Şimdi Ara

Kapı gergisi sesi???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
22.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu kapı kademeli açılmasını sağlayan gergiler zamanla ses yapıyor çat çat diye.Sağ arka kapıda mevcut nasıl keseriz bu sesi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kapı Gergisi Sesleri: Nedenleri ve Çözümleri

Arabanızın kapısını açtığınızda veya kapattığınızda gıcırtılı veya tıkırtılı bir ses mi duyuyorsunuz? Bu ses, "kapı gergisi" adı verilen bir bileşenden kaynaklanıyor olabilir.

Kapı gergisi, arabanızın kapısının düzgün bir şekilde açılıp kapanmasını sağlayan menteşeye bağlı metal bir çubuktur. Kapı gergisinin amacı, kapının ağırlığını desteklemek ve sarsıntıları emmektir.

Ancak zamanla kapı gergisi gevşeyebilir veya hasar görebilir ve bu da gıcırtılı veya tıkırtılı seslere neden olabilir. Bu sesler yalnızca can sıkıcı olmakla kalmaz, aynı zamanda aracınızın genel durumunun bir göstergesi de olabilir.

Kapı Gergisi Seslerine Neden Olan En Yaygın Nedenler

• Kapı gergisi gevşekliği
    • Kapı gergisi hasarı
    • Kapı menteşesi sorunları
    • Kapı contalarının aşınması veya hasar görmesi
    • Kapı kilit mekanizması sorunları

Kapı Gergisi Seslerini Giderme Adımları

Kapı gergisi seslerini gidermek için şu adımları uygulayabilirsin:

• Kapı gergisini sıkın.
    • Hasarlı kapı gergisini yenisiyle değiştirin.
    • Kapı menteşelerini yağlayın.
    • Aşınmış veya hasar görmüş kapı contalarını değiştirin.
    • Kapı kilit mekanizmasını kontrol edin ve gerekirse onarın veya değiştirin.

Özel Araç Modelleri için Kapı Gergisi Sesleri

Belirli araç modelleri, kendilerine özgü kapı gergisi sorunlarına sahip olabilir:

• Fluence kapı gergisi sesleri genellikle gevşek kapı menteşelerinden kaynaklanır.
    • Citroen C4 kapı gergisi sesleri hasarlı conta veya kapı kilit mekanizması sorunlarından kaynaklanabilir.
    • Clio 4 kapı gergisi sesleri kapı gergisi gevşekliğinden veya kapı menteşesi sorunlarından kaynaklanabilir.

Kapı gergisi sesleri, çözülmediği takdirde daha ciddi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle, bu sesleri duyduğunda aracını bir oto tamircisine göstermen önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam ben yeni değiştirdim kendim yaptım araba reno mu?

• Hocam araba civic degistirmek istemem 90lira gergi tamiri mevcutmu veya ozel bir sprey varmı sıksak:).

• Hocam valla ben çok kurcaladım nasıl tamir edebileceğimi bulamadım sıfıri 50 tlydi kendim ugrastim yaptım youtube da videosu mevcut çok şükür o iğrenç sesten kurtuldum

• daha bikaç saat önce şoför kapısının gergisini kırdım konuyu görünce dikkatimi çekti. şu sıralar uğraşamam ama 1 haftaya kadar söküp tamir edicem.
  • Cat sesi genelde govdeden gelir. Bu nedenle ilk olarak biraz sıkmayi dene. Ceyrek tur yeterli gecmez ise ya govde braketinden yada gergiden.

• quote:

Orijinalden alıntı: spacemonkey

Cat sesi genelde govdeden gelir. Bu nedenle ilk olarak biraz sıkmayi dene. Ceyrek tur yeterli gecmez ise ya govde braketinden yada gergiden.

Sıkmayla olcak gibi değil sıkı zaten kapı degilde kaporta kismindaki pimde bosluk var dikkatlice bakinca gordum komple degisecek artik.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Subap sesi
    11 yıl önce açıldı
    kapı gıcırdaması ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Nasil bosluk var hocam? Sag sol karsilastirdn mi? Belki olmasi gereken bir bosluktur.

Gergiler ortalama 20Nm gibi bir degerle sıkılır. Buda cok yuksek bir deger. Dedigim gibi ceyrek tur bir dene diyecektm ama gevseklik gozle gorulur gibi ise farkli birsey olma ihtimali cok yuksek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu gün vaktim oldu yukarda bahsetmiştim zaten. kapı gergisini söküp tamir ettim temizleyip tekrar taktım eskisinden daha iyi oldu.
    toplam işlem 20-30 dk civarı zamanımı aldı. para harcamadım kırılan yeri kaynakladım sonra taşlayarak düzelttim zımparaladım paslanmaması için astar ve siyah boya attım sonra fırınladım. tekrar arabaya taktım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spacemonkey

Nasil bosluk var hocam? Sag sol karsilastirdn mi? Belki olmasi gereken bir bosluktur.

Gergiler ortalama 20Nm gibi bir degerle sıkılır. Buda cok yuksek bir deger. Dedigim gibi ceyrek tur bir dene diyecektm ama gevseklik gozle gorulur gibi ise farkli birsey olma ihtimali cok yuksek.

Hocam sıkmadım ama deniyeceğim gerginin sıkcagimiz yerin baglantisinda bosluk var geri kalan kisim kapinin icinde kaliyor gozukmuyor zaten yuvarlak pim bosluk yapmis.

• quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

bu gün vaktim oldu yukarda bahsetmiştim zaten. kapı gergisini söküp tamir ettim temizleyip tekrar taktım eskisinden daha iyi oldu.
    toplam işlem 20-30 dk civarı zamanımı aldı. para harcamadım kırılan yeri kaynakladım sonra taşlayarak düzelttim zımparaladım paslanmaması için astar ve siyah boya attım sonra fırınladım. tekrar arabaya taktım.

Hocam sizinki kırılmış benimki deforme olmuş artık sevindim sizin adiniza

• Sanırım 2004 yılı dahil bugüne kadar gelen tüm Toyota'larda ama fabrikasyon ama sonradan bu ses oluşuyor. Corolla, Avensis hepsinde kapıyı açıp kapatırken gergi demirinin tıkırtısı duyuluyor. İlginç.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.