Şimdi Ara

KAPIYI AÇINCA GELEN BİP SESİ ???==> (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
9.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Fatih211

quote:

Orijinalden alıntı: TrakON

quote:

Yuh insan bi lastikleri olsun degiştirir

aslında adam ön lastikleri 2009 da değiştirmiş ama arkalar 2004 yılında üretilmişti. usta ilk arka lastiklere baktı satarken eskileri takmıştır dedi ama öndeki 2009 lastikleri görünce o da yuh dedi. lastikleri 5 yıl rafta durunca biz ya satmıyoruz ya da ucuza veriyoruz dedi

Lastikler bitmiş mi peki

lastikleri değiştiren usta "hayatımda bu kadar balonu bi lunaparkta gördüm" diye dalga geçmişti
    aslında lastik diş kalınlığı iyiydi ama marka model yazan yan tarafı çok eskimişti. o lasiklerle 500 km yol yaptım, 140 km hızla gittim. cahillik. hiç bi dengesizlik yapmadı aslında:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrakON -- 24 Ağustos 2011; 20:42:23 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: say61

hocam lpg gaz filtresi 360 saat sonunda degişmesi gerekir. (360 saat aracın tüpte toplam çalışma süresi=10bin km) 360. saatte bir defaya mahsus 3 kere kısa uyarı sesi verir. bende bunu dün öğrendim. ben filtreyi 420 saat sonuda değiştirdim. baya vakit geçmiş.
    kısacası gaz filtresini değiştirin hocam.

ama ben lpg yi aracı aldığımda taktırdım ve 3ayda toplam 4000-5000 km anca yaptım. buarada motor sıcakken ikinci marşta ancak çalışma durumunun çözümü aynı sorunla karşılaşan arkadaşlar için aşağıda verdiğim linklerde var.

http://secretreality.org/video/58Y5HKH4SR3S/Einstein-and-Eddington--T%C3%BCrk%C3%A7e-Altyaz%C4%B1l%C4%B1-5--5

http://www.opelx.com/lpg-otogaz-sistemi-sorunlari-sirali-sistem-duz-sistem/7683-vectra-cde-lpg-ile-sicak-motoru-calistirma-sorunu.html

hocam farklı problemlerden kaynaklınıyor olabilir ya da bir sorun da olmayabilir. ustanın daha dün söylediğini size aktardım. anlaşılan gaz filtresi ile ilgili değil.
    http://www.opelx.com/lpg-otogaz-sistemi-sorunlari-sirali-sistem-duz-sistem/7683-vectra-cde-lpg-ile-sicak-motoru-calistirma-sorunu.html
    linkte bahsedilen farklı bir olay hocam ya da ben olaya vakıf olamadım.
    ben sadece bir defaya mahsus gelen uyarı sesi için tahmin yürüttüm.

• quote:

quote:

quote:

quote:

aslında adam ön lastikleri 2009 da değiştirmiş ama arkalar 2004 yılında üretilmişti. usta ilk arka lastiklere baktı satarken eskileri takmıştır dedi ama öndeki 2009 lastikleri görünce o da yuh dedi. lastikleri 5 yıl rafta durunca biz ya satmıyoruz ya da ucuza veriyoruz dedi

Lastikler bitmiş mi peki

lastikleri değiştiren usta "hayatımda bu kadar balonu bi lunaparkta gördüm" diye dalga geçmişti
    aslında lastik diş kalınlığı iyiydi ama marka model yazan yan tarafı çok eskimişti. o lasiklerle 500 km yol yaptım, 140 km hızla gittim. cahillik. hiç bi dengesizlik yapmadı aslında:)

Espri mükemmelmiş yaa

Şaka maka degştirmekle iyi yapmışsınız aslında arka lastikler önlerden daha tehlikeli önden atarsaa araba toplama şansın var arkadan zor önden çekişli araçlar için

• Ben 80.000kmdir LPG kullanıyorum. Hiç birsey değiştirmedim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: desiya

Ben 80.000kmdir LPG kullanıyorum. Hiç birsey değiştirmedim :)

her 10bin km de gaz filtresini değiştirin hocam. gazdaki yağlar, katkılar, vb enjeksiyon memelerini tıkayabilir.
    ya daaaa
    bu, ustaların bizden her 10 kmde 30tl almak için uydurdukları bir yalan da olabilir.(kanıt sizsiniz.anlaşılan sorunsuz 80bin km)
  • quote:

Orijinalden alıntı: say61

quote:

her 10bin km de gaz filtresini değiştirin hocam. gazdaki yağlar, katkılar, vb enjeksiyon memelerini tıkayabilir.
    ya daaaa
    bu, ustaların bizden her 10 kmde 30tl almak için uydurdukları bir yalan da olabilir.(kanıt sizsiniz.anlaşılan sorunsuz 80bin km)

aküyü, lastiği değiştirmeyen eski kullanıcı haliyle benim araçta trigeri de değiştirmemişti. bugun ben değiştirdim ve çıkan triger kayışına baktım hala tapataze.leke iz bile yok üzerinde. sadece marka yazısı silinmişti. 7. yılında değişti kendisi. sonuç 250 TL tuttu V kayışı vb şeylerle beraber.

• Vites boşta değilde takılı ise bip sesi gelebilir.En azından benim araçta öyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Artvin08~

Şans mıdır nedir hep de böyle can sıkıcı şeyler uzun yola çıkmadan önce olur

• quote:

Demek ki ustaların uydurdukları birşey. Belki vardır ama 10 bin değildir sanmıyorum yani 10 bin olucağını.
    Edit:Değildir derken ustaların onlara uğramamız için yapıyorlardır demek istemiştim. Anlatabilmişimdir umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cesmuru -- 25 Ağustos 2011; 8:28:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

quote:

Demek ki ustaların uydurdukları birşey. Belki vardır ama 10 bin değildir sanmıyorum yani 10 bin olucağını.
    Edit:Değildir derken ustaların onlara uğramamız için yapıyorlardır demek istemiştim. Anlatabilmişimdir umarım.

Arkadaşımın LPG'li mareasi var. Km 260.000. Sanırım 180.000kmdir LPG ile kullanıyor.

O bahsettiginiz şeyi bir kez değiştirdiğini söyledi :)

• Evet biliyorum saçma bi yorum ama sesin arabadan geldiğine eminmisiniz? Çevrede başka bi araçtan veya cihazdan fln gelmiş olabilir mi?
    Ben bi kere dışardan gelen bi ses için yarım saat laptopu dinlemiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: R+

Evet biliyorum saçma bi yorum ama sesin arabadan geldiğine eminmisiniz? Çevrede başka bi araçtan veya cihazdan fln gelmiş olabilir mi?
    Ben bi kere dışardan gelen bi ses için yarım saat laptopu dinlemiştim

sanmıyorum yoldan geçen araç yoktu. binince iyice farkettim sesi zaten. yarın yola çıkmadan 6,5 yıllık akümü bi ölçtürüp çıkacam yine de.
  • quote:

aküyü, lastiği değiştirmeyen eski kullanıcı haliyle benim araçta trigeri de değiştirmemişti. bugun ben değiştirdim ve çıkan triger kayışına baktım hala tapataze.leke iz bile yok üzerinde. sadece marka yazısı silinmişti. 7. yılında değişti kendisi. sonuç 250 TL tuttu V kayışı vb şeylerle beraber.

hocam triger masraflı oluyor fakat kopması durumunda olacakları düşünmek bile istemiyorum. bir de malzeme sağlam gibi gözükse de özelliğini yitiriyor ister istemez, gözle pek belli olmayan kılcal çatlaklar vs. ki normal o kadar sene boyunca o sıcağın/soğuğun içinde her türlü koşulda çalışıyorlar.

• arkadaşlar tesadüfe bakın ki bugün benim bagajın arka tarafına sıkışmış bi alet buldum. sonra internetten bakınca anladım ki akü ölçme aletiymiş. nasıl kullanılır bu alet bilen var mı acaba?

KAPIYI AÇINCA GELEN BİP SESİ ???==>

http://urun.gittigidiyor.com/CARUB-Carub-Aku-Doluluk-Olcme-Cihazi-BR0476001_W0QQidZZ42673239

• bugün usta aküyü ölçtü. marşa bas dedi usta, tabii motor sıcak olduğu için ilkinde almadı. ikincisinde çalışınca usta ilk anda akü yetersiz geliyo ama rölantide çalışmasında iyi şarj ediyor dedi. dörtlüleri uzun süre yakarsan marş bastırmazmış. 6-7 yıl akü ömrü için fazla dedi. akü markası ne önerirsin dediğimde, eskisi gibi şu marka daha iyi diye bişey kalmadı artık uygun fiyatlı bi tane al dedi. yiğit aküyü 120 TL'ye takıyodu kendisi. bayram dönüşü alacam artık.
  • bip sesinin geldiği yeri buldum arkadaşlar. lpg göstergesinden geliyormuş. gaz pedalının yanından kablosu geliyordu onunla oynadım biraz. sesi şuan kesildi. bazı lpg markalarında bakım zamanı gelince bu sesi veriyormuş ama ben taktıralı daha 4000 km olmadı ve hep shellden alıyorum.yani bakımla ilgili olduğunu sanmıyorum. herhalde gösterge kablolarında bi temassızlık veya sıkışma vardı. ama şuan gösterge önceden çalıştığından farklı olarak dolum yapınca önce bir ışık eksik yanıp sonradan doğru ölçümü yapıyor.
  • quote:

bip sesinin geldiği yeri buldum arkadaşlar. lpg göstergesinden geliyormuş. gaz pedalının yanından kablosu geliyordu onunla oynadım biraz. sesi şuan kesildi. bazı lpg markalarında bakım zamanı gelince bu sesi veriyormuş ama ben taktıralı daha 4000 km olmadı ve hep shellden alıyorum.yani bakımla ilgili olduğunu sanmıyorum. herhalde gösterge kablolarında bi temassızlık veya sıkışma vardı. ama şuan gösterge önceden çalıştığından farklı olarak dolum yapınca önce bir ışık eksik yanıp sonradan doğru ölçümü yapıyor.

geçmiş olsun kabloları sıyırarak bağlantı yapan lpg montajcıları yüzünden önceki aracımdaki tüm bağlantıları ray klemens lehim tabancası ve yüksük sıkma pensesi ile nizami haline getirmiştim.

lpg li günlerim geldi şimdi aklıma habire ayar peşinde arıza peşinde koşturur dururdum

umarım bir daha kullanmak zorunda kalmam.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Lastikler bitmiş mi peki

Hocam o falanda önemli değil babamın eski arabasının (96 model) orjinal lastikleri ile 12 sene kullanmış arabayı 27.000de sattı.

• LPG nin cihazı yapmış olabilir bip bip
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.