Şimdi Ara

Karabasan (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
4.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Challenger

quote:

Orjinalden alıntı: mremre

okundu senin yazdiklarin harbiden cin gelenleri sen bilmiyorsun galiba
    benim anneme cok geliodu bu cinlerden
    harbici olarak ruyasinda gelio bacagina eliyle bastirio ve orasi kalktigi vakit agrio
    baska bi arkadasimda ise cocuk resmen nobet geciriodu
    o cinleri goruyordu fakat biz goremiyorduk
    bunun bilimsel aciklamasi olmaz ilimsel aciklamasi olur

Herşeyin bilimsel açıklaması olur. Arkadaşının da annenin de yaşadığı bir psikolojik danışman ve antidepresan tarzı ilaçlarla giderilebilir.

Bendede olmustu boynumun dis gorunusunde bisiy yok fakat tshirt giyince yakasinin degmesi bile acitmaya yetiyodu. mremre ye katiliyorum bilimsel aciklamasi olmaz

• quote:

Orjinalden alıntı: Loop

Kendini uyurken gördüysen astral seyahate çıkıosun demektir. NEden bu yeteneği kullanmıyorsun?

zaten karabasandan şikayetçi, sen bir de başka şeylere yönlendiyorsun, arkadaşı seyehat diye bir yerlere göndereceksin, ondan sonra .....
  • Valla bende görüyodum. Yatmadan önce ayetel kürsi okudum. görmedim. Ama böle birşey maneviyatla alakalı olabilir
  • Ayet-el Kürsi' yi ben de bilirim ve okurum. Ancak buna rağmen neden görüyorum dersiniz? Peki siz neden okuyunca görmüyorsunuz?

Aradaki fark şu: Ben bunun "uyku felci" olduğunu biliyorum ve Ayet-el Kürsi okumamla bir ilgisi olmadığını biliyorum. Sizse Ayet-el Kürsi okuyunca bunu engelleyeceğini düşünüyor ve bunun rahatlığıyla yatıyorsunuz. Böylelikle bilinçaltınız bu oyunu oynamıyor size.

Bu arada bilimsel açıklaması olamaz diyen arkadaşlar sanırım bilim konusunda otoriteler.
  • Tuaf gelebilir ama karabasan bana çok az olur olduğundada aldığım zevki anlatamam elin kolun bağlı kalıyor bi şey yapamıyorsun ama şuurun tam yerinde değil tuaf güzel bi duygu bence
  • bazen bir gecede 5 defa gördüğüm oluyor ama 4-5 aydır görmüyorum
    ama ben hiçbir sey görmüyorum sadece gözlerim açık ve kıpırdayamıyorum
    ilk gördüğüm zamanı anlatayım
    sabah uyandım yani uyandığımı sandım,kalkacaktımki hareket edemedim elimi yatağımın yanındaki bilgisiyar masasına vurmaya çalıştım.ne yapsam fayda etmedi.sonunda vurdum tabi.ama öyle bir hızla vurdumki elim kırılıyordu.sonra anavrat küfrettim karabasana
  • quote:

Orjinalden alıntı: Robinson_Crusoe

Tuaf gelebilir ama karabasan bana çok az olur olduğundada aldığım zevki anlatamam elin kolun bağlı kalıyor bi şey yapamıyorsun ama şuurun tam yerinde değil tuaf güzel bi duygu bence

Çünkü haraket edemediğin için tüm kaslarını kasıyorsun. Aynı meni gelmesi durumunda olduğu gibi bir çok kasın kasılıyor.
  • quote:

Karabasan, bilimsel olarak "uyku felci" diye tanımlanır. Uyku ile uyanıklık arasında gerçekleşir. Kişi aslında uyanmıştır, fakat beyninin bazı fonksiyonları açık değildir. Bu gibi durumlarda hayal gücünüze ve bilinçaltınıza göre değişen çeşitli sanrılar görebilirsiniz.

