Şimdi Ara

karamazov kardeşler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kitap okumayı hobi, alışkanlık, tutku, zevk, tercih haline getirmiş arkadaşlarımız bu eseri okumadıysanız ciddi anlamda çok şey kaybediyorsunuz. Bitirdiğim an karakterlerini ve kendisini -her şeyini- özlediğim kitaptır.

• Ben de bayılmıştım.

Müsait bir zamanda elimde kalemle tekrar okumayı düşünüyorum hatta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burada kendini bilmez biri tarafından çok ağır spoiler yiyerek okuma hevesimi kaybettim. 2 yıldır okumak aklımda ama öğrendiğim spoilerden dolayı okuyacak hevesi bulamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Muaddib -- 6 Ağustos 2018; 11:7:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana soracak olursanız tüm zamanların en iyi romanıdır. 3 kere okudum. Tekrar okumayı planlıyorum. Okudukça güzelleşiyor, şarap gibi yıllanıyor.
  • Diğer kitaplarını okumak bile ayrı bir zevkti, başlamak için sabırsızlanıyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Suç ve ceza dan sonra çok büyük bir boşluğa düşmüştüm. Lisede kütüphaneden aldığım 2 ciltle bitirmiştim.Kitabın son sayfasını çevirmek istememiştim. O kadar bağlandığım bir kitaptı Suç ve ceza.

Karamazov Kardeşler kitabina da yakın zamanda başlarım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 21Temmuz kullanıcısına yanıt
    Belki bazı insanlar kızacak da Suç ve Ceza çok da güzel bir roman değil bence. Dosto'nun (genellikle olsa da) para için fazla sayfa yazmasından dolayı çoğu yerde tekrara düştüğünü düşünüyorum. Bu romanın tekniğini pek de başarılı bulmuyorum ben.
    Karamazov Kardeşler hakkında attığım yorum yukarıda zaten. O günden bu güne geçen sürede Savaş ve Barış'ı okudum. Tolstoy'un tekniğine daha çok imrendim açıkçası. Ama bu bana SvB, Kar. Kar.'den iyidir dedirtmez. İkinci okuyuşumda netlik kazanabilir. Ama fikrim şudur ki: Büyük Engisizyoncu bölümü koskoca bir şaheserdir. Çoğu romandan daha iyidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nutuk - Yayınevi Tavsiyesi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ggreyhame

Belki bazı insanlar kızacak da Suç ve Ceza çok da güzel bir roman değil bence. Dosto'nun (genellikle olsa da) para için fazla sayfa yazmasından dolayı çoğu yerde tekrara düştüğünü düşünüyorum. Bu romanın tekniğini pek de başarılı bulmuyorum ben.
    Karamazov Kardeşler hakkında attığım yorum yukarıda zaten. O günden bu güne geçen sürede Savaş ve Barış'ı okudum. Tolstoy'un tekniğine daha çok imrendim açıkçası. Ama bu bana SvB, Kar. Kar.'den iyidir dedirtmez. İkinci okuyuşumda netlik kazanabilir. Ama fikrim şudur ki: Büyük Engisizyoncu bölümü koskoca bir şaheserdir. Çoğu romandan daha iyidir.
    Sayfa veya kelime sayısı başına daha fazla para kazanma mevzuu Charles Dickens romanlarında göze çarpıyor diye duymuştum ama aynı şeyin bu yazarda da olduğunu bilmiyordum.

• Öyle biliyorum. Eğer dediğimin tam tersiyse bütün tezim çöker.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ggreyhame

Olabilir.Çünkü yazar bu işi ticarete dökmüş zaten.Ne kadar çok kelime o kadar çok para demiştir.Haklı da .Ama ben lise zamanımda okurken her yere götürmüştüm kitabı.Herkes ' tuğla gibi kitabı nasıl okuyacaksın ?! ' diye dalga geçiyordu.Okudum bitirdim ve edebiyat dersinde de 15 dakika özetlemiştim.
    İster tuğla gibi ister kalebodur gibi olsun fark etmez.Amaç;okumak,bilgilenmek,keyif almak,zamanı en güzel şekilde değerlendirmek ve çevreyi iyi analiz etmek.

Dosto ve Victor Hugo benim için gerçek Klasik yazarlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.