Şimdi Ara

Karabasan (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
4.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • banda sınav döneminde olmuştu ya geçti bu aralar

• quote:

Orjinalden alıntı: EnerMaxTeo

quote:

Orjinalden alıntı: karabasan07

korkmayınn benimm
    niye giriyon len milletin evine. bide tokatlıyo

Görünce basın küfürü düyorlar bassakmı bak yabancı değilmiş

• quote:

Karabasan, bilimsel olarak "uyku felci" diye tanımlanır. Uyku ile uyanıklık arasında gerçekleşir. Kişi aslında uyanmıştır, fakat beyninin bazı fonksiyonları açık değildir. Bu gibi durumlarda hayal gücünüze ve bilinçaltınıza göre değişen çeşitli sanrılar görebilirsiniz.

@Challenger kardeş ağzina sağlık..

adam ne güzel anlatmış işte alala
    inanmak istemebilirsiniz belki dostlarım ama herşey beyinde
  • quote:

Orjinalden alıntı: mr.logic

quote:

Karabasan, bilimsel olarak "uyku felci" diye tanımlanır. Uyku ile uyanıklık arasında gerçekleşir. Kişi aslında uyanmıştır, fakat beyninin bazı fonksiyonları açık değildir. Bu gibi durumlarda hayal gücünüze ve bilinçaltınıza göre değişen çeşitli sanrılar görebilirsiniz.

@Challenger kardeş ağzina sağlık..

adam ne güzel anlatmış işte alala
    inanmak istemebilirsiniz belki dostlarım ama herşey beyinde

@challenger a yonelttigim soru senin icinde gecerli mr.logic_? Bana mantikli bir cwp ver bende fikrimi degistirim

• quote:

Orjinalden alıntı: EnerMaxTeo

quote:

Orjinalden alıntı: karabasan07

korkmayınn benimm
    niye giriyon len milletin evine. bide tokatlıyo

anlaman için yaşaman lazım küçük kardeşim...

• ben 2 senedir doğru düzgün rüya bile görmüyorum yaw nasıl beceriyonuz karabasan olayını.sağ tarafa yatın.ayet-el kürsi sonra da bi ihlas 3 fatiha okuyun.bi şey olmaz kasmayın o kadar kendinizi.yoksa karabasanı basılan mı bilir diyonuz

not:rüya hep görülür ama hatırlanmaz yani ama ben hatırlamıyom da.
  • Geçenlerde de bir kız arkadaşımın başına geldi.Kız uyurken birşey gelip ona ellemeye başlamış(Taciz şeklinde).Kız korkudan yorganın altında iyice büzülmüş.Dediğine göre ona dokunan şeyin elleri ince uzunmuş.Daha sonra o şey kızın yanına yatmaya çalışmış.Yorganı kaldırmaya çalışmış.Kızda yorganı bırakmamış.Bir süre sonra da gitmiş...

Benimde başıma benzeri bir olay geldi.Yatmadan önce Ayet el-kürsi okuyorum.Ve cevşen yazdırdım.Artık sorun yok.
  • Karabasana inanmam çünkü bilimsel açıklaması uyku felci! Beyniniz uyanıyor ama beden olduğu gibi kalıyor, o yüzden çığlık atamıyor, hareket edemiyor gibi hissediyorsunuz ...

O durumda yapılcak tek şey tamamen uyanmayı beklemek
  • tamam, karabasan dediğimiz olay uyku felci olarak açıklığa kavuşmuştur, ama her durumda benim için bu korkutucu oluyor yani herşeyi görebilmek duyabilmek fakat tek bir kasın bile çalışmaması.

bir de şu var , bana karabasan gelince bazı görüntüler görüyorum, mesela en son 3 gün önce karabasan geldi , gözlerimi açtığımda tam başımın yanında köpek vardı ve ben kendimi sona kadar zorlayarak kalktım. bazende gölgler şekil alıp haraket ediyor.

