Şimdi Ara

Kapadokya gezisi. Ülkenin hali. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
8
Favori
58.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
527 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cabriyo

nevşehire gidilmez demekki. bu aralar ailecek gidelim diyorduk. bu yazıyı okuyunca vazgeçtim.
    Emin olun çokta güzel yerdir gelinir gezilir bu arkadaş burnundan kıl aldırmamış ters denk gelmiş (inanasım yokda öyle diyelim hadi)

Onca memleket gezdim çoğu yerden yardımsever insani esnafımız var. (Nevşehir merkezi sayma yobazı çok ancak ilçelerinde kesinlikle hepsi iyi insanlar.)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hauntedd kullanıcısına yanıt
    çok gelip geçtik gördükçe hep gidelim dedik bu aralar gidelim diyorduk ama bu yazıda tek bu şahıs değil bu kötü tecrübeyi yaşayan epey bir insan var. birde balona 2800 lira veremem yani balon aşırı pahalı. neden yuro dolar fiyatı çekiyorlar balonlara?
  • Ülkemiz böyle de 2006'da Turist olarak gittiğim gittiğim İran'da 0,90 birimlik sandviçe 100 birimlik İran banknotu uzatınca 9 birim kesen bakkala ne demeli?
    Lisan olmadığı ve henüz paraya alışamadığım için sonradan fark ettiğimde çok şaşırmıştım, böyle bir olayın İran'da olmasına.

Aynı akşam Hazar kıyısındaki Astana'da bana bir günlüğüne kiralık ev bulan çocuk kiradan ayrı olarak komisyon isteyince hıncımı ondan çıkarıp, vermemiştim de ev sahibi mecbur kendisi vermişti.

Dedim ya paraya henüz alışamışım, eve yerleşince hesap ettim ki bizim parayla sadece 5 lira istediğini anlayınca çok utanmış ve ertesi gün ayrılırken komisyonu ev sahibine iade etmiştim.

Bu da böyle bir anımdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 13 Eylül 2018; 17:47:12 >
  • Türklerin vatandan nasıl gönderileceğini anladınız mi

şimdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anormal.insan kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim eminim her yerde iyi ve kötü insan vardır. kafamı karıştırıyor açıkçası siz olumlu örnek oluyorsunuz fikrimin değişmesi için. yinede konuda kötü tecrübe yazan epey bir kişi var.
  • 2016 yılında kendi balayı için bizde gittik. Hatta Karlık Evi otelinde kaldık.(Burdan selam olsun, sağolsunlar çok memnun kaldık)
    Her sabah kahvaltımızı yapar, yola koyulur gezerdik. Etrafta'da Çin ve Japon turistler ağırlıktaydı. Ama restoran olsun hediyelik eşya satan yerler olsun turistlere oranla bayağı yardımcı oldular her konuda. Fiyatlarda da pazarlıkla güzel indirimler yapıyorlar. Bir iki sefer akşam yemeği yedik dışarıda, yine turist ağırlıklı mekanlar olmasına rağmen bize karşı gayet ilgi ve alaka ile yaklaştılar.

Sözüm o ki, muhtemelen size denk gelebilecek en kötü kişiler denk gelmiş. Ama balon noktasında haklısınız, döviz üzerinden ücret alıyorlar ve aşırı pahalı oluyor. O yüzdendir ki kapadokya ya gittim ama o balona binmeden döndüm.
  • Özellikle paranın devamının geldiğini görünce... Haklısın dostum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Demekki esnaf, arkalarından laf attığımızın farkında onlar da kendilerince intikam alıyorlar, bilinçli vatandaş olsak bizden hiç kimse bu hainlerin tuzağına düşmese ne güzel olur. Daha da beter olsunlar

• Ben yurtidisindayim.

1cisi turkiyede yasayip turkiyede tatil yapmak sacmaligin daniskasi.

2cisi yurtdisinda yasayip turkiye gibi bir yere tatila gelmek sacmaligin daniskasi. Israilde urdunde yunanistanda olmayop turkiyede olan nedir ? 400tl lahmacun sanirim.

3cusu burada yasayip cevremde yasayan yabancilara turkiyeye tatil icim gitmek istediklerini soylediklerinde direk baska ulkelere yonlendiriyorum, onlar da ikna oluyorlar sebeplerini anlatinca, bu konu mesela.

Favoriye aldim konuyu tatil sezonu gelince lazim olur.

