Şimdi Ara

KAR İCİN LASTIK SECIMI ACILLLL!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
9.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben de bu hafta kar lastiği ısmarladım. elimde son iki yla ait 4-5 lastik testi vardı.

en iyiler
    Dunlop Winter Sport 3D
    Continental 830

iyiler
    Goodyear ultragrip 7
    pirelli sottozero

ben kar performanslarını ayrıntılı incelediğimde en kısa fren mesafesi, en iyi çekiş (yokuşta işe yarar), en hızlı slalom yapabilme, karda en iyi yol tutuş gibi alt başlıklarda bunların içinde dahi Dunlop 3D öndeydi.
    bu nedenle benim tercihim Dunlop oldu.
  • Arkadaşlar,

205/55/R16 ebatları için; Michelin Alpin A3 ile Goodyear UG 7+ lastiklerini karşılaştıracak olursak hangisi ıslak ve kuru yolda tutuş, hangisi sessizlikte tercih edilir sizce?

BF Goodrich ve Cooper Avon kış lastikeri hakkında bilgi ve/veya tecrübesi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: guaygu

Arkadaşlar,

205/55/R16 ebatları için; Michelin Alpin A3 ile Goodyear UG 7+ lastiklerini karşılaştıracak olursak hangisi ıslak ve kuru yolda tutuş, hangisi sessizlikte tercih edilir sizce?

BF Goodrich ve Cooper Avon kış lastikeri hakkında bilgi ve/veya tecrübesi olan var mı?
    ikinci soruna direk cevap vermeeyeceğim ama bf goodrich'in m/t lastikleri iyi olduğundan eğer bu iki marka seçilmek zorundaysa bf goodrich'i tercih ederdim.
  • Bu linkten en son test sonuçlarına bakarak soruların cevabını bulursunuz:

gerekli tercüme

trocke:KURU
    nass:ISLAK
    schnee:KAR
    eis:BUZ
    gerausch:GÜRÜLTÜ
    kraftst...:TÜKETİM
    verschleiss: AŞINMA

http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/Winterreifen/205_55_R16H_2009/tab.asp?ComponentID=268440&SourcePageID=268552
  • quote:

Orijinalden alıntı: nrglife

NOKIAN 'ları incelemenizi öneririm... Orjinal Finlandiya üretimi... En extrem şartlarda bile çok iyi performans verebiliyorlar..

2 yıldır nokian kullanıyoruz.Gerçekten güzel lastik
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenanaslan

Arkadaslar bugun bir olay yaşadım paylaşmak istedim, okursanız sevinirim gerçekten... Yalovada ikamet etmekteyim, sakaryadaydım iş icabı, giderken sıkıntı yoktu, yağmur hafif, hafifte sulu kar yağıyordu, döneceğim ama dönemedim dersem yeridir. Aracım A6 2.0TDI otomatik vites, giderken kar yoktu yağmur vardı, kar yağacağı aklıma gelmedi. Aracım 49bin km ve ilk takılan lastikler hala kullanılıyor, 6mm galıba kalınlık varmıs. En son götürdüğümde ölçtürmüstüm ve sıkıntı olmaz, bir sonraki bakımda yada marta doğru değiştiririm diye düsünüyordum; markası mı ne DUNLOP SPORT mudur nedir, neyse dönüyoruz ben en ufak bir gaz verişimde arac sağa sola gidiyor ben 50 yi geçemiyorum, adamlar 60 70 gidiyor, neyse buldum bir kamyon arkasından devam ettik , yanımdan passat gecti oda yavastı o da tdı idi, bir bayır geldi kamyon durdu, ben sola devam ettim, passat çıkamıyor yolu, esme diye bır yerde araba kaldı bende yavaşladım, yavaslamaz olaydım.

