Şimdi Ara

Kaportada nokta nokta pas lekeleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
52.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: alembizim

Arabyayı güzelce yıka.Daha sonra demir tozu sökücüler var onlardan al.Örnegin; http://www.erdemboya.net/3D-BDX-BRAKE-DUST-REMOVER-PH-NOTR-JANTBALATA-VE-DEMIR-TOZU-TEMIZLEYICI-BOLUNMUS-250-ML,PR-1077.html yada başka markada olabilir. 250 ml yetmezse 500 ml alabilirsin.

Bu ürünü arabaya sık.Demir tozu varsa etkileşime geçip mor renge döner.Daha sonra basınçlı su ile yıka.Zaten kullanımı yazıyor.

hocam balatalarda falan kullaniyor heralde bu. boyaya zarar vermez mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Wd 40

• quote:

Orijinalden alıntı: nightblueist

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Kil uygulayın.

Kesinlikle katiliyorum, bunun bir numarali cozumu kille ve bol su yardimi ile ufak ufak gecin kaportanin uzarinden. Tum pas demir tozu lekelerini aliyor, sonrasinda ince bi cila ile parlatin.

Hangi marka kıl kullanıyorsunuz bende yaz geldiği için yapacağından 3m marka internette bayağı uygun du diğerlerine göre önümu alsam karar veremedim

• 2 tane noktacıkda bende var.ben reçine lekesi saniyordum.
  • shifisitert S kullanıcısına yanıt
    Markasina bakmadim ben eski toyota calisaniyim servisten alip kullanmistim, benim eski aracimda demir tozu lekeleri vardi, sahibi demir fabrikasi gibi bir yerin yanina parkettigi icin devamli olusmus izler tavan dahil, uygulamayi kendim yaptim 2saatte hicbirsey kalmadi.
    Uygulamasini da yazayim: camsil sisesine suyu doldurun once uygulanacak alani islatin sonra yavasca dairesel sekilde kili gezdirin..

• quote:

Orijinalden alıntı: nightblueist

Markasina bakmadim ben eski toyota calisaniyim servisten alip kullanmistim, benim eski aracimda demir tozu lekeleri vardi, sahibi demir fabrikasi gibi bir yerin yanina parkettigi icin devamli olusmus izler tavan dahil, uygulamayi kendim yaptim 2saatte hicbirsey kalmadi.
    Uygulamasini da yazayim: camsil sisesine suyu doldurun once uygulanacak alani islatin sonra yavasca dairesel sekilde kili gezdirin..

Turtle wax da videosu var uygulamayı ileri geri su akış yönünde yapın diyorlar YouTube da turtle wax clay bar yazınca çıkar sanirim

• Aynı durum aracımda başıma geldi. Özellikle beyaz renkli araçlarda çok belli oluyor. Serviste aracın kaynak yapılan veya demir kesilen bir yerde bırakılmış olabileceği söylendi. Pasta cila sonrası %99 birşey kalmadı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Meguiars'ın kil+kayganlaştırıcı solüsyonunu paket olarak almıştım. Biraz pahalı ama yakınımda oto ürünleri bulabileceğim tek yer Bauhaus olduğu için, orada kil olarak sadece Meguiars vardı. Diğer tüm ürünleri iyi olmakla birlikte 50gr kil 45-50TL idi. Bir de kil yere düştüğünde çöpe gittiği için, almışken 100gr falan almak lazım...
  • demir tozu sökücü spreyler oldukça kullanışlı tavsiye ederim. kil olayı ise oldukça zahmetli bir iş.

önce arabayı bir güzel yıkayıp kuruluyorsunuz.

elinize şeffaf eldiven geçirin böylece daha temiz iş olur. kaydırıcı olarak bir damla nötr sıvı el sabununu boş camsil sprey kutusunu doldurup seyreltin. çok sabun koymayın gereksiz yere köpürür.

temizlik yapılacak bölgeye önce sıvı sprey sıkın, kil uygulamaya başlayın komple bir araç. 2 saate yakın sürebilir. sadece demir tozu değil çoğu inatçı kir çıkıyor. 100gr kil ile ben 4 defa araç temizleyebildim.

yere düşerse geçmiş olsun. yenisi ile devam edin. tek başına zor iş.
  • Arkadaşlar bu metal tozu falan değil. Aracınızı ağaç altına park ediyorsanız ağaçtan dökülen reçinelerin yarattığı bir durum. Özellikle rtemmuz ağustosta yoğun olur çünkü sıcaklarda daha çok reçine akıyor ve bildiğiniz çınar ağacı bunun en büyük sorumlusu :)

• ootkn O kullanıcısına yanıt
    Arkadaş 9 yıllık konuyu nereden buldun da hortlattın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.