Şimdi Ara

KARALİ PREMİUM 1KG ÇAY (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
5
Favori
7.650
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-7ADF8CF23

Tirebolu 42 en kötü çaydır aksini iddia eden çay içmemiştir. Çay işiyle uğraşanlara sor 42 tirebolu çayı nasıl diye, onu çay sınıfına niye sokuyorsun derler sana.

Alıntıları Göster
    Abartmayı ne kadar seviyorsunuz. Çamurlu su için siz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Markette orda burda her karali cay gördüğümde bu reklam ve adamin sesi kulaklarima geliyor, ve ayni tonda

KARALİ PREMİUM 1KG ÇAY

• TinyAngel kullanıcısına yanıt
    Tamam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En iyi cay caykur katkı. ( Boya ve kıvam verici yok) rizede cay üretenler bilir çoğu firma gıda boyası ve kıvam verici kullanmakta. Seylan çayı iyidir ama böcek ilacı kullanmak zorundalar yani kimyasal maddeler olmaması imkansız. Fiyat uygun olduğu müddetçe caykurdan vazgeçilmeli. Diğer markaların çayı alınacaksa ilk cay Mayıs çayı en iyisidir. Ve cay en az 1 sene beklemeden iyi kıvamı bulmaz. Birde kirecsiz suyla demlemek en iyisi. Ben 3-4 çeşit çayı (ürün tarihi 1 seneyi geçmiş) harmanlayıp içerim. Biraz buruk cay isteyen biraz da Seylan çayı harman yapabilir. Sonuç derseniz . Katkısız aroma kıvam verici eniyi cay caykur un. Caylarida bekletip olgunlaştıktan sonra paketliyorlar uygun fiyatlara satıldığı durumlarda stoklayin. Kuru nemsiz bir yerde tutun birşey olmaz .3 senelik bir çay bekletmistim en ufak birşey olmamıştı

• Geçenlerde migrostan doğuş gurme aldım, tadı kokusu güzel. Demlediğiniz su da önemli, Türkiyede yaşadığım iller içinde çeşmesinden su içilecek kalitede su bir tek Antalyada oldu. Diğer illerde durum nedir bilmiyorum ama çeşmeden demlememek lazım.
    Eskiden çaykurun rize turisti iyiydi, güvenip kampanyadan 5 paket aldım millete dağıtıyorum içemedim.
  • Burada şu çayı aldım berbattı, şu çayı aldım mükemmeldi diyen sonradan gurme arkadaşlara hangisi olduğunu söylemeden eşdeğer demliklerde demlenen çaylardan ikram etsek büyük ihtimalle hangisi olduğunu tanıyamazlar. Biraz objektif olmayı başarabilsek satın alma tercihinde bulunacak arkadaşlara bir yardımınız dokunur.

• Of çay üstüne çay yoktur zaten adamlar çaylarını mağazalara vermiyor Internet uzerinden satıyor Seyhan çay ile karışık çayları üzerine cay yoktur konu tartışmaya kapalıdır

• Seylan çayı olarak Howdah Brand, Ece Karadeniz ve Berk Seylan çaylarını paketlerce içtim. Bunların arasında tadı en yumuşak Howdah, diğerleri sert ve keskin. Damak zevkinize göre içilebilir, seylan çaylarına alışkın değilseniz, macera aranabilir. Fakat çok çay içen biriyseniz maliyetli olabilir. Kilo fiyatları Howdah Brand 133 TL, Ece Karadeniz 142 TL, Berk 65-70 TL (Halk dilinde kaçak çay diye ifade edilende seylan çayıdır, Sri Lanka bölgesinde toplanır ve elle toplandığından dolayı emeği fazladır)

Türk çayları arasında Tirebolu 42, Beta Taç Yaprak, Çaykur Altınbaş çaylarını önerebilirim. Diğerlerini içtim ama çok önereceğim kadar damak zevkime uymadı. Şu anda Altınbaş içiyorum, tadı gayet iyi.