Bir baktım bende çıkamıyorum, araç sağa cekıyor sola cekiyor, ileri gitmıyor dip gaz yapıyom yok, neyse bir an boşluk vardı galiba karın bir kısmında, passatı sağdan geçtim sonra bır baktım ondada okuz lastiği diyeceğım beş para etmez lastikler dunlop sport yazıyo, durdum adama dedim bak bizim lastikler kötü adamda lastiklere bela okuyo, ya bu kadar kötü bir lastik olamaz YOL SESİ mi desen Viraja tutunması mı desen kaydırak gibi kaydırması mı desen, Aman aman kimse bu lastiği almasın gideceğim pazartesi hemen acilinden benim araca göre kar lastiği lazım ....Maddiyat kesinlikle önemli değil, canımdan geliyordu yol... Acil ne önerirsiniz bana kış lastiği...Tesekkur ederim cevap ve yorumlarınız icin, aracımın lastiklerini hıdırellezde çocuklara vereceğim, yaksınlar kan beynımde ya...

SET : Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım...

Verilmiş sadakanız varmış. Kış lastiği kullanmamakla baştan hata yapmışsınız, ama zararın neresinden dönülürse kardır. Sonuçta hiçbir maddi değer canınızdan daha kıymetli değildir.
    Zaten bu tarz pahalı araç kullanıp da (=pahalı parça, pahalı servis, pahalı sigorta...) kış lastiği kullanmamak hiç akıl karı değil. Kaldı ki ucuz araçlarda bile akıl karı değil, çünkü onların bile tamirat ve sigorta bedelleri baya bir yekün tutuyor.
    Maddi riskin anlamı yok, canın ise maddi bir karşılığı yok.

Benim 2 aracımın birisinde Michelin Alpin A3, diğerinde de Pirelli SnowSport var ikisi de gayet başarılı. Zaten en uyduruk kış lastiği bile bu havalarda en iyi yaz lastiğini 10'a 20'ye katlar.

• ben bridgestone lm30 derim
  • Merhaba arkadaşlar,
    Ben İzmir 'de yaşıyorum ,bu iklim için kış lastiği önerirmisiniz ?. Uzun süredir kafamı meşgül ediyor alsammı diye. İki ayda bir Bursa 'ya gidiyorum (Babamlar orda oturuyor ). Her gidişimde de Mudanyayı, Uludağyı görmeden olmuyor . İşte o zaman her seferinde de kar varsa yollarda , kendime söz veriyorum İzmire dönünce ilk işim kış lastiği almak diye. Ama artık alsam diyorum. Benim esas merak ettiğim mart ayı sonuna kadar İzmirde kış lastiği kullanmak problem yaratırmı araca.
    Bir ikincisi kar paleti öneren olursa hangi marka olabilir.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHARM

Merhaba arkadaşlar,
    Ben İzmir 'de yaşıyorum ,bu iklim için kış lastiği önerirmisiniz ?. Uzun süredir kafamı meşgül ediyor alsammı diye. İki ayda bir Bursa 'ya gidiyorum (Babamlar orda oturuyor ). Her gidişimde de Mudanyayı, Uludağyı görmeden olmuyor . İşte o zaman her seferinde de kar varsa yollarda , kendime söz veriyorum İzmire dönünce ilk işim kış lastiği almak diye. Ama artık alsam diyorum. Benim esas merak ettiğim mart ayı sonuna kadar İzmirde kış lastiği kullanmak problem yaratırmı araca.

Saygılarımla...

Geride bıraktığımız haftada, kış lastiğine inanılmaz bir talep oldu ve fiyatlar doğal olarak yükseldi öncelikle..
    Sizin gibi,sadece senede bir kaç hafta bu şartlarda araç kullananlar için,kış lastiğinde en doğru tercih Petlas Snowmaster olacaktır..
    Kasım ayında çok çok uygun fiyatlara(petlas liste fiyatını dikkate almayın) bulunabiliyordu.İhtiyacınıza göre önümüzdeki yıla bırakabilirsiniz kış lastiğini..
    İzmir' e bahar erken geleceğinden, lastikleri çıkartmakta gecikirseniz yuvarlanma direnci-yakıt tüketimi artar birazda lastiklerinizi erken eritirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: C.McRae

quote:

Orijinalden alıntı: PHARM

Merhaba arkadaşlar,

Saygılarımla...

