Şimdi Ara

Kara düzen dizel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Forumda konu ile ilgili aram yaptım ve genelde performansa dair yorumlar olduğunu gördüm. Bu nedenle yeni konu açmak zorunda kaldım.
    Öğrenmek istediğim şey, kara düzen dizel dediğimiz araçlardan karavan yapımına uygun panelvan, minibüs, dolmuş, vb. türden örneklere ihtiyacım var. İllede kara düzen dizel bir araç olsun demiyorum ancak yakıt ekonomisinde ciddi fark yaratacaksa tercih edeceğim. Karavan neredeyse her resmi tatil de ve hafta sonlarının yarısında kullanılacağından ekonomi önemli bir kıstas olacak.
    Vereceğiniz örnekler ve yorumlar için teşekkürler.

• Dostum, yazdıklarından birşey anlamadım fakat eski Transitleri ele alalım:

Normal dizellere göre daha sesli çalışırlar. Kamyon motoru gibi Sonra Normları daha eski olduğu için daha fazla karbon salınımı yapar, daha fazla duman atar. Daha fazla yakarlar. Biraz daha ağırdırlar. Ve beygir gücü ve torkları daha az olacağı içim çekişi daha az olur. Ama emin değilim bundan. Ama her türlü dizeli kullanırlar. Kırsal motprin olsun, yol kenarından fln.ayırt etmezler.

Bakacaksan 2005-2008 Transit, Sprinter, Master, Ducato fln.bakabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kara düzen dizeller, benzinliklerde kırsal motorin satılırken mantıklıydı. çünkü motorine göre ucuzdu. ancak devlet kırsal motorini kaldırıp tüm motorinleri euro dizel yaptı. bu yüzden, kara düzen bir dizelle, benzinli araca binmenin bir farkı yok. ikisi de çok yakıyor.
    yakıt ekonomisi istiyorsan common rail sistemi kullanan fransız motorlu bir araç bakacaksın.
  • Teşekkürler. Cevabınız için.
  • Bazen oldukça ucuza mazot görüyorum benzinliklerde. O mazotu dizel fiestam varken kullanmaya çekiniyordum. Ama kara düzen dizel bir araçta rahatça kullanırım diye bu tarz bir araç bakıyorum. Benzinde çok fazla oynama olmasa da, dizel de ciddi ucuz satan yerler görüyorum hala. Tabi sattıkları mazota kırsal filan demiyorlar. Geniş bi zamana yayarak inceleme araştırma safhasındayım.
  • Eski kasa h100 panelvan ,2005 model aşağısı karadüzen ve ucuz.

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Hemen listeme aldım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Karadüzen motor yani turbosuz ve pompalı motordan bahsediyosun ama bildiğim mazot canavarıdır onlar eurodizeli çok yakarlar daha az yaksın diye uğraşıp durursun ve yağ bile koyaan yakarlar karavan yaparsan seni çok yorar bunlar sürekli kullanımda yokuşlarda filan bayılırlar. Bu nedenle turbo beslemeli bir araç bak.

• ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    İş te ne koyarsan yakar kısmı cazip geliyor bana da. Her türlü mazot ve yağ karışımını yaktırırım diye düşünüyorum.
  • Ama işte diğer sıkıntı araç çekmiyor yağ ile.

• Kara düzen dediğiniz IDI motorlu olanlar. Indirect injection diye geçer.

Sonra transit, j9 da kullanılan direct injection motorlar geldi.

IDI motorlu bir araçla anca 70-80 km hızla gidersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 10 Mart 2015; 15:07:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakeerus

İş te ne koyarsan yakar kısmı cazip geliyor bana da. Her türlü mazot ve yağ karışımını yaktırırım diye düşünüyorum.

Biz de vardı çift kabin 1998 BMC Levend 1.8 52hp. tam bir kara düzen. yükle beraber 2,5 tonluk kamyonete 52 beygiri uygun gören mühendisler çok düşünmüşler mi acaba bu motoru. max hız 80km/h. zaten 100km/h falan gördüğünde araba uçacak sanıyodum öyle az falanda yakmıyordu, gitsin diye daha çok basıyorduk, gitmiyordu ama acımadan yakmaya devam ediyordu. sattık kurtulduk.
  • Ne koyarsan yakar ama, ne yazikki birçok örnek gördük yağ+mazot karışımı yüzünden araçların yandığı. Cebe yararlı ancak sağlık konusunda zararlı. Belli bir müddet sonra motorunda içine edileceğinden,siyah duman atmaya başlayacak araç muayeneye girdiğinde egzos emisyondan kalacak.

Ayrıca aracın iç ortam sıcaklığı için webasto kullanıcaksın,onun da adam gibi mazot ile çalışanı var ne yazikki. Araçta kullanacağınız yağ+mazot karışımı yakıtla çalışmayacak,ayriyetten onun için normal mazot depo vs yapılack.

Bence çok bulaşma eski tip motorlara.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.