Şimdi Ara

Kar tanelerinin gökyüzünde birbirine değmemesi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
2
Favori
10.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 20playback

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet230023

Edit:Neyse tartışmak istemiyorum kar taneleri birleştipte KAR TOPU şeklinde kafanıza yağarsa belki doğruyu bulursunuz

Konu birkaç tane kar tanesinin birleşmesinden bahsediyor , kar topu binlerce , belki yüzbinlerce kartanesinin birleşip sıkıştırılmasıyla oluşuyor

Birkaç tane kar tanesinin birleşmesinden bahsetmiyorum ki ben rüzgarlı bir ortamda birleşme ihtimalleri var yani.Kütleler halinde birleşme olayını diyorum ben.Ayrıca buna mucize felan da demedim.Şu sene olmuş bilmem kaç "espirisini" devam ettirenler en büyük mucize sizsiniz

• Neden herkes birbirini aşağılayıcı üsluplarla yazıyor anlamış değilim, ne biliyorsan, ne düşünüyorsan düzgünce açıkla geç, karşı tarafı bilmiyor veya (sana göre) yanlış düşünüyor diye aşağılamak saçmalıktan başka bir şey değil ve özellikle bilim kültür bölümünde çok sık karşılaşıyorum.
  • KanKoKan kullanıcısına yanıt
    Çok isabetli bir cevap olmuş
    Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Interferon.

Neden herkes birbirini aşağılayıcı üsluplarla yazıyor anlamış değilim, ne biliyorsan, ne düşünüyorsan düzgünce açıkla geç, karşı tarafı bilmiyor veya (sana göre) yanlış düşünüyor diye aşağılamak saçmalıktan başka bir şey değil ve özellikle bilim kültür bölümünde çok sık karşılaşıyorum.

" herkes birbirini " aşağılamıyor, lütfen yazılanları dikkatli okuyun.
    Alay edilenler veya aşağılananlar genellikle Kültür-Bilim, birşeyler öğrenme-öğretme gibi dertleri olmayan, belli görüşlerini tebliğ etmek için burada bulunanlar. Benim yazdıklarımı dikkatle okursanız kar tanelerinin birbiriyle çarpışıp-birleşmeleri hakkında ciddi kanıtlar içeriyorlar. Kendi adıma konuşayım bu durumda birisi karşımda çarpışsalardı ve birleşselerdi kartopu yağardı gökten hatta çığ da olurdu başımıza düşerdi ama olmuyor önermesiyle geldiğinde alay etmek ve aşağılamak bir yerde zorunluluk oluyor çünkü söylediklerime karşı bilimsel bir kanıt öne süremiyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

Orijinalden alıntı: Interferon.

Neden herkes birbirini aşağılayıcı üsluplarla yazıyor anlamış değilim, ne biliyorsan, ne düşünüyorsan düzgünce açıkla geç, karşı tarafı bilmiyor veya (sana göre) yanlış düşünüyor diye aşağılamak saçmalıktan başka bir şey değil ve özellikle bilim kültür bölümünde çok sık karşılaşıyorum.

" herkes birbirini " aşağılamıyor, lütfen yazılanları dikkatli okuyun.
    Alay edilenler veya aşağılananlar genellikle Kültür-Bilim, birşeyler öğrenme-öğretme gibi dertleri olmayan, belli görüşlerini tebliğ etmek için burada bulunanlar. Benim yazdıklarımı dikkatle okursanız kar tanelerinin birbiriyle çarpışıp-birleşmeleri hakkında ciddi kanıtlar içeriyorlar. Kendi adıma konuşayım bu durumda birisi karşımda çarpışsalardı ve birleşselerdi kartopu yağardı gökten hatta çığ da olurdu başımıza düşerdi ama olmuyor önermesiyle geldiğinde alay etmek ve aşağılamak bir yerde zorunluluk oluyor çünkü söylediklerime karşı bilimsel bir kanıt öne süremiyorlar.

aynen aşşağılama yok tartışmalar hararetli sadece

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Miralge
    quote:

quote:

quote:

Ne yaptım şimdi yavv? Gerçekten olan bir olayı yazdım yalnızca! Bilmediğim bişi mi biliyorsunuz, yoksa gül gibi konum silinmedi mi?
    Yanıldınız sayın Miralge, bilimi bilgisayar olarak kullanıyorum! Ekran koruyucu hayatımda hiç kullanmadım.
    Değişmek zor iştir bir yaştan sonra.

