Şimdi Ara

Kararsız kaldım, perte çıkarıp paramı alayım mı, arabayı mı alayım? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
4.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Paco-De Lucia

Hocam kasko poliçesi sebebiyle veriyor babasının hayrına 20 bin vermiyor ve 11 bine bu hali ile satacaklar dyor ben bu haline 13 bin verdim..

Hocam siz nerde yaşıyorsunuz? Maslak'ta Atatürk Oto Sanayi'de araç, eğer incelerim gidip bakarım derseniz söyleyeyim oto sanayi'deki arkadaşa.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tembeler

Vay be burak gecmis olsun. Buyuduk yillar gecti arac sahibi olduk. Ne gunlerdi forum zamanlari hatirladimda.

Basina gelen olay 4 yil once basima geldi saolsun kayinpederim arabi halletti bir kazada. Neyse.

Ayni noktadan vurmustu sag on sase egrildi vs. Vs.

Arabami 18bine almistim. Kaskom yoktu hatasiz oldugumuz icin sigorta eksperi ya arabayi 13-15civari pert edelim dedi yada 7750tl al arabani yaptir dedi.

Biz yaklasik 10bin masraf cikarmistik. 18bine aldigim arabayi 14 15e vermek isime gelmedi 7750yi kabul ettim aldim. Arabayida 9bine sanayide sattim ve yaklasik 17bine olayi kapatmis oldum.

Ama araba yapildiktan sonra duzen tutmati birsuru ariza cikardi abs si debriyaj merkezi surekli aks kesmeler falan filan.

Kisacasi ozamanlar sansliydim arabayi yaptirsaydim kesin elimde patlayacakti. Dememoki saselerde egrilme burulma varsa hic macera arama arabayi 20ye sal gitsin. Asla eskisi gibi olmuyor. Parani alir kalani bindigine sayarsin kafan rahat eder. 7-8binliralik hasar kaydi olacak az rakam degil o arabayi yaptirsanda artik piyasa degerine satamayacaksin. Birde aracin eskisi gibi olmadigini dusun. Ugrasmaya degmez birak pertciler ugrassin.

1-2 saat kadar once arabamin fren hortumu patlamis ve freni bosalmis ölum tehlikesi atlatmis biri olarak bunlari yaziyorum. Allah korudu yola cikmis olsaydim yokus assagi imkani yok yuklu araba 5 kiso duramazdik.

Bu olayla ilgili bilgi arastirmak icin foruma gelmistim konunu gordum. Bence tesaduf degil soylediklerimi dikkate al

Hoşcakal

Evet 2004'ten beri forumdayız hepimiz büyüdük valla 20 bin de güzel gibi duruyor ama teklif veren 1-2 arkadaş oldu, bu haliyle satmak için az da olsa vaktim var bi bakıcam. Bir de en büyük sıkıntım, 20 bin tl'ye aynı araçtan alamıyorum, normalde kaskonun yeni araç alabileceğim bir para vermesi gerekmez mi.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Şimdi benim anlamadığım bunu 14 bine sahibindene koysan 9 bini de sigortadan alsan, diyelim sahibindende 13'e satıldı 13+9=22 bin lira olur sigortadan daha fazla para geliyor. peki 22 bin liraya ne araba alınır? üstüne 13 bin kredi çeksen 35 bine iyi arabalar mevcut. ama 35 bine aldığın araba bunun tamir görmüşünden ne kadar iyi olabilir o fazladan vereceğin 13 bin liraya değer mi? bu arabayla sıkıntın yoksa tamir ettir bence.
  • 20 bin liranı al keyfine bak.

bu arabada hava yastığı açılmadıysa demekki beş para etmez.belkide daha önce açılıp yapılmamıştır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence tamir ettirmeyin düzen tutma garantisi yok çünkü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı satmayı düşünürsen ulaş kardeşim. Fiyatta anlaşırız.

