Şimdi Ara

Kapora Verildikten Sonra Düzenlenen Araç Sipariş Formu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu ayın 1 inde bayiye gidip yeni bir araç siparişi verdim. Bayi aracın 20 sinde geleceğini söyledi. Kapora verdim kapora tutarını ve aracın fiyatınıda forma yazdı. Bu arada araca zam geldi. Şimdi bu bayi benden zammı talep edebilir mi? Sipariş formunda fiyat garantisi verilmediğinde taşıt fiyatı yazılıyor mu? Yardımlarınızı rica ediyorum.

• Yazdıklarınızdan bunun Kia bayisinde gerçekleştiğini tahmin ediyorum.
    Çünkü bende aynı durumdayim. Formun kopyasını istediğimdi 3 nüsha olduğu halde vermemişlerdi. Sanırım bir kopyasını merkeze falan sipariş olarak gönderiyorlar.

Formlarda satış fiyatı ve alınan kapora miktarı elbette yazıyor. Fakat forumlardaki ilgili başlıkları okursanız zammı istediklerini göreceksiniz....
  • quote:

Orijinalden alıntı: astika

Yazdıklarınızdan bunun Kia bayisinde gerçekleştiğini tahmin ediyorum.
    Çünkü bende aynı durumdayim. Formun kopyasını istediğimdi 3 nüsha olduğu halde vermemişlerdi. Sanırım bir kopyasını merkeze falan sipariş olarak gönderiyorlar.

Formlarda satış fiyatı ve alınan kapora miktarı elbette yazıyor. Fakat forumlardaki ilgili başlıkları okursanız zammı istediklerini göreceksiniz....

Evet aynen öyle Sn. astika. Fakat sipariş formunun bir nüshası bende. Yani sunabileceğim ve itiraz edebileceğim bir belge mevcut elimde.
  • aracın fiyatı ve kaporayı yazdıysa orada yazılan fiyattan satmak mecburiyetindeler
    ama muhtemelen zamlı fiyatı size yansıtmak isteyecekler
    itiraz edin fazla uzatırlarsa tüketici mahkemesine başvuracağınızı belirttin
  • Fiyat garantisi verilmeyen araçlarda bu alan boş mu bırakılıyor acaba. Bu şekilde araç alan var mı?
  • araç faturası kesilinceye kadar ki geçen sürede eğer zam gelirse bunu bütün bayiler mecburen yansıtır.3 nüsha değil 10 nüsha da olsa zamı uygularlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: röpteşambır

araç faturası kesilinceye kadar ki geçen sürede eğer zam gelirse bunu bütün bayiler mecburen yansıtır.3 nüsha değil 10 nüsha da olsa zamı uygularlar.

Her bayide daha doğrusu her sözleşmede bu geçerli değil.

Arkadaşım daha cumartesi günü vw bayisinden aracını teslim aldı, araç yaklaşık 3 hafta önce alındı. Kaporayı verdiği gün yani 3 hafta önce aldığı formda teslimatta anlaşılan bedel üzerinden işlemin gerçekleşeceği yazıyordu. Bu süre içerisinde vw araçlara zam gelmedi fakat sözleşmede yazanlar ve altına atılan imzalar yeterli bir teminattır.

ekleme: dediğim gibi her markada bayide bunlar geçerli olmayabilir, opel bayisinden bana aracın teslim edildiği gün fiyatlarda bir oynama olursa bunu yansıtacaklarını söylemişlerdi. Kısacası aracı satan 1 ay sonra ne olacağını aşağı yukarı biliyordur, zam gelmeyeceğine dair bir bilgi verildiyse satış temsilcisine o da buna güvenerek hareket edecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend10 -- 11 Ekim 2010; 1:44:31 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Genel uygulama belki boyle olabilir. Fakat Celik Motorun yaptigi zammin haksiz ve bu kadar rahasiz etmesinin sebebi baska. Burada siparis verip 3 ay sonra teslimat beklemiyoruz. Lansman fiyati adi altinda toplanan siparislerden bahsediyoruz. Ikinci parti 20.10 da gelecek arabalara gecen cuma zam yapildi. Henuz ilk parti bu hafta yollara cikti..