içinde mucize olan hiç bir şeyi kabullenemiyorsunuz daha ne olsun
    sizin deyiminizle tesadüfen mi oluşuyor kar taneleri! Herşey yere aynı hızla düşmezmi? Ve yere düşene kadar hava direncine rağmen neden çarpışmıyorlar! Kristalize yapısı zaten mucizesidir.
    Yakında "Tesadüflerin efendisi" çıkartırsanız şaşırmam

Ayrıca,
    @mehmet230023
    ve " kar taneleri birbirine değmez " saçmalığını savunan arkadaşlar;

" These large crystals are an efficient source of precipitation, since they fall through the atmosphere due to their mass, and may collide and stick together in clusters, or aggregates. These aggregates are usually the type of ice particle that falls to the ground.[6] Guinness World Records list the world's largest (aggregate) snowflakes as those of January 1887 at Fort Keogh, Montana; allegedly one measured 15 inches (38 cm) wide. Although this report by a farmer is doubtful, aggregates of three or four inches width have been observed. Single crystals the size of a dime have been observed.[1]

The exact details of the sticking mechanism remain controversial. Possibilities include mechanical interlocking, sintering, electrostatic attraction as well as the existence of a "sticky" liquid-like layer on the crystal surface. "

http://en.wikipedia.org/wiki/Snowflake

Kısacası kar tanelerinin kümeleşip, birbiri ile çarpışıp, birbirine tutunduğundan, kümeleşebildiğinden ve birikebildiğinden bahsediyor Wiki alıntısında. 10 kuruş büyüklüğünde gözlemlenen tek bir kristal olduğu gibi, 38 santimetrelik büyüklük Guinness dünya rekoruymuş 1887'de ( biraz kuşkulu bu ama 7.5cm.-10 cm. büyüklükte kar tanesi birikimleride sıkça gözlemlenmiş ).
    Birbirine yapışma mekanizması tartışmalıymış, mekanik iç içe geçme, elektrostatik çekim, kristal yüzeyinde sıvı benzeri yapışkan bir yapıdan vs. kuşkulanılıyormuş!

Kısacası kar tanesi mucizesine karlar baştan yağmış.
    Kar tanesi birbirine de " birbirine değmez " diyen arkadaşlara da sivrisineğe aerosol püskürten ev hatununu denemelerini öneririm, burdan bir mucize çıkartabilirler belki.
    Bu arkadaşların başlarına henüz 38 cm'lik bir kar tanesinin düşmemiş olması, başkalarının başına da düşmediği anlamına gelmez!

bu mantıkla bakarsanız dolu yağmasınıda fantezi yaparsınız.biz bu tanelerin bir düzen içinde düştüğünü görmenizi istiyoruz,ne eksik ne fazla gerektiği gibi yeryüzüne düşüyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: KanKoKan

quote:

konu amacından sapmasın;esas anafikir bir düzenin olduğudur.bunu neden kabullenemiyorsunuz!

Bilim herşeyin düzenden düzensizliğe gittiğini ispatlamadı mı?bkz.entropi td2. Neden bu karşı çıkışlar?

Canlılar yahut Dünyadaki düzen bir müdahele olmadan oluşamaz düzensizliğe gider, örnek olarakda entropi diyorsunuz.

Entropi enerji girdisinin olmadığı kapalı sistemler için geçerlidir, Dünyanın ise Güneş gibi kocaman bir enerji kaynağı var, bkz.entropi td2

siz şimdi bu entropi kanununu dünya dışına mı taşıdınız? Dünya dışında da yıldızlar var yine uygulanamaz sizin mantıkla! bu entropi! Ne yapalım kaldıralım şu kanunu bu dünyada uygulayamayacak isek.

Evrimi tersleyen bir kanun olunca kestirip atmak hoşunuza gidiyor.
    Entopi nedir bir daha okuyun lütfen.böyle cevap olmaz.

• quote:

quote:

quote:

konu amacından sapmasın;esas anafikir bir düzenin olduğudur.bunu neden kabullenemiyorsunuz!