Geride bıraktığımız haftada, kış lastiğine inanılmaz bir talep oldu ve fiyatlar doğal olarak yükseldi öncelikle..
    Sizin gibi,sadece senede bir kaç hafta bu şartlarda araç kullananlar için,kış lastiğinde en doğru tercih Petlas Snowmaster olacaktır..
    Kasım ayında çok çok uygun fiyatlara(petlas liste fiyatını dikkate almayın) bulunabiliyordu.İhtiyacınıza göre önümüzdeki yıla bırakabilirsiniz kış lastiğini..
    İzmir' e bahar erken geleceğinden, lastikleri çıkartmakta gecikirseniz yuvarlanma direnci-yakıt tüketimi artar birazda lastiklerinizi erken eritirsiniz.

Teşekkürler C.McRae ,

Petlas hakkında pek bilgim yok , ben Continental ts830 , Michelin pa3 düşünmüştüm ama gittiğim hiç bir bayide kış lastiği yok İzmirde (Batı-lastik dahil ), sipariş verirsem getirtebilirlermiş iki gün içinde. Bu yıl yeni araç aldım , ( daha önceki aracımla iki adet kar zinciri eskittim ) o yüzden zincir çok kullanma taraftarı değilim alt takıma zarar veriyor diye. lastik ölçüleri 205/50/17 , haliyle bıraz pahalı oluyor .
    Benim işimi kaliteli kar paleti de görür sanırım, ama İzmirde maalesef bulamadım.(http://www.lastik24.com/default.asp?gb=paletbilgi) Bunun gibi.
    Bu palet hakında düşünceniz ve tecrübeniz nedir arkadaşlar , ve fiyat'ı nedir ?

Saygılar...

• Merhaba

ben kar lastiği bakmaya Kumho diyerek başladım. Son geldiğim noktada Goodyear Ultra Grip 7+ ile Michelin Primacy Alpin A3 arasında kalmıştım. Aslında geçmiş yıllarda 4 mevsim lastikte Goodyear ilk tercihim olmasına rağmen aracımın lastik sesini içeri fazlaca aldığını düşünüp testlerde gürültü seviyesi nispeten daha iyi olan Michelin Primacy Alpin A3 ü tercih ettim.

Bu süreçte yaptığım incelemelerden sonra tavsiyem şunlar olacak:

Kış lastiği deyip geçmemek gerek, kış sezonu ne kadar kısa olsa da mutlaka kış lastiği kullanın. Kullanım periyodunuzu yaşadaığınız yerin mevsimsel değişimine göre ayarlayın. Alacağınız lastiği belirledikten sonra mutlaka internette fiyat araştırması yapın. Bayilerden çok daha ucuza bulacağınızdan eminim. Fiyat tespitinde ilk dikkat etmeniz gereken konu karşılaştırdığınız lastikerin sınıflarının aynı olması (T, H, V, W... v.s) En az bir lastiğinizi bu yolla bedavaya getirebilirsiniz. Tabi ki lastikte dikkat etmeniz gereken konuları atlamamak gerek. Üretim tarihi en fazla 1 senelik olmalı, lastiğin sertifikası mutlaka olmalı.

Bu yolla daha önce bayide 980 TL tutan Goodyear Hydragrip (H) 205/55/R16 lastiklerimi 500TL e, dün de bayide 900 TL olan Michelin Primacy Alpin A3 (H) lastiklerimi 700 TL e aldım yaptığım fazladan gidiş geliş toplam 100-150 km arası yol...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guaygu -- 28 Ocak 2010; 20:48:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dedikodu

quote:

