Şimdi Ara

Karabasan (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
4.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR KARABASAN DİNİMİZDE KABUL EDİLEN BİR VARLIKTIR.BUNU BİLİME BAĞLAYANLARA SÖYLÜYORUM.ARKADAŞIN BAŞINA GELEN O MUDUR BİLEMEM AMA KARABASAN GERÇEKTİR DİNMİZDE.BU VARLIĞIN AVUCUNUN ORTASI DELİKTİR VE İNSANIN AĞZINI KAPATIR O YÜZDEN BAĞIRIRISIN AMA KİMSE DUYMAZ SEN BAĞIRDIN SANIRSIN.BENDE BAZEN YAŞIYORUM.HERKESİN BAŞINA GELEBİLİR.DUA OKUMAYI TAVSİYE EDEN ARKADAŞLAR HAKLI.DUA SADECE BİLİMSEL OLSUN OLMASIN İŞLERDE OKUNMAZ DUA HERZMAN HERİŞE BAŞLARKEN OKUNUR.ŞEYTANDAN ALLAHA SIĞINILIR.
    EFNDİİMİZ GİBİ GECE YATMADAN ABDEST ALMAYI İHLAS-FELAK-NAS SURELERİNİ OKUYUP TÜM VÜCÜDUNUZA SÜRERSİNİZ VE SAĞ TARAFINIZA YATRSINIZ.BİRDE AYETEL KURSİ KESİNLİKLE OKUNMALI ÇÜNKÜ OKUYANINI BAŞINA BİE MELEK BIRAKILIR VE SABAHA KADAR ONU KORUR.
    BEN O VARLIKTAN HİÇ KORKMUYORUM HATTA GELECEĞİ ZAMAN HİSSEDEBİLİYORUM SIKILMAYA BAŞLIYOR İNSAN.OZMAN YAPABİLİRSENİZ UYANMAYA ÇALIŞIN GÖZÜNÜZÜ AÇTINIZMI DAHA DOĞRUSU PARMAĞINIZI BİLE OYNATTINIZMI BIRAKIR GİDER.AKLINIZDA OLSUN.
    ALLAH BİZE YETER O RAHMANDIR RAHİMDİR.TÜM KULLARINI KORUR SADECE EL AÇIP İHLASLA DUA ETMEK YETER.S.ALEYKÜM.

• quote:

Orjinalden alıntı: mremre

arkadaslar herkesin yasadigi seyler ve iradesi farkli herkes ayni tepkiyi gostericek diye bir kaide yok...olayi maddesellestirmeyelim bu acik ve net ruhani bir olaydir...challenger sen oku diyorsun ama kim yazmis bunlarla alakali birseyleri aciklarsan sevinirim ayrica yazan kisi muslumanmiymis ?bunlarda onemli seyler
    astral seyahat denen bir muhabbet var sadece guluyorum yani...onun gibi birsey olmasin diye diyorum...

Söz konusu olayın müslümanlıkla ne ilgisi var? Aynı olay Hristiyan, Musevi, Budist vs. mitlerinde de var. Yani karabasan olayı sadece Müslümanlar tarafından yanlış bir şekilde ruhanileştirilimiş değil. Birçok katolik hristiyan da karabasan olayını ruhani sanıyor.

Açın, beyin veya psikoloji ile ilgili herhangi bir bilimsel kitabı, bu olayın anlatımını bulabilirsiniz.

Ama illa kitap ismi vermemi istiyorsanız, Carl Sagan' ın "Karanlık Bir Dünya' da Bilimin Mum Işığı" adlı kitabını okuyabilirsiniz. Bu ve buna benzer bir sürü "ruhani" sanılan olayların ve uzaylı ziyareti, cadı büyüleri gibi konuların aslında nasıl düzmece olduğunu, insanların batıl inançlarından kaynaklandığını anlatan bir kitaptır. Tavsiye ederim.

