Şimdi Ara

Karaciğerinizde Yağlanmamı Var? Buyrun İçeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
27.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Karaciger yaglanmasi (hepatosteatoz) ; karaciger hücrelerinde aşırı yağ birikmesidir. Yetişkin her dört kişiden birinde görülür. Karacigerin zedelenmeye karsi göstermiş oldugu bir tepkidir. Çesitli nedenlerle oluşabilir: Şişmanlık, sürekli alkol (içki) kullanimi, diabet (şeker hastaligi), geçirilmis hepatit (sarılık , Reye sendromu, Wilson hastalığı, Refsum hastalığı, hemakromatoz, abetalipoproteinemi , proteinden fakir beslenme, kortikosteroid (kortizon) kullanımı, tetrasiklin (bir tür antibiyotik) ve diger bazı ilaçların kullanımı vs..
    Karaciger yaglanmasına ek olarak karacigerde büyüme veya kişide bazı şikayetler de varsa (karın sağ üst tarafinda ağrı, sarılık) veya karaciğer enzimleri (SGOT, SGPT vs) degerleri yükselmişse önemli olabilir.
    Tek başına çok fazla bir klinik degeri yoktur. Genellikle batın ultrasonu yapılırken farkedilir. Tanısı için de zaten ultrasonografi’den yararlanılmaktadır.
    Başka bir hastalığın sonucu oluşmadıkça tek başına kişiye bir zararı yoktur. Çok çabuk düzelebilir. Ancak ayni zamanda baska hastalıklarla beraber görülebileceginden, karaciger yaglanmasi olan kisilerde bu hastaliklar mutlaka arastirilmalidir ve sonuca göre tedaviye baslanmalidir.
    Karaciger yaglanmasinin herhangi bir özgül tedavisi yoktur. Lakin diyete dikkat etmek gerekir :
    Içki içilmemesi gerekir. Kolesterol içeren yiyecekler ( tereyag, kuyrukyagi gibi hayvani yaglar, kuruyemişler, sakatat, yagli et ve kiyma, tavuk derisi, yumurta ) kullanilmazsa iyi olur. Mümkün oldugunca yagsiz yenmelidir.
    Bal karaciger için çok faydalidir (Şeker hastaligi varsa yenmemelidir).
    Paracetamol, kortizon, tetrasiklin gibi karacigere zararli ilaçlar sürekli kullanilmamalidir.
    Doktora gidince (verilecek ilaçlarin seçimi açisindan) karacigerde yaglanma oldugu söylenmelidir.

Alıntıdır.

////////////////////////////////////////////////

Evet bende Bu hastalıktan şikayetçiyim.

6 Ay önce sağ tarafımda ağrı ile gittim doktora ve ultrasona girdim karaciğerin yağlanmış dedi.

Boyum 1.75 ve o zamanlar 78 kilo idim şimdi 69 a indim. Kilo vermenin yararını gördüm ağrılar azaldı.

Ve enginar hapı kullandım az miktarda oda iyi geldi.

Fakat karaciğer yağlanması zor tedavi olunuyormuş.

Sizden ricam bu hastalığı geçirip atlatanlar varsa bilgilerini paylaşsınlar.

Saygılar.

• Kilo verme konusunda sorularim var benimde ... Nasil verdin diyetisyen yardimi ile fln mi ?
  • benımde karacıgerımde sorun var.
    benım alkolden kaynaklanıyormus
    sımdı azalttım.
    benım sorunum yaglanam degıl karacıgerım zayıflamıs.gızlı sekerde olabılırmıs.testler falan yapılcak sımdı beklıyorum..

ornegın 2 bıradan fazla ıcersem ellerım kabarıyor.sıvılce gıbı.daha sonra kasıntı sonrasında kabuk atıyor.bu surec 2 hafta bazen daha fazla suruyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Seferoglu

Kilo verme konusunda sorularim var benimde ... Nasil verdin diyetisyen yardimi ile fln mi ?

Çorba diyeti çok faydalı.

Sık sık sıfı gıdalar almaya çalış. Şişkinlikte yapmıyor.

Bir ara okumuştum biryerlerde. 9 gün diyeti diye. 9 gün boyunca hiç bir katı madde yemiyorsun. Sadece çorba ve içecek cinsi şeyler. Ekmekte yok.

9 gün sonra mide ve bağırsaklar komple temizleniyor ve artık kalan maddeler çıkıyor.

Ondan sonra gene devam edebilirsin. Senede bir yapmak gerekmiş. Bir sene boyunca biriken toksinlerin çoğu bu yolla atılabiliyor
  • Esasinda bende 1.77 e 81 kiloyum bi 3-4 versem yeterli gelecek ama gobek var acayip...

mekik cekmeye falan baslayacagim senin soyledigin diyetide bi arastirayim bakalim
  • ben askerden sonra karaciger yaglanmasiyla karsi karsiya kalmistim. stres te karacigerin dengesini bozabiliyor. tedavisi zor oldugu gibi zulum gibi.. enginar gercekten cok iyi geliyor hic sevmesemde hergun yemistim.. ...genelde doktorlar yukarida arkadaslarin soyledigi gibi diyet veriyorlar..kilo bu isin sirri ..az kilo cok saglik:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben kiloyu az yiyerek ve sporla verdim

ve 6 ayda düzenli şekilde verdim kiloyu.