Dolar kazigi yetmemis bunlara burunlarinin daha da surtmesi gerek herhalde. Karinca kararinca birseyler yapiyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mcebi001

Bizim burada araplar bela oldu heryerdeler ve artık resmen öncelik istiyorlar garson bahşiş koparacam diye hep tepelerinde yerli müşteriye bakan yok, patronlar zaten tabela falan komple değişmiş arapca yazmış arap biraz fazla para verip kuzeye doğru do..l dese biraz düşünüp evet diyecek kadar yav..k laştılar, ulan üretilen her ürünün en kalitelisi yurtdışına gönderiliyor zaten birde yurt içinde gariban olduk ülkenin yöneticisininde insanınında .....neyse görüşürüz gençler
    Görüşürüz derken biraz daha uzatsan yeni id açıp öyle gorusurduk

• Kulaklik için bir saat pazarlık yapan adamım kolay kazık atamazlar.İnsan biraz uyanık olmalı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3yıldır nevşehirde yaşıyorum. Buranın insanı kadar kendini uyanık sanan insan daha görmedim. Adamlar kendilerini bile sevmiyorlar . Tavsiyem bu şehirden uzak durulmasıdır. Özellikle de şehir merkezinden.

• MG33 M kullanıcısına yanıt
    Bir kez kendim gitmiştim zaten ama iki hafta önce bisiklet yarışı için de gidince biraz daha fazla gördüm. Dediğiniz gibi aman aman bir özelliği yok ve bir gün normal bir insana gezmek için yeter. Ha çok meraklısı da iyi bir kaya hotelden güzel bir kazık yiyip iki gün gezse kendine gelir herhalde artık o kadar kazık yedikten sonra. Bim vs. yerler ucuz beslenebilecek bir şeyler almak için biçilmiş kaftan böyle yerlerde. :D
  • 3-4 yıl önce çoluk çocuk gittik akşama doğru yemek yiyelim yola çıkalım dedik, girmez olaydık, içeri oturduk sinek ve eşek arılarından rahat yok, dışarı çıktık yine aynı, hiç bir şey yiyemedik, içeri hesap ödemeye girdim mutfak rezillik, kendi kendime iyiki getirdiklerini yemedik dedim, orası öyle pis bir yerki gitmeye değmez. esnafı esna değil, insanı insan değil.
    hatta bir ara burada da konusu açmıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriyo

çok gelip geçtik gördükçe hep gidelim dedik bu aralar gidelim diyorduk ama bu yazıda tek bu şahıs değil bu kötü tecrübeyi yaşayan epey bir insan var. birde balona 2800 lira veremem yani balon aşırı pahalı. neden yuro dolar fiyatı çekiyorlar balonlara?
    Zenginlerin elinde işlerine öyle geliyor :) ama esnaf olarak çoğu iyi çok şükür. Balona Nevşehir lilerin çoğu binmemiştir emin ol lükse giriyor epey de rekabet yok anlaşınca hepsi sonuç bu oluyor devlet buna da kota getirdi :) taksi plakası sanki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dermeister01 kullanıcısına yanıt
    https://youtu.be/-dIvdJX8O8o

• Arkadaşlar, Nevşehirliyim ve Nevşehirde yaşıyorum.Soylenenler ne yazık ki kısmen doğru.Bir arkadaş yazmış haklılık payı var.Son birkaç yıldır yabanci turiste ulaşamayan esnaf,bu yıl yabanci turisti görünce bulmuşa döndü, yabancı turist de kıymete bindi tabiki.Ama gavura kızıp da oruç bozulmaz.Birkac kendini bilmez yüzünden memleketimin güzelliklerinden mahrum kalmayın.Emin olun gördükten sonra pişman olmayacaksınız.Balon turu yerine de ATV turlarını,vadi yürüyüşlerini ve vadide kamp yapmanızı tavsiye ederim.Atvnin cüzi bir ücreti var.Digerleri ücretsiz.Turizmle uğraşmıyorum ama sorusu olan olursa yardımcı olmaya çalışırım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turizmci olarak diyeceğim o ki insanlarımız genel olarak ezik. Gittiği yerde konaklama ücreti yada yemek ücretini verip herkesi satın aldığını sanır. Işletme kuralları ona geçersizdir ya patronu tanır yada 40 yıldır o işi yapar. Çoğu aynı olunca bi süre sonra kimse takmaz yerli turisti

• Küçük ensaf azalarak bitmeli, her yer zincir markalarla dolmalı. En hayırlısı bu.
  • Normalde argo konuşmam, konuşmayı da sevmem ama bu insanlar gerçekten en adi...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.