Şimdi Ara

Kapalı Maraş (Varosha) KIBRIS Hayalet Şehir Bol SS'li (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
583
Cevap
176
Favori
63.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • teşekkürler bende hala kıbrıstasınız sandım :D
  • Yıllar önce Doğu Akdeniz Üniversite'sinde okuduğum için bizzat gidip görme imkanım oldu.Tarih kokuyor her bir sokak.Askeri kız yurdunda kız arkadaşım vardı.Oraya gitmek için şehrin içinden taksiyle (taksinin içinde mutlaka bir asker eşliğinde) askeri yurda giderdik.Taksiyle giderken sağı solu çok incelerdim.Halen evlerin duvarlarındaki mermi izleri duruyor ve net şekilde gözüküyordu.Çok ilginç ve ilgi çekici.Bir imkanım olsa, izin verilse şehirde gezip fotoğraflarını çekmeyi çok ama çok isterdim.Tarih koyuyordu herbir yer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mutluibili

Kapalı Maraş hakkında yaptığım araştırmada Kıbrıs Cumhuriyeti zamanında Kumarhaneler kesinlikle yasaktı. Yani Maraş'ta da kumarhane yoktu. Benim de paylaştığım bir websitem bulunuyor. Maraş ile ilgili bir çok resmi orada da görebilirsiniz.
    Paylaşım içinde klipler yaptım. onunda linkini ekliyorum.
    buradan da en uzun kapalı maraş klibini izleyebilirsiniz.

http://www.youtube.com/user/mutluibili/videos

Kapalı Maraş (Varosha) KIBRIS Hayalet Şehir Bol SS'li Kapalı Maraş (Varosha) KIBRIS Hayalet Şehir Bol SS'li

Saygılarımla.
     Kapalı Maraş (Varosha) KIBRIS Hayalet Şehir Bol SS'li Kapalı Maraş (Varosha) KIBRIS Hayalet Şehir Bol SS'li

sokaklar crysis 3 gibi olmuş

• Gezilip görülmesi gereken bir yer,girmek için ne kadar ödüyoruz bilen var mı ?
  • Keşke gidip gezme imkanımız olsa
  • Kıbrıs gezmek istediğim yerlerin başında gelir özelliklede ücra köşeleri, keşke burayı gezme imkanı olsa (varsa bilgilendirirseniz sevinirim.). Konuyu açan resimlere vs. emek veren arkadaşın eline koluna sağlık süper paylaşım.
  • Görenler yoktur belki.. Bi uplayalım.
  • çok ilginç,

merak ettiğim şey acaba evlerdeki elektronik cihazlar ve arabalar hala çalışabilir durumda mı?

mesela orada 1970 model TVler,radyolar falan var? hepsinin antika değeri müthiş yüksek

keşke orjinal hali hiç bozulmadan restore edilip yeniden turizme açılsa, miami gibi tatil şehri olur
  • Kıbrısı oldum olası sevmemişimdir. Elimde olsa o adayı yok ederdim. İnsanları değil adayı
  • mükemmel konu
  • kapalı maraşın içinde orduevi var bu yaz orada kaldım. Şehir içinde gezmek falan yasak sadece arabayla geçiş var. Buna rağmen bol bol resim çektim hatta konudakilere benzer resimler de var isterseniz atabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehri tanıtırken , kabancı kaynaklar ve kumar sayesinde gelen paralar ile alınan eşyaları, Türkiye'dekiler ile kıyaslamaktan , hor görmekten geri kalmamış konu sahibi.

Kıbrıs güzel bi yer ama halkı kendini sevdirmiyor , özellikle gençleri bizden gelen yardımlarla bize hava atıyorlar

Şimdi temiz su için havada asklılı borular döşüyorlar bilginiz vardır belki yani yatırımlar devam ediyor bizden

Eğer ki Türkiye elini kıbrıstan çekmiş olsaydı anında işgal edilirdi neden isyan ediyorlar bir teşekkür çok görüyorlar anlamak basit ama zora sokuluyor ..
  • Tesadüfen denk geldiğim ve bir solukta tamamını okuduğum bir konu. Gidebilmek için her şeyi yapmayı göze alırım. Maraşa giriş hakkında bilgi almaya başladım. Türkçe kaynaklar var mı önerebileceğiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gustavo Fring

kapalı maraşın içinde orduevi var bu yaz orada kaldım. Şehir içinde gezmek falan yasak sadece arabayla geçiş var. Buna rağmen bol bol resim çektim hatta konudakilere benzer resimler de var isterseniz atabilirim

bekliyoruz resimleri

• quote:

Orijinalden alıntı: Nightwish

Aslında var ya bir tane sırt çantası ayarlayacaksın. 2-3 arkadaşınla beraber gireceksin gizlice gezip durucan oraları.

