Bildirim
kar yağınca sizin uydu kanalrı gösteriyomu :))
Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
hicbiri cekmiyo bazen -
kardes anten uzerıne kar bırıkınce sınyal azalıyor lnb uzerını temızle duzelır -
kardeş onu bizde biliiyoz da yende saol ama çatıda bizim canaklar o yuzden ole bi imkan yok kayar aşağı ucarız valla ulan o kadar apar< verdim babam beni kesecekm kursun yarasın ı izlemese
saygılar -
Kardan etkilenmemesi için özellikle;
1- Offset anten kullanınız.
2- Bazı durumlarda antenin önünde kar olmasa bile lnb'nin donmasından dolayı sinyal alamama durumu olabiliyor. Cihaz menüsünden lnb voltajını "ON" konumuna getiriniz. Bu sayede cihaz standby durumunda bile lnb'ye akım göndererek lnb'nin soğuktan donmasını önler.
3- lnb'nin kardan ve yağmurdan etkilenmemesi için önü açık olmak kaydıyla üzerine pet şişe geçirebilirsiniz. Böylelikle lnb'nin önünde su veya kar birikimi olmayacağı için sinyal kaybı minimuma çekilmiş olacaktır. -
quote:
Orjinalden alıntı: serkan1216
kardeş onu bizde biliiyoz da yende saol ama çatıda bizim canaklar o yuzden ole bi imkan yok kayar aşağı ucarız valla ulan o kadar apar< verdim babam beni kesecekm kursun yarasın ı izlemese
saygılar
kar yağdımı izleyemeyeceksiniz ne yazıkki
-
Canaga arada bi su dökmek lazim :) -
Çanak ofsetse pek birşey olmuyor. 2 gündür ben bütün kanalları çekiyorum. -
bende motorlu çanağımı hispaya ceviriyorum bütün karlar dökülüyor -
Bu da bir çözüm tabi. -
gayet mantıklı
-
Offset antende neyi nesi? Çanak markası mı? -
ofset çanak
-
Yani bir model mi?
Benim çanaklarda buna benziyor. -
ya arkadaşlar bunun bi çözumu yokmudur acaba sizce -
dunden beri turksatta 4-5 kanal anca çekiyor fakat hotbird te herhangi bir problem yok, 2 si de offset, 2 si de aynı marka model lnb kullanıyor -
Arkadaşlar iki çeşit anten tipi vardır. Biri ofset biri paraboldur. Ofset çanaklarda lnb'ler tam ortaya bakar ve yüzey alanı geniştir. Bunlar daha iyi.
@skorp Senin turksat çanağının ayarı iyi yapılmamış olabilir. Onu iyi havada düzelt bence. İyi havada sinyal seviyesi 90-95 olmazsa kar yağınca böyle olur. Veya yere iyi oturmamıştır. Rüzgar gelince biraz dönmüş olabilir.
Bu problemden kurtulmak için çanakların iyi havada 90-95 çekiyor olması lazım. Ayrıca yere iyi sabitlenmiş olması lazım. -
ya bizimde hotbird çekmiyor..allah kahretsin..
yabancı kanalın birinde temel iş güdü vardı seyredemedik..tuh be -
quote:
Orjinalden alıntı: belamy
ya bizimde hotbird çekmiyor..allah kahretsin..
yabancı kanalın birinde temel iş güdü vardı seyredemedik..tuh be
çok şey kaçırmışın -
quote:
Orjinalden alıntı: ozanunal
Arkadaşlar iki çeşit anten tipi vardır. Biri ofset biri paraboldur. Ofset çanaklarda lnb'ler tam ortaya bakar ve yüzey alanı geniştir. Bunlar daha iyi.
Çok sağol Ozan Ünal.
Benzer içerikler
- digitürk frekans ayarlama
- digitürk 4k kutu
- dtv nedir
- en iyi iptv cihazı
- hotbird fransız kanalları şifresiz
- digitürk kimin
- starlink türkiye
- tivibu blutv
- en iyi iptv cihazı
- türksat frekans
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X