Şimdi Ara

Karabasan (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
4.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

çoğunlukta sırt üstü yatar pozisyonda oluo bunun aksini söleyen varmı?ve hamile bayanlarda daha çoğunlukta görülüyor hamile bayanlar çoğunlukta sırt üstü yattıkları için

açıklaması ise sırt üstü yatıldığında belli bi süreden sonra kalp durma noktasına gelio yani en düşük seviyede çalışıo ve buda bazı duyu organlarımızın kısa bi süre devre dışı kalmasına sebep oluo(muş)

bunu bi yerde okumuştum
  • Bide bşi soracam hani bi durum var boy abdesti alınmamış hal hani alınması gereken hal..neyse siz anladınız kabul ediyorum,onla bi ilgisi var mıdır ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

quote:

Orjinalden alıntı: muratcorpse
    Bide sana soru sormak isterim. Peki sen karabasanın bilimsel oldugunu bilinc altina yerlestirmissen ve ayetel kurs-i okuyunca bunun birseye fayda etmiyecegini bilinc altina yerlestirmissen o zaman nasil bisiy cikicak ortaya. Ben ruhani oldugunu dusunuyorum sense bilimsel oldugunu dusunuyosun. Bu konuda kesin bi kanit yok. Sen simdi hangisine inaniyosun.

Bilinç altına sen hükmedemezsin. Bu nedenle bilinç altının nasıl davranacağını bilemezsin. Bilinç altına bu bir geçici felç ve gördüklerm sanrı diye yerleşmiş olsa da sen sanrı gördüğünde korkarsın (bunu çok yaşıyorum). Fakat bilincin açıktır, sanrı dersin, ama yine de korkarsın.

Kesin kanıt olmadığını nereden çıkardın. Doktor musun? Biraz bilimsel kitapları kurcalarsan kanıtları da bulursun, nasıl oluştuğunu da. Sizin bilmediğiniz şey, gerçekte yok diye bir şey asla olamaz.

@challenger kanit olmadigini bilmek icin illa doktor mu olmak lazim_? Ya ben yanlis biliyorum yada sen yanlis biliyorsun ayrica soruma verdigin yanit hic doyurucu degil. hem cevabida degil konuyu baska yere kaydirmissin.Bide ben bilincaltima hukmedirim gibi bir soz soylemedim yaniliyor muyum_? tekrar soyluyorum.KARABASAN OLAYI BİLİMLE AÇIKLANAMAZ.

• challenger bilimsel aciklamasi olmaz niye dedim cunku ruhani bir olaydir ilimsel aciklamasi olur dedim
    ilim bilimi kapsar bunu goz ardi etme
    senin hurafe dedigin seylerin neler oldugundan haberin yok sanirim hurafe asilsiz olaylardir
    bilincaltida olabilir fakat hepsi bilincalti olacak diye bir kaide yok
    seninki farkliymis oyle olmus annem yillarca cekti bunu simdide ayni sekilde hatta daha fazla yoruldugu oluyor...goruyormu ?hayir
    onunla bagdastiramazsin...dedigin gibi anti depresan haplarla giderilebilir diyorsun evet arkadasim sakinlestirici cinsinden bir hap aliyordu ama goruyorum diyordu bilincalti ile farkli seyler bunlar cocuk durup dururken nobet geciriyor...
    ayrica saga farkli yone yatmaktan da olabilir hani sen diyorsun ya kasiyorsun kendini diye iste aynen oyle yuzustu yattigin vakit de olabilir cunku kalbin kasiliyor zor pompaliyor kani
    ayetel kursi biliyorum okuyorum yine geliyor diyorsun kac kere okudugunada bagli boyle seyler dikkat etmek lazim
    4444 meselesini biliyorsunuz...
    bilinc altina bence hukmedebilirsin ve gelistirebilirsin inancin sayesinde bunu yapabilirsin yapilmaz diye birsey yoktur
    tekrar diyorum bu olay ilimsel bir olaydir bilim bunu aciklamaya kesif kalir cunku her iki sekildede olabilir...
    bana da gelmisti ama ben cok merak etmistim 1 kere oldu bu olay sonra bir daha olmadi

• quote:

Orjinalden alıntı: EnerMaxTeo

quote:

Orjinalden alıntı: karabasan07

korkmayınn benimm
    niye giriyon len milletin evine. bide tokatlıyo

Allah size bol versin öldüm gülmekten yau

• muratcorpse;
    Diyorum ki bilimsel kitaplarda var. Açar okursun, kanıt olduğunu görürsün.
  • Arkadaşlar karabasan nedişr tam olarak ben bir kaç kere şöyle bir olay yaşadım da sormak istedim.Yataktayım açıkçası uyanık mıyım şu an bilmiyorum ama hareket etmek istiyorum hani uzun süreden sonra yatış şeklinizi değiştirirsiniz ya ama yapamıyordum ve korkuyordum ne oluyor diye hatta aileme duyurmak istedim o anda hareket edemiyom diye ama ses de çıkaramıyodum öyle hissediyodum benim o anki durumum karabasan olayı mıdır?
  • 2 ay önce benimde böle bi se basıma gelmisti aksam sanki biri bana son gücüyle tokat vurdugunu hissettim hemen yataktan fırladım yuzumun sol tarafında bi sıcaklık hissediyodum ve hala bu olayı anlayabilmiş degilim
  • quote:

Orjinalden alıntı: BlackF!Re

2 ay önce benimde böle bi se basıma gelmisti aksam sanki biri bana son gücüyle tokat vurdugunu hissettim hemen yataktan fırladım yuzumun sol tarafında bi sıcaklık hissediyodum ve hala bu olayı anlayabilmiş degilim

ya sölemeye korkuyom ama yapanlar bence 3 harfliler...
  • aynı problem bende de var kaç yıldır çekiyorum
    en kötüsünü 2 ay önce yaşadım 1 aydır falan da Allaha şükür yok.
  • sürekli tv açıktır yatarken asla karanlıkta uyuyamam.denedim bişi olucakmı die eğer alkollüysem hemen uyuyorum bişi olmuyo ama normal zamanlarda tv kapalıysa offff...gözümü kapadığım anda başlıyo. yaşamayan bilemez çok fena bişey.
  • normalde hiç bi takıntım yok hatat karanlığı severim yatar uyurum...ama nasıl oluosa arada oluo işte gördükten sonrada günlerce uyuyamıyrm sanki yatsam gözümü kapasam tekrar görcekmişim gbibi gelio
  • hadi sizin yine evde tek degilsiniz ya ben ne yapayım ben yıllardır evde tek kalıyorum tek ev arkadasım war onda bilgisayarım :)
  • Bana daha çok sırt üstü dimdik yatarken oluyor.Tesadüfmü bilmem.Enterasan bir duygu.En başlarda pek tırstım ama sonra yine mi sen az dolaş gel diyesim geldi
  • Bunun cinmiş ruhmuş cartmış curtmuş olaylarıyla ilgisi yok arkadaşlar. Cin vardır ama bununla alakası yok.

Başka bir topictede anlatmıştım aynısını yapıştıracaktım buraya ama topici bulamadım.

Bu gibi durumlar banada oluyor. topicte belirtildiği gibi bu sizin uyandığınızı vücudunuzun algılamamasından kaynaklanıyor. beyniniz uyanıyor gözleriniz, her duyularınız açık şekilde oluyor ama vücudunuz uyuyor hala.

birkaç örnek vereyim. Okul zamanında sabah annem "tugay hadi kalk" vs. diyor uyandırmak için. o an benim beynim uyanıyor ama ben hala uyuyorum ve rüyamda kalkmış oluyorum yataktan. rüyamda giyiyorum gömleğimi pantolonumu vs. ve annem tekrar tugay kalk diyor. ben rüyamda "anne kafanmı iyi kalktım ya ne çağırıyosun hala" falan diyorum :) sonra birden uyanıyorum ve bakıyorum ki ne pantolon ne gömlek giyilmiş.

benzer bir olay.

uyuyorum sabah annem salonda tv yi açmış bir türk filmi oynuyor. tv deki sesler bana geliyor ve rüyama giriyor ve rüyam o seslere göre şekilleniyor. tv deki filmde bi kuşmu ne var falan kafeste. onla konuşuyo küçük çocuk vs. benimde rüyamda aynen ona göre konuşuyo. ama ben uyuyorum. buna rağmen içerden gelen şeyleri duyu organlarımla hissediyorum.

yani karabasan aynen böyle birşey. rüyanızı gerçek sanıyorsunuz. aslında rüyanızda görüyorsunuz onları. onun için kıpırdayamıyorsunuz. rüyanızda, vücudunuzu hareket ettirmek istiyorsunuz ve doğal olarak vücut bu isteğinizi yerine getirmiyor. böylece hareket edemediğinizi sanıyorsunuz. halbuki zaten hareket etmiyorsunuz ki herşey doğal olarak devam ediyor. eğer uykudayken hareket etme isteğinizi vücut yerine getirirse siz zaten bir uyurgezer olmuş olursunuz.

Karabasandı tokat attı takla attı parende attı falan fişmekan şeyler asılsız.

ha mesela ben küçükken bi gün uykuya dalacağım sırada lambalar yandı. karabasan değildi tabii ama nasıl oldu o olay hala anlamadım ve o gün çok korkmuştum

• Yoksa..

