|
Bildirim
|
2017 nisanında gittim böyle sıkıntılar yaşamadım ama balonun bu kadar pahalı olduğunu bilmiyordum, bizi yabancı sanıyorlardı. Bu arada genelde turistler kazıklanırdı ne oldu da namlu bize döndü?
|
Turist kazıklamak vatan hainliğidir,net.Sen o adamı kazıklarsan adam bir daha gelmez.Devlete bayağı zarar vermiş olursun.
Dün Show Haberde gördüm martılara yem atmak için satıcıya gidiyorlar turistlere bir bardak yemi 40 tl ye satıyor adam.Muhabirler yakalayınca tehditler falan gırla... Esnafların %90 ı çakal. |
Yorum yazmaya ve tum yazılanları okumaya değer bir konu. Açan arkadaşa teşekkür ederim.
Siyasi düşünceniz ne olursa olsun, maalesef ic anadoluda da, egede de, marmarada da yani türkiyenin her yerinde esnafın değil vatandaşın seviyesi maalesef bu. Bu zihniyet 90 yıllarda Laleliden arap ve rus turistleri de kacirtti. Sol teki farklı sağ teki farklı terlik mi yollamadilar, iki kolunun uzunluğu farklı farklı gömlek mi yollamadilar. Daha neler neler. 2 sene önce Ruslar gelmedi, oteller boş kaldı 1 tane yerli turist için kampanya duydunuz mu? Ama sıkışınca hepsi "devlet bize sahip ciksin" derler. Devlet 1-2 sene önce ekonomi hareketlensin diye, beyaz eşyada kdvyi indirdi, fiyatlar indi mi? Hayır. Firmalar kar oranını arttirdilar, vatandaşın cebine yine birşey kalmadı. Özü, maalesef biz millet olarak böyleyiz kardeşim. Bundan dolayi da, bizim içimizden çıkan siyasetçilerden de çok şey beklememek gerekir diye düşünüyorum. Maalesef. |
O kadar uzağa gitmeye gerek yok, mahallemizde beyaz eşya satanlar var gidelim buharlı vantilatör alalım dedik. Neyse beğendik ettik 380tlden 350'ye düşürdüler fiyatı. Eve getirdiler kir toz içinde adamlar kapının önünde duranı paketleyip getirmişler. Geri yolladık tabi yenisini de istemedim. İnternetten 125tl'ye aynısını tertemiz poşetli kutulu olarak satın aldım :) Esnaf pişmanlıktır.
|
benzer durum antlya gibi yerlerde de geçerli özellikle plajlarda. en son gittiğimde şezlong kiraladığm yerde yemekte yemek istedim.
benden önce bir turist çift ve onlardan ayrı olarak bir turist kız gitmişti masaya oturup sipariş falan vermişti. uzaktan görmüştüm nasıl ilgi alaka, şakalar havada uçuşuyor, espriler kahkahalar falan. altı üstü bir bira içiyorlar. Ben yemek yiyecektim yani onların ödediği paranın 2-3 katını ödeyeceğim belkide. ben oturdum ne yüzüme bakan oldu ne menü getiren. 3-4 dk sonra menüyü istedim artık verirmisniz diye. menü geldikten sonra bi 10 dk min. bekledim sipariş almak için gelirler diye ama yok karşımdaki masaya oturdular etrafı falan seyrediyorlar. bir kişi yüzüme bakmadı. bende kalktım gittim tabi eşyalarımı toplayıp. hemen peşimden geldiler pardon sipariş almayı unuttuk gibisine. dedim yabancı olmadığım içindir. adam yok öyle bişey söz konusu değil dedi. ben daha da söylenince cvp veremedi. gittim oradan. |
1 ay önce gittik atv ye de bindik, her gün değilik restoran da yemekte yedik, hediyelik eşya da aldık anlattıklarınızdan hiç birini yaşamadık. Yaşadığınız olay dünyanın her yerinde herkesin başına gelebilir. Korkmayın biri sizi kazıklamaya çalıştı diye ülke yanıp bitmedi. Bayılıyorsunuz ülkeyi ve insanını karalamaya.
Avanosta 'Dayının Yeri' isimli restorana gitmenizi tavsiye etmem ama fiyatlar gerçekten uçuk.... |
Namlunun niye size döndüğünü izah edeyim.turizm dış politikadaki yanlışlar yüzünden kötü gittiği için turist çekmek çok zor.bu yüzden fiyatlarda indirime gidildi haliyle gelir seviyesi daha düşük turist geldi.zaten rehberleri daha otele gelmeden onları otobüste uyarıyor.sürekli pazarlık yapın diyor.turistlere kazık atmak her zaman kolay olmuyor ama yerli turiste atmak daha kolay çünkü onlarda yabancı turistten daha çok para var.bir de şu var nasılsa bize kazık atmazlar çünkü Türküz.atarlar atarlar öyle bir atarlar ki :)
Çalıştığım otelin birinde yerli turistler yabancı turistlerden 2-3 katı pahalıya kalmalarına rağmen onlara 2. sınıf insan muamelesi yapılırdı.örneğin yabancı turist gelmeden buzdolabına su ücretsiz konurdu hatta bazısına meyve tabağı bile konurdu. Yerli müşterinin buzdolabına ise su bile konmazdı.müdüre defalarca söyledik ama asla koydurtmadı. Aslında bizim halkta da hata var.bok gibi hizmet alıp otele internette 5 puan veriyor. Yani en yüksek puan.Dünyadan haberleri yok.iki yağcılığa tav oluyorlar.müdür de bakıyor herkes tam puan vermiş demek ki doğru yoldayız diyor. Ortadoğu toplumlarında olan gereksiz şükretme yüzünden 2. sınıf insan muamelesine alışmak lazım.her şey 4 4'lük de olsa gene de eleştirecek bir şey bulmalıyız ki hizmetin kalitesi hep artsın. Eleştirmekten,şikayet etmekten çekinmeyin.yabancı turistten 2-3 kat daha fazla ödeyip onun yarı oranında hizmet alıyorsunuz.millet tüplü televizyon olan otelde kalıp en yüksek puanı veriyor.eee hal böyle olunca otel sahibi de deveye diken insana s... deyip hiçbir iyileştirme yapmıyor. Parasına para katıyor sadece. |
Ben suriyeli afgan bekliyordum yinede bu konu iyi
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcdaly -- 12 Eylül 2018; 12:34:27 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farks -- 12 Eylül 2018; 17:41:49 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |