Şimdi Ara

kar zinciri konusunda yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yarın izmirden istanbula yola çıkacağım, malum havalar bugünden itibaren karlı. Sizce kar zinciri almalı mıyım?

• bugün gün içerisinde izmir-istanbul yolunda kar yüzünden yolda kalanlar oldu diye haberler yapılıyordu, özellikle balıkesir civarında yoğun kar yağışı olduğu söyleniyor. her ihtimale karşı yanınıza zincir almanız sizin iyiliğinize olacaktır.
  • peki zincirin arabaya zarar verme gibi bir durumu var mı? hiç kullanma gereksinimi duymadığımdan soruyorum. hangi yollarda kullanımı uygun acaba? sulu kar olan yolllarda kullanmalı mıyım? yoksa sadece buzlu yollarda mı işe yara?
  • airwalker7 A kullanıcısına yanıt
    Zincir arabaya koparsa zarar verebilir veya zincir takıp 60-70 ile gitmeye kalkarsanız lastiğinize zarar verecektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: airwalker7

peki zincirin arabaya zarar verme gibi bir durumu var mı? hiç kullanma gereksinimi duymadığımdan soruyorum. hangi yollarda kullanımı uygun acaba? sulu kar olan yolllarda kullanmalı mıyım? yoksa sadece buzlu yollarda mı işe yara?

Önceki aracimin lastik ebatı 205 45 16 idi. Yanaklar ince idi. Kullanma kılavuzunda bu ebatta lastiğe zincir takmayin diye uyarı vardı.

Sizin de ince yanak ise buna dikkat edin.

Onun dışında ne olur olmaz. 30tl verip bir takım zincir alın ne olur ne olmaz. Hatta bot, battaniye, atıştırmalık bir şey de olsun arabada.. ne olur ne olmaz..

• synthesizer kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim bilgiler için. benm tek derdim aracın kayma problemi yaşamaması, aileme zarar gelmemesi. zaten 100 km üzerine çıkmayı düşünmüyorum bu havada
  • yakıt deponuz dolu yola çıkın. arabada battaniye olsun.
    zemin buzlu ise hız sabitleme kullanmayan.
    ben daha 2 gün önce erzurum çat arasıda spin(1.5-2 tur felan) attım.
    zincir daima yanınızda olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence alabiliyorsanız 2 takım zincir bulundurun. kopma ihtimaline karşılık...
  • Zincirin araca zarari kurallara uygun kullanirsaniz cok az. Eger cok uzun yol asfalt uzerinde giderseniz rot balans gerekebilir.

Asfalt tamamen karla kapli ise zincir en cok bu durumda ise yarar ve araca da zarar vermez.
    50 km hizi kesinlikle gecmeyin virajlarda biraz daha yavaslayin ozellikle kar yoksa cok yavas gidin cunku virajda zincir kopabilir o zaman iste araca zarar gelir.
    15-20 dkden uzun kurenmis yol varsa zinciri cikarin sonra gene takarsiniz.

Bu arada satin aldiktan sonra kar olmyana yerde mutlaka takin yoksa kar varken ilk kez denerseniz baya zorlanirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Zincirin araca zarari kurallara uygun kullanirsaniz cok az. Eger cok uzun yol asfalt uzerinde giderseniz rot balans gerekebilir.

Asfalt tamamen karla kapli ise zincir en cok bu durumda ise yarar ve araca da zarar vermez.
    50 km hizi kesinlikle gecmeyin virajlarda biraz daha yavaslayin ozellikle kar yoksa cok yavas gidin cunku virajda zincir kopabilir o zaman iste araca zarar gelir.

Bu arada satin aldiktan sonra kar olmyana yerde mutlaka takin yoksa kar varken ilk kez denerseniz baya zorlanirsiniz.

sorumun cevabını net verdiniz Hemican. tüm bunlara dikkat etmeye çalışıcam. izmirde yaşayan biri olarak kar zincirine hiç ihtiyacım olmamıştı ama istanbula araba ile tam da karlı bir havada seyahat etmek zorunda olmam beni biraz ürküttü açıkçası.battaniye, 2 adet zincir, dolu depo ve atıştırmalık bişeyler ile yarın yola çıkacağız bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: airwalker7

quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Zincirin araca zarari kurallara uygun kullanirsaniz cok az. Eger cok uzun yol asfalt uzerinde giderseniz rot balans gerekebilir.

sorumun cevabını net verdiniz Hemican. tüm bunlara dikkat etmeye çalışıcam. izmirde yaşayan biri olarak kar zincirine hiç ihtiyacım olmamıştı ama istanbula araba ile tam da karlı bir havada seyahat etmek zorunda olmam beni biraz ürküttü açıkçası.battaniye, 2 adet zincir, dolu depo ve atıştırmalık bişeyler ile yarın yola çıkacağız bakalım.

Ben ihtiyaciniz olacagini sanmam ama yine de bagajda bulunsun. Ben kis lastigi kullanmama ragmen zincirim kisin hep bagajimda dururdu.
    Iyi yolculuklar!

• Bende tam tersi İstanbul'dan İzmir'e yola çıkacağım bugün.

Aracımda kar lastiği takılı ama Balıkesir ve Manisa Akhisar arasında zincirsiz geçişe izin verilmiyormuş. Daha önce hiç zincir kullanmadım, aracım Ford Focus Sedan (2013) umarım tehlikesiz bir yolculuk olur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.