Özellikle sanrı görme ve uzaylı ziyaretleri konularında oldukça geniş anlatım var. Yaşanmış gerçek psikolojik vakalar da örnek verilmiş.

Bu arada, popüler kültür artık karabasan gibi olayları ruhaniyetle değil uzaylılarla bağdaştırmış durumda. Karabasan geldiği zaman (yani aslında uyku felci olduğunda), sanrı gören insanlar artık "karabasan" diye bir yaratığın değil, bir grup uzaylının kendisini kaçırdığını iddia ediyor. Yani kültür farklılıkları, bu tür olaylara farklı yorumlar getirilmesine neden oluyor. Örneğin popüler kültürde insanlar uzaylılar tarafından kaçırıldığını iddia ederken, katolik hristiyanlar bir iblis gördüklerini, müslümanlar da (tabi araştırmamış, bu konuları okumamış) karabasan diye bir yaratığın geldiğini iddia ediyor.

Bundan birkaç yüz yıl önce insanlar karabasan gibi şeyler gördüğünü iddia ettiğinde daha tuhaf inançlara sahipti. Sizin ruhaniyet diye tanımladığınız şey, her geçen gün değişiyor. İnsanlar kültürel etkenlere göre (din veya bilim kurgu güdümlü toplumlarda) farklı farklı yorumlar yapıyor.

Lütfen. İslam bu değil. Açın kitapları okuyun.

• quote:

Orjinalden alıntı: fsoft

ARKADAŞLAR KARABASAN DİNİMİZDE KABUL EDİLEN BİR VARLIKTIR.BUNU BİLİME BAĞLAYANLARA SÖYLÜYORUM.ARKADAŞIN BAŞINA GELEN O MUDUR BİLEMEM AMA KARABASAN GERÇEKTİR DİNMİZDE.BU VARLIĞIN AVUCUNUN ORTASI DELİKTİR VE İNSANIN AĞZINI KAPATIR O YÜZDEN BAĞIRIRISIN AMA KİMSE DUYMAZ SEN BAĞIRDIN SANIRSIN.BENDE BAZEN YAŞIYORUM.HERKESİN BAŞINA GELEBİLİR.DUA OKUMAYI TAVSİYE EDEN ARKADAŞLAR HAKLI.DUA SADECE BİLİMSEL OLSUN OLMASIN İŞLERDE OKUNMAZ DUA HERZMAN HERİŞE BAŞLARKEN OKUNUR.ŞEYTANDAN ALLAHA SIĞINILIR.
    EFNDİİMİZ GİBİ GECE YATMADAN ABDEST ALMAYI İHLAS-FELAK-NAS SURELERİNİ OKUYUP TÜM VÜCÜDUNUZA SÜRERSİNİZ VE SAĞ TARAFINIZA YATRSINIZ.BİRDE AYETEL KURSİ KESİNLİKLE OKUNMALI ÇÜNKÜ OKUYANINI BAŞINA BİE MELEK BIRAKILIR VE SABAHA KADAR ONU KORUR.
    BEN O VARLIKTAN HİÇ KORKMUYORUM HATTA GELECEĞİ ZAMAN HİSSEDEBİLİYORUM SIKILMAYA BAŞLIYOR İNSAN.OZMAN YAPABİLİRSENİZ UYANMAYA ÇALIŞIN GÖZÜNÜZÜ AÇTINIZMI DAHA DOĞRUSU PARMAĞINIZI BİLE OYNATTINIZMI BIRAKIR GİDER.AKLINIZDA OLSUN.
    ALLAH BİZE YETER O RAHMANDIR RAHİMDİR.TÜM KULLARINI KORUR SADECE EL AÇIP İHLASLA DUA ETMEK YETER.S.ALEYKÜM.

Bahsettiğin avcu delikmiş bilmemneymiş tamamen uydurmadır. Bana açıp Kur' an-ı Kerim mealinden bununla ilgili tek bir ayet göster. Avcunun delik olduğunu, insanın ağzını kapattığını falan anlatan. Bilmem kimin kitabında var deme sakın. Çünkü İslam dini, dini konular için Kuran' dan başka kaynak kabul etmez.

• kuranda yapilacak hersey yazilmamistir arkadasim
    sonrasinda sunnetler gelir Efendimiz(s.a.v.)in yaptigi hareketler
    sonrasinda hadisler gelir
    bu boyle devam eder gelir...
  • quote:

..........

Abdesi, İhlas-Felak-Nas surelerini anladıkda bu sağ tarafa yatma olayı nedir ya. Olayı bu kadar dar kalıplara sokmayın sağ yatarsan gelmez sola yatarsan gelir bunlar hikaye. Duanı yap yat gerisi kader. Yatış pozisyonunla bunun hiçbir alakası yok. Ayetel Kürs-i ise herkes tarafından bilinmesi gereken faziletli bir duadır düzenli olarakda okurum.

TERKAR SÖYLÜYORUM HALK ARASINDA KARABASAN DİYE TABİR EDİLEN OLAYLA SIK SIK KARŞILAŞILIYORSA MUTLAKA BİR NÖROLOĞA MUAYNE OLUNMALIDIR. SORUN SİNİRSEL BİR İŞLEYİŞ BOZUKLUĞU OLABİLİR.

• Uff dün gece yatmadan önce bu başlığa girmiştim, biraz tırstım ve TV açık yattım Bu arada saçmalamayın arkadaşlar, neresi ruhani olay bunun. Herşey beyinde olup bitiyor. Cami hocasına sorarsanız tabi ki cindir filan diye zırvalar... Hurafelere inanmayın. Bilim diye birşey var, eğer bilim bu durumu açıklayabiliyorsa daha fazla irdelemeye gerek yok cinmişde bilmem neymişde... Kedidir kedi

Daha önce hiç yaşamadım böyle bir olay, aslında baya merak ettim Sahurda karnımı davul gibi doldurup, düz yatayım. Bakalım ne olacak (Evet kendim kaşındım )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathWarrior -- 12 Ekim 2006; 13:42:31 >

• karabasan olayına çözümüde yazayım tee 1 yıl önce yazmıştım ama olsun

4 adet spot ışık alıyoruz odamızın dört köşesine monte ediyoruz. butonunu avcumuzun içine alıp yatıyoruz. karabasan geldiği an butona basıyoruz.. aydınlık olunca bu karabasan kuyruğunu sıkıştırıp kaçar zaten kaçmazsada ışıkta siz üstün olursunuz koyun kafaya bi tane indirin aşşa kafese koyun. ertesi gün karabasana etek giydirip sokaklarda dolaştırırsınız ibret-i alem olarak

hayır anlamadığım şey karabasandan neden korkuluyor. neden "korku" duygusunu yerleştirmiş insanlara bu varlık. karabasanın zararlı olduğu kanısına nereden varıldı. lan bi zararını gördünüzmü elemanın. hayır iki dakika görünüyor size işte görünsün bırakın yahu. ertesi günü sokağa çıktığınızda karabasandan çok daha korkunç iğrenç insanlara denk geldiğiniz oluyor mutlaka. onlardan niye korkmuyosunuz :D bu karabasan geldi canınızı yaktımı yoo çimdikledimi yoo öldürdümü yoo. ee iki dakka hareket etmiyorsunuz bırakın onunda zevki bu demek

korkmayın şu elemandan ya öldürecek değil ya sizi. kim bilir belki o da sizin bu tavrınızdan dolayı çok üzülüyordur. "neden insanlar benden korkuyor" falan diyordur. yazık değilmi şimdi o hayvancağıza. :(((

(hayvan kategorisinemi giriyo bu karabasan onuda bilmiyorum gerçi )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 12 Ekim 2006; 13:51:40 >