Bilim herşeyin düzenden düzensizliğe gittiğini ispatlamadı mı?bkz.entropi td2. Neden bu karşı çıkışlar?

Canlılar yahut Dünyadaki düzen bir müdahele olmadan oluşamaz düzensizliğe gider, örnek olarakda entropi diyorsunuz.

Entropi enerji girdisinin olmadığı kapalı sistemler için geçerlidir, Dünyanın ise Güneş gibi kocaman bir enerji kaynağı var, bkz.entropi td2

siz şimdi bu entropi kanununu dünya dışına mı taşıdınız? Dünya dışında da yıldızlar var yine uygulanamaz sizin mantıkla! bu entropi! Ne yapalım kaldıralım şu kanunu bu dünyada uygulayamayacak isek.

Önünüzde Hz.Google var, entropi diye aratırsanız zaten gerekli bilgilere ulaşacaksınız, baknız aşağıda Vikipedi neler yazmış;

" Fen Bilimlerinin en önemli yasası herşeyin yıprandığını söyleyen yasadır. Canlılar yaşlanır ve ölür, otomobiller paslanır ve evrendeki düzensizlik artar. Bilim adamları düzensizliği Entropi adı verilen nicelik ile ölçerler. Sistemlerdeki düzensizlik arttıkça, entropi de artar. Bu durum da faydalı (iş yapabilir) enerji miktarını azaltır. Faydasız enerjiyi (entropi) arttırır.

Eğer bir sistem tamamı ile düzenli ise entropisi sıfır olabilir. Entropi, enerji gibi korunan bir özellik değildir. Bütün enerji değişimlerinde çevre ile sistemin entropi değişimlerinin toplamı daima pozitiftir. Bu da evrendeki toplam entropinin sürekli artmasına sebep olur. Mesela Dünya'daki yaşam Güneş'ten gelen Entropiyle beslenir. Bitkiler büyümeleri için gerekli enerjiyi güneş ışığından aldıkları zaman evrene bir miktar düzen katılır ve bu nedenle entropi azalır. Fakat Dünya'daki bu entropi(belirsizlik) azalması, bütün bir evrendeki entropi artışı yanında küçücük kalır Güneş'in yıpranma oranı, dünyamıza kattığı düzene göre çok büyüktür. Bir diğer örnek olarak yapboz verilebilir. Yapbozdaki resim, bilgiler birer birer yerine konulup entropi azaltılarak tekrar bir araya getirilebilir ancak resimde yeniden sağlanan düzen, yapbozu yapan kişiyi hayatta tutmak için evrenin başka bir yerinde ortaya çıkan düzensizlikten her zaman daha azdır. Kendimizi düşünürsek, yaşamak için gerekli enerjiyi gıdalardan alırız, bu enerjinin kaynağı ise Güneş'teki yıpranma sonucu çıkan güneş ışığıdır. "

Kaynak;http://tr.wikipedia.org/wiki/Entropi

Yazıda kalın olan yere dikkat edin, ayrıca sağolun termodinamiği eğitimim ve mesleğim boyunca yeterli sayılacak düzeyde gördüm, Kimya Mühendisiyim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ne yaptım şimdi yavv? Gerçekten olan bir olayı yazdım yalnızca! Bilmediğim bişi mi biliyorsunuz, yoksa gül gibi konum silinmedi mi?
    Yanıldınız sayın Miralge, bilimi bilgisayar olarak kullanıyorum! Ekran koruyucu hayatımda hiç kullanmadım.

sizin deyiminizle tesadüfen mi oluşuyor kar taneleri! Herşey yere aynı hızla düşmezmi? Ve yere düşene kadar hava direncine rağmen neden çarpışmıyorlar! Kristalize yapısı zaten mucizesidir.