Tampon bölgelerde bm askerleri oluyo sanırım. Bide direk ab toprağı, tararlar valla.

• neler dönmüş burda böyle :) ben de askerliğimi derinya bölgesinde yaptım. kapalı maraşın güneyinde temas hattındaydı bölüğümüz. diğer askeri birliklerin aksine yüksek duvarlar ve dikenli teller yoktu bölükte. kuzeyin kapalı maraş, güneyin rum tarafı. buyur kaç nereye gideceksen :) burda birçok kişinin hayalini kurduğu gibi askerliğim boyunca bütün maraşı adım adım gezdim ve yüzlerce fotoğraf ve video çektim. ayrıca her sabah maraşın içinde koşuya çıkardık. yazarken tüylerim ürperdi. kendimi ikinci dünya savaşı filmlerinde gibi hissederdim her seferinde. ve yaz aylarında koşudan sonra golden sands otelin 100 metre ilerisinde bölük komutanı nezaretinde denize girerdik. anlatilandan cok daha güzel bir denizi ve kumu var. elimdeki fırsatın farkındaydım ve çok iyi bir şekilde değerlendirdiğimi düşünüyorum. çok gece tertibimle beraber el fenerlerini alıp maraşı gezmeye gittik. bir keresinde golden sands otelin arkasına kadar gittik ve arkasındaki bekçi kulübesinden bekçi çıkınca hortlak görmüş gibi bölüğe koşturduk :) birkaç kere de içki almak için maraşı boydan boya yürüyüp telden atlayıp markete gittim. hepsinin de ayrı ayrı hikayeleri var. çok sefer resim çekmek için nöbet yerine silahımı saklayıp kilometrelerce yol yürüdüm. ismini hatırlamadığım büyük bir otelin mutfağını ve odalarını gezmiştik tertibimle. sonra en üst kata çıkıp vodka-vişne içmiştik. bikaç resim paylaşacam. 3 yıldır arşivimde durur bu resimler başka biyerde paylaşmadım.

not: tost makinesiyle çekmedim beyler n70 vardı o zaman onunla çektim fena değiller ama :)

Aklıma gelmişken. 1996 da rum halkı maraşa girmek için ayaklanarak derinya bölgesinde protesto için toplanmaya başladılar ve yaşanan kargaşada "Solomos Solomu" isminde bir rum vatandaşı barışgücü askerinden sıyrılarak bayrak direğimize tırmanmaya başlar ve türk birlikleri tarafından açılan ateş sonucu bayrağa dokanamadan geri düşer. olayın video kaydı youtube ta vardı adamın ismini yazın çıkması lazım. bu da ayrı bir konu olabilir. bu olayın yaşandığı nöbet yerinde nöbet tutardım ve ilginç bir şey daha söyleyecem. rum nöbet yeriyle arasında 150 metre var ve rum nöbet yerinin duvarında rumca "unutmayacağız" yazar. türk nöbet yerinin güney cephesinde ise iki katı büyüklükte ve özenle yaptırılmış bir tabellada "unutamazsınız" yazar ve altındaki birkac tabellada da şiirler falan yazar. orda tuttuğum her nöbet ayrı bir zevkli geçerdi. çok farklı bir atmosferi vardı. adamın vurulduğu bayrak direği bariyer yapılmış ve ordan güneye barışgücü geçişi vardır.

http://imgim.com/12052011465.jpg
    http://imgim.com/12052011466.jpg
    http://imgim.com/20052011634.jpg
    http://imgim.com/08052011326.jpg
    http://imgim.com/03052011195.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xsdtx -- 11 Kasım 2013; 21:09:29 >

• xsdtx X kullanıcısına yanıt
    Resimler gözükmüyor.
  • Tam post apokaliptik film yeri

• Bi uplayalım...

Orada olmak vardı şimdi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tinerci Sedo

tam paintball oynamalık yer yaa

Zamanında oynanmış zaten Gerçek kurşunlarla

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.