• Karabasana iğne batıran istediği şeyi yaptırır diye bir söylem var. Deneyen varmı acaba Odanın 4 tarafına spot lamba değilde, taramalı iğne atar yerleştirelim
  • Soru:HOCAM HAYIRLI GÜNLER SİZİ BU KARABASAN KONUSUNDA RAHATSIZ EDİYORUM BELKİ KUSURA BAKMAYIN NE OLUR AMA BEN PSİKOLOGA DA GİTTİM YAKLASIK 1.5 YIL OLUYOR AMA ÇÖZÜM OLMADI BEN HAKİKATEN İŞİNİ İYİ YAPAN Bİ HOCAYA GİTMEK İSTEDİM AMA AİLEM İZİN VERMİYOR DEDİĞİM GİBİ BEN ZATEN SÜREKLİ OKUYORUM HAYIRLI GÜNLER HOCAM SELAM VE DUA İLE.

CEVAP:Değerli Kardeşimiz;

Bu konuda size bazı tavsiyelerde bulunabiliriz.

Korku gibi şeylerden korunmak için dua etmek ve âyet ile hadis gibi şeyleri yazıp taşımak dinen caizdir. Abdullah bin Ömer Peygamberden (sav) şöyle rivayet etmiştir: "Sizden biriniz uykuda korkarsa şöyle desin: Allah'ın gazab ve azabından ve kullarının şerrinden, şeytanların vesvesesinden ve yanıma gelmelerinden eksikliği olmayan Allah'ın sözlerine sığınırım" O zaman, hiçbir şey ona zarar vermez. Abdullah bin Amr onları temyiz çağına gelen çocuklarına öğretir, temyiz çağına gelmeyen çocukları için yazıp onların boynuna asardı (Ebu Davııd, Nesâî, Tirmizî).

Ancak bunları istismar edip sanat haline getiren ve saf kadınlarla teşriki mesai edip onlarla haşr ve neşir olmak kesinlikle haramdır. (Günümüz meselelerine Fetvalar – 2, Yasin Yayınevi, s: 258 )

Okuyup üflemek konusu:

Ayet-el kürsi, felak , nas, fatiha gibi sureleri veya ayetleri okuduğu zaman Peygamberimizin sağına soluna önüne arkasına ellerine ve hasta olan herhangi bir kimseye üflediği hadis kitaplarımızda yazılıdır.
    Bunun sebebi insanın maddi hastalıklardan korunmak için maddi tedbirler aldığı gibi manevi ve zararlı şeylerden korunmak için de böyle tedbirler alması içindir. Bizi yaratan Allah Peygamberimiz vasıtasıyla nasıl korunacağımızın yollarından birisini göstermiştir.

Bu konuyu izah eden hadislerden birini açıklamasıyla beraber takdim ediyoruz.

Hz.Aişe (radıyallahu anhâ) anlatıyor: "Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselam) yatağına girdiği zaman, ellerine üfleyip Muavvizateyn'i ( felak ve nas sureleri) ve kulhüvallabu ahad'i okur ellerini yüzüne ve vücuduna sürer ve bunu üç kere tekrar ederdi. Hastalandığı zaman aynı şeyi kendisine yapmamı emrederdi". [Buharî, Fedâilu'l-Kur'ân 14, Tıbb 39, Da'avât 12; Müslim, Selâm 50, (2192); Muvattâ, Ayn t5, (2,942); Tirmizî, Da'avât 21, (3399); Ebu Dâvud, Tıbb 19, (3902).>

AÇIKLAMA:

1- Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'in Kur'ân-ı Kerim'i hastalığı sırasında şifa için okuduğu, mevsuk rivayetlerde gelmiştir. Esasen Kur'ân'ın mü'minler için maddi ve manevî şifa olduğu âyet-i kerimede belirtilmiştir: "Kur'ân'dan, iman edenlere rahmet ve şifâ olan şeyler indiriyoruz, O, zâlimlerin ise sadece kaybını artırır" (İsra suresi, 82). Keza: "Ey insanlar, Rabbinizden size bir öğüt ve kalplerde olana bir şifa, mü'minlere doğru yolu gösteren bir rehber ve rahmet gelmiştir" (Yunus suresi,57 ).

2- Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'in kendi vücuduna icra ettiği "nefes"in mahiyeti hakkında bilgi vermek için, İbnu Hacer, rivayetin farklı vecihlerini kaydeder. Buna göre, önce ellerini cemeder, sonra ellerine üfler, sonra okur ve okuma sırasında eline üflerdi. İbnu Hacer, bu üflemenin tükrüksüz veya hafif
    tükrüklü olabileceğini belirtir. Bu maksadla Felak, Nâs ve İhlas sûreleri okunmuştur.

Meshetme işi, bereket düşüncesiyle yapılmıştır. Resûlullah (aleyhissalâtu vesselam) ellerini önce başına, yüzüne sürer, ondan sonra elinin yetişebildiği yerlere kadar bütün vücuduna sürerdi. Hz. Aişe der ki: "Resûlullah, kendini götüren hastalığa yakalanınca, ben okuyup üzerine üflüyordum. Kendi elleriyle de vücudunu meshediyordum. Çünkü onun elleri bereket yönüyle benim elimden çok üstün idi". Bir başka rivayette Hz. Aişe meshedip, şifa için dua ederken kendine gelen Resûlullah'ın: "Artık hayır, (şifa değil), Allah'tan Refîk-i A'la'yı istiyorum" dediği belirtilir.

3- Bazı rivayetler, Kur'ân'dan okuyup nefes ederek tedaviyi Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'in ailesi efradına da uyguladığını tasrih eder. Sahabe veTâbi in de aynı tedavi usulüne başvurmuştur. Ulema bunun cevazında ittifak etmiştir.

4- Nefes'i "tükrüksüz hafif üfürük" diye tarifeden Nevevî, rukyede bunun müstehab olduğunu, ulemanın cevazında icma ettiğini belirtir. Hz.Aişe (radıyallahu anhâ)'ye Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselam)'in rukyede yer verdiği nefes'ten sorulmuştu, şu cevabı verdi: "Onun nefesi, kuru üzüm yiyenin üfürüğü gibi idi, kesinlikle tükrük yoktu.'' Kasıtsız olarak nefesle birlikte çıkacak olan rutubetin tükrük sayılmayacağı belirtilmiştir.

Kaynak: Prof. Dr. İbrahim Canan, Kütüb-i Sitte Muhtasarı, 7. cilt, Akçağ Basım Yayın, Ankara, 1988, s. 50-51

Selam ve dua ile...

Değerli Kardeşimiz;

Buna benzer konular için yapacağımız tavsiyeler :

1- abdest alıp 2 rekat namaz kılıp sağ tarafınız üzerine abdestli yatmak.
    2- 33 defa sübhanellah, 33 defa elhamdülillah ve 34 defa allahü ekber diyerek uyumak.
    3- 7 defa ayetelkürsiyi okuyup sağa, sola, arkaya, öne, alta ve üste üfleyip yedincisini üflemeden uyumak
    4- fatiha, nas, felak, ihlas surelerini okumak
    5- cevşen duasını okumak ve üzerinizde cevşen duasını bulundurmak

Ayrıca dindar ve uzman bir doktora da sormanızı öneririrz.

Selam ve dua ile...

quote:

www.sorularlaislamiyet.com

• tum mesajlari okumayanlar yorum yapmasinlar 2.sayfa mesajlarini okumakla cevap verilmez
  • quote:

