Şimdi Ara

Kaportada nokta nokta pas lekeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
2
Favori
52.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Beyaz aracımın kaportasının her tarafında resimlerdeki gibi ufaklı ufaklı pas benekleri oluştu. Bu lekeler tahminimce sanayi bölgesinde demir tozu ve ahşap tozuna maruz kalmaktan oluştu. Bu noktalar yakından bakınca fark ediliyor. Bastırarak silince %80'i gidiyor fakat %20 kalıyor. Normal yıkamada çıkmıyor.

Pasta cila bu lekeleri çıkarır mı? Çok sık yıkatmak mı gerek?

Ne tavsiye edersiniz?

Şimdiden teşekkür ederim.

Kaportada nokta nokta pas lekeleri Kaportada nokta nokta pas lekeleri

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabandaki Nokta Nokta Pas Lekelerini Çıkarmanın Yolları

Arabanızın kaporta üzerinde herhangi bir boyutta pas lekesi oluştuğunda, bu hem görüntü hem de aracın değeri için bir sorun haline gelebilir. Bu pas lekelerini gidermek için uygulayabileceğiniz etkili yöntemler mevcuttur. İşte arabanızdaki nokta nokta pas lekelerini gidermek için yapabileceğiniz bazı adımlar:

• Pasta Cila kullanın: Pasta cila, arabanızdaki hafif pas lekelerini gidermek için etkili bir yöntemdir. Pasta cila uygularken, lekeli bölgeye nazik dairesel hareketlerle sürün. Cila, pası aşındırarak çıkaracak ve yüzeyi pürüzsüzleştirecektir.

• Sirke uygulayın: Sirke, asidik özelliği sayesinde pasın çözünmesine yardımcı olabilir. Paslı bölgeye sirke uygulayın ve birkaç dakika bekletin. Ardından, temiz bir bezle silerek pası temizleyin.

• Limon suyu kullanın: Limon suyu da sirkeye benzer şekilde asidiktir ve pası çözmede etkilidir. Paslı bölgeye limon suyu sürün ve birkaç dakika bekletin. Sonrasında temiz bir bezle silerek pası çıkarın.

• Diş macunu uygulayın: Beyazlatıcı olmayan diş macunu, paslanmış yüzeyleri temizlemek için kullanılabilir. Paslı bölgeye az miktarda diş macunu sürün ve eski bir diş fırçası ile dairesel hareketlerle uygulayın. Diş macunu kuruduktan sonra nemli bir bezle silerek temizleyin.

• Ticari pas gidericiler kullanın: Piyasada, arabalardaki pas lekelerini gidermek için özel olarak tasarlanmış ticari pas gidericiler bulunmaktadır. Bu ürünleri kullanmadan önce, talimatları dikkatlice okuyun ve ürünü küçük bir alanda test edin.

Yukarıdaki yöntemleri uygularken, paslı bölgeyi temizlemek için aşındırıcı temizleyiciler veya tel fırçalar kullanmaktan kaçının. Bu tür ürünler, aracınızın kaplamasına zarar verebilir. Ayrıca, pas lekeleri çok büyükse veya derinleşmişse, profesyonel bir oto kuaföre başvurmanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Takip. Bende de sizdeki kadar olmasa da var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hazan

Takip. Bende de sizdeki kadar olmasa da var.
    İnce pastayla silin çıkıyor
  • Bizim araçtada vardı.İki senede yıkıya yıkıya çıktı. Ben o kadar üzerine düşmemiştim uzaktan farkedilmediği için.Yıkadıkça geçti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkhn2355

Bizim araçtada vardı.İki senede yıkıya yıkıya çıktı. Ben o kadar üzerine düşmemiştim uzaktan farkedilmediği için.Yıkadıkça geçti.
    Arabyayı güzelce yıka.Daha sonra demir tozu sökücüler var onlardan al.Örnegin; http://www.erdemboya.net/3D-BDX-BRAKE-DUST-REMOVER-PH-NOTR-JANTBALATA-VE-DEMIR-TOZU-TEMIZLEYICI-BOLUNMUS-250-ML,PR-1077.html yada başka markada olabilir. 250 ml yetmezse 500 ml alabilirsin.

Bu ürünü arabaya sık.Demir tozu varsa etkileşime geçip mor renge döner.Daha sonra basınçlı su ile yıka.Zaten kullanımı yazıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: alembizim

Arabyayı güzelce yıka.Daha sonra demir tozu sökücüler var onlardan al.Örnegin; http://www.erdemboya.net/3D-BDX-BRAKE-DUST-REMOVER-PH-NOTR-JANTBALATA-VE-DEMIR-TOZU-TEMIZLEYICI-BOLUNMUS-250-ML,PR-1077.html yada başka markada olabilir. 250 ml yetmezse 500 ml alabilirsin.

