Yarın akşam uzun yola çıkıyorum ve yola çıkmadan aracıma zincir almam gerekiyor, malumunuz kar kıyamet gösteriyolar,tedbiri elden bırakmamak lazım.Yalnız şöyle bir sorunum var ki.
Benim aracımın standart jant-lastik ölçüleri 175-65-14 tü.Buda zincirde Grup 40'a karşılık geliyor baktığım listelerde. Ben lastik ve jantımı yeni Jazz'ınkilerle değiştirdim.Yeni ölçülerim ise 185-55-16.Ben bu ölçüye uygun zincir bulamıyorum. Lastik ebadı yeni olduğu için hem çoğu lastikçi bilmiyor, zincirlerin kataloglarında da yer almıyor bu ölçü.en yakın ölçü 195-45-16 var, o da grup 60 olarak geçiyor ama bana küçük gelir gibime geliyor.
Benim hangi gruba uygun zincir almam lazım, veya hangi lastik ölçüsüne göre bakim.yardım ederseniz çok makbule geçer.
benim aracımda da 185/55 15 var, elimdeki zincirin en düşük değeri de 185/50 15. sanırım uyar bu zincir bu lastiğe?
Teşekkür ederim. Yolculuk ertelendi, ama ben zincirimi aldım.Uydu da. Dediğiniz gibi lastik hesaplarından , ve zincirin uyum listesinde olan modellerden bana en yakını 205-50-16ydı.Fark %0.3 tü. O da grup 8 e karşılık geliyordu. Aldım ve uydu.