Korkmayın, ruhani bir olay değil, en büyük nedeni yorgunluk ve uykusuzluk. Her insan bunu hayatında 1 kere dahi olsa yaşar. Ben bir dönem haftada 3-4 defa yaşıyordum. Ancak herhangi bir sanrı görmedim. Ayrıca illa gece olmuyor, gündüz olanları da gördüm.

aynen öyle ben genelde korkunca görüyom ama huzurlu olunca olmuyo
  • Çoğu arkadaş dalgasına cevap vermiş ama bu karabasan denilen olay gerçekten iğrençtir. İnsan bir müddet sonra uyumaya korkar hale gelir.

Şimdi ben de bir cevap yazıcam ama yeminle dalga geçmek için değil.

Digiturk te Dr. House diye bir dizi var ve 2 bölümünde karabasan tarzı konular işlendi.

- Bir tanesinde genç bir çocuk korkunç kabuslar görüyor. Meğer öksürük ilacı diye yanlış bir ilaç kullanıyormuş. Ayrıca uyuşturucu amaçlı hap kullanırken o hapları kesmek için lens suyu benzeri bir madde kullanıyormuş. Bu da bir çeşit beyinde enfeksyona sebep olmuş vs.
    - Diğerinde bi kadın gaipten sesler duyuyordu, onda da sanırım beyinde minik bir tümör tespit edildi.

Tabi yukarıda anlattıklarım "sen de de böyle" demek için değil. Bu karabasan denilen illet "Challenger" arkadaşımızın da belirttiği gibi ruhani bir olay değil. Dünyanın her yerinde görülen ve tedavi edilebilen bir durum. Adamlar karabasandan kurtulmak için Ayet-el Kürsi okumuyorlar veya istavroz çıkarmıyorlar. Bence bu sorunla bu kadar sık karşılaşıyorsan mutlaka doktora görün.

• quote:

quote:

Tuaf gelebilir ama karabasan bana çok az olur olduğundada aldığım zevki anlatamam elin kolun bağlı kalıyor bi şey yapamıyorsun ama şuurun tam yerinde değil tuaf güzel bi duygu bence

Çünkü haraket edemediğin için tüm kaslarını kasıyorsun. Aynı meni gelmesi durumunda olduğu gibi bir çok kasın kasılıyor.

Tüm kaslarını kasıyorsun lafini tuttum

Bide sana soru sormak isterim. Peki sen karabasanın bilimsel oldugunu bilinc altina yerlestirmissen ve ayetel kurs-i okuyunca bunun birseye fayda etmiyecegini bilinc altina yerlestirmissen o zaman nasil bisiy cikicak ortaya. Ben ruhani oldugunu dusunuyorum sense bilimsel oldugunu dusunuyosun. Bu konuda kesin bi kanit yok. Sen simdi hangisine inaniyosun.

• hocam bikerede bana gelsinler ne olur. o karabasanın anasından girdim bacısından cıktım yok abi gelmiyo.
  • Bendede çok olurdu ayet-el kürsi nas suresi vs hepsini okur yatarım ama olacaksa gene olur genelde düz yatmamaya özen gösterin arkadaşlar yan yatın en iyi önerim bu olur genelde düzgün nefes alamadığınızda bilinç altınız sizi birisi boğuyormuş gibi üstünüze bastırıp hareket ettirmiyormuş gibi algılarız uyku modunda olduğumuz için çeşitli halisünasyonlar rüyalar görürüz gerçekten çok kötü birşeydir yani hakkaten insanın tüm bir gününü berbat edebilir hatta kalıcı fobiler oluşturabilir bu yüzden bunun ruhani bir olaydan çok uyku sırasında kasılma nefes alamama daralma yanlış yatma veya çok tok yatma gibi olaylardan olduğunu bilin aklınıza böyle şeyler getirmeyin ama tedbiri elden bırakmamakta yarar var okumaya üflemeye devam Ne zaman düz yatsam olur o yüzden hep yan yatarım.

• quote:

Orjinalden alıntı: muratcorpse

quote:

quote:

Tüm kaslarını kasıyorsun lafini tuttum

Bide sana soru sormak isterim. Peki sen karabasanın bilimsel oldugunu bilinc altina yerlestirmissen ve ayetel kurs-i okuyunca bunun birseye fayda etmiyecegini bilinc altina yerlestirmissen o zaman nasil bisiy cikicak ortaya. Ben ruhani oldugunu dusunuyorum sense bilimsel oldugunu dusunuyosun. Bu konuda kesin bi kanit yok. Sen simdi hangisine inaniyosun.

