Şimdi Ara

KAR İCİN LASTIK SECIMI ACILLLL!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
9.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bugun bir olay yaşadım paylaşmak istedim, okursanız sevinirim gerçekten... Yalovada ikamet etmekteyim, sakaryadaydım iş icabı, giderken sıkıntı yoktu, yağmur hafif, hafifte sulu kar yağıyordu, döneceğim ama dönemedim dersem yeridir. Aracım A6 2.0TDI otomatik vites, giderken kar yoktu yağmur vardı, kar yağacağı aklıma gelmedi. Aracım 49bin km ve ilk takılan lastikler hala kullanılıyor, 6mm galıba kalınlık varmıs. En son götürdüğümde ölçtürmüstüm ve sıkıntı olmaz, bir sonraki bakımda yada marta doğru değiştiririm diye düsünüyordum; markası mı ne DUNLOP SPORT mudur nedir, neyse dönüyoruz ben en ufak bir gaz verişimde arac sağa sola gidiyor ben 50 yi geçemiyorum, adamlar 60 70 gidiyor, neyse buldum bir kamyon arkasından devam ettik , yanımdan passat gecti oda yavastı o da tdı idi, bir bayır geldi kamyon durdu, ben sola devam ettim, passat çıkamıyor yolu, esme diye bır yerde araba kaldı bende yavaşladım, yavaslamaz olaydım.

Bir baktım bende çıkamıyorum, araç sağa cekıyor sola cekiyor, ileri gitmıyor dip gaz yapıyom yok, neyse bir an boşluk vardı galiba karın bir kısmında, passatı sağdan geçtim sonra bır baktım ondada okuz lastiği diyeceğım beş para etmez lastikler dunlop sport yazıyo, durdum adama dedim bak bizim lastikler kötü adamda lastiklere bela okuyo, ya bu kadar kötü bir lastik olamaz YOL SESİ mi desen Viraja tutunması mı desen kaydırak gibi kaydırması mı desen, Aman aman kimse bu lastiği almasın gideceğim pazartesi hemen acilinden benim araca göre kar lastiği lazım ....Maddiyat kesinlikle önemli değil, canımdan geliyordu yol... Acil ne önerirsiniz bana kış lastiği...Tesekkur ederim cevap ve yorumlarınız icin, aracımın lastiklerini hıdırellezde çocuklara vereceğim, yaksınlar kan beynımde ya...

SET : Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• continentallerin kar ve buz performansını gerçekten tavsiye ederim. yıl başı gecesi ordu çambaşı yaylasına son 20 km cam buzun üzerinde tırmandım. düz sandığım ama yokuş olan bi yerde durup tekrar kalktıgım sırada açtığı esp yi saymazsak hiç esp açmadan gittim. hemde tırmanış. düşün sen durumu.

kar buz performansı iyi olmasına rağmen ses konusunda çok sıkıntılıdır. ilk taktıgınızda alışana kadar araç döküldü sanırsınız. her taraftan acayip acayip sesler gelir. ama tekrar yazlık lastiklere geçince sorunun arabadan değil lastiklerden olduğunu anlarsınız..ama dikkat kuru zemin performansı çok iyi değildir kış lastiklerinin. ona göre..
  • NOKIAN 'ları incelemenizi öneririm... Orjinal Finlandiya üretimi... En extrem şartlarda bile çok iyi performans verebiliyorlar..
  • kar lastiği için en iyi seçim Alman ADAC tarafından da seçilen Goodyear-Winter Tire-UltraGrip 7+ dır,

http://eu.goodyear.com/tr_tr/tires/repository/ug7plus/index.jsp

KAR  İCİN  LASTIK SECIMI ACILLLL!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

kar lastiği için en iyi seçim Alman ADAC tarafından da seçilen Goodyear-Winter Tire-UltraGrip 7+ dır,

eee bu ne ozaman..çakma adac mı?

http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/Winterreifen/205_55_R16H_2009/tab.asp?ComponentID=268440&SourcePageID=268552

• quote:

Orijinalden alıntı: alikum

quote:

kar lastiği için en iyi seçim Alman ADAC tarafından da seçilen Goodyear-Winter Tire-UltraGrip 7+ dır,

http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/Winterreifen/205_55_R16H_2009/tab.asp?ComponentID=268440&SourcePageID=268552

2 lastikte, farklı incelemeler sonucunda özellikle tavsiye edilen modeller..
    1 ve 2 olmalarını puan durumu gibi değerlendirmemek lazım..Ben merak edip Almanca' dan çevirmiştim testi..
    Goodyear Ultragrip 7+ ' nın ıslak performansı (yağmur ve sulu karda su tahliyesi) çok iyi,
    Continental WinterContact TS830' un da aşınmaya karşı dayanıklılığı ve kar performansı dikkat çekici,
    Diğer şartlardaki performansları,ikisininde iyi seviyede ve hemen hemen aynı değerlerde çıkmış..
    Bulunduğunuz yerde ki asfalt kalitesi-ağırlıklı seyreden kış şartları vs. ile seçim yapılabilir..
    Ama ikisi de 1.sınıf kış lastiği

• quote:

Orijinalden alıntı: nrglife

NOKIAN 'ları incelemenizi öneririm... Orjinal Finlandiya üretimi... En extrem şartlarda bile çok iyi performans verebiliyorlar..

kısa sürede olsa nokian kış lastiği kullanmıştım bence gayet başarılı...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım kar gelmiş, lapa lapa yağıyor, siz hala marka soruyorsunuz. İlk bulduğunuz alıp takın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmusluer

Arkadaşım kar gelmiş, lapa lapa yağıyor, siz hala marka soruyorsunuz. İlk bulduğunuz alıp takın.

