Şimdi Ara

Kaportadan Motor yağı temizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar; (Yer istanbul avrupa yakası)

2 aylık Beyaz renk otomobilimin üzeri önde giden bir kamyondan akan motor yağından dolayı nokta nokta motor yağı olmuş. Özellikle motor kaputu; yan camların altı ve tavanda var.
    Bezle biraz uğraştığımda çıkıyor ama tek bir leke için baya uğraşmam gerekiyor.
    Yıkatınca çıkar diye düşündüm ama yıkamacı süngerle yıkayıp ovmasına rağmen çıkmadı. Bana boya koruma v.s yaptırman gerek dedi. Aklı sıra boya koruma satıcak. (yaptırsam iyi olur tabi ama şu an için imkanım yok)
    Daha önce zift için MARGARİN denmiş; Sonax v.s. zift sökücü denmiş; Üstübüyle gazyağı denmiş.
    Bir sitede oturuyorum ve otoparkta araba yıkama ihtimalim yok.
    Bütçemi sarsmadan ve aracıma zarar vermeden bu motor yağı lekelerinden kurtulmak için ne yapmalıyım?
    Profesyonel arkadaşlardan yardım istiyorum bu konu hakkında.

• Yardımcı olabilecek yok mu? Hiç kimsenin aracı kirlenmiyor sanırsam?
  • gaz yağı temizler merak etmeyin benzinciden 2tl lik al yeter kuru arabya süreceksin zaten yıkamana gerek yok
  • Tinerle sil geçebilir yoldan sıçrayan asvalt izlerini öyle temizlemiştim
  • aman diyim, sakın yabancı madde kullanma, 20 TL fazla ver, sonax, ziebart gibi bir profesyonele git...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtem

aman diyim, sakın yabancı madde kullanma, 20 TL fazla ver, sonax, ziebart gibi bir profesyonele git...

@mrtem Profesyonel dediğin Sonax ağzını boya korumadan başka birşeye açmıyor. 300TL sana 150'ye yaparım diyincede insan işin için bir bit yeniği arıyor. Boya koruma içinde ilk önce bu lekeleri çıkarman gerek ondan sonra uygulamayı yapacaksın. İnsanı keriz yerine koyuyor.

300 TL'lik bir uygulama nasıl olur da 150 TL'ye yapılır anlamış değilim. O yüzden Sonax BAN.

@oner35 arkadaşın söylediği gazyağı olayını bir çok yerde okudum. Eski bir camsil şişesine doldurup sıktıktan sonra silmek yeterliymiş. YIKAMAYA GEREK YOK demiş. Gerçekten gerek yok mu? ÜSTÜBÜ ve Gaz yağı ile sildikten sonra öyle kaldığında BOYAYA zararı olmaz mı? Ya da Allah korusun YANICI bir tehlike oluşturmaz mı?

Bir de GAZYAĞINI plastik aksama kapı fitillerine v.s. sürmeyin demişler. Bu problem camların kenarındaki plastiklerde de tavandaki siyah bantlar üzerinde de var. ORALARA ne uygulamam gerekli?

• quote:

Orijinalden alıntı: abdy

quote:

Orijinalden alıntı: mrtem

aman diyim, sakın yabancı madde kullanma, 20 TL fazla ver, sonax, ziebart gibi bir profesyonele git...

@mrtem Profesyonel dediğin Sonax ağzını boya korumadan başka birşeye açmıyor. 300TL sana 150'ye yaparım diyincede insan işin için bir bit yeniği arıyor. Boya koruma içinde ilk önce bu lekeleri çıkarman gerek ondan sonra uygulamayı yapacaksın. İnsanı keriz yerine koyuyor.

300 TL'lik bir uygulama nasıl olur da 150 TL'ye yapılır anlamış değilim. O yüzden Sonax BAN.

@oner35 arkadaşın söylediği gazyağı olayını bir çok yerde okudum. Eski bir camsil şişesine doldurup sıktıktan sonra silmek yeterliymiş. YIKAMAYA GEREK YOK demiş. Gerçekten gerek yok mu? ÜSTÜBÜ ve Gaz yağı ile sildikten sonra öyle kaldığında BOYAYA zararı olmaz mı? Ya da Allah korusun YANICI bir tehlike oluşturmaz mı?