Ayrıca,
    @mehmet230023

" These large crystals are an efficient source of precipitation, since they fall through the atmosphere due to their mass, and may collide and stick together in clusters, or aggregates. These aggregates are usually the type of ice particle that falls to the ground.[6] Guinness World Records list the world's largest (aggregate) snowflakes as those of January 1887 at Fort Keogh, Montana; allegedly one measured 15 inches (38 cm) wide. Although this report by a farmer is doubtful, aggregates of three or four inches width have been observed. Single crystals the size of a dime have been observed.[1]

The exact details of the sticking mechanism remain controversial. Possibilities include mechanical interlocking, sintering, electrostatic attraction as well as the existence of a "sticky" liquid-like layer on the crystal surface. "

Kısacası kar tanelerinin kümeleşip, birbiri ile çarpışıp, birbirine tutunduğundan, kümeleşebildiğinden ve birikebildiğinden bahsediyor Wiki alıntısında. 10 kuruş büyüklüğünde gözlemlenen tek bir kristal olduğu gibi, 38 santimetrelik büyüklük Guinness dünya rekoruymuş 1887'de ( biraz kuşkulu bu ama 7.5cm.-10 cm. büyüklükte kar tanesi birikimleride sıkça gözlemlenmiş ).
    Birbirine yapışma mekanizması tartışmalıymış, mekanik iç içe geçme, elektrostatik çekim, kristal yüzeyinde sıvı benzeri yapışkan bir yapıdan vs. kuşkulanılıyormuş!

Kar tanesi birbirine de " birbirine değmez " diyen arkadaşlara da sivrisineğe aerosol püskürten ev hatununu denemelerini öneririm, burdan bir mucize çıkartabilirler belki.
    Bu arkadaşların başlarına henüz 38 cm'lik bir kar tanesinin düşmemiş olması, başkalarının başına da düşmediği anlamına gelmez!

bu mantıkla bakarsanız dolu yağmasınıda fantezi yaparsınız.biz bu tanelerin bir düzen içinde düştüğünü görmenizi istiyoruz,ne eksik ne fazla gerektiği gibi yeryüzüne düşüyorlar.

Cevabınız ilk iddianıza benim verdiğim yanıtın karşılığı değil ama. Yazdıklarımdan sonra çarpıştıklarını kabul ettiniz yani, önceki dediğinizin tersine?
    Şöyle Ekvator civarında birkaç yıl geçirip sonra da Kuzey Kutbuna düşseydiniz ilahi denge hakkında görüşlerinizi ifade ederken sizin yanınızda bulunmak istemezdim doğrusu!

• quote:

quote:

quote:

quote:

Önünüzde Hz.Google var, entropi diye aratırsanız zaten gerekli bilgilere ulaşacaksınız, baknız aşağıda Vikipedi neler yazmış;

" Fen Bilimlerinin en önemli yasası herşeyin yıprandığını söyleyen yasadır. Canlılar yaşlanır ve ölür, otomobiller paslanır ve evrendeki düzensizlik artar. Bilim adamları düzensizliği Entropi adı verilen nicelik ile ölçerler. Sistemlerdeki düzensizlik arttıkça, entropi de artar. Bu durum da faydalı (iş yapabilir) enerji miktarını azaltır. Faydasız enerjiyi (entropi) arttırır.

Eğer bir sistem tamamı ile düzenli ise entropisi sıfır olabilir. Entropi, enerji gibi korunan bir özellik değildir. Bütün enerji değişimlerinde çevre ile sistemin entropi değişimlerinin toplamı daima pozitiftir. Bu da evrendeki toplam entropinin sürekli artmasına sebep olur. Mesela Dünya'daki yaşam Güneş'ten gelen Entropiyle beslenir. Bitkiler büyümeleri için gerekli enerjiyi güneş ışığından aldıkları zaman evrene bir miktar düzen katılır ve bu nedenle entropi azalır. Fakat Dünya'daki bu entropi(belirsizlik) azalması, bütün bir evrendeki entropi artışı yanında küçücük kalır Güneş'in yıpranma oranı, dünyamıza kattığı düzene göre çok büyüktür. Bir diğer örnek olarak yapboz verilebilir. Yapbozdaki resim, bilgiler birer birer yerine konulup entropi azaltılarak tekrar bir araya getirilebilir ancak resimde yeniden sağlanan düzen, yapbozu yapan kişiyi hayatta tutmak için evrenin başka bir yerinde ortaya çıkan düzensizlikten her zaman daha azdır. Kendimizi düşünürsek, yaşamak için gerekli enerjiyi gıdalardan alırız, bu enerjinin kaynağı ise Güneş'teki yıpranma sonucu çıkan güneş ışığıdır. "

Kaynak;http://tr.wikipedia.org/wiki/Entropi

Yazıda kalın olan yere dikkat edin, ayrıca sağolun termodinamiği eğitimim ve mesleğim boyunca yeterli sayılacak düzeyde gördüm, Kimya Mühendisiyim.

sorun nedir anlaşılmıyor? Evrim entropi ile düzene girebilir mesajımı?