• Ben olsam aracı alırım 9945 lira ödeme alacakmışsınız o parayla hasarı yaptırırım 20 bine aracı yine satarım geriye kalan parada cebime kalmış olur.
  • Bu aracın daha önceden sorunu var mı? Eğer sorunsuz biniliyorsa yaptırmak daha mantıklı. Sigortanın ödediği para ile bu araba iki kere yaptırılır, belki üç. Far için çıkmacılara sonra yan sanayiye bakılır. Çamurluk ve kaput eğer çıkmacıda beyaz bulunursa direk al tak. Hele kaput aliminyum ise çıkma daha iyi. Tamponun kırığını çatlağını güzel tamir ediyorlar.

Bir de amazon linklerine referans yerleştirdin mi sorun kalmaz.
  • max 5-6yı çıkar aynı kazayı cerato ile yaptık tanıdıktı usta 3500e çıkardık en fazla 6 ya çıksa 17-8 e satsan kardasın
  • Eski bir spark sahibi olarak, sigortanın teklif ettiği parayı şiddetle almanı tavsiye ederim. 60 bin km'deki 2010 model sparkımı 25.000TL'ye zor satabildim.

Evet malum sitede hasarlı araç ilanı çok, ancak satılıyor mu bunu bilmek lazım.

Diyelim ki aracı vermedin bu şekilde satman emin ol çok uzun sürecek ve sürekli acaba satılacak mı endişesi ile uykuların kaçacak.

Diyelim ki aldın ve aracı yaptırdın, mevcut hasar kaydından dolayı satış süren yine uzayacak ve istediğin fiyata veremeyeceksin, hep ölücüler teklif atacak.

Sonuç olarak ben yerinde olsaydım, 20'yi alır giderdim, kafam rahat olurdu.

Kararın ne olursa, bizimle de paylaşırsan seviniriz.

Not: Araca 13 teklif verenler araç başına gelince aaa burada bu varmış, bbb şurada şu varmış fiyat düşer muhabbetleri ile uğraşmaya gerek yok. Kesin olarak 13 veren varsa anlaşabilirsen tabii ki mantıklı olan 13+9=22

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aquapolis -- 7 Ağustos 2017; 16:49:29 >
  • Bu iş sanayide bırakıp o kadar ucuza çözülmez, kendi vaktinden ayırıp bol bol çıkmaci gezmen ve biraz da bilgin olması lazım.

Vaktin varsa ve biraz macera istiyorsan aracı teslim al, yoksa astarı yüzünden pahalıya gelecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

quote:

Vay be burak gecmis olsun. Buyuduk yillar gecti arac sahibi olduk. Ne gunlerdi forum zamanlari hatirladimda.

Basina gelen olay 4 yil once basima geldi saolsun kayinpederim arabi halletti bir kazada. Neyse.

Arabami 18bine almistim. Kaskom yoktu hatasiz oldugumuz icin sigorta eksperi ya arabayi 13-15civari pert edelim dedi yada 7750tl al arabani yaptir dedi.

Biz yaklasik 10bin masraf cikarmistik. 18bine aldigim arabayi 14 15e vermek isime gelmedi 7750yi kabul ettim aldim. Arabayida 9bine sanayide sattim ve yaklasik 17bine olayi kapatmis oldum.

Ama araba yapildiktan sonra duzen tutmati birsuru ariza cikardi abs si debriyaj merkezi surekli aks kesmeler falan filan.

Kisacasi ozamanlar sansliydim arabayi yaptirsaydim kesin elimde patlayacakti. Dememoki saselerde egrilme burulma varsa hic macera arama arabayi 20ye sal gitsin. Asla eskisi gibi olmuyor. Parani alir kalani bindigine sayarsin kafan rahat eder. 7-8binliralik hasar kaydi olacak az rakam degil o arabayi yaptirsanda artik piyasa degerine satamayacaksin. Birde aracin eskisi gibi olmadigini dusun. Ugrasmaya degmez birak pertciler ugrassin.