Orijinalden alıntı: kenanaslan

Arkadaslar bugun bir olay yaşadım paylaşmak istedim, okursanız sevinirim gerçekten... Yalovada ikamet etmekteyim, sakaryadaydım iş icabı, giderken sıkıntı yoktu, yağmur hafif, hafifte sulu kar yağıyordu, döneceğim ama dönemedim dersem yeridir. Aracım A6 2.0TDI otomatik vites, giderken kar yoktu yağmur vardı, kar yağacağı aklıma gelmedi. Aracım 49bin km ve ilk takılan lastikler hala kullanılıyor, 6mm galıba kalınlık varmıs. En son götürdüğümde ölçtürmüstüm ve sıkıntı olmaz, bir sonraki bakımda yada marta doğru değiştiririm diye düsünüyordum; markası mı ne DUNLOP SPORT mudur nedir, neyse dönüyoruz ben en ufak bir gaz verişimde arac sağa sola gidiyor ben 50 yi geçemiyorum, adamlar 60 70 gidiyor, neyse buldum bir kamyon arkasından devam ettik , yanımdan passat gecti oda yavastı o da tdı idi, bir bayır geldi kamyon durdu, ben sola devam ettim, passat çıkamıyor yolu, esme diye bır yerde araba kaldı bende yavaşladım, yavaslamaz olaydım.

Bir baktım bende çıkamıyorum, araç sağa cekıyor sola cekiyor, ileri gitmıyor dip gaz yapıyom yok, neyse bir an boşluk vardı galiba karın bir kısmında, passatı sağdan geçtim sonra bır baktım ondada okuz lastiği diyeceğım beş para etmez lastikler dunlop sport yazıyo, durdum adama dedim bak bizim lastikler kötü adamda lastiklere bela okuyo, ya bu kadar kötü bir lastik olamaz YOL SESİ mi desen Viraja tutunması mı desen kaydırak gibi kaydırması mı desen, Aman aman kimse bu lastiği almasın gideceğim pazartesi hemen acilinden benim araca göre kar lastiği lazım ....Maddiyat kesinlikle önemli değil, canımdan geliyordu yol... Acil ne önerirsiniz bana kış lastiği...Tesekkur ederim cevap ve yorumlarınız icin, aracımın lastiklerini hıdırellezde çocuklara vereceğim, yaksınlar kan beynımde ya...

SET : Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım...

Verilmiş sadakanız varmış. Kış lastiği kullanmamakla baştan hata yapmışsınız, ama zararın neresinden dönülürse kardır. Sonuçta hiçbir maddi değer canınızdan daha kıymetli değildir.
    Zaten bu tarz pahalı araç kullanıp da (=pahalı parça, pahalı servis, pahalı sigorta...) kış lastiği kullanmamak hiç akıl karı değil. Kaldı ki ucuz araçlarda bile akıl karı değil, çünkü onların bile tamirat ve sigorta bedelleri baya bir yekün tutuyor.
    Maddi riskin anlamı yok, canın ise maddi bir karşılığı yok.

Benim 2 aracımın birisinde Michelin Alpin A3, diğerinde de Pirelli SnowSport var ikisi de gayet başarılı. Zaten en uyduruk kış lastiği bile bu havalarda en iyi yaz lastiğini 10'a 20'ye katlar.

Çok sagolun taktım kıs lastıklerını durum cıddı anlamda fark ettı kar yagmaz bulundugum sehıre pek ama ıslak zemınde anladım kı lastık arabanın herseyı ya bu kadar fark etmezdı suya gırdım mı onceden sankı aracım altımdan kayıyordu kanatlanıp ucacak sanırdım bırde hafıf olsa derdım ben lastıgımı buldum pazartesı aldım ve cok memnunum yalovada olmadıgı ıcın ızmıtten almak durumunda kaldım ılk bındımde ıslak zemınde frenleme yı farkettım herkese onerırım kıs bıtsın bırde yaz lastıgı arastırması yapcam Dunlop ne kısı ne yazı ne ılk ne son bahar lastıgı sakın almayın ben o testlere de ınanmıyorum acıkcası ıyı gunler...

• lassa snoways era
  • hafta sonu kumho kw17 takılı volvo s70 aracımla ılgaza çıktım, indim, zirveye çıktım. yeni lastik olması nedeniyle olabilir ancak goodyear, michelin lastiklerin zincir taktığı yolda ben kaymadan tırmandım. sanıyorum ki goodyear,michelin lastikli araçların lastikleri yeni değildi. 3-4 senelik lastiklerdi. yani yeni kumho, kullanılmış michelinden,goodyeardan hatta fuldadan daha iyi diye düşünüyorum. ben 205/50/16 lastiklerin 4 adetini 500liraya aldım takma ve balans dahil. sonuç olarak süphesiz ki michelin,goodyear, fulda, dunlop,continental vs vs iyi markalar. ancak arada 1.5 kat fiyat farkı var. yani kumho 125 lirayken aynı boyda(205/50/16) goodyear için 320 lira istiyorlar. arada o kadar fark olduğunu düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