Evrim her saat mucize olmasını bekler,entropi gibi bir kanun tek başına bu mucizeleri yokeder.kimyacı olmanız haklı olacağınız veya biliyor olmanızı göstermez.

Tesadüflerden bahsediyoruz sizin deyiminizle evrimden.güneş hiç bir zaman dünyada canlılar üzerinde direk düzen sağlamaz,açık sistem diye eleştiri sadece güneş üzerinden yapılırsa yanlış olur.

Entropi yıkımdır hiç bir şey durduramaz koyu cümleler dahi!

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ayrıca,
    @mehmet230023

Cevabınız ilk iddianıza benim verdiğim yanıtın karşılığı değil ama. Yazdıklarımdan sonra çarpıştıklarını kabul ettiniz yani, önceki dediğinizin tersine?
    Şöyle Ekvator civarında birkaç yıl geçirip sonra da Kuzey Kutbuna düşseydiniz ilahi denge hakkında görüşlerinizi ifade ederken sizin yanınızda bulunmak istemezdim doğrusu!

herkes biliyorki konu çarpışmaları değil,bir düzenin varlığı.
    Bitmez çarpışma teorilerini mi çapıştıralım burada.konu yine bu sonuca ulaşacak.
    Ekvator ve kutupları bilemem fakat İlahi dengeyi soruyorsanız,hiç merak etmeyin o sizi bir gün bulacaktır.uzaklara gitmenize gerek yok! Nerde evriminiz biterse oraya gelir bende orada yanınızda bulunmak istemem

• Kar yağışında nasıl düzen var Allahınızı severseniz sayın Miralge?
    Bir bakıyorsunuz 1 kar tanesi boyutu 1 cm., başka yerde birkaçı bir araya geliyor 8-10 cm. oluyorlar ve bunların çok sayıda örneği de var, 1 defada 38 cm.'lik kar tanesinden bile bahsediliyor.
    Neyin düzeni ki bu, hadi boyları homojen olsa bişi demiycem. Sahi topluca yağış yoğunluğu, zamanlaması da ayrı bir sorun. Hiç mi Bolu dağından şöyle karlı bir kış günü kaloriferi adam gibi çalışmayan bir otobüsle geçmediniz, düzene öyle bir durumda ne diyeceğinizi merak ettim? Kutup ayıları da bu aralar kar yetmezliğinden çok şikayetçiler, av ve yaşam alanları yok oluyor!
    Konunun aslı kar taneleri genel düzen değil ve ben hala koyduğum " çarpışırlar-birleşirler " kanıtlarına bilimsel bir karşı görüş alamıyorum sizden ve aynı görüşteki diğer arkadaşlardan?

• quote:

Kar yağışında nasıl düzen var Allahınızı severseniz sayın Miralge?
    Bir bakıyorsunuz 1 kar tanesi boyutu 1 cm., başka yerde birkaçı bir araya geliyor 8-10 cm. oluyorlar ve bunların çok sayıda örneği de var, 1 defada 38 cm.'lik kar tanesinden bile bahsediliyor.
    Neyin düzeni ki bu, hadi boyları homojen olsa bişi demiycem. Sahi topluca yağış yoğunluğu, zamanlaması da ayrı bir sorun. Hiç mi Bolu dağından şöyle karlı bir kış günü kaloriferi adam gibi çalışmayan bir otobüsle geçmediniz, düzene öyle bir durumda ne diyeceğinizi merak ettim? Kutup ayıları da bu aralar kar yetmezliğinden çok şikayetçiler, av ve yaşam alanları yok oluyor!
    Konunun aslı kar taneleri genel düzen değil ve ben hala koyduğum " çarpışırlar-birleşirler " kanıtlarına bilimsel bir karşı görüş alamıyorum sizden ve aynı görüşteki diğer arkadaşlardan?

sizin şu çıkışlarınıza nasıl cevap verilir öğrendik artık! Siz savunuyorsunuz bir düzen olmadığını ispatlamasıda size düşer.yoksa entropi ile mi savunacaksınız

burada karbilimci gibi konuşmanın manası yok fakat aşağıdaki sorular bir düzen olduğunun göstergesidir.sizin gibi otobüs penceresinden bakamıyoruz maalesef! Bilimin penceresinden bakıyoruz ,bize yeter

.her kar tanesi neden altıgen ve katları şeklinde? Bir düzen yoksa bu nasıl iş!

