Şimdi Ara

KANSER EDEN ORGANIK KIMYA ADLANDIRMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu organikte adlandirmada her kafadan bir ses cikiyor şu birden fazla fonksiyonel grup bagliysa oncelik sirasi var deniliyor ama hicbir numara buna gore verilmiyor bir kac ornek soru attim bunlarin farklari ne lutden adam gibi bilen biri adlandirmada tam olarak sirayla neler olcut meb kitabina da baktim aromatiklerin adlandirilmasi neredeyse hic anlatilmamis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam kimyada bir ders anlatma sırası var ve öncelik de buna göre belirleniyor alkan-alken-alkin, alkol, eter, aldehit-keton, karboksilik asit, ester... böyle gidiyor işte C şıkkında da karboksilli gruptan başlanır bu yüzden 3 nitro yanlış 2 nitro olmalıydı.
  • hocam meb kitabi en altta oncelik sirasindan fln bahsetmiyor sadece alfabe diyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Aposteriorizm

hocam meb kitabi en altta oncelik sirasindan fln bahsetmiyor sadece alfabe diyor
    hocam siz organik bildiğinize emin misiniz? benim söylediklerim fonksiyonel gruplar, normal element ya da bileşiklerden bahsetmiyorum.
  • Aposteriorizm kullanıcısına yanıt
    MEB kitabında var mı yok mu bilmem ama biraz temel bir olay,

Palme organik k. A.

• nYselmech kullanıcısına yanıt
    zaten no2 x vb gruplar da fonk grup hocam şakamısınız aydın çözümlünün cozumlerinde de adam sirayi vermis ve siranin sonlarinda R>NO2>X diyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Aposteriorizm

zaten no2 x vb gruplar da fonk grup hocam şakamısınız aydın çözümlünün cozumlerinde de adam sirayi vermis ve siranin sonlarinda R>NO2>X diyor
    kusura bakmayın hocam akşam akşam yükselmişim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Zeka Sorusu-2
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.