Şimdi Ara

Kara Harp Okulu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son sene açık liseye geçtim. Bugün öylesine KHO sitesine baktığımda Lise ve dengi okullardan mezun olmak gerekiyor diyordu. Açık lise mezunlarıda başvuru yapabiliyormu acaba bilgisi olan varmı.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Oğuz HAN -- 8 Haziran 2017; 17:35:37 >

• Ben de son sene açık liseye geçmeyi düşünüyorum. Harp okulu açık liseden alım yapıyor mu öğrenebildiniz mi?
  • İmam hatip dahil bütün liseler başvurabiliyor.
  • Hocam ben meslek lisesi mezunuyum 98 liyim ne zaman nasıl başvuru yapacağım?
  • Artık bütün lise mezunları girebiliyor diye biliyorum. Ama eski bir askeri öğrenci olarak harp okulları ve astsubay meslek yüksekokullarının eskisi kadar prestiji kalmadığını söylüyorum. Taban puanları felan çok düşürdüler. Bunun sonuçlarını ilerde göreceğiz malesef.

Harp okulu düşünüyorsan MF'den hazırlan daha avantajlı olursun.
  • Nessqwe kullanıcısına yanıt
    Hocam ben harp okulu düşünüyorum sıralama ne kadar istiyor ayrıca ne zaman nasıl başvuru yapıyoruz?
  • batgem6 kullanıcısına yanıt
    Taban puan 1 yıl öncesine göre 140 puan düştü. Türk ordusunun yönetim kadrosunu oluşturacak okulların taban puanı şu anda 210 sen karar verebilirsin.

Astsubay meslek yüksekokullarına baraj puanını aşamayan öğrenciler girebiliyor. Ne dememi bekliyordun dostum ?
  • CaptainErturan kullanıcısına yanıt
    Harp okulu için ygs taban puanları bu yıl erkek öğrenciler için

YGS 1-2 : 198
    YGS 4-5-6 : 245

bu puanları alanlar hepsi mülakatlara çağırıldı.Şubat ayı gibi başvuru klavuzları yayınlanıyor. Ygs'den sonraki 10-15 gün içerisinde ön başvuruları alıyorlar.Haziran gibi mülakatlar başlıyor. Şu anda erken yani bu sene başvuranların mülakatları şu anda devam ediyor.

Lysde MF türünden daha çok alım yapılıyor.Adayların puan , mülakat ve spor puanlarına göre asil-yedek sıralaması oluşturuluyor ve asil adaylara çağrı yapılıyor.Eğer asillerden gelmeyenler olursa yedekleri çağırıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nessqwe -- 5 Ağustos 2017; 13:22:7 >
  • Deli gibi harp okulu istiyordum ama çağırmadılar erkeklere 160-180 gibi taban koyup kızları 350 ile çağırdılar hazır konusu gelmişken içimde kalanları yazıyım dedim yani çok seçici olduklarını düşünmüyorum artık erkekler adına
    Hocam daha dusuk değil miydi ham puanı?
  • Evet doğru sonradan ek çağrı yapıldı düzeltiyorum.

Harp okulları için

YGS 1-2 : 198
    YGS 4-5-6: 245

Astsubay Meslek yüksekokulları için

YGS 1-2: 163
    YGS 4 : 237
    YGS 5 : 206

olarak belirlenmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nessqwe -- 5 Ağustos 2017; 13:27:27 >
    Aynen hocam çok düşük peki bu spor mülakatları nasıl oluyor acaba ?
    Onun tablosu var şanlısın onda bile kolaylaştırma yapmışlar.

Spor mülakatında

Barfiks
    400 metre koşu
    Durarak atlama
    Top fırlatma
    Mekik

yaptırıyorlar. Performansına göre tablodan puanlama yapıyorlar.
    Hocam teşekkür ederim son bi sorum olacaktı? Ben 98 liyim meslek lisesi mezunuyum acaba kaç yıllarındakiler başvuruda bulunabiliyor?
    Normalde liseden mezun olduğun yıl ve müteakip yıl mülakatlara girilebiliyor. Bu sene 2015 mezunlarıda geçen sene darbe olaylarından mülakat aşamalarında hak kaybına uğradığı için girebiliyor. Mesela örnek veriyorum 2017 yılında mezun olduysan 2017 ve 2018 yılında mülakatlara girebilirsin.

Yaş sınırı unuttum 21 olması gerekiyor ayrıca 21 yaşından küçük olman gerekiyor mülakatlara gireceğin yıl.
    Peki hocam çok teşekkür ederim
    Rica ederim başarılar dostum
    Eyvallah hocam anlamadığım yer olursa bu konuda sorabilir miyim
    Tabi elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Hem herkes bilgilenmiş olur.
    Eyvallah
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.