Şimdi Ara

Kapadokya gezisi. Ülkenin hali. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
8
Favori
58.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
527 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 10 gün önce bende eşimle beraber 3 günlüğüne gittim oralara.Dediğiniz her şeye sonuna kadar katılıyorum..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • çok ilginç bir durum ,benim bildiğim tam tersi olarak bizimkiler hep yabancıyı kazıklamaya çalışırdı :)
    şaşırmadığım kısım ise yine birilerini kazıklamaya çalışmaları :)
  • Türkiye Türk olmak çok zor.
    Başta vergiler..
  • Türkiye'de turistik yerlerde Türk olmak zordur. Kuşadasında yıllarca yaşadım. Kürtler daha rahat idi. Her yere girip çıkıyorlar. Turizm onların ellerinde.

Kuşadası yerlisi olduğum için başıma gelen. Bir çanta soracaktım eşime, yabancıya 80 euro, türk turiste 120 TL , bana 80 TL dedi. Üçümüz aynı anda dükkanda iken.
  • MG33 M kullanıcısına yanıt
    Ben İzmirliyim ve bu Alaçatı tamamiyle abartıdan başka bir şey değil akım oluştu tüm ünlüler gidip taş evlerin ve sahilin orda foto çekiniyorlar diye herkes gitmeye başladı ve aşırı kazık gerçekten bence Türkiye de gezilecek daha güzel yerler var

HIC BIR FARKI YOK

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E ben sorduydum 2 ay önce 150 lira demişlerdi ?
    Aklında bulunsun bilmediğin bi yere gidersen üniversitelileri izle, onlar doğru mekanları ve yöntemleri bilirler her zaman :)
  • Terazin ayarsız olursa bu gün sana fazla tartan yarın eksik tartar. Hileyle hurdayla kimse ne bu dünyasını nede diğer dünyasını kurtarabilir.

• Gitmeye niyetim vardı soğdum gitmekten

• Diğerlerini bilemem ama lokantada çalışanların ilgisizliğini bizzat yaşadım. Tamam kalk git şuradan al diyen olmadı ama turist masalarını hizmet akarken bizim yüzümüze bile bakan olmadı.
  • Bu durum Türkiyenin hemen hemen her yerinde benzer şekilde.5 yıldızlı ultra herşey dahillerde garsonlar Türkler ile ilgilenmez yabancı peşinde koşarlar.Esnaf zaten ap ayrı tamircisi anlamadığını fark edince seni ayrı silker.Ustası ayrı,malzemecisi ayrı.Uzun süredir küçük esnaftan birşey almam.İnternet ya da büyük marketleri tercih ederim. Gebersin hepsi umrumda değil. Tabi ki düzgün olanlar var ama bunlaro ayrı tutuyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hauntedd

Zenginlerin elinde işlerine öyle geliyor :) ama esnaf olarak çoğu iyi çok şükür. Balona Nevşehir lilerin çoğu binmemiştir emin ol lükse giriyor epey de rekabet yok anlaşınca hepsi sonuç bu oluyor devlet buna da kota getirdi :) taksi plakası sanki

Alıntıları Göster
    uçak biletinde tavan fiyat var bu balondada tavan fiyat uygulasa devlet madem el atmış esas el atması gereken fiyatlara el atmamış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vedatcan19

Konuyu açan ilgi toplamaya çalışan bir ergen , hemen sizlerde destek olmaya çalışmışsınız . Ülkede biraz analiz yapma derdinde olan kimse yok. Anlattığı hikayeler hep uydurma Türke daha pahalı satma diye bir şey mümkün değil.
    Yav he he. Yaşamasak inanacağız şu dediğine. Hepsi kansız bu adamların.

• quote:

Orijinalden alıntı: dermeister01

Türkiye de Türk olmak çok zor. arap olacaksın, ingiliz olacaksın, amerikalı olacaksın hatta hiç olmadı kürt olacaksın o zaman krallar gibi yaşar gidersin ama Türk olmayacaksın Türk olursan ülkenin amelesisin.
    Onu bunu anladımda Kürte Türkten iyi davranıldığı nerden çıktı?

• Gitmeyin, kazıklanmayın demek de çözüm değil maalesef. Ne yapsın insanlar? Yaz tatilini ülkesinde geçiriyor imkanı yettiğince ve gördüğü muamele ikinci sınıf vatandaş muamelesi. Bu durumu çözecek olan bizim oralara gitmememiz değil devletin denetlemesidir. Fahiş fiyat politikası uygulayan yerlere altından kalkamayacakları cezalar verecekler ki kendi insanı dahil kimseyi kazıklayamayacaklar. Ayrıca ülkeye gelen turistlere ve vu ülkenin vatandaşlarına verecekleti hizmet dahi denetlenmeli. Arkadaşın anlattığı gibi turistlere ilgili davranıp ayrımcılık yapanlarında ceza alması gerekli. Sık denetlemeler ve caydırıcı cezalar olmadığı müddetçe sorunları çözüme kavuşturamayız. Sırf bu yüzden kendi ülkemizdeki güzellikleri göremiyoruz.

• yok ya trollüyorsun bizi değil mi?

aksini düşünemiyorum çünkü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yazının bir çok diplomatın esnafları suçlamasından sonra çıkması biraz garip olmuş.

• Eğer bu anlattıklarının tümü gerçek ve aynı anlattığın gibi yaşanmışsa, o esnaflara da bu işe ortak olanlara da diyecek çok şeyim olmasına rağmen, ettiklerini kat kat bulsunlar diyorum. İnsanları salak yerine koymak bu kadar ucuz olmamalı. Bende sen ve diğer pek çok insan gibi bu esnafların büyük bir kısmına güvenmiyorum. Aralarında elbet iyi niyetli, güzel insanlarda var ama sayıları giderek azalıyor.

Ülkenin gidişatına, insan profillerine ve bunların yaşattıklarına dair paralel yaşanmışlıklar anlattın ne diyim geçmiş olsun.
  • Ülkenin gerçeği bu her zaman olan şeyler bunlar. Darbe gecesi ekmeye zam yapanlar da bu zihniyet değil mi? Döviz yükseldi diye geçen günlerde haberlere bile çıktı stok yapanların gramajlarla oynayanların aldıkları cezalar diye bunların hepsi bu ülkenin kamburu işte sorsan hepsi milliyetçi vatan sefer canını vatanı için verir.
  • Hep Nevşehir'i görmek istedim fakat artık korkuyorum ülkemizde böyle ise balkan turunda ebemizi bellerler
  • Mons35 kullanıcısına yanıt
    Gidin görün yine de değer.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.