Bu arada ben kireçsiz su kullanıyorum ve çayımı porselen demlikte demliyorum. (kireçsiz su, içme suyu yani)

Herkese muhabbetli bir çaylı gün dinlerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfredo -- 10 Mart 2020; 14:22:17 >

• bjkyener kullanıcısına yanıt
    Hocam peki marketlerde bulunacak, çok pahalı olmayan, görece daha sağlıklı,temiz bir çay tavsiye edebilir misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa510626

Hocam peki marketlerde bulunacak, çok pahalı olmayan, görece daha sağlıklı,temiz bir çay tavsiye edebilir misin?
    Market çayı almıyorum kg başına 5-10 tl fazla verip Mayıs çayı alıyorum (Aylık 2-3 kg çay alıyorum)

5-10 tl fark yüzünden lağım suyu içmem çayı çok sevdiğim halde gerekirse çay bile içmem
    Mayıs çayı nedir hocam?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Mayıs çayı nedir hocam?
    Bitkinin En Üst Tepesinde İlk Kesilen (İlk Hasat) Yapraktır Mayıs Ayında Toplanır

Ayrıca Çay Alırken Paketlenme Tarihinin 1 - 1,5 Yıl Geçmiş Çay Daha Güzel Tat verir
    Hocam madem bu kadar yazdınız bilgilendirin insanları. Lağımdan kastınız nedir? Iyi çayı nereden alabiliriz?

• quote:

Hocam madem bu kadar yazdınız bilgilendirin insanları. Lağımdan kastınız nedir? Iyi çayı nereden alabiliriz?
    Çayın Renginde Berraklık Var Mı (Yoksa İçtiğiniz Pis Çaydır)
    Çayda Gözüken Partikül (Bardakta Partikül Gözüküyorsa İçtiğiniz Pis Çaydır)
    Çayda Dibinde Oluşan Partikül (Oluşuyorsa İçtiğiniz Pis Çaydır) - Bu Çay Gıda Boyasından Bile Tehlikelidir

Bu Şikayetler Daha Da Artacaktır
    www.sikayetvar.com
    Çaykur Renk Şikayetleri - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/caykur/renk?page=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 10 Mart 2020; 17:54:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bjkyener

Bitkinin En Üst Tepesinde İlk Kesilen (İlk Hasat) Yapraktır Mayıs Ayında Toplanır

Ayrıca Çay Alırken Paketlenme Tarihinin 1 - 1,5 Yıl Geçmiş Çay Daha Güzel Tat verir

Alıntıları Göster
    Hocam,mayıs çayı nasil ve nerden buluyorsunuz?

• Beta Taç yaprak kendi sitesinde % 21 indirime girmiş. Diğer dökme çaylarında da var indirim.
    www.betateashop.com
    Beta Taç Yaprak Türk Çayı 1000 GR - BetaTEAShop
    https://www.betateashop.com/urun/beta-tac-yaprak-turk-cayi-1000-gr

• mcx kullanıcısına yanıt
    tirebolu da mı bozdu yani?üretim tarihi nedir aldığınızın?
    Bir de ben hep karışım yaparak kullanıyorum,öyle tirebolu gayet güzel oluyor.beğenmeyenler bir de karıştırarak demlemeyi denesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Giantballs -- 16 Mart 2020; 19:54:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Giantballs

tirebolu da mı bozdu yani?üretim tarihi nedir aldığınızın?
    Bir de ben hep karışım yaparak kullanıyorum,öyle tirebolu gayet güzel oluyor.beğenmeyenler bir de karıştırarak demlemeyi denesin.
    Karışımı ne ile yapıyorsunuz.

Ben çaycı ile demliyorum tek yaşadığım için tüpte çaydanlık çok yaktım :)))

Problem çaycıdada olabilir.
  • mcx kullanıcısına yanıt
    İyi bir çay için Çaycıdan vazgeçmelisiniz. :)
  • güneyce filiz, altınbaş, ahmad queen victoria, biraz da ahmad earl grey karıştırıp içiyorum (boombip blend )
    edit: eksik olmuş. el-rabea loose leaf da vardı harmanımda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boombip -- 16 Mart 2020; 21:13:6 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.