|
Bildirim
|
Konu ile alakasız olsa da yaşadığım Karali Çay İş Başvurusu deneyimimi aktarmak istedim özetle;
sabah 8 iş başı, geç kaldığınız her dakikayı kesiyorlar, cmt de tam gün çalışıyorsunuz, iş başvurusunda bahsedilene göre "baskı altında rahat çalışabilir misiniz? Patronumuz biraz sinirli de..." tarzında adını sen koy diyeceğim bir patronları var. Başvurduğum pozisyon grafikerlikti. Şirketin tüm basılı mecra işlerini ve sosyal medya yöneticiliği + video düzenlemelerini yapmakla görevlendireceklerdi. Kabul etmeyeceklerini bildiğim için fazla maaş isteyip sıyrıldım, canımı zor kurtardım. |
Dem oranı fazla olan çay ya uzakdogudur ya da uzakdoğu çayı karistirilmistir. Türk çayının dem oranı az olur. İşin icindeyim
|
Karali piyasadaki en iyi çay bence.
|
Deneyen var mı? Nasıl bir çay? Adam gibi çay kalmadı artık. Hepsi toz.
|
İri Yapraklı Yumuşak İçimli Güzel Çay
Çaykurun Pis Çayından Sonra Forumda İlk Tanıtanlardanım Kızıl Büyü Dışında Diğer Çayları Güzel Değil İnsanlar M.l Gibi Oldu Doğuş, Lipton, Karali ve Çaykurdan Başka Çaylara Yönelseler Gerçek Çayın Tadını Alırlar Millet Çaykurda Gıda Boyası Yok Zannediyor Tahminim Her Türlü Pislik Var Bu Çayda Çayın Rengi Lağım Suyu Hele Doğuş Soğuk Su Testinde Simsiyah Oluyor Bana Göre Tüm Çaylarda Gıda Boyası Var Çayı Elekten Geçirirseniz Çayın Gerçek Rengini Alırsınız Örneğin Gökçayı İçmiştim bence bu çayda boya yok boyalı kalitesiz başka çay aldım (içmek için değil) elmas gold soğuk su testinde direkt kırmızı renk veriyor Gökçay direkt renk vermiyor Büyük Firmaların Çoğu Parayla Bu İşi Kapatıyor Kesinlikle Bu Firmalardan Uzak Durun Çünkü Denetim Yok Çaykur Katarlılara Satıldıktan Sonra Kaliteli Çayı Kendilerine Tozunu da (pisliğini) Türk Milletine İçiriyorlar 5 Yıl Önce İçtiğim Çaykur Çayıyla Şimdiki Çay Arasında Dağlar Kadar Fark Var Yeni Kaliteli Çay Tavsiyeleri 2018-2020 ve DUYURULAR https://forum.donanimhaber.com/yeni-kaliteli-cay-tavsiyeleri-2018-2020-ve-duyurular--132301143-22 İkiçay Testi https://forum.donanimhaber.com/yeni-kaliteli-cay-tavsiyeleri-2018-2020-ve-duyurular--132301143 Millet At Gözlüğü Takarak Karali, Çaykur... En İyi Çay Demeleri Komik ve Cahilce |
Geçenlerde aldim migrostan , ilk dememde sınıfta kaldı. Cay çok acık, dem oranı düşük, doğal olarakta hafif. Kullandığım çay tirebolu 42 . son zamanlarda daha ekonomik çay arayışlarına girmiştim ama alternatif kesinlikle karali premium değil.
|
Çay işi biraz da damak tadı. Birimizin bayıldığı çayı diğeri berbat bulabiliyor. Ancak çayda lezzeti belirleyen değişmeyen kurallar var: 1. Kaliteli kireçsiz su 2. Porselen demlik 3. Demleme biçimi. Bunlara uyulmadığında en iyi çay bile tadını yitirir. Suyunuz iyi olsun, en azından arıtılmış olsun. Porselen demlik şart. Demliğe önce suyu sonra çayı koyun. Tersini yaparsanız çay haşlanır tadı kaçar.Suyu kaynar kaynamaz demliğe almayın, ocağın altını kısın,bırakın azıcık sakinlesin. Çayın demlenmesi sürecinde alttaki su fokur fokur kaynamasın yoksa çay çökmez. Taze çay demini aldıktan sonra yarım saat içinde tüketilmeli, sonrasında bayatlar, tadı kaçar, acımtrak bir hal alır. Yılların çay üreticisinden son söz: Çayın ucuzundan kaçın.Ucuz çay karışım çaydır,fiyatı düşürmek için ithal kalitesiz çayla harmanlarlar.Ambalaja, janjana aldanmayın; yerli çayımızdan da şaşmayın.Ben üretici olsam da sonuçta kuru çayı fabrikadan verirler bize de.Karali'den,Çaykur'a, Doğuş'a,Güneyce'den Nurçay'a kadar değişik firmaların çayını tükettik şikayetimiz olmadı.Yeni üretim çayın acı olduğunu arkadaşlar yukarda belirtmiş zaten.6 ay bekletilmesi yeterlidir.
|
Seylan çayı olarak Howdah Brand, Ece Karadeniz ve Berk Seylan çaylarını paketlerce içtim. Bunların arasında tadı en yumuşak Howdah, diğerleri sert ve keskin. Damak zevkinize göre içilebilir, seylan çaylarına alışkın değilseniz, macera aranabilir. Fakat çok çay içen biriyseniz maliyetli olabilir. Kilo fiyatları Howdah Brand 133 TL, Ece Karadeniz 142 TL, Berk 65-70 TL (Halk dilinde kaçak çay diye ifade edilende seylan çayıdır, Sri Lanka bölgesinde toplanır ve elle toplandığından dolayı emeği fazladır)
Türk çayları arasında Tirebolu 42, Beta Taç Yaprak, Çaykur Altınbaş çaylarını önerebilirim. Diğerlerini içtim ama çok önereceğim kadar damak zevkime uymadı. Şu anda Altınbaş içiyorum, tadı gayet iyi. Bu arada ben kireçsiz su kullanıyorum ve çayımı porselen demlikte demliyorum. (kireçsiz su, içme suyu yani) Herkese muhabbetli bir çaylı gün dinlerim. |
İyi bir çay için Çaycıdan vazgeçmelisiniz. :)
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cezaa60 -- 8 Mart 2020; 20:26:37 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D78B5F520 -- 8 Mart 2020; 23:5:52 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plutonium35 -- 8 Mart 2020; 23:23:0 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TinyAngel -- 9 Mart 2020; 0:3:50 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |