Şimdi Ara

!!!!KARABASAN !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
4.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR DUYDUĞUM BİLGİLERE GÖRE KARABASANIN ŞAPKASINI TUTAN KİŞİ ONA İSTEDİĞİNİ YAPTIRABİLİYOMUŞ

BANA EN FAZLA 4-5 KERE GELMİŞTİR VE BAYA KORKMUŞTUM

SİZE HİÇ GELDİMİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vatan bekçisi -- 26 Mayıs 2007; 12:44:35 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Karabasan: Nedir ve Nasıl Başa Çıkılır?

Karabasan Nedir?

Karabasan, uyku felci olarak da bilinen ve uyku sırasında yaşanan geçici bir halüsinasyon türüdür. Uyku felci sırasında kişi uyanıktır ancak vücudu hareket edemez. Bu durum genellikle birkaç saniye veya birkaç dakika sürer ve korkutucu olabilir.

Karabasanın Belirtileri

Karabasan sırasında aşağıdakiler gibi belirtiler yaşayabilirsiniz:

• Vücudunuzun hareket edememesi
    • Nefes darlığı veya boğulma hissi
    • Göğsünüzde baskı veya ağırlık hissi
    • Hallüsinasyonlar (ör. gölgeler görmek, sesler duymak)

Karabasanın Nedenleri

Karabasanın tam nedeni bilinmemektedir, ancak aşağıdakiler gibi bazı faktörler riski artırabilir:

• Uyku yoksunluğu
    • Düzensiz uyku saatleri
    • Stres veya kaygı
    • Bazı ilaçlar
    • Narkolepsi gibi tıbbi durumlar

Karabasanın Tedavisi

Karabasan genellikle kendiliğinden geçer. Ancak, sık sık karabasan yaşıyorsanız, bir doktora görünmeniz önemlidir. Doktorunuz, altta yatan tıbbi durumları ekarte etmek ve tedavi seçeneklerini tartışmak için testler yapacaktır.

Karabasanla Başa Çıkma İpuçları

Karabasanla başa çıkmanıza yardımcı olabilecek bazı ipuçları şunlardır:

• Düzenli ve yeterli uyku alın.
    • Yatmadan önce stres atıcı aktivitelerden kaçının.
    • Yorgun hissetseniz bile uyku saatlerinizi bilerek değiştirin.
    • Karabasan şapkası alma veya benzeri halk inançlarına başvurmayın.
    • Doktorunuzla, stres ve kaygıyı yönetmek için ilaç veya terapi gibi tedavi seçeneklerini tartışın.

Sonuç

Karabasan, korkutucu olsa da genellikle ciddi olmayan bir durumdur. Düzenli uyku alışkanlıkları, stres yönetimi ve gerekirse tıbbi tedavi ile karabasanın sıklığını ve şiddetini azaltabilirsiniz. Bununla birlikte, sık veya şiddetli karabasan yaşıyorsanız, altta yatan tıbbi sorunları ekarte etmek için bir doktora danışmanız önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • YORUM NERDE KİMSEYE KARABASAN BASMADIMI
  • Karabasan dediğiniz şey uyku felcidir şapka falan fasa fiso
  • quote:

Orijinalden alıntı: radyasyo_N

Karabasan dediğiniz şey uyku felcidir şapka falan fasa fiso
    Karabasan Uykudan Ani Bir Şekilde Uyanıp Beyinimizin Tüm Fonksiyonlarını Tam Olarak Kullanamaması ...Karabasanda Eller Kollar Hareket Etmez.Bunun Açıklamasında Beyinin Kontrol Merkezinin Kendini Daha Uykuda Sanması Çok Ani Olan Bir Olay Çünkü..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faivelley

Karabasan Uykudan Ani Bir Şekilde Uyanıp Beyinimizin Tüm Fonksiyonlarını Tam Olarak Kullanamaması ...Karabasanda Eller Kollar Hareket Etmez.Bunun Açıklamasında Beyinin Kontrol Merkezinin Kendini Daha Uykuda Sanması Çok Ani Olan Bir Olay Çünkü..

Alıntıları Göster
    Şapka mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: YusufTimur

Şapka mı ?

Alıntıları Göster
    Şapka çıkartıyorum sana karabasan arkadaşın dediği gibi beynin kısmi felç geçirmesidir analog organlarını kontrol edememen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: southsayer

Şapka çıkartıyorum sana karabasan arkadaşın dediği gibi beynin kısmi felç geçirmesidir analog organlarını kontrol edememen.

