Şimdi Ara

Kaplan evcilleştirilebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
17.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir kaplan evcilleştirilebilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 28 Temmuz 2009; 10:46:00 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kaplanların ve Diğer Büyük Kedilerin Evcilleştirilmesi

Büyük kediler, kaplanlar, aslanlar, jaguarlar ve leoparlar dahil olmak üzere vahşi doğada yaşayan güçlü ve görkemli hayvanlardır. İnsanlar yüzyıllardır bu hayvanları evcilleştirmeye çalışmışlardır, ancak başarı sınırlı olmuştur.

Kaplanlar Evcilleştirilebilir mi?

Kaplanlar, evcilleştirilemeyen büyük kedilerdir. Vahşi doğada yaşamaya uygundurlar ve esaret altında evcilleşmeye karşı dirençlidirler. Kaplanları evcilleştirme girişimleri genellikle başarısız olmuştur ve bu hayvanlar esaret altında saldırgan ve tehlikeli olma eğilimindedirler.

Aslanlar Evcilleştirilebilir Mi?

Aslanlar, kaplanlardan daha uysal olma eğilimindedirler, ancak yine de vahşi doğada yaşayan hayvanlardır. Esaret altında evcilleştirilebilirler, ancak yine de potansiyel olarak tehlikelidirler ve özel eğitim ve bakıma ihtiyaç duyarlar.

Jaguarlar Evcilleştirilebilir Mi?

Jaguarlar, kaplanlar ve aslanlardan daha çekingen olma eğilimindedirler, ancak yine de vahşi doğada yaşayan hayvanlardır. Esaret altında evcilleştirilmeleri zordur ve yine de tehlikeli olabilirler.

Leoparlar Evcilleştirilebilir Mi?

Leoparlar, büyük kediler arasında en zor evcilleştirilen hayvanlardır. Vahşi doğada son derece bölgesel ve saldırgandırlar ve esaret altında bile evcilleşme ihtimalleri düşüktür.

Sonuç

Büyük kediler, evcilleştirilemeyen vahşi doğa hayvanlarıdır. Esaret altında evcilleştirme girişimleri genellikle başarısız olmuştur ve bu hayvanlar potansiyel olarak tehlikelidir. Büyük kedilerle sadece doğal ortamlarında ve yetkililerin gözetiminde etkileşime geçilmelidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • beslemeyimi düşünüyosun?
  • Yeni doğar doğmaz alırsan güzelce bakarsan büyütürsen evcilleşebilir ama bence böyle bişey yapma yapmak varsa aklında
  • Şu asalate bakın, şu bakışa bakın yaw.
    Yani ilerde kaplan beslemeyi düşünüyorumda.Tabi etçil bir hayvan olduğu için tehlikeli ama.Bana saldırmaya kalkarsa vururum.
  • Kedi be onlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: sampiyon bilo

Şu asalate bakın, şu bakışa bakın yaw.
    Yani ilerde kaplan beslemeyi düşünüyorumda.Tabi etçil bir hayvan olduğu için tehlikeli ama.Bana saldırmaya kalkarsa vururum.

Eğer hiç sirke falan gittiysen orada eğitimli kaplan görmüşsündür yani evet evcilleştirilebilir ama bunun için BeogalogeoL'unda dediği gibi küçüklüğünden itibaren onu sevmene ve ona yakınlık göstermen gerekir ki ilerde bir sorun çıkmasınBu arada sana seni öldürmek için saldırırsa vurmaya vakit kalmadan dişleri boynunda olur zatenAynı zamanda günlük bilmem kaç kilo et yiyorlar bu yüzden maddi durumun iyi değil ya da orta halli ise hiç düşünme derim.

• Peki bunlar normal petshoplarda mı satılıyor?Yoksa ayrı bir yerleri mi var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 28 Temmuz 2009; 11:41:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende yeni doğmuş aslan yavrusu alıp beslemek istiyorum. İnanılmaz çok severim aslanları, doğduktan sonra annesini ve kendi cinslerini görmezse evcilleşebilir diye düşünüyorum.

Karşılaştırmak gibi olmasın ama bizim evde muhabbet kuşu yavrulamıştı ve doğduktan sonra hiç annesini ve kendi cinsini görmedi aynı insan gibi anlıyordu. Gel diyince geliyor git diyince gidiyordu. Her şeyi anlıyordu.
  • 2-3 aylıkken çok sevimliler ama büyüyünce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::KR@L::: -- 28 Temmuz 2009; 10:28:37 >

• Evcilleştirilir tabi. Hatta bir belgeselde görmüştüm sibiryalı yerlilerin köyünde böyle kaplanları var küçük çocuklar üstüne falan biniyo çok ciddiyim. Tam emin değilim ama sütten kesildikten sonra çok az et daha çok başka protein kaynakları verirsen onlarada alışıyor ilerde illaki etle beslenmesi zorunluluğu kalkıyor da. Cidden işsiz olman lazım bunlarla uğraşmak için.
  • Ergenlik zamanında bu tür imkansız şeylere özenmek normal.Bence sen su kaplumbağasıyla başla.Sabırlımısın,değilmisin bir süre sonra sıkılacakmısın hayvandan ona bak.Sonra Kaplan alırsın bakamıcam diye salarsın sokağa ...
  • hani beyaz bir köpeğin dişi bir kaplanla iş üstündeyken çekilmiş resmini buraya versem banlanır mıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: UçanPırasa

Evcilleştirilir tabi. Hatta bir belgeselde görmüştüm sibiryalı yerlilerin köyünde böyle kaplanları var küçük çocuklar üstüne falan biniyo çok ciddiyim. Tam emin değilim ama sütten kesildikten sonra çok az et daha çok başka protein kaynakları verirsen onlarada alışıyor ilerde illaki etle beslenmesi zorunluluğu kalkıyor da. Cidden işsiz olman lazım bunlarla uğraşmak için.

Üstüne biniyo dedin de aklıma Dotadaki Mirana geldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.