Şimdi Ara

Kapali otoparka dadanan kediden nasil kurtulunur (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
3
Favori
15.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bence otoparktan uzaklaştıramıyorsan ona özel ufak bir alan yapabilirsin böylelikle arabana değil kendi alanlarına yönelirler
    Uzağa bırakma iyi bir fikir değil sürekli mama su koyan komşulara sahipsen yeni kediler yine gelecektir
    Otoparkta kuytu köşeye rahat bir barınak yapmanı tavsiye ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gormemisin arabasi olmus....
  • Kedilerle uğraşma günah onlarda can anne baba evlat soğuk havada üşümüş arabanda biraz güzel vakit geçirmiş canı sağolsun helali hoş olsun de. Bir kap mama sende koy bak sana nasıl bakacak tahmin ettiğinden çok öte akıllı hayvanlar. Mal mülk gelir geçer çok takma mutlu etmenin güzelliğini yaşa sev sevil.

• Branda kullan.

Hem aracın toz olmaz, hem de yandan çat kapı açan duyarlı insanlardan da korur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motosikletler için kullanılan kedi spreyi var. İşinizi gayet iyi görür...

• Boş konusuyorsun.

• Ben hem kedi sever hem de otomobil meraklısıyım. Benim araç Honda S2000 ve sürekli kapalı otoparkta bulunduruyorum ve geceleri aracı çıkarmaya gittiğimde bazen kaputun üstünde kediye rastlıyorum ki bizim otoparkta yiyecek ve su verilmesi sözkonusu değil; kedi gece dolaşan katil köpeklerden ve soğuktan korunmak için girişteki kepengin arasından giriyor.

branda olayı benim için çözüm değil cunku arac özellikle kirli ise branda boyayı çiziyor mat görüntü veriyor.

kedilerin siyah araçları tercih ettiğini şimdi öğrendim. Bazen otoparktaki siyah BMW cipin üstünde kedi görüyordum, onun açıklaması oldu.

kedi az birşey boyayı çizse de güvercin pisliğine göre yine iyi. güvercin pisliği ile matlaşan 2 bölge var, pasta cila ile gitmiyor, kedi çizikleri ise gidiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: 17Scorpion

“ gecen bir komsu bunlari belediyeye sikayet etti dayanamayip. bu yem verenlerden birisi 3 tane tinerciye para verip adami bicaklatti, evinin camlarini kirdirdi ve arabanin camlarini kirdirip lastikleri indirtti. ”

Baya düşündünüz mü bunun için ?

Konu sahibi arkadaşı tenzil ederek söylemek isterim ki, ister kedi olsun, ister köpek olsun, ister kuş... Hiç farketmez yaşamakta olduğumuz bu şehir sadece biz insanlara ait değil. Elbette insanlar, insanlığın vermiş oldu çeşitli meziyetler ile “dışarıda” olanlara yardım eder. Yukarıda belirtmiş olduğunuz “kuruntular” ile yaşamaz.

Konu sahibi arkadaş için de, yukarıda bir arkadaşımız kedilerin hoşlanmadığı kokulardan bahsetmiş. Elbette, ülkemizde bir arabaya sahip olmak zor ve kıymetli. Temiz ve özenli kullanmak da ayrı bir keyif. İnternette kedilerin hoşlanmayacağı ve onları uzaklaştıran kokular vs üzerine araştırma yapılıp, denenebilir. Halbuki apartman içinde veya otopark yerine, kucuk kedi evlerinden alınıp bahçenin uygun bir yerine konulup, orada onlara bir alan açılmış olsa, yemi ve suyu oraya bıraksalar daha iyi olur. Bu sanki daha iyi bir çözüm yolu gibi geldi bana. Önümüz kış, havalar soğuyunca kediler sıcak olan yerlere girme eğiliminde olunca, keyifsiz olaylar yaşanabiliyor.
    senin gibi üyelerde bıktırdı ha! iyiki imzaya '' potansiyel troll '' diye yazmışım, bunu gören herkes foruma yazdığım her şeyi uydurduğumu sanıyor. işim gücüm yok bunla mı uğraşacam? troll mesajları konu dışında yazıyorum, imzada onun için var merak ettiysen. ayrıca yazdığımın neyine inanamadın? evet adamı tinerciler bıçakladı, evini ve arabasını dağıttılar, adamda dayanamayıp taşındı. senin gibiler sokak hayvanları savunur ama gel benim yerime sen yaşa bakalım, 12 - 15 arası köpek ve bir o kadarda kedi var. hadi kediler gene neyse fazla zararları yok, en azından böcek filan yakalarlar ama köpekler öyle değil ki. sabah - akşam motor yada araç geçer havlarlar, ezan okunur havlarlar, akşam 6 sabah 6 arası yani güneş olmadığı zaman çete gibi dolaşır milleti kovalarlar. belediyede bir şey yapmıyor, sözde şikayet edilince hayvanlar toplanıp kısırlaştırma yapılması gerekiyor ama her nasıl oluyorsa hayvanların sayısı hep artıyor. 3-5 sokak aşağıdaki köpekleri bile yukarıda yazdığım evimin 50 ve 100 metre uzaklığındaki yerlere alıştırıyorlar, sonra uğraş dur. sözde bu hayvanseverlerin kendilerini ise şehrin öbür ucunda yaşıyorlar, kaç kere dedim gidin kendi evinizin önünde besleyin diye ama anlatamadım. en son konuştuğumda '' bu yemek ve su kaplarına bir şey olursa seni hem belediyeye hemde haber kanallarına şikayet ederim '' diye tehdit edildim. anlaycağın mahalleli olarak 3-5 deli hayvansever insan yüzünden köpekler tarafından ısırılmayı bekliyoruz. ama sen inanmamaya devam et, nasılsa bu oaly seni ilgilendirmiyor. yoksa sende mi bu sevgi pıtırcığı hayvanseverlerden birisin?