birde şunu unutmayın, herşeyin bilimsel açıklaması yoktur.
  • Wikipedia'da okumuştum galiba :Aslında karabasan diye bir şey yoktur.İnsan uyukuya dalmaya başlayınca ilk 15 dakika içerisinde beyin vücudun uyuşmasını sağlamak için bir bir hormon salgılatır.Bu vücudun bir güvenlik sistemidir yoksa rüyada yapılan her hareketi vücut da yapardı. Hatta bu hormonun salgilanmadığı bir hastalık var ...İşte hepimiz biliriz,hani daha yeni yeni uykuya dalarken mesela rüyada bir çukur falan görünce atlamaya çalışırız,hem rüyadada atlarız hemde yataktanda fırlarız işte o anda beyin uykuya dalmıştır ama vücut henüz uyanıktır.Bu karabasan denilen olay da bunun tam tersi.Önce beyin uyanır fakat vücut halen uyku halindedir!Bu birkaç dakika sürer sonra ya vücut da uyanır yada vücut uyanmadan beyin tekrar uykuya dalar.O arada görülen ''cinler hayaletler öcüler'' ise o felç olmanın paniği ve uyku sersemliğinden dolayı sizin hayal gücünüzün ürünleridir....

• quote:

Orjinalden alıntı: Basar

Karabasana inanmam çünkü bilimsel açıklaması uyku felci! Beyniniz uyanıyor ama beden olduğu gibi kalıyor, o yüzden çığlık atamıyor, hareket edemiyor gibi hissediyorsunuz ...

Hayatta herşeyi bilim açıklayamaz...Bazı şeyleri yaşamak gerekir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: qtq

quote:

Karabasana inanmam çünkü bilimsel açıklaması uyku felci! Beyniniz uyanıyor ama beden olduğu gibi kalıyor, o yüzden çığlık atamıyor, hareket edemiyor gibi hissediyorsunuz ...

herşeyin bilimsel açıkaması var demedim, karabasan diye adlandırdığınız olayın bilimsel açıklaması var, lütfen anladıktan sora yorum yapın

• quote:

Orjinalden alıntı: chapkkin

Wikipedia'da okumuştum galiba :Aslında karabasan diye bir şey yoktur.İnsan uyukuya dalmaya başlayınca ilk 15 dakika içerisinde beyin vücudun uyuşmasını sağlamak için bir bir hormon salgılatır.Bu vücudun bir güvenlik sistemidir yoksa rüyada yapılan her hareketi vücut da yapardı. Hatta bu hormonun salgilanmadığı bir hastalık var ...İşte hepimiz biliriz,hani daha yeni yeni uykuya dalarken mesela rüyada bir çukur falan görünce atlamaya çalışırız,hem rüyadada atlarız hemde yataktanda fırlarız işte o anda beyin uykuya dalmıştır ama vücut henüz uyanıktır.Bu karabasan denilen olay da bunun tam tersi.Önce beyin uyanır fakat vücut halen uyku halindedir!Bu birkaç dakika sürer sonra ya vücut da uyanır yada vücut uyanmadan beyin tekrar uykuya dalar.O arada görülen ''cinler hayaletler öcüler'' ise o felç olmanın paniği ve uyku sersemliğinden dolayı sizin hayal gücünüzün ürünleridir....

Tamamen katılıyorum ayrıca biri çok zevkli dedi onada katılıyorum

Bende Geçen yazın sonlarında Zonguldakta halamlardayken yaşadım bu uyku felci olayını..

Sabah 6 gibiydi uyandım ama ne hareket edebiliyorum ne konuşabiliyorum derken aklıma forumlarda okuduklarım geldi.. İlk önce karabasan hikayeleri geldi sonra yine okuduğum bilimsel açıklama geldi ve rahatladım.. Ama zevki gerçekten bi başka oluyor Bunun bi önlem olduğunu da biliyosunuz sanırım bu uyku felci olayı olmasa hiç anlamadan açık pencereden düşebilir veya evden çıkıp gidebilirdiniz

• quote:

quote:

quote:

herşeyin bilimsel açıkaması var demedim, karabasan diye adlandırdığınız olayın bilimsel açıklaması var, lütfen anladıktan sora yorum yapın

Bende bilimadamların karabasan konusunda araştırma yaparken olaya birebir şahit olup olmadıklarını sorguluyorum.Belki bu tür olaylarla karşılaşan insanları gözlem altında tutdular, incelediler ve bazen uyurken hareketsiz hale geldiklerini fakat uyanık olduklarını gördüler.Fakat o sırada karabasanı gördüler mi?...Muhtemelen görmemişlerdir.Ve bu sebepten dolayıda olaya uyku felci demişlerdir.

