3000 lira civarında bir bütçem var fakat kararsız kaldığım bir konu da mevcut. Elimde hali hazırda bir bilgisayarım var ancak biraz oyun biraz işlemci performansı arttırımına gitmek istiyorum. Elimde olan parçaları yazmak istiyorum:
120 GB yeni sayılabilecek bir SSD'im var, 1 TB mekanik diskim var, Orta halli bir bilgisayar kasam ve 650W 80+ güç kaynağım var, Asıl aklıma katılan ekran kartlarım. 2 adet Crossfire çalışan HD 6870 2 GB kartım var.
3 bin liraya ana kart+işlemci+RAM+işlemci soğutucusu almayı düşünüyorum ancak biraz bu parçalardan kısıp, biraz da bütçeyi arttırarak R9 380X gibi bir karta terfi etmeli miyim yoksa elimdeki kartları yeni sisteme aktarıp, bir sonraki nesil ekran kartını mı beklemeliyim?
Bu konuda sizin görüşünüzü almak ve ayrıca 3250 lira civarında da ana kart+işlemci+RAM+işlemci soğutucusu+ekran kartı önerilerinizi almak istiyorum. Şimdiden görüşleriniz için teşekkür ederim.
_Thunder_
kullanıcısına yanıt
Ben sizin yerinizde olsam eğer elimdeki ekran kartları beni idare edebiliyorsa beklerdim hocam, zira yeni nesil ekran kartlarının çıkması çok uzak değil gibi. Alternatif. sinerji.gen.tr
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tristan23 -- 20 Ocak 2016; 22:55:51 >
Aşağı yukarı aynı parçaları düşünüyordum ve yorumun için teşekkürler. Ancak anakart konusunda hakikaten çok kararsızım. Uzun süre MSI kullandım ve Asus'un, MSI'ın ve Gigabyte'ın aynı sekment ve fiyatta bir çok anakartı mevcut. Bir farklılık veya tercih önceliği olabilecek, önerebileceğiz anakart mevcut mu acaba?
_Thunder_
kullanıcısına yanıt
Hocam anakart seçiminde en büyük belirleyici faktör OC'dir. K serisi işlemci almayacaksan, Z170A anakartlar gereksiz olur. Ancak K serisi işlemciyle yola devam edeceksen, Z170 almalısın.
Cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim. Ekran kartlarım ile bir süre daha yola devam edip şimdilik diğer anakart+işlemci ve bellek alımına gideceğim gibi görünüyor. Bu yüzden anakarta biraz daha bütçe ayırarak, Gigabyte Gaming 3 veya 5 gibi bir model almayı düşündüm. İlk Gigabyte deneyimim olacak ve pencereli kasa kullandığım için görüntüsü de oldukça hoş görünen modeller.