1-2 saat kadar once arabamin fren hortumu patlamis ve freni bosalmis ölum tehlikesi atlatmis biri olarak bunlari yaziyorum. Allah korudu yola cikmis olsaydim yokus assagi imkani yok yuklu araba 5 kiso duramazdik.

Bu olayla ilgili bilgi arastirmak icin foruma gelmistim konunu gordum. Bence tesaduf degil soylediklerimi dikkate al

Hoşcakal

Evet 2004'ten beri forumdayız hepimiz büyüdük valla 20 bin de güzel gibi duruyor ama teklif veren 1-2 arkadaş oldu, bu haliyle satmak için az da olsa vaktim var bi bakıcam. Bir de en büyük sıkıntım, 20 bin tl'ye aynı araçtan alamıyorum, normalde kaskonun yeni araç alabileceğim bir para vermesi gerekmez mi.

malesef kasko değerleri araçların reel piyasadaki değerinden daha düşük oluyor.
    adamlar hesaplıyorlar sıfırına kıyasla aslında gerçek değer kaskonun belirlemiş olduğu arabanın hakkı olan değer ama bizim iç piyasa inanılmaz dandik olduğundan araçlar genelde (aracın fiyatına göre) 5 10 15bin daha fazla paralara satılabiliyor serbes piyasa koymuşlar bununda adını yersen :D

gelelim diğer konuya eve aynı arabayı alamıyorsun malesef üstüne tekrar koyman gerekecek.
    ama şunu düşün (aracın durumunu bilmiyorum) arabayı iyi toplayamazlar ve sorunlar çıkarmaya başlarsa varsayalımki çıkarmasın trammerde kapı gibi 10k lık hasar kaydı çıkacak sana diyeceklerki bu araba taklalı mı?
    yani senin arabanın piyasası 24 25 se sen yine 20 ye 21 e zor satacaksın değer kaybetti artık bide yıprandığın canının sıkıldığıda yanına kar kalacak.
    sal gitsin temiz bişey bakarsın. ama ilk tanıdık bir ustaya götürmek şart.
    ya bu çıtır hasarlı 4e 5 e biz bunu toplarız değer kaybetmez büyük hasarlı değil derse ustan sende ben buna binerim ya 3 4 sene daha diyorsan yaptır.

ama parçaların bulunabilirliğine dikkat et tamponu aksesuarı gıvırı zıvırı piyasada bulunuyormu pahalı mı ucuzmu zor bulunan cinstense hiç bulaşma derim 2 sene oldu hala 93 model elantra var bende ön tampon arıyorum en son geçen sene kendim yaptım el imalatıyla iyide oldu ama yok işte olmayınca olmuyor benim düştüğüm duruma da düşmeni istemem

• Müdür ne yaptın?
  • hocam uğraşabilirim diyosan paranı al sanayide yaptır sonra ister bin ister sat yok ben uğraşamam diyosan paşa paşa al 20 bini çekil kenara
  • Geç olacak ama...

Ben olsam arabayı geri alırım.

Satarım ,üstüne para alırım.

Yaptırır satarım ,ikinci resmi kazalı fotoğrafı diye koyarım.

Yaptırırım.

• Evet geç oldu 3 iş günü doldu.
  • paranı al.
    aynı durumu ben 2009 da yaşamıştım.
    araç pert de olabilirdi,
    ben tamir edin kullanmaya devam edeyim dedim.
    6 yıl daha sorunsuz kulandım.
    2015 te tanıdığa sattım.
    ama şu an olsa hemmen pert ettirir ve paramı alıp başka araç bakardım.
    mutlaka pert ettir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekirTemel

Kazasız 24 ediyorsa 20 bin al geç.

24 yazarlar, onlar da 20'ye gitmez bile. ben olsam 20'yi alır, ardıma bile bakmam.
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Kazalı olduğunu bildiği yada anladığı an istemezük tribine gireceği için alıcı, öyle gözüküyor elden çıkarmak zor olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

quote:

Hoşcakal

20 ye aynı araçtan alırsın. Bakma sen orda yazılan rakamlara. Alan yok ...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.