Bu ürünü arabaya sık.Demir tozu varsa etkileşime geçip mor renge döner.Daha sonra basınçlı su ile yıka.Zaten kullanımı yazıyor.
    Pas değil metal tozu. Havadan yağıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ccecy

Pas değil metal tozu. Havadan yağıyor.

Alıntıları Göster
    takip sanırım o kadar olmasada bizim araçtada biraz var. cila yada gaz yağı iş görür sanırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arabada ki Reçine Lekesi
    11 yıl önce açıldı
    Cam ve Kaportadaki Kireç Lekeleri
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Demir tozu sökücü ve yüzey temizleme kili alın bunların bir çoğu gider deneyip gördüm bizim araçta iş ile alakalı olduğundan demir tozları çoktu çizmeden en iyi o şekilde gidiyor, pasta dahada içe patırabiliyor veya çizebiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

Demir tozu sökücü ve yüzey temizleme kili alın bunların bir çoğu gider deneyip gördüm bizim araçta iş ile alakalı olduğundan demir tozları çoktu çizmeden en iyi o şekilde gidiyor, pasta dahada içe patırabiliyor veya çizebiliyor.
    Kil uygulayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Kil uygulayın.

Alıntıları Göster
    Aracı uzun süre ağaçların altına bırakıyorsanız o lekeler oluşuyor. Benim eski aracımda da oluşuyordu. Kaliteli şampuanlarla bir kaç kez yıkadığınızda geçiyor.
  • Pasta ile lokal bir deneme yaptım ve lekeler kayboldu. Pasta cila yapılacak arabaya. Herkese teşekkür ederim.
  • Bu arabaya bu haliyle pasta yapılırsa çizikler oluşur

• Ayni durum iskenderun organize sanayi civarinda basima geldi. Benimkiler kirec gibiydi..pasta cilatla gecti yikamayla asla gecmio

• Ayni sikinti benim araçta da var. Bu kadar çok kişide ayni sıkıntı olmasi da garip.

Oto yikamacidaki adam boya koruma yaparsak anca çıkar gibi bir şeyler söyledi. Bu işe yarar mi sizce?

• Aynı lekeler benim aracımda da vardı.Kil uygulaması yapın en doğru sonucu kil uygulaması verecektir. Mutlaka yapacağımız yeri iyi araştırın. İstanbul da Meguiars Kızıltoprak var. Ben çok memnun kaldım lekeler çıktı harelenme olmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: grimer

Aynı lekeler benim aracımda da vardı.Kil uygulaması yapın en doğru sonucu kil uygulaması verecektir. Mutlaka yapacağımız yeri iyi araştırın. İstanbul da Meguiars Kızıltoprak var. Ben çok memnun kaldım lekeler çıktı harelenme olmadı.
    Benım arabadada var sankı araç yağmurdan sonra su yuzeyınde tavanda v.s. uzun sure duruyorda ondan sonra oluyormuş gıbı bır ızlenım oldu bende bırde aracımı yıkadıktan sonra durulamaya uzun vakıt kaybedersen oyle oluyor...
  • draco83 D kullanıcısına yanıt
    Reçine ve boyaya saplanmış demir tozları...
    Önce kaliteli bir iron cut (demir tozu çözücü) ile demir tozlarını çözmeniz, arkasından da sabırla kil uygulanması lazım. Tertemiz olur...
    Kolaycı atölyelerde hiçbirini yapmadan polisajla girebilir, boyayı rezil edebilirler...
    Aman dikkat...
  • Aynısı bende de var..
    Araç paslanıyor mu ne oluyor diye endişe etmiştim.. Çok şükür normal bişeymiş..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Kil uygulayın.

Kesinlikle katiliyorum, bunun bir numarali cozumu kille ve bol su yardimi ile ufak ufak gecin kaportanin uzarinden. Tum pas demir tozu lekelerini aliyor, sonrasinda ince bi cila ile parlatin.

• quote:

Orijinalden alıntı: nightblueist

quote:

Kil uygulayın.

Kesinlikle katiliyorum, bunun bir numarali cozumu kille ve bol su yardimi ile ufak ufak gecin kaportanin uzarinden. Tum pas demir tozu lekelerini aliyor, sonrasinda ince bi cila ile parlatin.

Alıntıları Göster
    Cila büyük kısmını çıkarıyor, kil d eöyle, çıkmayan inatçılar da zamanla yıkatmayla, yağmurla vs dökülüp gidiyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.