Şimdi Ara

kapı gıcırdaması ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Aynen bmw.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasnaktp kullanıcısına yanıt
    Benim aracımdada oldu bahçe kapısı gibi açıp kapatırken gıcırmada yapıyordu. Kapının menteşelerine pas sökücü sprey sıktım kapıları hızlı hızlı açıp kapadım sorun ortadan kalktı illa pas sökücü olmasına gerek yok yağ bazlı bir sprey ile rahatlıkla geçer.
  • Yetkili servisler genelde bu sorun için şu ürünü kullanıyorlar.. bende kullanıyorum memnunum.

http://www.hepsiburada.com/henkel-tereson-kaucuk-fitil-bakim-spreyi-300-ml-pm-otbkk503
  • Lınc L kullanıcısına yanıt
    dediğin gıcırdama bende virajlarda oluyordu... Benim tahminim araç tek kapı olduğu için malum kapı uzun... bu sebeple kapıda oynama kilit mekanizmasında kısa kapılara göre daha fazla oluyor... Ben kilit mekanizmasını gresleyerek çözüm bulmuştum..

wd40 falan sıkmayın kapı bir daha açılmaz...
  • Jozef38 J kullanıcısına yanıt
    Bi denerim teşekkürler.
  • sissil S kullanıcısına yanıt
    kilit mekanizmasını greslemek ilginçmiş bendede işe yararmıki benimde tahminim kapı ağır ve büyük olunca yukarı aşağı yada sağa sola esneme yapıyor sanırım kalın fitillerle değiştirme şansımız olabilirse değiştirsem kesilirmi acaba
  • Benim araçta tek kapı... fitille ilgili bir durum yok... senin kapı ile arasında tahmini uzunluk olarak 1-2 cm oynar oynamaz... ağırlıkları hemen hemen aynıdır bendeki aracın camları daha yüksek... Menteşelere bakarsan aracın kapısının ne kadar ağır olduğunu görürsün...

zaten kaparken bile anlaşılıyor kamyon kapısı gibi... üzerindeki fitiller 30-40 sene ömürlüktür... öyle kolay fitil yüzünden ses yaptıracaksa kapasınlar dükkanı gitsinler... parçalanmadığı sürece fitil değişmez...
  • Umarim kurtulurum surekli muzikle kapinun seslerini bastiriyorum 😂

• fitilin ses yaptığı nerde görülmüş. Kauçuk ve esnek malzeme ses yapmaz.

Fitiller - 40 / + 100 ºC lerde çalışmak üzere yapılıyor, yapıyoruz,

Sesler menteşelerden geliyor ben de de var. korku filminde kapı gıcırtısı gibi.
    Menteşelere pas sökücü veya yağ sürülmeli
    Çok fazla ise kapı sökülüp menteşe temizlenmeli ve yağ sürülmelidir.

Hep aynı kapı ise menteşe değişmek gerekir. Yakında ben de menteşe değiştireceğim
  • Gicirdama ac-kapa yaparken oluyorsa wd 40 ile cozulur

• gres yağı
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

fitilin ses yaptığı nerde görülmüş. Kauçuk ve esnek malzeme ses yapmaz.

Fitiller - 40 / + 100 ºC lerde çalışmak üzere yapılıyor, yapıyoruz,

Sesler menteşelerden geliyor ben de de var. korku filminde kapı gıcırtısı gibi.
    Menteşelere pas sökücü veya yağ sürülmeli
    Çok fazla ise kapı sökülüp menteşe temizlenmeli ve yağ sürülmelidir.

Hep aynı kapı ise menteşe değişmek gerekir. Yakında ben de menteşe değiştireceğim

Öyle de güzel bir ses yapar ki.
    Sadece fitillere silikon spreyi sıkınca bütün gıcırtılar kesilir, fitilin de ses yapmış olduğu bir güzel anlaşılır

İki kauçuk fitili birbiri üzerine bastırıp sürtünce ses çıkmıyor mu sonuçta.

• quote:

Orijinalden alıntı: syerturan

Gicirdama ac-kapa yaparken oluyorsa wd 40 ile cozulur

Arka kapılarım kullanılmamaktan gacur gucur ötüyordu. WD40 sadece 1 haftalık sesi kesiyor ve menteşelerin etrafını toz yumagına çeviriyor.

Kesin çözümü sıvı gressle buldum. Kullanalı 3-4 ay oldu ve kapılarda hala 1 gram gıcırtı yok. Linkteki ürünü kullandım ben

http://urun.n11.com/bakim-ve-koruma/berner-sivi-gres-spreyi-500-ml-P99603383

• Benim yeni araçta vardı dün çözdüm o kapı gıcırtısını, kapının fitillerinin en üst tarafındaki kadife benzeri yerlerden ses geldiğini anlayınca oralara, autoglym bodyshop ürününden sürdüm şuan herhangi bir ses yok, giderken filan hep ses yapardı, gıcırtı fitillerden değil de kapı açılıp kapanırken geliyorsa, kapnın açıldığı mekanizmaya gres yağı sürün, sıvı yada sprey gres olabilir wd-40 çok uzun ömürlü değil, hatta en iyi çözüm güzelce temizleyip greslemektir.

• Senin yazdığın ses, gıcırdama sesi değildir. Topicte gıcırdama sesinden bahsediliyor

fitil Sürtme sesi insana rahatsızlık vermesi için tamamen sessiz bir ortamda olman lazım
    Fitil ses yapmaz.. Ya o fitilin şekli bozulmuştur veya yanlış model fitil takılmıştır ki o bile rahatsızlık vermez.
    Fitiller kapılardaki boşluğu almak için de tasarlanırlar..

O ses kapının kendi boşluk sesi olabilir, kapı yerinden oynuyor olabilir
    Sen spray vs sıkınca da fitil onu engellemiş olabilir.

her gün binlerce metre yaptımız ürünler..
    Halen ısrar ediyorsan bilgilerinle ve konuyla başbaşa bırakıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.