Disaridan kaynakli bir zam gerekcesi de yok ortada. Lansman fiyatiyla topladiklari siparis yogunlugu nedeniyle ellerindeki siparislere zam yapiliyor.

Celik Motor ve elbette ancak Anadolu Grubundan beklenebilecek bir kazik yiyoruz burada.
  • Dostum o zaman hakkını ara, hukuk davası açabilirsin illa yazılı sözleşmeye de gerek yok. Böyle susarak olmaz ya da alırken bazı şeyleri öngörerek hareket etmelisiniz, hazırlıklı olmalısınız. Yani resmen burada sizin iyiniyetiniz suistimal ediliyor. Geç teslimat yetmezmiş gibi bir de değişen şartlara sizi mağdur ederek uymanızı bekliyorlar.
  • Bildiğim kadarı ile fatura kesilmemişse yapacak bir şey yok bayi isteyebilir.Ben ağustos ayının son gününden bir gün önce almaya gittim bayideki arkadaş ayın biri öğleden önceye kadar bu fiyat geçerli eğer şimdi fatura keser satış yaparsak fiyatta sorun olmaz birinde öğleden sonra zamlanır düşer ona bir şey diyemem o günkü fiyat neyse onu yansıtırım demişti bende birinde sabah halletmiştim fatura kestirip ki öğleden işleri halledip gittiğimde eleman bana yeni listeden gösterdi indirim oranları %3 den %2'ye düşmüştü ve gerçekten aynı fiyatı vrmiyordu eleman
  • Eğer kapora bırakacaksanız mutlaka visa veya mastercard ınızla bırakın, böylece eğer araca zam gelir de siz de vazgeçtim almıyorum dediğiniz zaman, istedikleri kadar kaporanızı geri vermesinler direk bankaya bir telefon edip ben bu hizmeti almadım dediğinizde visa ve mastercard sözleşme metni olarak satın almadığınız hizmet veya maldan dolayı ödeme yapmak mükellefiyetinde değilsiniz, paranız anında size iade edilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edilhan -- 11 Ekim 2010; 12:48:45 >
  • Sayın Soylukan söylediğiniz çok doğru. Ancak ben kaporayı elden nakit verdim ve sözleşmeye bu yazıldı. Peki aracın fiyatına zammı dahil ettiklerinde ve ben istemeden de olsa bu şekilde ödeme yapıp aracı teslim alsam, daha sonra elimdeki sözleşmeyle tüketici mahkemesine başvursam fazla ödediğim parayı geri alabilir miyim sizce?
  • Fatura kesilmediği sürece istediği fiyattan satar. Onun verdiği fiyatı beğenmezseniz kaporanızı iade eder.

Adı üstünde: Sipariş Formu bu, Satış Sözleşmesi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 11 Ekim 2010; 14:23:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iQ

Sayın Soylukan söylediğiniz çok doğru. Ancak ben kaporayı elden nakit verdim ve sözleşmeye bu yazıldı. Peki aracın fiyatına zammı dahil ettiklerinde ve ben istemeden de olsa bu şekilde ödeme yapıp aracı teslim alsam, daha sonra elimdeki sözleşmeyle tüketici mahkemesine başvursam fazla ödediğim parayı geri alabilir miyim sizce?

Alabileceginizi sanmam cunku arkadasin dedigi gibi kesilmis bir fatura yok ortada, etik olmasa da istedigi fiyat artisini size yansitabilir, benim soyledigim tamamen kaporanizin yanmasina bir onlemdi.. ama yinede size satisi yapan elemanla iletisime gecip eski fiyatta israrci olun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.