Şimdi Ara

Kararsızlıklar...Oyun bilgisayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eski konumda bana yardım eden onca insanlara teşekkürler ama hala alamadım, kararsızlıklar var... 1 hafta içinde alıcağım ama kesin. o yüzden çok yardıma ihtiyacım var...
    öncelikle kafamda toplamayı düşündüklerim şunlar,

---MSI gtx 1070 gaming 8

---Intel i7 (hangi serisi kararsızlık. 6700 yada K olabilir, ama K olması çok fark yaratır mı ? K alırsam ana kartımın iyi olması gerektiğini araştırdım )

---Ram 2x8 king 2133 mhz onda bir sıkıntı yok.

---ANAKART tamamen kararsızım. burdaki çoğu kişi 4bin liralik bilgisayar bile toplasalar 200 liralik anakart alıyorlar, anakart çok önemli değil mi? bütün veri akışını sağlayan parça sonuçta,

---MONITOR burda da baya bi kararsızlık var, bu sisteme en iyi ne gider fiyata göre bilemedim. 1 ms 144 hz olanlar bin tlden başlıyor, 1 ms olması önemli değil mi ? benim ilk baktığım özellik o genelde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi easygamee -- 5 Ağustos 2016; 19:20:50 >

• Hocam bütçe belirtin ilk olarak ona göre konuşalım.

K ibarersi oc olabiliri ifade eder.Yani hız aşırtma.Hız aşırtma yapmıcak olan insanlar genelde 200 tllik anakartı tercih ederler ki çokta mantıklı.He ama hız aşırtma yapıcam dersenizde.

Z170 yonga setli bir anakart almanız gerekir.

Şahsi fikrim bütçe varsa i7 6700k alınması işlemcinin yetmediği zamanlarda oc ile daha uzun ömürlü olur.Ancak yettiği halde oc yaparsanız daha hızlı olsun diye ömrü kısalır benden söylemesi.

Not:İyi bir soğutucu (mümkünse sıvı soğutma) ve ferah bir kasa almanız sizin lehinize olucaktır.
  • İşlemcide K alırsan hızaşırtma olanağın olacak. Ama hem işlemci fiyatı yükselecek, hem harici ve kuvvetli bir soğutucu gerekecek(kutusundan fan çıkmıyor) hem de en az Z serisi chipsetli anakart gerekecek.

Anakartın performansa hiçbir etkisi yok. Fiyatlar yükseldikçe artan şey performans değil özellik. İkinci ekran kartı yuvası, daha fazla sata girişi, farklı ses çipleri, hızaşırtma yapabilme gibi artıları olur.
    Tek kart kullanacak ve OC yapmayacak birisi için pahalı anakartın hiçbir getirisi olmaz.

Monitörde en önemli kriter MS değil. Bizzat denemesem de okuduğum birçok incelemede 7-8 ms'nin üstüne çıkmadıkça önemli bir fark olmadığı söyleniyor. Profesyonel turnuva düzeyinde FPS oynayanlar için önemli 1 ms.
    Uygun fiyatlı IPS 1080p 60 Hz monitör de tercih edebilirsin, 120/144 Hz de tercih edebilirsin. Tamamen bütçe ile alakalı bir durum.

• Arkadaşlar yeterli cevabı vermiş zaten. K serisi işlemci almamak size maddi açıdan büyük bir katkı sağlayacak. Hem içinde fan geliyor. Hemde H110M Pro VD ile gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Çok yeterli bir anakart. Bu sisteme bu anakart olur mu diyenler donanımdan zerre kadar anlamıyordur. Bütçenizi söylerseniz daha fazla yardımcı olabiliriz. Belki yanlış yaptığınız şeyler olabilir.
  • Yorumcu çalmaya çalışıyorum gibi olacak ama arkadaşlar bana da bir akıl verseniz ..