Karabasan benim benim yarattığım bi şey olduğuna göre o yüzden pek etkilenmiyorum biraz daha derine inecek olursak aslında karabasanda yok evde yok uykuda yok yaşadığımız tek bir an var o da şu an imzamı daha dikkatli oku

• quote:

Orjinalden alıntı: LaNcErJaCk

Bendede çok olurdu ayet-el kürsi nas suresi vs hepsini okur yatarım ama olacaksa gene olur genelde düz yatmamaya özen gösterin arkadaşlar yan yatın en iyi önerim bu olur genelde düzgün nefes alamadığınızda bilinç altınız sizi birisi boğuyormuş gibi üstünüze bastırıp hareket ettirmiyormuş gibi algılarız uyku modunda olduğumuz için çeşitli halisünasyonlar rüyalar görürüz gerçekten çok kötü birşeydir yani hakkaten insanın tüm bir gününü berbat edebilir hatta kalıcı fobiler oluşturabilir bu yüzden bunun ruhani bir olaydan çok uyku sırasında kasılma nefes alamama daralma yanlış yatma veya çok tok yatma gibi olaylardan olduğunu bilin aklınıza böyle şeyler getirmeyin ama tedbiri elden bırakmamakta yarar var okumaya üflemeye devam Ne zaman düz yatsam olur o yüzden hep yan yatarım.

+1 HAKLISIN GALİBA

• quote:

Ayet-el Kürsi' yi ben de bilirim ve okurum. Ancak buna rağmen neden görüyorum dersiniz? Peki siz neden okuyunca görmüyorsunuz?

Aradaki fark şu: Ben bunun "uyku felci" olduğunu biliyorum ve Ayet-el Kürsi okumamla bir ilgisi olmadığını biliyorum. Sizse Ayet-el Kürsi okuyunca bunu engelleyeceğini düşünüyor ve bunun rahatlığıyla yatıyorsunuz. Böylelikle bilinçaltınız bu oyunu oynamıyor size.

Bu arada bilimsel açıklaması olamaz diyen arkadaşlar sanırım bilim konusunda otoriteler.

bu ikilemi ben de çok sık yaşadım ya. çok karabasan görürüm eskiden kıpırdatmazdı şimdi tokat benzeri şeyler yiyorum gece uyurken.ama bilincaltımı yoksa gerçekten cinler mi yapıyor karar veremedim.

• korkmayınn benimm
  • yüzün yukarı değil de yan yatman daha faydalı olur bu karabasan için. arkadaşların dedikleri gibi aslında uyanmışsındır ama beyin seni hala uykuda zannetmektedir. bu yüzden kıpırdayamazsın. birdahaki sefere bunu hatırlayıp korkmazsan kötü şeyler hayal etmezsin.
  • bundan 4 sene öncede bi gece yarısı kendi istediğim dışında gözlerim hafifce açıldı o an bişeyin bana yaklaştığını ve yüz yüze geldiğimizi hissettim ve çok korkmuştum.Bağırmaya hareket etmeye çalışmama rağmen 30-35 saniye hiç bişey yapamamıştım.Sonrasında zaten bütün apartman yerinden fırladı sesimle.

Bazende Tam uykuya dalmak üzereyken isteğim dışında anlamsızca bağırıyorum.Elimde olmadan ağzımdan tek kelime çıkıyo ve sonra kendime geliyorum.

1 sene önceye kadar da sağ kulağım üzerine yatamıyordum.Yastıktan nefes sesleri geliyordu benim nefes alış ritmimde nefes aldığını hisstediyodum.
  • kesinlikle bilimsel... sıkıntılı ve korkuyor oldugunda oluyor... ben mesela bir olaydan korkuyordum. çok düşündüm gece yatmadan sonra "karabasan" olarak tabir ettigimiz olayı yaşadım... şuan içim rahat hiç bir sorun yaşamıyorum. Kesinlikle bilimsel
  • quote:

Orjinalden alıntı: karabasan07

korkmayınn benimm
    niye giriyon len milletin evine. bide tokatlıyo
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.