Bir de GAZYAĞINI plastik aksama kapı fitillerine v.s. sürmeyin demişler. Bu problem camların kenarındaki plastiklerde de tavandaki siyah bantlar üzerinde de var. ORALARA ne uygulamam gerekli?

yıkamya gerek üstübü ile uygula boyaya zarar vermez aksine besler leke çıkarmak için değil arada bir sürmek gerekir besleyici etkisi var... yanıcı tehlike oluşturmaz siz ön tarafı yapıp arkaya geçene kadar uçar zaten plastik kavuçuk aksama renk solması varsa üsten uygula hiç bir şey olmaz ben sık sık yaparım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Motor Yağı Rengi
    19 yıl önce açıldı
    Motor yağ kapağındaki köpük?
    14 yıl önce açıldı
    Motor yağı değişimi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gittim gazyagı üstübü aldım.camsil kabına koydum gazyagını,sıktım motor kaputunun heryerine.sildim.ama sonuç HÜSRAN.lekeler banamısın demedi. gazyagını boca edip sildim.lekeler çıkmadı bile. petrole gittim,hem mazot hem benzinle denedim.lekeler bırak çıkmayı,azalmadı bile.artık AGLAYACAKTIM. O anda yanımdaki bedava yıkamaya bi araç geldi. abi sorun nedir lekeler çıkmıyo mu dedi? denemedigim kalmadı,pes ettim artık dedim. abi üzüldügün şeye bak dedi:ben çok titiz adamım,benim kaportadaki her türlü lekeye çözümüm CİF BİLDİGİN CİF dedi. naptın abi çizer boyayı dedim. olur mu orjinal cif asla çizik yapmaz, özelligi bu,bak üstünde yazıyor zaten dedi. bak bi dökeyim pırıl pırıl olur dedi. adam cifi damlatır damlatmaz lekeler AKTI resmen,gözlerime inanamadım. her tarafı usul usul cifledim.birde bol su tuturdum, kuruladım. pırıl pırıl oldu. CİF her zaman olmaz ama zor lekeler için en ekonomik ve basit çözüm. sonra param olursa boya koruma yatıracağım ama o ayrı. ciften teşekkürler ve arkadaştan Allah razı olsun. gazyagı ve üstübü de elimde patladı.

• Arkadaşım sonaxda formel yada normal yıkatmaya götür,yıkanmadan söyle şu lekeleri de çıkartırmısınız diye sabunlamaya başlamadan bir sprey sıkıp bir kaç dakika bekliyorlar sonrada yıkıyorlar mis gibi oluyor leke meke kalmıyor.Bu arada pazarlık ederseniz liste fiyatının yaklaşık yarısına yıkayabiliyorlar.Ben normal 15,formel 20 liraya yıkatıyorum...Dışarda yıkatmayla aynı paraya geliyor hemen hemen...
  • würt ün fren balata temizleyicisi aynı zamanda yağsızlaştırma görevide görüyor ama kullandıktan sonra tüm yüzeyi temizlediği için beyaz leke bırakıyor.beyaz arabada sorun olmaz dye düşünüyorum temizleyeceğine adım gbi eminim..sonrasında bi pasta cila isteyebilir...bölee haaart dye sıkma..bi bezle lokal bi uygulama yap önce ne olur ne olmaz...
  • ilk başta sonaxa gittim. Sadece dış yıkama olacak dedim. ama lekeler çıksın dedim. bende çıkıp çıkmayacagını bilmiyordum.yıkama bitti,lekeler aynı duruyordu. yok mu bunun yolu dedim,ancak boya koruma dedi. 150 ye yaparız dedi.açık açık beni keriz yerine koydu. baştan bana bunların çıkması için formel mormel dese yap derdim. sonra bende has.. deyip çıktım. petrol ofisinde benzin alana yıkama bedava, ıslattırıp döküyom sampuanımı,ileri alıp süngerimle mis gibi yıkıyom,sonrada bol su ile durulatıyorum.elemanada 3 lira veriyorum gönlümden.kendi bezlerimle de kuruluyorum. şunu anladım, KİMSE ARABANI SENİN KADAR İYİ YIKAYAMAZ ÖZENMEZ, bundan sonra sonax babayı alır benden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zgrzgn

würt ün fren balata temizleyicisi aynı zamanda yağsızlaştırma görevide görüyor ama kullandıktan sonra tüm yüzeyi temizlediği için beyaz leke bırakıyor.beyaz arabada sorun olmaz dye düşünüyorum temizleyeceğine adım gbi eminim..sonrasında bi pasta cila isteyebilir...bölee haaart dye sıkma..bi bezle lokal bi uygulama yap önce ne olur ne olmaz...

Cif motor yagı v.s. için kesin çözüm. hemde çizmeden. tecrübe ettim bugün.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.