Hala spor yapıyorum.

Gerçekten çok zor tedavi oluyor.
  • Evet Bilgiler lütfen...
  • benimde çok koştugumda,futbol oynarken ... karaciger bolgesinde bi agrı oluyo. acaba aynı şey mi?
  • yok öyle değil.

acı sağ alt kaburga altında oluyor ve bende genellikle oturunca oluyor. Çünkü oturunca baskı artıyor oraya.

yağlanma ile birlikte karaciğer büyüyor. Ve zayıflarda daha çok acı veriyor. Sebebi ise karın bölgesinin genişliğinin az olması.

Evet paylaşalım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: andar

ben askerden sonra karaciger yaglanmasiyla karsi karsiya kalmistim. stres te karacigerin dengesini bozabiliyor. tedavisi zor oldugu gibi zulum gibi.. enginar gercekten cok iyi geliyor hic sevmesemde hergun yemistim.. ...genelde doktorlar yukarida arkadaslarin soyledigi gibi diyet veriyorlar..kilo bu isin sirri ..az kilo cok saglik:)

*-*-*-*-*

Geçmiş olsun size. Ne mutluki atlatmışsınız

Bize detayları yazarmısınız?

Hasta olduğunuzda neler oldu?
    Doktor ne dedi?
    Ne önerdiler?
    Hasta olan arkadaşlara ne önerirsin. (şunu ye bunu yeme gibi)
    Mesela enginar demişsin fakat o sebzenin yaprağıda yenir alttaki meyveside. Neresi yenmeli, ne kadar yenmeli vs vs.

Aydınlat bizi.

Saygılar.

• 1.75 boy ile 78 kiloda karaciğer yağlanması varsa benim karaciğerim yok olmuştur. 1.78 129 kilo
  • Arkadaşlar benimki askerdeki strese bağlı olarak elişen birşeydi. birde askerliğimin bitmesine 10 gün kala bahar nezlem kudurdu kortizon iğneleri olmuştum.. tabi bunlar karaciğeri şişirdi.. öncelikle yağlı yiyeceklerden kesinlikle kaçının.. eğer imkanınız varsa enginarın hapı değil kendini yiyin zeytinyağlı olarak..diyet şart..ben 1.78 im ancak 86 kg idim.. ultrasonlarda karaciğerim normalin 1.5 katı çıkıyordu hep ...3 farklı doktorun söylediği mutlak diyet ti.. çünkü karacviğer büyüyünce iştahta açılıyor nedenini bilmiyorum :) ilaç tedavisi önermiyorlar çünkü kullanılacak her türlü ilaç hastalık aşamasında karaciğere zararlı gözüyle bakıyorlar.. şuanda 78 kiloyom gayet sağlıklıyım.. daha test yaptırmadım 1 senedir amerikadaydım yeni geldim bakalım haftaya bir kan testi yaptıracağım ... bu arada karaciğer değerleri çok değişkendir lütfen aldanmayın...ilginç bir organ işte :) bu arada belirti olarak aşırı halsizlik oluyor.. beni o dönemkde kimse dışarı çıkartamıyordu (kız arkadaş baskısı dahil:) )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andar -- 21 Temmuz 2007; 8:57:29 >

• Yıllardır dondurmacılık yapan bi tanıdığımızada aynı teşhisi koymuşlardı.
    Sebep olarakta dondurma doldururken sürekli sağ kolunu kullanması ve dolaptan gelen soğuk havanın sağ tarafını etkilemesi sonucu karaciğer kendini korumak için yağ bağlamış dediler.
  • geçmiş olsun arkadaşlar. uyguladığınız diyetleri de yazarsanız çok faydalı olur...
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheHaplo

1.75 boy ile 78 kiloda karaciğer yağlanması varsa benim karaciğerim yok olmuştur. 1.78 129 kilo

Nasıl yani ya ?

1.78 Boyun var ve 129 kilon mu var.. ?
  • Benim kilo boy oranım gayet iyi ama hergün içtiğim zamanlarda sırtımda sivilce oluyordu alkoldenmiş karaciğerden dolayı falan demişlerdi hiç tınlamadım bi boh olurmu acaba Hoş alkolen bişe olacağını sanmam çevremde 50 yaşında 16 yaşından beri hergün içen adamlar var..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cepix

quote:

Orjinalden alıntı: TheHaplo

1.75 boy ile 78 kiloda karaciğer yağlanması varsa benim karaciğerim yok olmuştur. 1.78 129 kilo

Nasıl yani ya ?

1.78 Boyun var ve 129 kilon mu var.. ?

noldu?

• quote:

Orjinalden alıntı: odrin34

geçmiş olsun arkadaşlar. uyguladığınız diyetleri de yazarsanız çok faydalı olur...

*-*-*-*-*-*-*

Önce kilo vermeye inan.
    Yağı bitir has zeytinyağı kullan.
    Katı yağlardan uzak dur.
    Şekeri azalt %90 azalt.
    Spor yap düzenli (yürü ya da koş)
    Enginar çok iyi gelir kolestrol düşürmeye kullan.
    Akşamları yemek az ye.
    Sebze meyve ye bol bol.
    Uykuna dikkat et.
    Bol su iç (meyve yiyorsan hiçbir zararı olmaz bol suyun) 2 litreyi geç.

Zor değil.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.