Orjinalden alıntı: BY_ZEGEX

1- abdest alıp 2 rekat namaz kılıp sağ tarafınız üzerine abdestli yatmak.
    2- 33 defa sübhanellah, 33 defa elhamdülillah ve 34 defa allahü ekber diyerek uyumak.
    3- 7 defa ayetelkürsiyi okuyup sağa, sola, arkaya, öne, alta ve üste üfleyip yedincisini üflemeden uyumak
    4- fatiha, nas, felak, ihlas surelerini okumak
    5- cevşen duasını okumak ve üzerinizde cevşen duasını bulundurmak

al işte burdada tavsiyeler vermişler

bunlarla uğraşılacağına 4 adet spot ışık yeter diyorum hala

• Aaa bu çözümde yüz sürmemiz gereken taşlar yokmuş. Şaşırdım doğrusu
  • KARDEŞİM OKADAR BİLİMSEL KİTAP OKUYORSUNDA İSLAM ÜZERİNE HADİSLER ÜZERİNE SAHABELER ÜZERİNE KİTAPLARDA OKUSAN İYİ OLUR.SAĞ TARAFA YATMAK SÜNNETTİR BİLMEZMİSİN EFENDMİZİN BİZZAT UYGULARMIŞ.HEMDE BİLİMSEL AÇIDANDA ARAŞTIR KESNİLİKLE EN SAĞLIKLI YATIŞTIR.BÖYLE YAPARSAN GELMEZ DEDİKMİ SADECE OLMASI GERKENİ SÖLEDİM.
    HERŞEY KURANDA YAZILMAZ HEM DE SEN BEN HİÇ BİR İNSAN KURANI ANLAYAMAZ OKADAR BASİT DEĞİL.O YÜZDEN ALLAH BİZE ELÇİ YOLLAMIŞTIR.ONA CEBRAİL ARACILIĞIYLA HATTA BİZZAT KENDİDE(C.C) VAHİYLERDE BULUNMUŞ YAPMASI GERKENLERİ ÖĞRETMİŞTİR.EFENDİMİZİN OTURUŞUNDAN YATIŞINA KALKIŞINA KADAR HAYATININ HER AŞAMASI VE DAVRANIŞARI BİZE ÖRNEKTİR.ÇÜNKÜ O TÜM PEYGAMBERLERİN DAHİ ŞEFAATİNİ İSTEDİĞİ KİŞİDİR.NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ ANLAIYORMUSUN SEN SÜNNETE UYARSAN ZARAR DEĞİL HEM SAĞLIK BULURSUN HEMDE ŞEFAAT KAZANIRSIN.
    EFENDİMİZ(S.A.V) VEDA HUTBESİNDE NEDEMİŞ BİLİYORMUSUN:" SİZE İKİ EMANET BIRAKIYORUM ONLARA SIKICA SARILIN BİRİ KURAN DİĞERİ İSE SÜNNETİM DİR.
    BEN İNANIYORUMKİ EFENDİMİZN YAPTIĞI ŞEKLİDE DUA EDİP ONUN GİBİ YATAN KİŞİYE UYKUDA HİÇBİRŞEY OLMAZ.BU İMANIN GEREKLERİNDENDİR.PEYGAMBERE İMAN.
    ALLAHA ŞÜKÜR Kİ BİZE BÖYLE BİR UYARICI GÖNDERMİŞ.
    BİRDE TAKMIŞSIN ŞU KİTAP BU KİTAP ONLARI YAZANLARA İTİBAR EDİYORSUNDA HADİSLERE SÜNNETLERE İTİBAR ETMİYORMUSUN.PSİKOLOJİL OLABİLİR AMA DUALAR SÜNNETLER PSİKOLOJİYİ DÜZELTMEZMİ SANIYORSUN.BENİM KIZDIĞIM BUNLARIN HİÇ YARARI YOKMUŞ GİBİ DAVRANIYORSUN.
    İNSAN HEM HEKİME GİDER ŞİFASINI ARAR HEMDE ALLAHA DUA EDER ŞİFA DİLER UNUTMA HEKİM ELİYLE ŞİFA VEREN ŞAFİ İSMİNE SAHİP OLAN ALLAH TIR.
    ALLAHA EMANET.