.kenarları neden köşeli yapıda tanelerin?neden düz değil?

,neden herbiri diğerinden farklı? Uçak maceralarını geçin lütfen..kanıt?

.altın oranda bu kristallerin içinde var ,çok mu sıradan bir olay?

. Biltek.tubitak arşivindede var bu düzeni anlatan bir makale

.www.its.caltech.edu/~atomic/
    Kenneth G. Libbrecht
    bu arkadaşta bizden yana kullanmış oyunu :) fotoları iyi inceleyin lütfen ,bunlar photoshop değil.

Gördüğün gibi düzeni görmek için @neommy otobüsten inmen gerek.bizim trene yetiş artık.

• düzen kaosun eşiğinde oluşmuş bir kavramdır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin verdiğiniz link ( asıl linki aldım, ciddi bir link bu arada bunu belirteyim! ) sizin kendi iddialarınızı yalanlıyor;
    Linkinizin bütününe bakın, işinize gelen sayfaya bakmayın yalnızca lütfen ) bilimsel yaklaşımın " hurafelerden çıkan yaklaşımı " nasıl dağıttığını göreceksiniz;

1) Altıgen ve katları değiller, altta kar tanelerinin en sık rastlanan şekilleri var, ayrıca burada gösterilmeyen değişik şekilleride vardır eminim, bunlar yalnızca sınıflandırmanın sağlanması için konulmuş olan en sık rastlanılan şekiller. Düzen yok işte!

http://www.its.caltech.edu/~atomic/snowcrystals/class/class.htm

2) Yukardaki verdiğim linkte tanelerin kenarlarının düz olabildiklerini gördünüz değil mi? Yani düzen yokk!

3) Niçin herbiri diğerinden farklı demişsiniz ama sayfada niçin aynı olabilecekleri de güzelce anlatılmış altta; Yani düzen yok bu işte hiç!

http://www.its.caltech.edu/~atomic/snowcrystals/alike/alike.htm

4) Altın oran hikayesinden asıl web sitesinde bahsedilmemiş bile.

Artık kendi verdiğiniz linkin söylediklerine itiraz etmezsiniz umarım?

Sizin lokomotif Bilim trenini 1000 yıldır çekemedi, ve hurafeler trenine binen yolcu gelişmiş ülkelerde kalmadı, darısı bizim milletin başına!

• çok güzel açıklamışsınız, teşekkürler,
    mm ölçüsü kadar alanda oluşan bir kar tanesindeki detaylı sanatı görmezlikten gelmek de bir mucize doğrusu, ne denir görmekle bakmak arasında fark var,
    kimisi kar tanesi düşüyor, altıgen olsa her biri farklı şekilde kristalize yapıda olsa ne olur der, kimisi de bu muhteşem sanattaki bilimsel detayları derin derin düşünür ve hayranlığını ifade eder.
  • quote:

Sizin verdiğiniz link ( asıl linki aldım, ciddi bir link bu arada bunu belirteyim! ) sizin kendi iddialarınızı yalanlıyor;
    Linkinizin bütününe bakın, işinize gelen sayfaya bakmayın yalnızca lütfen ) bilimsel yaklaşımın " hurafelerden çıkan yaklaşımı " nasıl dağıttığını göreceksiniz;

1) Altıgen ve katları değiller, altta kar tanelerinin en sık rastlanan şekilleri var, ayrıca burada gösterilmeyen değişik şekilleride vardır eminim, bunlar yalnızca sınıflandırmanın sağlanması için konulmuş olan en sık rastlanılan şekiller. Düzen yok işte!

http://www.its.caltech.edu/~atomic/snowcrystals/class/class.htm

2) Yukardaki verdiğim linkte tanelerin kenarlarının düz olabildiklerini gördünüz değil mi? Yani düzen yokk!