Alıntıları Göster
    kimine göre şapka kimine göre ise iğne batır sonra o iğneyi duvara batır sen ölene kadar senin kölen olur diye duyumlar var BAŞLI BAŞINA TAM BİR SAÇMALIK BEN GÖRMEDİĞİM İÇİN BELKİ BANA SAÇMA GELİYODUR

• quote:

Orijinalden alıntı: TheMyTh_HeRo

kimine göre şapka kimine göre ise iğne batır sonra o iğneyi duvara batır sen ölene kadar senin kölen olur diye duyumlar var BAŞLI BAŞINA TAM BİR SAÇMALIK BEN GÖRMEDİĞİM İÇİN BELKİ BANA SAÇMA GELİYODUR

Alıntıları Göster
    karabasan basmadı basmasında

inanmam zaten böyle şeylere... mantıklı bi açıklaması wardırkii zaten yukarda yapılmış açıklamalar....

• quote:

Orijinalden alıntı: ..duygusuz..

karabasan basmadı basmasında

inanmam zaten böyle şeylere... mantıklı bi açıklaması wardırkii zaten yukarda yapılmış açıklamalar....

Alıntıları Göster
    şapkası yoksa ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clémentine

şapkası yoksa ...

Alıntıları Göster
    karabasan diye birşey yoktur ...

yukarıda ne ve nasıl olduğu açıklanmış zatn
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clémentine

şapkası yoksa ...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Clémentine

şapkası yoksa ...

Şapka yoksa z.ctın

• quote:

Orijinalden alıntı: Pretender

quote:

Orjinalden alıntı: Clémentine

şapkası yoksa ...

Şapka yoksa z.ctın

Alıntıları Göster
    kendisi benim elemanımdır

• quote:

Orijinalden alıntı: Birce

Alıntıları Göster
    konuyu açan arkadaşa basmış işte..demek varmış

• quote:

Orijinalden alıntı: Birce

Alıntıları Göster
    valla ben kara basarken arkadaşım şapkamı almıştı ondan sonrası malum .. doğrudur arkadaşın dedikleri

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-899B4D97F

valla ben kara basarken arkadaşım şapkamı almıştı ondan sonrası malum .. doğrudur arkadaşın dedikleri

Alıntıları Göster
    Edit ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cenk -- 26 Mayıs 2007; 21:30:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-899B4D97F

Alıntıları Göster
    Karabasan Hiç gelmedi ama...

Ne Olduğunu duydum.Bir arkadaş:

"Sihay bir gölge veya kapınızın veya çalışma masasının önenide duran beyaz adam.

Bir gün arkinin ablası gecenin ortasında uynamış beyaz adam görmüş.ertesi gün kapıyı kapatmış.bu seferde çalışma masasında belirmiş:S

• quote:

Orijinalden alıntı: KKochaKK

"Sihay bir gölge veya kapınızın veya çalışma masasının önenide duran beyaz adam.

Bir gün arkinin ablası gecenin ortasında uynamış beyaz adam görmüş.ertesi gün kapıyı kapatmış.bu seferde çalışma masasında belirmiş:S

Alıntıları Göster
    peki neden ayetel kürsi okuyunca gidiyor nas felak okuyunca hemen rahatlıyorsun hadi bununda bilimsel açıklamasını yapın

• quote:

Orijinalden alıntı: UcanHollandali

peki neden ayetel kürsi okuyunca gidiyor nas felak okuyunca hemen rahatlıyorsun hadi bununda bilimsel açıklamasını yapın

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: muhacir

O Ayetleri Söylerken Hafizanı Çalıştırıyorsun.Böylece Beyin Uyanıyor ve Gdiyor.

Bu kadar basit...

• quote:

Orijinalden alıntı: KKochaKK

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: onder6

ewlenme vakti gelmiştir onun

• quote:

Orijinalden alıntı: Tacox

quote:

Orjinalden alıntı: onder6

ewlenme vakti gelmiştir onun

Alıntıları Göster
    Normalde uykuya dalarken vucütta kasları felç eden bir hormon salgılanır ki uykuda iken hareket edilmesin diye.Beynin uyanmasıyla bu felç ortadan kalkar.Ancak bazen beyin ile vucüt aynı anda uyanamayabilir,beyin uyanır vucüt ise halen felç durumdadır.Bu 50-60 saniye gibi sürebilir,genelde bu arada beyin yine uykuya dalar veya vucüttaki felç ortadan kalkar hareket edebilirsiniz.Karabasan diye birşey yoktu.O felç anında insan panik içinde olduğundan ilginç şeyler görebilir veya beyin tam bir bilinç halinde değilse mesela rüyadan çıkamamışsa ama aynı anda çevreyi de algılıyorsa rüyanın bir 'projeksiyonunu'odanızda görebilirsiniz.Olay bundan ibaret gerisi fasa fiso.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.