Şimdi Ara

Kara cuma vs hikaye pahalılık şahane

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
118
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evin ve ailemin ihtiyaçları için bir kaç haftadır siteleri takip ediyorum. Güya indirim var diyorlar ama gereksiz bir pahalılık olduğu ortada. Örneğin 31 mayısta 600 liraya aldığım Razer Deathadder Essential mouse, şimdi 1500 liraya indirimli diye satılmaya çalışıyor.  Dolar haziran başında 32 liraymış, şimdi 34.5larda. İthal bir ürün 600e satılıp kar edilebiliyorsa, basit bir matematikle 650ye yine kurtarıyor olmasını beklerim? Bu aradaki farkı kim cebe atıyor, neden kimse denetlemiyor? Kafamda deli sorular.. Gidişat çok korkutuyor artık.

Siz neler düşünüyorsunuz? hiç bir şey almamak ta çözüm değil. İhtiyaçları biriktirip yurtdışına bizzat gidip oradan mı alalım?

• Evet indirimin büyük kısmı tamamen yalan. İşletmelerde indirim yapacak derman kalmadı zaten.

Geçen takip ettiğim 1 ürün zaten 1 ay önceki fiyatı ile satıştaydı fakat üzerine %30 Kasım indirimi diye etiket koymuşlar kocaman. Tamamen algı... keriz avcılığı...

E başımızdaki ülkeyi algı ile yönetince vatandaş da örnek alıyor tabi. Boşuna dememişler "imam osurursa cemaat sıçarmış" diye...

İktidar değişene kadar büyük alışverişlerimin hepsini erteledim. Tayyip'e fahiş vergi ödeyip, o paranın da çarçur edilip, yandaşı, sarayı, cemaatçiyi beselemek için kullanıldığını görmek yerine eski telefonumla, eski bilgisayarımla bir süre daha idare etmeye razıyım.

Buzdolabı vs gibi herkesin kullanmaya mecbur olduğu bir cihaz haline gelen cep telefonundan %103 vergi alan bir iktidara kuruş dahi ödemek istemiyorum. Ödesen de yönetemiyorlar ülkeyi, ödemesen de...

Almayacağım. Birikimimi de ne mevduatta ne de TL'te tutmuyorum. Böyle berbat yönetilen ülkelde döviz ve altın en sağlam araç.

• Pazar yerleri satıcıların sütünü sağıyor, satıcılar da alıcıları sağmaya çalışıyor, malum partide pazar yerlerine ceza kesip sütten peynir yapma peşinde. Ülke ahıra dönmüş desek..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.