3) Niçin herbiri diğerinden farklı demişsiniz ama sayfada niçin aynı olabilecekleri de güzelce anlatılmış altta; Yani düzen yok bu işte hiç!

http://www.its.caltech.edu/~atomic/snowcrystals/alike/alike.htm

4) Altın oran hikayesinden asıl web sitesinde bahsedilmemiş bile.

Artık kendi verdiğiniz linkin söylediklerine itiraz etmezsiniz umarım?

Sizin lokomotif Bilim trenini 1000 yıldır çekemedi, ve hurafeler trenine binen yolcu gelişmiş ülkelerde kalmadı, darısı bizim milletin başına!

cevaplarına bakalım;
    ancak bu kadar çarpıtılır tebrik ediyorum.çevirmesi zor mu geldi siteyi?
    1-görüldüğü gibi altıgen ve katları var.emin olunca yaz.

2-sizin düz anlayışınız bir garip doğrusu,bu şekillerden düz bir kenarı nerde gördünüz?hangi şekil? Dere taşı mı?zannediyorsunuz kristalleri

3-"larger complex snowflakes are all different" sitede bu cümleyi okumamak için gözlerini kapattın sanırım.insaf.

www.its.caltech.edu/~atomic/snowcrystals/alike/alike.htm

sayfanın sonunu oku.nasıl böyle bir sonuç çıkarıyorsun!büyük başarı.

4-altın oran varsa inanacakmısın?
    köşeleri düz gören sizden altın oranı görmenizi beklemek yanlış olur.bilim teknikte bir makale var türkçe :) Bilim ve Teknik Dergisi, Ocak 1991, s.16.
    Bir zahmet aratırsın telden yazıyorum.

Burda yarış yapmıyoruz,egoda tatmin etmiyoruz!
    Zorla inandıracakta değiliz.önyargılı olmayın yeterli.

• Lütfen İngilizce bilen bir arkadaş artık Sayın Miralge ile aramızda hakemlik yapsın! Ve verdiği cevap ile benim yazdığımdaki linkleri bir karşılaştırsın ve hangimizin doğru söylediğini burada yazsın.
  • İnsaf yani, alttaki şekildeki altıgen olmayanlarıda mı göremiyorsunuz sayın Miralge? Ek: Hele en sondaki tam bir odun parçası?
    Ek 2: Simple Needles, bana düz gibi geldi ya?

Ek: 3, Ve bunları da okudunuz di mi?

" Nano-snowflakes can be exactly alike.
    " Small snow crystals can look alike.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 8 Ekim 2013; 1:35:00 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Son birbirinin aynısı 2 kar tanesini internette bulduğumda konu 2-3 saat içinde silinmişti KB'den, birilerinin taarruza geçmesiyle! Bilimden anlamadıklarından ( zaten hiçbir şeyden anlamazlar ya ) benim yazdığım yazının kendi görüşlerini de içerdiğini anlamamışlardı. Bu yüzden tekrar arama zahmetine girmem izninizle.
    " aynı " kelimesinin içeriğine bağlı sorunun cevabı;
    2000-3000 metre yukarlarda birbirinin " aynı " ( yani ince fiziksel özellikleri bile birbiriyle aynı olan ) kar tanecikleri bulmak mümkün, yani kar taneciklerinin ilk oluşma anlarında, yere düşünceye kadar aynı olarak yola çıkanlar bile çevre vs. etkisiyle çok farklılaşabiliyorlar. Benim o sıralarda KB'de açtığım konuda bayan bir meteorolog ( karı-koca dünyaca tanınmış meteorologler her ikisi de ) bulmuştu ikiz kar taneciğini, uçakla kar tanesi avcılığı yaparlarken, ve uçaktaki kocasına " bunlar birbirinin aynı " dediğinde kocası da kar tanelerini görünceye kadar aynı olduklarına inanmamıştı. Sonraki yine meteorologlar arası tartışmalarda kar tanesinin ilk oluşma anlarında birbirlerinin aynısı tanecikler oluşabileceğine karar vermişlerdi Meteoroglar.
    Moleküler yapılarına bakıldığında ise birbirinin aynısı 2 kar taneciği bulabilmek nerdeyse imkansızdır karın kristalize yapısı nedeniyle.

@neoomy hiç değişmemişsin,arka planda nefret servisi çalışıyor.ekran koruyucu olarakta bilim var.tebrikler

Her şeye yere aynı hızda düşse felaket olurdu

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.