hafta sonu kumho kw17 takılı volvo s70 aracımla ılgaza çıktım, indim, zirveye çıktım. yeni lastik olması nedeniyle olabilir ancak goodyear, michelin lastiklerin zincir taktığı yolda ben kaymadan tırmandım. sanıyorum ki goodyear,michelin lastikli araçların lastikleri yeni değildi. 3-4 senelik lastiklerdi. yani yeni kumho, kullanılmış michelinden,goodyeardan hatta fuldadan daha iyi diye düşünüyorum. ben 205/50/16 lastiklerin 4 adetini 500liraya aldım takma ve balans dahil. sonuç olarak süphesiz ki michelin,goodyear, fulda, dunlop,continental vs vs iyi markalar. ancak arada 1.5 kat fiyat farkı var. yani kumho 125 lirayken aynı boyda(205/50/16) goodyear için 320 lira istiyorlar. arada o kadar fark olduğunu düşünmüyorum.

İsabetli ve akla en uygun seçimi yapmışsınız. 3 yıl kullanıyım paranın acısını çıkarıyım derken michelinle kayma olasılığı varken, 2 yıl kullan ama lastikler yeni ve aynı para olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

kar lastiği için en iyi seçim Alman ADAC tarafından da seçilen Goodyear-Winter Tire-UltraGrip 7+ dır,

http://eu.goodyear.com/tr_tr/tires/repository/ug7plus/index.jsp

KAR  İCİN  LASTIK SECIMI ACILLLL!!!

Bir küçük kardeşi UG6 yı kullanmaktayım ve 4 sene geçmesne rağmen halen taş gibi karda beni yarı yolda bırakmadı hiç. Bu sene de kullanıyorum, seneye belki ug7 alırım kış durumuna göre. Kış yine bu seneki gibi kesik kesik geçerse yeni lastik almam. Hamuru ve dişleri iyi durumda şu anda.

• aldığımda üzerinde continental kış lastikleri vardı bayağı farklı bir sürüş tarzı var.
    yenisini alsam mıchelin derim
  • Arkadaşlarımın araçlarında da kış lastiği var ama bindiğinde sesten durulmuyor. Ben Michelini seçtim ve 4 mevsim lastiklerimde lastik sesinden şikayetçi olmama rağmen, Michelin kış lastiklerimde ses yok denecek kadar az... Fiyatı daha düşük olan lastikler de elbette 4 mevsim lastiklerden daha iyi yere tutunuyor ancak ses problemi bence büyük problem. Bu sebepten 4 lastikte 200TL fazla verip Michelin almama değdi doğrusu... Ses problem değil diyorsanız elbette fazla para vermenize gerek yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: guaygu

Arkadaşlarımın araçlarında da kış lastiği var ama bindiğinde sesten durulmuyor. Ben Michelini seçtim ve 4 mevsim lastiklerimde lastik sesinden şikayetçi olmama rağmen, Michelin kış lastiklerimde ses yok denecek kadar az... Fiyatı daha düşük olan lastikler de elbette 4 mevsim lastiklerden daha iyi yere tutunuyor ancak ses problemi bence büyük problem. Bu sebepten 4 lastikte 200TL fazla verip Michelin almama değdi doğrusu... Ses problem değil diyorsanız elbette fazla para vermenize gerek yok...

enteresandır benim kumho kw17ler, lassa impetus 2 lastiklerimden daha az ses çıkarıyor ve yere daha yumuşak basıyorlar.
  • bugün Michelin kış lastiği fiyatı aldım ebat 205/55/r16 pilot alpin a2(h) fiyatı 4 lastik 717 tl. sizce fiyat nasıl sizce.Goodyear-Winter Tire-UltraGrip 7 için 720 tl dediler.sizce hangisini tercih etmeliyim.fiyatlar uygunmu.taktırmak için geç kaldık galiba.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.