@berkayjan @Dovahkiin @thorax123https://forum.donanimhaber.com/m_118714790//tm.htm#118886856

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 5 Ağustos 2016; 21:38:38 >
  • K yazıldığı gibi OC anlamına geliyor. Tavsiyem K alma, 6700 al, böylece ekran kartını da Z170 almak zorunda olmazsın ve anlamlı performans kaybı yaşamadan diğer parçalar için ciddi tasarruf edersin.

Anakartın performansa gerçek anlamda bir katkısı yok, sadece bilgisayarına özellikler ve bazı kabiliyetler ekliyor. Örneğin, birinde 8 SATA desteği var birinde 6. Birinde M2 desteği var, birinde yok. Bunun dışında USB 3.1, thunderbolt, wifi özelliği, bluetooth, uefi, led ışıklandırma özelliği gibi farklılaştıran özellikler var. Tabi bir de anakart üreticisinin yazılımları var. Bunları gerçek anlamda utilize etmeyeceksen sahip olmana gerçekten gerek yok. Çok fazla USB üzerinden veri transferi yapmıyorsan, ayda yılda bir yaparken de 5 saniye fazla beklerim ne olacak dersen alma, ki bence de alma. Problemsiz, güvenilir bir markanın son zamanlarda çıkmış olan bir anakartını al.

Monitörün muhtemelen bilgisayarından daha uzun ömürlü olacak. En azından 24 inch full hd, mümkünse 2K ve GSync destekli bir monitör almalısın. Ekran kartın üst seviye olduğu için ancak hakkını verebilirsin.

Parçalarını işlemciden başlayarak seçip bir web sitesi (tavsiyehttp://www.pcpartpicker.com)üzerinden listelemeye başla, gerekirse geriye dönerek düzeltirsin. Bir hafta içinde alacaksan artık diğer parçalara da (PSU, kasa, hdd, soğutucu) yavaştan bir şeyler karalamaya başlaman lazım. Büyük resmi görmen lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d3s -- 5 Ağustos 2016; 22:26:42 >

• Bütçe 4.5 civarlarında. kasayı saydam ve sağlam istiyorum, güç kaynağıyla beraber hazır almayı düşünüyorum vatandan, ayrıca ekran kartınında en ucuzu 1950 tl, vatanda 2 bin bu yüzden ikisinide vatandan almayı planlıyorum. iyi bir koltukta lazım aslında, bazen +5 saat bilgisayar başında bulunuyorum. rahatsızlıklar başlamadan almak lazım. işlemciyi 6700 olarak karar verdim, ekran kartında da OC özelliği oldugu için acaba ikisinide mi OC alsam diye düşünüyordum ama ömrünü kısalttığını bilmiyorudum, eski parçalarda ömrünün kısalttıgını biliyordum, hala günümüzde de kısalıyor mu ?
    monitor icin en az bin vermek gerekiyor bu sistem için sanırsam, önerileriniz iyi olur, anakart için çok hızlı bir usb girişe ihtiyacım yok, ancak wifi önemli tabi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun bilgisayarı mı konsol mu?
    2 yıl önce açıldı
    YENİ BİLGİSAYAR KASIYOR
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • berkayjan kullanıcısına yanıt
    h110m de ssd girişi var mı ? 2 ram girişi varmış.
  • easygamee kullanıcısına yanıt
    1070 1750 lira 1950 falan degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    nerde ?
  • Ebrar bilgisayar ve sanalmarketime bakin ayrica ankarada sebil bilgisayar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 6 Ağustos 2016; 0:53:26 >
    ebrar bilgisayarda 1959 tl.http://www.ebrarbilgisayar.com/msi-gtx1070-gaming-x-8gb-gddr5-256bit-nvidia-geforce-dx12-ekran-karti-pmu353196
    sanalmarketim de 2.029 tlhttp://www.sanalmarketim.com/msi-geforce-gtx1070-gaming-x-8gb-gddr5-256bit-hdmi-dp-16x/p_64268/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi easygamee -- 6 Ağustos 2016; 0:56:47 >

Kardesim msi dedim gigabyte ve galaxy modelleri o civarda.