Dostum alıcam pazartesıya o karda nasıl o lastıklerle gıttım bulundugum yerde pek kar fılan yagmaz en fazla sulu yagıyo ılk defa bu kadar
    magdur oldum bılmıyorum dunlop kullanan varmı lastık olarak dunlop sport mudur nedır dedıgım gıbı hıdırellezde yaktırcam bu lastıklerı cok sagolun bılgıler ıcın bende bıraz ınternette arastırdım Goodyear-Winter Tire-UltraGrip 7+ lastıklerını alırcam cok tesekkurler
  • arkadaşım kar lastiği için kar yağması gerekmiyor aslında

kar lastiği adları ancak onlar kış lastiğidir... 7 derecenin altında kuru hava olsa dahi şimdiki lastiklerinize göre inanılmaz farkeder....

ben fiat panda da normal lastik kullanıyordum birkaç gün önceye kadar... araç patinajdan gitmiyordu...(kuru havada bile patinaj çekiyordu rampada falan)
    şimdi michelin alpin aldım kış lastiği ve kar üzerinde bile neredeyse patinaj çekmiyor inanılmaz bir fark var anlatılmaz yaşanır

continental kış lastiğine epey önem vermiş gibi.. adac son testlerinde 1 ve 2. sırayı aldılar.....
    belli başlı markaların hepsi iyi sonuçlar veriyor... Bir an önce taktırmanızı öneriririm...

• Bu lastikle defalarca Uludag` a gittim Range Roverlarin Grand Cherokelerin yanindan hic durmadan yoluma devam ettim.
    Ayrica yagmurda da cok ise yariyor, cok hizli su birikintilerine girdigim oldu hic kizaklama yasamadim. Ayrica bana orjinal lastiklerimden daha sessiz geldi onlarda Goodyear NCT 5 idi.

quote:

KAR  İCİN  LASTIK SECIMI ACILLLL!!!

• Benimkiler de Bridgestone Blizzak LM25. Geçen kış kullanmıştım, çok etkili yere tutunuyorlar, epey memnun kalmıştım. Bakalım bu haftasonu Ankara'da kar yağarsa gene faydasını görmeyi umuyorum.
  • lassa snoways era
  • Goodyear UG7+....
  • Kalitede paranızda yanınızda kalsın

lassa snoways era
  • Ben Goodyear Eagle UG RunOnFlat kullanıyorum çok mennunum
  • bende de lm 25 blizzak var; ama bundan sonra daha fiyat\performans oranı yüksek lastikler kullanmayı planlıyorum

bunların tanesi 200 ytl zira.

hayırlı günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.McRae

quote:

Orijinalden alıntı: alikum

quote:

2 lastikte, farklı incelemeler sonucunda özellikle tavsiye edilen modeller..
    1 ve 2 olmalarını puan durumu gibi değerlendirmemek lazım..Ben merak edip Almanca' dan çevirmiştim testi..
    Goodyear Ultragrip 7+ ' nın ıslak performansı (yağmur ve sulu karda su tahliyesi) çok iyi,
    Continental WinterContact TS830' un da aşınmaya karşı dayanıklılığı ve kar performansı dikkat çekici,
    Diğer şartlardaki performansları,ikisininde iyi seviyede ve hemen hemen aynı değerlerde çıkmış..
    Bulunduğunuz yerde ki asfalt kalitesi-ağırlıklı seyreden kış şartları vs. ile seçim yapılabilir..
    Ama ikisi de 1.sınıf kış lastiği

yok kardeş yanlış anladın benim gerçekten kafama takılmıştı. ne zaman adac kış lastigi diye aratsam farklı farklı sonuçlar çıkıyor.

yoksa daha önce bir mesajımda da yazmıştım bende ts810 alırken kar ve buz performas puanlarını bakarak almıştım. hemde o sıralamada genel puanda 3 sıradaydı ts810. ama kar-buz ve ıslak zeminde en iyi sonuçları almıştı testte

• bir yanlışlık olmasın,
    49000 km ve hala 6mm diş derinliği var, sıfır lastikler ortalama 7,8 mm zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

arkadaşım kar lastiği için kar yağması gerekmiyor aslında

kar lastiği adları ancak onlar kış lastiğidir... 7 derecenin altında kuru hava olsa dahi şimdiki lastiklerinize göre inanılmaz farkeder....

ben fiat panda da normal lastik kullanıyordum birkaç gün önceye kadar... araç patinajdan gitmiyordu...(kuru havada bile patinaj çekiyordu rampada falan)
    şimdi michelin alpin aldım kış lastiği ve kar üzerinde bile neredeyse patinaj çekmiyor inanılmaz bir fark var anlatılmaz yaşanır

continental kış lastiğine epey önem vermiş gibi.. adac son testlerinde 1 ve 2. sırayı aldılar.....
    belli başlı markaların hepsi iyi sonuçlar veriyor... Bir an önce taktırmanızı öneriririm...

Bende 4-5 gün önce kar lastiği olarak Michelin Alpine A3 lastik aldım ve arkadaşında dediği gibi hakikatten çok ama çok fark ediyor.

Bu lastiklerden öncede 68.000 km Michelin Energy Saver kullandım ve en zorlu koşullarda bile en ufak bir sorun yaşamadım.

Aslında Michelin için fazla söze gerek yok, sonuçta F-1 den tutunda daha birçok alanda dünya kabul etmiş bu markayı ..

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.