• ZEGEX ÇOK SAOL YA MESAJI YAZDIKTAN SONRA OKUDUM CEVABINI EN GÜZEL CEVABI VERMİŞSİN HADİSLERLE.BU KONUYU ,BURDA KAPATALIM ARKADAŞLAR.ÇÜNKÜ AARTIK KONUŞCAK BİRŞEY YOK BUNDAN SONRA SAÇMALAMAKTAN BAŞKA BİRYYERE GİDİLMEZ.
    ALLAH RAZI OLSUN.
  • quote:

ZEGEX ÇOK SAOL YA MESAJI YAZDIKTAN SONRA OKUDUM CEVABINI EN GÜZEL CEVABI VERMİŞSİN HADİSLERLE.BU KONUYU ,BURDA KAPATALIM ARKADAŞLAR.ÇÜNKÜ AARTIK KONUŞCAK BİRŞEY YOK BUNDAN SONRA SAÇMALAMAKTAN BAŞKA BİRYYERE GİDİLMEZ.
    ALLAH RAZI OLSUN.

Cümlemizden ALLAH (c.c) razı olsun
  • Bakın bir şeyi karıştırıyorsunuz. Sünnet denilen şey, Hz Muhammed Efendimiz' in yaptığı ve yapılması iyi olan şeylerdir. Hiçbir zaman için bu tür olayları açıklamakta kullanılmaz. Kuran dinin kalbindedir ve din ile ilgili tüm tebliğler ve açıklamalar burada yazar. Bunun haricinde verilen emirler ve açıklamaların hiçbirisi İslam' ı tanımlamaz. Hz. Muhammed' in hadisleri genellikle yorum ve öğüttür. Eğer Kuran' da geçmeyen bir şeyi siz din ile ilgili derseniz, günah işlemiş olursunuz.

Sahabeler' in Halifeler' in hayatıyla ilgili kitapların malesef çoğu çarpıtılmış ve bazı kesimlerin ideolojilerine göre tekrar düzenlenmiş olabiliyor. Bu nedenle din ile ilgili tek kaynak olarak Kuran ve Hz. Muhammed' in hadislerini kabul ederim. Sahabeler, alimler ve halifelerin sözlerini ve öğütlerini dikkate alır, ancak asıl kaynak olan Kuran ile çeliştiğini görürsem reddederim. Allah insana mantık vermiş ve bazı şeyleri ölçüp biçme yetisi vermiştir. Sadece ve sadece Kuran' da yazanlara şüphesiz iman etme emri verilmiştir. Diğer herşeyi analiz etmek gerekir.

Yukarıda yazanların hiçbirisinde karabasan konusunda Hz. Muhammed' in yapmış olduğu bir şey yer almıyor. Sadece her zaman yaptığı şeyler anlatılmış ve yapması öğütlenmiş. Hz. Muhammed bunları çeşitli sebeplerle yapmış olabilir. Ancak hiçbir şekilde bunları yapmış diye karabasan karabasan konusunun ruhani bir olay olduğu kararına varılamaz. Zira Hz. Muhammed bunları yaparken, "Karabasan olayı ruhanidir, şöyle olur böyle olur" dememiş, hatta karabasandan bahsetmemiş bile.

Biraz mantık, biraz düşünce, biraz araştırma. Rica ediyorum, bazı şeyleri birbirine karıştırmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 12 Ekim 2006; 14:34:05 >

• durum buna dondu sanirim:http://www.geocities.com/karabasanlar/kapkara.html
    sleep paralysis ve cinler diyen 2 ayri kutub
    tamam kardes sen kendi bildigini oku
    sendeki mantik ve dusunceden bende yok
    cekenler gozumun onunde seninki farkli birsey olabilir
    sen maddesel boyuttan bak ben ruhsal boyuttan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mremre -- 12 Ekim 2006; 14:53:16 >
  • Uykunun pasif ve tekdüze bir süreç olmadığının diğer kanıtları nelerdir?