• Bilimin açıklayamdığı çoook şey var ... kardeş abdest al dua nı oku yat aklına getirmemeye çalış.

hayatını sorgula biraz istersen ters giden birşeyler var mı ? değerlendir
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bende bilimadamların karabasan konusunda araştırma yaparken olaya birebir şahit olup olmadıklarını sorguluyorum.Belki bu tür olaylarla karşılaşan insanları gözlem altında tutdular, incelediler ve bazen uyurken hareketsiz hale geldiklerini fakat uyanık olduklarını gördüler.Fakat o sırada karabasanı gördüler mi?...Muhtemelen görmemişlerdir.Ve bu sebepten dolayıda olaya uyku felci demişlerdir.

karabasanı gören var mı ki?? bu olaya karabasan diyorsunuz ... kendini uzaktan görme olayı mı artık bilemiycem ... eğer karabasanı gören varsa rica ediyorum anlatsın ... bu gece onu düşler düşler belki ben de görürüm! bence hoş bi olay, ayna dışında kendinizi görüyorsunuz .. bi nevi uçuyorsunuz .. uçarken çığlık atmaya niye çalışasın ki ... karabasan diye bi yaratık görüyorsanız o ayrı tabi

• quote:

Orjinalden alıntı: muratcorpse

quote:

Orjinalden alıntı: Loop

Kendini uyurken gördüysen astral seyahate çıkıosun demektir. NEden bu yeteneği kullanmıyorsun?

Yani ruhumu vücudumdan ayri gezdirebiliyorum oyle mi_?

Öle değil de. Vucudunu görmen demek, astral bedenini vucudundan çıkarttığın anlamına gelir. Bölece istediğin yerleri görebilirsin. İStediğin kişilerin yanına gidebilirsin. Real dünyadasın yani...
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratcorpse
    Bide sana soru sormak isterim. Peki sen karabasanın bilimsel oldugunu bilinc altina yerlestirmissen ve ayetel kurs-i okuyunca bunun birseye fayda etmiyecegini bilinc altina yerlestirmissen o zaman nasil bisiy cikicak ortaya. Ben ruhani oldugunu dusunuyorum sense bilimsel oldugunu dusunuyosun. Bu konuda kesin bi kanit yok. Sen simdi hangisine inaniyosun.

Bilinç altına sen hükmedemezsin. Bu nedenle bilinç altının nasıl davranacağını bilemezsin. Bilinç altına bu bir geçici felç ve gördüklerm sanrı diye yerleşmiş olsa da sen sanrı gördüğünde korkarsın (bunu çok yaşıyorum). Fakat bilincin açıktır, sanrı dersin, ama yine de korkarsın.

Kesin kanıt olmadığını nereden çıkardın. Doktor musun? Biraz bilimsel kitapları kurcalarsan kanıtları da bulursun, nasıl oluştuğunu da. Sizin bilmediğiniz şey, gerçekte yok diye bir şey asla olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 11 Ekim 2006; 18:33:37 >

• Bu arada yan yat diyen arkadaşlara, peki yan yatınca da oluyor dersem ne diyecekler? 1-2 defa da yan yatınca yaşadım.

Tekrar ediyorum, karabasan dediğiniz şeyi gündüz gördüm. Saat 8:30 - 9:00 arası. O zaman bana akbasan mı geldi?

Biraz bilimsel kitap okuyun. Sizin bilimin açıklayamadığı şey dediğiniz bir sürü şey aslında çoktan açıklanmış. Ama siz bilmiyorsunuz ve suçu bilime atıyorsunuz.

Lütfen biraz araştırın. Bunu sürekli sanrılar gören birisi olarak söylüyorum. İnsanı karanlıkta vs. korkutan en büyük şey bilinçaltıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: olmazböyleşey

Bilimin açıklayamdığı çoook şey var ... kardeş abdest al dua nı oku yat aklına getirmemeye çalış.

hayatını sorgula biraz istersen ters giden birşeyler var mı ? değerlendir

Mantığını sorgulayıp biraz kitap okusan?

Abdest al, dua oku, bu ayrı bir olay. Ama din ile bu tür konuları bağdaştırmanız hurafeye inanmaktan öte gidemez. Üstelik İslam hurafelere inanmayı yasak etmişken.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.