1700'lu yillarda yasayan Ingiliz Denizci James Cook, sosyete adalarini ve Yeni Zelanda'yi kesfedip, haritalarini cizdigi 1769 yilinda, Avustralya'nin dogu kiyilarini da ortaya cikardi. Kaptan Cook, bitki ortusunun zenginliginden oturu "Botany Bay" (botanik koyu) adini verdigi koyda , Avustralyali yerlileri ilk goren yabanci oldu.
Yerlilerle el kol hareketleri ile guclukle anlasabilen James Cook, karinlarindaki ceplerinde yavrularini tasiyan ve arka ayaklari uzerinde ziplayarak hareket eden uzun kuyruklu hayvanlari gorunce, yine el kol hareketleri ve cesitli isaretlerle bunlarin adlarinin ne oldugunu sordu.
Yerlilerin "kanguru" demesinden sonra da bu hayvanlari dunyaya "kanguru" olarak tanitti. Aradan 50 yila yakin bir sure gectikten sonra, 1800'lerin basinda, "kanguru" sozcugunun gercek anlami anlasildi.
bilgi: bu tür "keseli" hayvanlar yavrularını henüz tam olgunlaşmadan önce vaktinden erken doğurur ve sonra iyice gelişinceye dek keselerinde taşırlarmış...
ama "eteneli" hayvanlarda yavrular ana karnındaki etene denen kılıfın içinde uzun zaman gelişip çok daha gelişkin ve güçlü olarak doğduğu için eteneliler dünyaya yayıldıkça keseliler azalmış. şimdi güney amerikada tek tük bir kaç hayvan ve avustralyadaki türler dışında keseli kalmadı...
jackie chanın bi filminde kabilenin eline düşüyordu ve hafızasını kaybediyordu.Uyandığında "kimim ben" diye soruyordu,herkesde ona "kimim ben" diyordu.Aynı onun gibi olmulş
taa cocukluguma goturtu bu hıkaye benı duygulandım bak sımdı!
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme