bozuk yollarda arabanın kapılarından 2 tane başka yok gacır gucur gıcır ses geliyor bunu nasıl kesebilirim ?
Canım sıkılmaya başladı gıccık guccuk ediyorlar ?
Ses kapıdanmı yoksa kapı fiilindenmi? Bende kapıdan ses geliyor sanmıştım fitilden geliyormuş. Silikon sprey uyguladım ses mes kalmadı.
ozbayram
kullanıcısına yanıt
Bilmiyorum ki 2 sindende geliyor hadi birinden gelse dicemki şöför kapısı sürekli açılıp kapandığı için öyle ya diğeri oda aynı
Bunun sebebi dötü başı ayrı oynayan esneme direnci düşük sac/karosere sahip kapılar ve dandik fitillerden kaynaklanıyor. En çok Fransız ve bazı VAG araçlarında, hatta Bmw F20 kasada da var. Çözüm silikon sprey, şeffaf yalıtım bandı veya arabayı yıkatmak. :)
Silikon sprey bakmak lazim nasil birsey diye
Uygulayayim eger ses kesilirse 10 numara olacak aracimin yalitimi zaten astradan daha basarili zaten arabanin icine gelen tek ses kapi gicciklamasi 😑 Araba iyiki yerli deil birde yerli olsaydi nelerle ugrasirdim kim bilir
quote:
Orijinalden alıntı: Lınc
Bilmiyorum ki 2 sindende geliyor hadi birinden gelse dicemki şöför kapısı sürekli açılıp kapandığı için öyle ya diğeri oda aynı
Aslında sorun arabayı yıkatmakla başlıyor. Çabuk yıkamak için dandik kimyasalı basıyorlar fitiller sertleşiyor. Fitiller özelliğini kaybetmeye başladıysa hepsinden bile ses gelebilir. Silikon sprey alıp denemenizde fayda var.
ozbayram
kullanıcısına yanıt
Silikon spreye gerek yok. Vazelin hem sesi keser hem de besler fitilleri. 3008 varken tam 2 sene yaşadım bu problemi. Vazelin kesti en son
Benim i20 de de koltuklar gıcırdıyor. (Emniyet kemerinin takılı oldugu kesim)
Kapiların cam çerçeve kısmını camlar açıkken içe doğru biraz kastırarak eğin.Kapılar daha tok kapanır.Ses falan kalmaz.Ben fitil yağlamaktan bıkmıştım artık.
quote:
Orijinalden alıntı: overdozz
Koltuklar katlananlardan mı?
quote:
Orijinalden alıntı: ozbayram
quote:
Alıntıları Göster
Benimde kapıları açıp kapatırken gıcırdıyor ne yapmam gerek arkadaşlar ?
quote:
getzde de gicirdiyordu
quote:
quote:
Doğrudur.
quote:
Orijinalden alıntı: masterap
quote:
getzde de gicirdiyordu
O zaman muzik acmaya devam.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: masterap
quote:
getzde de gicirdiyordu
O zaman muzik acmaya devam.
Alıntıları Göster
bende konu açılmışken sorayım arka kapı açarken gıcırdıyor onun dışında bir sıkıntı yok,kapıyı yağlamalı mıyım,ne yağıyla,neresini ?
quote:
quote:
quote:
Doğrudur.
Sizin çözümünüzüde söyleyeyim. Koltukları katlayın, koltuk arkasında U şeklinde geçmeli demir var. O demire bant sarın, gıcırtı tıkırtı kalmaz. Sesin sebebi koltukların tam sabitlenmemesi ve kasislerde azda olsa hareket etmesi.
overdozz
kullanıcısına yanıt
Hocam aynısı benimde başıma geldi.Kemeri taktığınız yerin koltuğa bağlantı noktasına(hareketli kısma) makine yağı sıkın. Yağ sprey şeklindeydi yalnız ama damlatılsada olur sanırım.Birkaç ay önce sıktım ses felan yok hala.
Ben yeni araç aldım o da gıcırdıyor hava çok sıcak olunca, bir kaç şey denedim bir kaç gün etkilimoluyor sonra devam gıcırtıya.
quote:
Orijinalden alıntı: gkhn2355
Hocam aynısı benimde başıma geldi.Kemeri taktığınız yerin koltuğa bağlantı noktasına(hareketli kısma) makine yağı sıkın. Yağ sprey şeklindeydi yalnız ama damlatılsada olur sanırım.Birkaç ay önce sıktım ses felan yok hala.
Çözüm için tşkler en kısa Zamanda yapacağım.
quote:
Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91
Ben yeni araç aldım o da gıcırdıyor hava çok sıcak olunca, bir kaç şey denedim bir kaç gün etkilimoluyor sonra devam gıcırtıya.