdıkla alışveriş olmaz. Birsürü tanıdık diye gittiğim usta madik atmaya kalktı. Oldu biz kalkalım deyip kalktım çoğundan. Forumun bu yanı güzel işte. Ben de golfü ilk bakıma götüreceğim zaman tanıdık vasıtasıyla gitmiştim bir yere. O zaman paşa paşa kitledi bi güzel. Sonrakinde forumdan yardım istedim. Yardımcı oldu bazı arkadaşlar. Onlardan memnun kaldım.

Geçmiş olsun kardeş bu arada. Olan olmuş artık bana kalırsa arabayı elden çıkarmaya bak. O problemler olduktan sonra insanda heves bile kalmaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilk aracımi halen cezaevinde dolandırıcılık tan yatan kaportaci komsuma güvenip almıştım. 10 yıl önce 5000 tl masraf ettim.ondan kat be kat fazlası çıktı.bense sonraki iki araçlarima bakımlarını yapıp bindim,biniyorum çok şükür.Akıl parası derler buna.

Faturalı,evrakli,kayıtlı iş yapmayanlardan özellikle şurda bir tanıdık var cumlesinden uzak durursaniz gelecekte fazla sorun yasamazsiniz.geçmiş olsun.

• Aracı satan bunlar biliyor da ona rağmen temiz diye yalan söylediyse o para haram olsun.

Araca bakanlar bilmediklerinden değil de bildikleri halde yalan söyledilerse inşallah onların da işleri rast gitmez.

Beni bile sinirlendirdiler.

• Geçmiş olsun benimde yakından ilgilendiğim araçlar arasındaydı soğudum servislerinden dolayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Bahsettiğiniz bujinin orjinal olup,olmadığını nasıl anlayabiliriz ?

Bende linea 1.4 t-jet kullanıcısıyım.Aracın bujileri turbo motorlara özel iridyum buji kullanıyor.40-45 liralık bujiyi 3-4 yere sorup,34 TL ye satın almıştım.Kutusu aynı aşağıdaki linkteki gibiydi.Aracın çekişinde,performansında herhangi bir sıkıntı yok.

http://www.otoerdem.com/buji-takimi-fiat-yeni-bravo-grande-punto-linea-alfa-mito-14-tjet-55210685-lancia

Öncelikle FİAT_EPER programı edinin bu program ile parçanın orijinal oem numarasını alın.

Parça başka marka-muadil dahi olsa bu oem numarası ile uyumlu olmak zorundadır.

Parçaların kutularında hologram, güvenlik etiketi vs. bulunur birde bir çok firma web sitelerinden ürün üzerindeki seri no ile sahte-sıfırlanmış parça kontrolü yapmanıza olanak sunar.

• Ben de zamanında bir olay yaşamıştım. Bir araba alacaktım. O aralar golf bakıyordum. Beğendiğim bir arabaya (fiyatı da emsallerine göre biraz daha ucuz) kıllanmadan pazarlığını falan yapıp daha cüzi bir rakama aldım. Ancak hiç de aklıma gelmedi aracın tramerden sorgulamasını yaptırmak. 6 farklı kazadan 25.000 liralık hasar kaydı çıktı. Dumur oldum resmen.

Tabi sonra aynı arabayla ben de kaza yaptım. Daha doğrusu park halindeyken çarptılar aracıma. Aracın tam parasını sigorta şirketinden aldım.

Sonuç, yanlış iş ama sıkıntılı da olsa doğru sonuç.
  • aynısı başıma gelse,o temiz diyen servise arabayla dalar sonra arabanın içindeki benzin bidonlarını ateşe verir yakar sigaramı izlerdim.
  • Usta çok önemli belli ustaya bağlı kalmamak lazım. Sadece bir tırnak ile halledilen bir vites takılması arızasına, şanzumanı indirmek lazım diyen dangalağa bile denkgeldim.
  • Geçmiş olsun para ve kalite gerçekten her şey maalesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese tesekkurler beyler 2007 den beri araba suruyorum aktif olarak bu ilk aracimdi benim ilk defa kendi adima almistim digerleri hep babamindi bununla hep ben ugrastim inanin insan baya bir tecrubeleniyor

• Toplam masraf ne kadar etti şimdi dostum ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: U.C.Y

Toplam masraf ne kadar etti şimdi dostum ?

100 egzos
    200 oksijen sensoru
    200 bujilere verdim yanlis takildi yandi
    600 gene bujilere verdim kablo vs. Gene yanlis
    2000 simdi veriyorum
    Hala daha masraf var dedi usta simdi bunlari acele yapman lazim dedi

• Geçmiş olsun arkadasim.

Klasik ve kronik Alfa sorunları. TopGear'da zamanında hep anlatırlardı. Alfalar ikinci el alınmaz diye.

Adamlar hakli çıkmış. Özellikle Fiat grubu araçlardan uzak durmakta fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Geçmiş olsun arkadasim.

Klasik ve kronik Alfa sorunları. TopGear'da zamanında hep anlatırlardı. Alfalar ikinci el alınmaz diye.

Adamlar hakli çıkmış. Özellikle Fiat grubu araçlardan uzak durmakta fayda var.

linç başlasın(fiat yorumu için)
  • potur kullanıcısına yanıt
    Ben olsam bu kadar masraftan sonra araba perte çıkana kadar binerdim

• aslında ustaya gösterme terimi eskide kaldı, çünkü adam akıllı usta kalmadı ortada... bir arabadaki sonradan gelen sesi sadece iki kişi anlayabilir, 1.si ustanın hası (o da belli markada uzmanlaşmış usta) 2.si de arabasına gözü gibi bakan ve arabayı tek kendisi kullanan insan, onun haricinde sanayiye götürdüm usta iyi dedi vs yalan, adam bakacaksa bile 10-15 milyarlık arabaya tamaa etmiyor, umursamıyor, bi yeri değişmiş ise vb olaylardan dolayı hasar varsa, 20 yaşında araba ya olur öyle gibi sözlerle geçiştiriyor, gözünün ucuyla bakıyorlar.

Eğer araba alacaksanız arabaya değil satıcının tipine bakın derim, şahsen ikinci el araba alacak olsam çakal tipli insanlardan araba almak istemem, satmak da istemem, genelde ölücü oluyorlar...

Ha, bu arada arabadır bu, illaki masraf çıkacak, benim arabanın da 3000 tl'ye yakın masrafı duruyor, fakat yaptırmıyorum henüz, yolda kalana kadar da yaptırmayacağım, çünkü o şekilde yaptırmak istesem ustalar adamı öpecek yer arıyor...

Arabanın direksiyonu sertleşti, ama önceden gelen mafsal sorunu vardı, usta mafsalı değiştiririm, onu değiştirince hallolur hallolmazsa bi de direksiyon kutusuna el atarım diyor, teşhis yok sadece deneme yanılma

Araç marş almamaya başladı, mazot filtresini değiştirdim, bi işe yaramadı, ustaya götürdüm, sabahtan bırakacağımı, bütün sensörleri değiştirip hangi sensörde arıza varsa onu değiştireceğini söyledi, bu mu ustalık ? teşhis yok, deneme yanılma.

• hocam keşke kuş serisi veya brodway filan alsaydınız konforunuz biraz eksik kalırdı ama kafanız rahat olurdu,
  • quote:

Orijinalden alıntı: U.C.Y

Ben olsam bu kadar masraftan sonra araba perte çıkana kadar binerdim

4-5 sene binerim herhalde simdiki usta uzun yillar binersin dedi

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.