Gigabyte 1800 liraya 3 yil garanti veriyor ayrica.

msi ile gigabyte farkları nelerdir ? ne tür artısı yada eksisi olur
    Ben ciddi bir eksisi olacagini dusunmuyorum.

Gigabyte da 3 fanli sogutma var
    Hiz asirtma var
    Backplate var
    3 yil garanti var
    150 tlde daha ucuz.
    Hizasirtma potansiyeli ayni sayilir.

Ben olsam gigabyte g1 gaming modelinide incelerdim.

Ben gtx 1060 g1 gaming kullaniyorum 3 gundur memnunum sahsen .

• Bazi insanlar karar verir ama baskalarindan ayni cevap gelene kadar bekler sizde öylesiniz herhal
    Sadece islemci+ekran karti (1.300+1.900) 3.200-3.300tl
    -Anakart+ram+ssd+500 hatta 650w kasa
    250+150+220+350=970-1000tl diger donanimlar

Islemci+Ekran karti+diger parcalar (monitör haric) 4000-4500tl mal olur

Ekransiz ve islemci 7600 normal K degil
    K derseniz +200tl e daha pahali yüksek Anakart+su sogutma gerek size ekransi +800/900tl mal olur 5400tl
    Monitör çoğu işyerinde Asus 24inch modeli var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 6 Ağustos 2016; 7:37:55 >
  • Öncelikle kullanım amacı sadece oyun ise bence k gereksiz aşırı lüks olur dostum. 6700 oyunlar için gayet yeterli bi işlemci. K serisi alırsan eğer sadece işlemci değil, anakart ve yanında güzel bir soğutucuda şart.
  • B150m pro vd alın sata ekspress portu yok h110 da sata3 portları artık eski teknoloji Ssd nizi veya Hdd nizi en iyi performansla kuşlanmak istiyorsanız Sata ekspress portu olmalı.İki kart arasında 80 tl var yinede siz bilirsiniz.
    Gtx 1070 e 1080p 60 hrz 5ms monitör almak işkencedir o karta.Hiç almayın boşu boşuna o kartı bu monitörü alacaksanız.Çünkü o kartın performansını alamayacaksınız hiçbirzaman paranıza yazık. Gtx 1070 e en az 75 hrz bir monitör gerekiyor en az oda yoksa 60 hrz e günah açıkçası.
    Çünkü kart ben 2k da açarım 144 herzde 1080p oynatırım yüklen bana diyor.

Aldığınız sistem ileriye dönük bir sistem yani i7 6700 efendim gtx 1070 alıpta seneye sisteminizi değiştireceğinizi düşünmüyorum. O halde anakartınızı ona göre seçin derim. O anakart sizinle bi 3 geçirecek daha güncel teknolojileri ve alternatifleri barındırması önemli. B150 chipsetlere veya h170 chipsetlere göz atın. Denge önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Experto Crede -- 6 Ağustos 2016; 9:31:56 >

• evet, bu sistem benimle en az 4-5 yıl kalıcak. hdd portunu ne işe yarar baktım ama tam bir cevap alamadım, ssd çok gerekli oldugunu düşünmüyorum açılırken 10 sn daha geç açılsa bilgisayarım, pek bir zararı dokunmaz bana-zaten grafik tasarımıyla da uğraşmıyorum. ama ilerde lazım olur diye ssd girişi istiyorum tabi. wifi algılaması iyi bir artı özellik olur benim için, onun dısında usb çok hızlı olsun gibi bir derdim de yok. jag girişleri mikrofon ve ses kalitesini etkiler mi anakartın durumu ? onların iyi olması önemli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi easygamee -- 6 Ağustos 2016; 21:12:41 >
  • ibo83 kullanıcısına yanıt
    islemci inventus da 1100 tl, ekran kartını 2000 e alicam vatandan.
    ssd düşünmüyorum, sonradan gereksinim duyarsam eklerim, bir sorun olur mu ? ssd ram gibi takılabiliyor değil mi hiçbir sıkıntı olmadan
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.