Yoksa...

Yoksa....

BELKİDEEE.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TµGy

Bunun cinmiş ruhmuş cartmış curtmuş olaylarıyla ilgisi yok arkadaşlar. Cin vardır ama bununla alakası yok.

Başka bir topictede anlatmıştım aynısını yapıştıracaktım buraya ama topici bulamadım.

Bu gibi durumlar banada oluyor. topicte belirtildiği gibi bu sizin uyandığınızı vücudunuzun algılamamasından kaynaklanıyor. beyniniz uyanıyor gözleriniz, her duyularınız açık şekilde oluyor ama vücudunuz uyuyor hala.

birkaç örnek vereyim. Okul zamanında sabah annem "tugay hadi kalk" vs. diyor uyandırmak için. o an benim beynim uyanıyor ama ben hala uyuyorum ve rüyamda kalkmış oluyorum yataktan. rüyamda giyiyorum gömleğimi pantolonumu vs. ve annem tekrar tugay kalk diyor. ben rüyamda "anne kafanmı iyi kalktım ya ne çağırıyosun hala" falan diyorum :) sonra birden uyanıyorum ve bakıyorum ki ne pantolon ne gömlek giyilmiş.

benzer bir olay.

uyuyorum sabah annem salonda tv yi açmış bir türk filmi oynuyor. tv deki sesler bana geliyor ve rüyama giriyor ve rüyam o seslere göre şekilleniyor. tv deki filmde bi kuşmu ne var falan kafeste. onla konuşuyo küçük çocuk vs. benimde rüyamda aynen ona göre konuşuyo. ama ben uyuyorum. buna rağmen içerden gelen şeyleri duyu organlarımla hissediyorum.

yani karabasan aynen böyle birşey. rüyanızı gerçek sanıyorsunuz. aslında rüyanızda görüyorsunuz onları. onun için kıpırdayamıyorsunuz. rüyanızda, vücudunuzu hareket ettirmek istiyorsunuz ve doğal olarak vücut bu isteğinizi yerine getirmiyor. böylece hareket edemediğinizi sanıyorsunuz. halbuki zaten hareket etmiyorsunuz ki herşey doğal olarak devam ediyor. eğer uykudayken hareket etme isteğinizi vücut yerine getirirse siz zaten bir uyurgezer olmuş olursunuz.

Karabasandı tokat attı takla attı parende attı falan fişmekan şeyler asılsız.

ha mesela ben küçükken bi gün uykuya dalacağım sırada lambalar yandı. karabasan değildi tabii ama nasıl oldu o olay hala anlamadım ve o gün çok korkmuştum

Işıkları yakan Kedidir kedi...

Küçükken bu tarz olayları bende yaşadım karabasandı tokattı filan. Karabasının uyku ile uyanıklık arasındaki bir sorun olduğuna inanıyorum yani beynin bir bölümü aniden uyanıyor diğer bölünü ise uyku modunda kalıyor hatta kitleniyor. Bizde bu durumu ilahi olarak yorumluyoruz. Tabiki ilahi olarak yorumlanacak durumlar vardır. Bu tür sorunlar için duaları kullanmak hem sevapdır hemde insanı ruhi yönden sakinleştirir ben sıkıntılı anlarda 7 kere Ayetel Kurs-i yi okumayı öneririm. Lakin karabasan diye tabir edilen olaylarla çok sık karşılaşan insanların muhakkat bir Nöroloğa görünmesi gerekir.... Sorun sinirsel olabilir....

Mesela bende ilkokul 4'e giderken gece bir tokat yemiştim tamda kulağımla yanağımı kaplar şekilde atanın eli biraz büyüktü sanırım, o gece bir tırsmış anlatamam....

• Korkma uzerine git kacıyo! maneviyatınız kuvvetliyse tabii.
    Karabasan neyse de cin gorursem ne yaparım bilemiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Blur

Korkma uzerine git kacıyo! maneviyatınız kuvvetliyse tabii.
    Karabasan neyse de cin gorursem ne yaparım bilemiyorum

bekle kaçıooo il gördüğümde ne oldunu anlayadığım için yastığı atmıştıp zor çıktım odadan
  • arkadaslar herkesin yasadigi seyler ve iradesi farkli herkes ayni tepkiyi gostericek diye bir kaide yok...olayi maddesellestirmeyelim bu acik ve net ruhani bir olaydir...challenger sen oku diyorsun ama kim yazmis bunlarla alakali birseyleri aciklarsan sevinirim ayrica yazan kisi muslumanmiymis ?bunlarda onemli seyler
    astral seyahat denen bir muhabbet var sadece guluyorum yani...onun gibi birsey olmasin diye diyorum...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.