Uyku, sabit ve tekdüze bir biçimde uyunan bir süreç (bilinç düzeyi) değildir. Uykunun belirli bir düzen içinde birbirini izleyen ve tekrarlayan değişik dönemleri vardır. Uyku esas olarak, hızlı göz hareketlerinin olduğu REM (İngilizce: Rapid Eye Movements) ve göz hareketlerinin yavaş olduğu ya da kaybolduğu NREM (non-REM) dönemlerine ayrılır. NREM dönemi de kendi içinde, uykunun derinliğine bağlı olarak dört bölüme ayrılır.

Uyanıklıktan uykuya NREM I dönemi ile geçilir. Kaslar gevşemeye başlar. Bu dönem çok kısa olup, biraz daha derin olan ve beyin dalgalarının daha yavaşladığı, ayrıca beyin elektrosunda uykuya özgü bazı dalga örneklerinin ortaya çıktığı NREM II dönemine geçilir. Bir süre sonra uyku daha da derinleşir, beynin aktivitesi (beyin dalgaları) çok daha yavaşlar, nabız ve solunum hızı azalır, arter basıncı ve vücut ısısı düşer, kaslar da iyice gevşerler. Bu yüzden NREM III ve IV, derin (yavaş) uyku diye de adlandırılır). Derin uyku, dinlendirici etkisi en fazla olan uyku dönemidir. Uykuya daldıktan ortalama 90 dakika sonra ilk REM dönemine girilir. REM uykusu rüyaların büyük kısmının görüldüğü, ayrıca gerek santral sinir sisteminin gerek diğer sistemlerin ve metabolizmanın, uyanıklığa yakın hatta bazen daha fazla aktif biçimde faaliyet gösterdiği dönemdir. Beyin dalgalarının hızı uyanıklığa yaklaşır, nabız ve solunum hızı zaman zaman yükselir, beynin metabolizması hızlanır. Gözler hızla hareket ederler. İlginç olan, bu dönemde göz ve solunum kasları dışında diğer bütün kasların gerginliğini tamamen kaybetmesi ve fizyolojik bir “felç” halinde bulunmamızdır (aksi takdirde rüya sırasında hareket eder, diğer bir deyişle rüyalarımızı “oynardık”!). Zaman zaman herkesin başına gelen ve uyandığımız halde ses çıkaramadığımız, hiçbir yerimizi hareket ettiremediğimiz, halk arasında “karabasan” diye adlandırılan durum; REM dönemi sırasında uyanıp kas tonusunun (gerginliğinin) henüz normale dönmemiş olduğu dönemi temsil eder.

quote:

Ayrıntılı bilgi için:http://www.memorial.com.tr/saglikrehberi.php?Id=435

Hiçbir hadis kitabında ve Kuran-ı Kerim'de karabasan diye bir şey duymadım.
    Bililmsel olarak uyku bozukluğu olduğu kanıtlanmıştır. Arkadaşlar bu bilimsel uygulamalarda insan a çeşitli cihazlar bağlanma suretiyle beyin ve vücut fonksiyonlarının ölçümleri ile yapılmaktadır.

Lütfen daha fazla uzatmayın.

@mremre senin dediğin kişilerin cinlere bulaşmadığından eminmisin

Adminlerden konunun kilitlenmesini rica ediyorum.

• eminim zegex bencede kilit vakti geldi bu konunun
  • quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

quote:

Orjinalden alıntı: olmazböyleşey

Bilimin açıklayamdığı çoook şey var ... kardeş abdest al dua nı oku yat aklına getirmemeye çalış.

hayatını sorgula biraz istersen ters giden birşeyler var mı ? değerlendir

Mantığını sorgulayıp biraz kitap okusan?

Abdest al, dua oku, bu ayrı bir olay. Ama din ile bu tür konuları bağdaştırmanız hurafeye inanmaktan öte gidemez. Üstelik İslam hurafelere inanmayı yasak etmişken.

Arkadaşa katılıyorum islamiyette karabasan diye bir şey yoktur.Metabolizmanın oyunu bence.Halisilasyonlar görme felan.Genelde vücut yorgunken olur böyle şeyler keza banada olmuştu.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.