Şimdi Ara

Kanım değişik kokuyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
0
Favori
14.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Sebebini bilmediğim bi yaradan dolayı şuanda dizim kanıyor. Ve elimi kana bulayıp kokladığım zaman, Sanki kan madeni para, demir gibi kokuyor. Çok şaşırdım bu olaya, Peçeteyle filan sildim, Peçeteyi kokluyorum yine demir gibi, madeni para gibi kokuyor. Çok ilginç ya, Sizin yorumlarınız ne olur acaba.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kanın Demir Gibi Kokması: Nedenleri ve Ne Yapılması Gerektiği

Kan, normalde hafif metalik bir kokuya sahiptir. Bu koku, kanda bulunan demirden kaynaklanır. Ancak, kanın alışılmadık bir şekilde demir kokması, altta yatan bir sağlık durumunun belirtisi olabilir.

Kanın Neden Demir Gibi Koktuğu

Kanın demir kokmasının birkaç nedeni olabilir:

• Diyet: Demir açısından zengin besinler (kırmızı et, ıspanak, mercimek) yemek, kanın demir içeriğini artırabilir ve daha belirgin bir metalik kokuya yol açabilir.
    • Kanama: Ağız boşluğunda veya sindirim sisteminde oluşan kanama, kanın demir kokusunun artmasına neden olabilir.
    • Adet: Adet sırasında dökülen kan, daha fazla demir içerir ve bu da metalik bir kokuya yol açabilir.
    • Hemokromatoz: Hemokromatoz, vücudun çok fazla demir emdiği ve depolamasına neden olan bir durumdur. Bu, kandaki demir seviyelerinin artmasına ve demir kokusunun daha belirgin hale gelmesine neden olur.

Ne Yapılması Gerektiği

Kanının demir kokması endişe verici bir durum olabilir. Altta yatan bir sağlık durumunu ekarte etmek için bir doktora görünmen önemlidir. Doktorun, kan testleri veya diğer teşhis testleri isteyebilir.

Doktorunuza Görünmeniz Gereken Durumlar

Aşağıdaki durumlarda kanın demir kokması konusunda doktoruna görünmelisin:

• Koku aniden ortaya çıkarsa
    • Koku sürekli veya şiddetliyse
    • Kanamaya neden olan yaralanma veya sağlık durumu ile ilgiliysen
    • Demir açısından zengin besinler tüketmene rağmen koku devam ediyorsa

Doktorun, kanın demir kokmasının nedenini belirlemene ve uygun tedaviyi almana yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Herkesin öyle zaten.
  • tadına bakarsan tadı da demir gibidir
  • Biri sana demir pilot kalem saplamış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dark_flame

Biri sana demir pilot kalem saplamış.
    Elin değişik kokuyor olmasın
  • quote:

Ben hiç kanımı koklamadıydım. Şimdi deniyorum.
  • quote:

Dizine bunun onur kırıcı olduğunu söyle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kız çok enteresan çıktı
    3 yıl önce açıldı
    aracımdaki pis leş kokusu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

evet herkesin öyle kokar bazen dudağım kanar tadı ağzıma gelir aynı demir gibidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonArtikBuİsim

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ClassRouGe

Yok elim sabun kokuyodu, Ama kan kokusunu, tadını az çok biliyorum. Neden şimdi böyle oldu ki anlamadım.

Gny*
    Ciddimisin ya

• quote:

Orijinalden alıntı: gyükseltürk

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    benimde öyle acaba bizmi garibiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ultio

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Ultio

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    hocam kanın bozuk olabilir
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Kanı em,israf olmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darth Nihilus

Kanı em,israf olmasın.

Alıntıları Göster
     Kanım değişik kokuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi misogamist -- 21 Mayıs 2009; 20:32:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwe.

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Zamanında paslı demir filan kokladıysan benim gibi, normaldir Oksitlenmiş demir kan hücrelerine tutunur kanın kokusu değişir sebebi bu bildiğim kadarıyla
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeVastating

Zamanında paslı demir filan kokladıysan benim gibi, normaldir Oksitlenmiş demir kan hücrelerine tutunur kanın kokusu değişir sebebi bu bildiğim kadarıyla

Alıntıları Göster
    Hemoglobin.

quote:

Hemoglobin, kanda solunum organından dokulara oksijen, dokulardan solunum organına ise karbondioksit ve proton taşıyan protein. Eritrositlerin içerisinde bulunur. Oksijeni +2 değerlikli demir içeren hem molekülleri ile bağlar.

quote:

alyuvarların içerdiği demir nedeniyle kan, demir kokar. aslında alınan koku, havadaki oksijenle tepkimeye girmiş demir oksit kokusudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlahi Morluk -- 21 Mayıs 2009; 20:43:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: İlahi Morluk

Hemoglobin.

quote:

Hemoglobin, kanda solunum organından dokulara oksijen, dokulardan solunum organına ise karbondioksit ve proton taşıyan protein. Eritrositlerin içerisinde bulunur. Oksijeni +2 değerlikli demir içeren hem molekülleri ile bağlar.

quote:

alyuvarların içerdiği demir nedeniyle kan, demir kokar. aslında alınan koku, havadaki oksijenle tepkimeye girmiş demir oksit kokusudur.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: İlahi Morluk

Hemoglobin.

quote:

quote:

Hocam bu bana fazla bilimsel geldi, Tehlikeli bişeymi

• quote:

Orijinalden alıntı: Akçalı.

quote:

Orjinalden alıntı: İlahi Morluk

Hemoglobin.

quote:

quote:

Hocam bu bana fazla bilimsel geldi, Tehlikeli bişeymi

Alıntıları Göster
    Kanındaki Demir Oranı Yüksektir

biliyorum iğrenç bir espriydi

• quote:

Orijinalden alıntı: İlahi Morluk

Hemoglobin.

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    benimkinin tadı da demir gibi kokusuda herkeste öle sanıodum

• quote:

Orijinalden alıntı: TalhaYlmaz

benimkinin tadı da demir gibi kokusuda herkeste öle sanıodum

Alıntıları Göster
    oyy ben nerelere geldim.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.