• Bende aynı sorunla karşı karşıyayım kaporta zaten çizik dolu üstünde gezmesi koymuyor da geçen gün içime bir kurt düştü arabayı çalıştırmadan motor kaputunu açıp bir bakayım dedim kaputu bir açtım külbütör kapağının üzerinde yatmış motor üstünde hep kılları vardı.Triger kayışına bir zarar verse dünya masraf açar birşey değil arabayı çalıştırsam ölecek gidecek haberi yok yada arabanın fani devreye girse... Neyse şimdilik başka bir yere bırakarak kurtuldum artık gelmiyor ama benim arabayı yine bulursa ne yapıcam bilmiyorum :d

• cseyfe kullanıcısına yanıt
    Hahahahah ama imzama yazmadim arabamin modelini. Hem de donanim paketine kadar :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bağa mı didin? -- 14 Ekim 2019; 6:4:44 >
  • hocam ben de ayni sorunu yasiyorum daha uygulamadim ancak kedileri kaciran cihazlar var, bu cihazlar belli bi frekansta ses dalgasi yayiyor, insanlar farkedemez ancak kedileri kaciriyor. tasinabilir bi cihazla denemisligim var ise yariyor. bunlarin daha buyuklerini bulup otopark girisine taktirabilirsiniz yonetimle konusup. fiyatlari oyle ucuk degildir.
  • Marketlerden bir koli al biraz büyük olsun. Içine salam koy. Kedi meraklıdır böyle yerlere girmeyi. Içine girince al koliyi at 5-10 km öte sokağa...

• Bağa mı didin? kullanıcısına yanıt
    Veteriner arkadaşınızın çevresi geniştir,sosyal medya üzerinden sahiplendirme ilanı açmasını rica edin.

• Kediyi besleyenleri, kedinin arabaya verdiği zarardan ötürü şikayet et. Kimse hayvana sahip çıkmazsa al götür uzak biyere bırak. Tabi o kedi severler aracına daha çok zararlar verebilir.
  • aracın etrafına kedi uzaklastırıcı sprey sıkıp deneyin bir de belki çözüm bulmuş olursunuz
  • ne kıymetli araban varmış? ufacık hayvancağız arabana ne kadar zarar verebilir ki? o hayvana sakın bir kötülük yapma, yoksa Allah daha fazlasını senden çıkarır. benim de arabam var, kedilerin üzerine çıkmasından gezmesinden hiç gocunmam. 4 ayaklı hayvanlardan çok 2 ayaklı hayvanlardan koru arabanı. baklavacı maganda kardeşlerin yaptıklarını medyadan görmüşsündür. bunu bir kedi yapamaz mesela.
  • Otoparka nerden giriyorsa oralari kapatmaniz lazim . Baska turlu engelleyemezsiniz . Disarsi soguk oldugunda isinmak icin bosluk bulursa illaki girecektir . Otopark disinda sicak bir yuva yaparsanizda girmek istemeyebilir . Ufak bir kulube ama kulubenin sicak olmasi lazim o yuzden 2 tahta arasi ince strafor kullanabilirsiniz bide yemegini suyunu verirseniz girmek istemez zaten .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 17Scorpion

Ben mi yanlış yorumladım ?

“Duyar kasanlarsan” kastedilen, bir şekilde sokak hayvanlarını önemseyen kitle degil mi ?

Mesajda sanki sokak hayvanlarına bakmanın veya yemek vermenin pek de iyi bir şey olmadığı düşüncesi yok mu ?
    Hayır YOK.
    mesajda beslemenin kendisinden değil YERİNDEN bahsediliyor. kendi evinin önünde veya başka yerde beslesin, benim evimin önünde beslemesin anlamı çıkar.

sorun o öğretmen arkadaşta değil de sizin Türkçe öğretmeninizde maalesef.
  • Arabam kiymetli benim icin evet?
    Verdigi zararlari yazdim. Kotuluk yapmaya calismiyorum, arabami korumaya calisiyorum. Sen istersen arabanin ustunu kedi mamasiyla kapla beni ilgilendirmez. Arabami 2 ya da 4 ayakli her turlu hayvandan korumaya calisiyorum. Bos duyar kastiginiz yetmedi mi hala

• quote:

Orijinalden alıntı: Bağa mı didin?

Arabam kiymetli benim icin evet?
    Verdigi zararlari yazdim. Kotuluk yapmaya calismiyorum, arabami korumaya calisiyorum. Sen istersen arabanin ustunu kedi mamasiyla kapla beni ilgilendirmez. Arabami 2 ya da 4 ayakli her turlu hayvandan korumaya calisiyorum. Bos duyar kastiginiz yetmedi mi hala
    abartıyorsun. kedinin tırnakları çizse bile ufak bir cilayla geçer.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.